Home Dating Loslippig? Tips voor als je teveel informatie loslaat op een eerste date

Loslippig? Tips voor als je teveel informatie loslaat op een eerste date

2 minuten leestijd
0

Terwijl er veel singles zijn die vinden dat ze te weinig vertellen op een eerste date zijn er ook singles die direct alles op tafel leggen. Deze personen kunnen zonder het door te hebben alle informatie over zichzelf vrijgeven. Dat is meestal niet de beste strategie. Als je jezelf in deze omschrijving herkent dan wil je er waarschijnlijk wat aan doen. Het kan je date verrassen en misschien zelfs afschrikken. Dat is niet wat je wilt. Met deze tips kun je proberen om wat minder te vertellen tijdens de eerste date.

Waar je het over kunt hebben

De eerste date is er er niet om je complete levensverhaal te delen. Dat is niet nodig. Het is misschien zelfs verstandig om helemaal niet zo veel over jezelf te vertellen. Je houdt dan veel meer gespreksstof over voor de volgende dates. Tijdens de eerste date bespreek je alleen de zaken die je eerder virtueel besproken hebt maar ook over de basiskenmerken van je leven. Je werk, hobby’s, voorkeuren voor muziek, vakanties en dergelijke zijn onderwerpen die op de meeste dates besproken worden. Meer hoef je niet te delen als je dat niet wilt. Als je merkt dat je teveel vertelt tijdens de eerste ontmoeting dan is het verstandig om meer te vragen in plaats van te vertellen. Bedenk van tevoren een lijst met vragen die je wilt stellen. Je voorkomt hiermee dat je te vroeg teveel over jezelf vertelt.

Wat is belangrijk om te vermelden?

Hoeveel je kunt vertellen tegen je date verschilt per persoon en onderwerp. Belangrijke zaken zoals contacten met justitie kunnen het best zo snel mogelijk verteld worden. Mogelijk zelfs al tijdens het berichten versturen als je elkaar op een datingsite of dating app ontmoet hebt. Als de persoon er problemen mee heeft dan is het niet nodig om er meer tijd in te steken.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Aan de andere kant kan het iets persoonlijks voor je zijn wat je niet zomaar tegen iedereen zegt. Dit kunnen ziektes of aandoeningen zijn. Het is dan misschien beter om het persoonlijk te zeggen op de eerste of tweede date en alleen tegen een persoon die je leuk vindt. Waarom zou je het immers tegen iedereen zeggen als je niet wilt dat iedereen het weet. Bewaar het voor een later moment en alleen voor de personen met wie je een toekomst ziet.

Minder belangrijke onderwerpen

Er zijn nog veel meer onderwerpen waarover je kunt twijfelen of dit moet zeggen of niet. Dit kan bijvoorbeeld een fetish zijn, hobby of andere activiteit waarbij je uit ervaring weet dat het gezegd moet worden. Het moment bepalen wanneer je hebt over dit soort onderwerpen hebt is niet eenvoudig. Dit verschilt per persoon aan wie je het wilt zeggen. Over het algemeen is het beter om iets te vroeg te vertellen dan te laat. Dit geldt voor veel onderwerpen zoals dat je kinderen hebt, een oud familielid verzorgt of werkloos bent. Dit zijn onderwerpen die deel uitmaken van je dagelijkse leven en daardoor ook belangrijk dat de ander dit van je weet. Het wordt vaak juist gewaardeerd dat je snel open en eerlijk alles verteld. In de meeste gevallen maakt het de ander niet veel uit wat je dwars zit. Het is een onderdeel van jou. Als de andere persoon je leuk vindt dan wordt er veel door de vingers gezien.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…