Lexa

4,7 van 5

Gooi die dobber uit, want de datingvijver is groter dan je denkt met de datingapp Lexa. Met Lexa creëer je in enkele minuten je eigen visprofiel om in de online datingzee te duiken. De app biedt je de mogelijkheid te struinen door een breed scala aan potentiële vangsten, ongeacht je voorkeuren. Met Lexa aan je zijde, ben je maar één klik verwijderd van je volgende romantische avontuur.

PluspuntenPopulaire datingappVeel actieve gebruikersGeavanceerde matching-algoritmes
MinpuntenWeinig gratis optiesMinder gebruikers dan gratis apps

Lexa, het datingplatform dat al sinds 2002 bestaat, waarmee het ouder is dan de jongste leden van de datingapp. Maar hoewel Lexa al heel wat jaren meedraait in de top van de datingwereld, is het geenzins verouderd. Sterker nog: de boodschap van Lexa is nu misschien nog wel relevanter dan ooit: ‘Start Something Real’. Geen geswipe en geen oppervlakkige contacten, maar diepgang, inhoud en échte connecties.

Duizenden Nederlanders staan dankzij de ‘begin iets echt’-slogan ingeschreven bij de datingapp, allen op zoek naar een date, intelligent gesprek of duurzame relatie. Terwijl de datingsite al meerdere keren is verkozen tot de meest betrouwbare datingsite van Nederland, staat Lexa niet stil. Maandelijks worden ruim 5,5 miljoen berichten uitgewisseld op Lexa en 324.000 singles vonden er liefde. Wat en wie je ook zoekt; bij Lexa kun je het vinden.

Bekijken op Lexa

Hoe werkt Lexa?

De Lexa datingsite is precies wat je zoekt als je van de “oude stijl” van dating houdt. Het is een platform waarbij de profielen centraal staan: een korte introductietekst, een opsomming van je kenmerken en een aantal foto’s. Geen swipen, maar zelf zoeken. Geen algoritme dat de keuzes voor je maakt, die maak je zelf. En er is geen match of wederzijdse like nodig om berichten te kunnen versturen. Dat is hoe Lexa in het kort werkt, maar dat is slechts een hele korte uitleg. We leggen stap voor stap uit hoe Lexa in detail werkt.

lexa app

Registratie en aanmelden

Zoals geldt voor iedere datingapp is een registratie vereist om lid te kunnen worden. In het geval van Lexa wordt dit makkelijker gemaakt door middel van de Lexa-coach die je in het gehele proces begeleidt. De virtuele coach van Lexa stelt je vragen over je voorkeuren, leeftijd, woonplaats en meer. Aan de hand van de antwoorden wordt je profiel alvast ingevuld met deze gegevens. Als je het gehele registratieproces hebt doorlopen, en je e-mailadres hebt bevestigd, kun je inloggen op Lexa.

Inschrijven is volledig gratis, waarna je direct verder aan de slag kunt met je profiel. Voeg je beste foto’s toe, vul alle vragen in en bedenk een introtekst waarmee je geïnteresseerden verleidt om je een bericht te versturen. Laat dit niet achterwege en vul het niet later in: het is net dat extra zetje dat sommige singles nodig hebben om contact op te nemen. De introtekst verzinnen – hoe lastig dat ook is – is een van de belangrijkste onderdelen van je profiel.

Wanneer je dit allemaal hebt voltooid, wordt je profiel – inclusief de foto’s – handmatig gevalideerd door de medewerkers van Lexa voordat iedereen op de datingsite ze kan zien. Deze controle is voor je eigen veiligheid – en die van anderen.

“Begin iets echts op onze datingsite.” – Lexa

Zoeken naar singles

Terwijl je wacht op de verificatie van je profiel en beoordeling van je foto’s kun je ondertussen al beginnen met zoeken. Met behulp van de handige zoekfilters kun je je zoekgebied verkleinen, alleen singles met een bepaald geloof tonen of enkel de leden met een specifiek kenmerken: de zoekfilters helpen je te filteren tot alleen de geschikte kandidaten worden getoond.

Zodra je de filters hebt ingesteld, worden de previews van profielen getoond – een foto, regio, naam en leeftijd. Zie je opeens die leuke man of vrouw waar je maar al te graag een beschuitje mee zou willen eten? Dan ben je nog maar een muisklik of tik op je beeldscherm verwijderd van het eerste gesprek. Stuur een bericht of vraag een chatgesprek aan: de rest is aan jou.

Bekijken op Lexa

Videobellen

Wil je niet meteen face-to-face afspreken? Vind je het te spannend of twijfel je over hoe de ander in het echt zal zijn? Met videobellen via Lexa kun je op een veilige manier elkaar leren kennen. Door middel van het videogesprek kun je ontdekken of er iets van een klik is – nog voordat je elkaar in het echt hebt gezien.

lexa badge

Lexa Badge

Terwijl vrouwen zich doorgaans weten te gedragen, geldt dat niet voor alle mannen op datingapps. Met een té directe benadering worden vrouwen nog altijd afgeschrikt door mannen die geen grenzen kennen. De oplossing voor dit typisch mannelijke gedrag? De Lexa Badge, zo denken ze bij Lexa. Zoals respect verdiend moet worden, zo geldt dat ook voor de badge die respectvolle mannen kunnen verdienen. Het is een teken van respect tijdens het daten: mannen die graag hun beste beentje voor zetten bij vrouwen, de echte heren en gentlemen.

Met behulp van de Lexa Badge – dat wordt getoond als een roos icoon bij het profiel – herkennen vrouwen in één oogopslag of de man oprecht, eerlijk en respectvol is. Deze mannen hebben alle stappen gevolgd om de badge te verdienen. Om de felbegeerde Lexa Badge opgespeld te krijgen, moeten mannen aantonen dat ze de titel ‘ware gentleman’ waardig zijn door aan de volgende criteria te voldoen:

 1. Hij heeft een profiel dat ten minste voor 70% is ingevuld.
 2. Hij heeft een recente en herkenbare foto.
 3. Hij heeft de tutorials bekeken.
 4. Hij heeft de gedragsregels in de Badge handvest gelezen en ondertekend.

Onze beoordeling van Lexa

Als ik de app Lexa open, valt mijn oog direct op het strakke en minimalistische design. Het is duidelijk waar alles is en hoe ik er moet komen. Na tientallen datingapps te hebben getest, ben ik altijd blij met een app die gebruiksvriendelijk is – dat zijn ze immers niet allemaal. Laat me je meenemen op deze virtuele datingsreis.

Ik heb me net aangemeld, wat vrij snel ging, en ben verwonderd over het aantal gebruikers. Stuk voor stuk serieuze singles, op zoek naar een duurzame relatie. Ik zie foto’s van mensen die stralen, profielteksten van mensen die liefde en geluk zoeken. Lexa geeft me het gevoel dat ik deel uitmaak van een exclusieve community van mensen die liefde zoeken. Op het eerste gezicht (en tweede ook) is duidelijk dat de meeste mensen hier met één doel zitten: een relatie vinden.

Ik kan altijd en overal mijn zoektocht voortzetten.

Maar weet je wat het mooiste is? Lexa is niet alleen beschikbaar op mijn telefoon. Of ik nu achter mijn bureau zit of languit op de bank lig, ik kan altijd en overal mijn zoektocht voortzetten. Door gestroomlijnde synchronisatie op al mijn apparaten, vergeet je nooit meer die ene flirt of dat ene leuke bericht. Enorm handig, want er zijn steeds minder datingplatforms die zowel op je telefoon als op de computer te gebruiken zijn.

Toch is er een klein minpuntje, de app is niet volledig gratis en zodra ik de rijke wereld van Lexa wil verkennen, heb ik een abonnement nodig. Hoewel de ‘pay-to-play’ structuur een domper is, realiseer ik me ook dat het een andere groep mensen aantrekt. Mensen die serieus genoeg zijn om te investeren in hun zoektocht naar liefde. Dat is een pluspunt die het minpunt ruimschoots compenseert.

Mijn ervaring met Lexa zegt dat het meer is dan alleen een datingapp, het is een platform vol verrassingen en mogelijkheden. Een wereld waar ware liefde letterlijk slechts één klik van je vandaan is. Dit maakt dat mijn Lexa reis eindigt met een gevoel van tevredenheid en een cijfer 4,7 op de schaal van datinggeluk.

Beoordeling vond plaats in juli 2023 door Michael Slender.

Voor wie is het?

Lexa is een algemene datingapp met een grote en ruime doelgroep. Dat wil zeggen, iedereen die dat wil kan lid worden van het platform. Maar dat zegt niet meteen dat het voor iedereen is bedoeld. Lexa is daar vrij duidelijk in: het is niet voor singles die spelletjes spelen of van daten een spelletje maken.

Lexa beseft dat online dating heeft geleid tot een hook-up cultuur. Maar de singles die zich aanmelden bij Lexa kiezen juist voor deze datingapp omdat ze klaar zijn voor een serieuze ervaring. Het staat voor serieuze contacten en echte connecties, iets heel anders dan wat de meeste singles gewend zijn op apps als Tinder. Zolang je het doel hebt om iets echts te beginnen, ben je meer dan welkom op Lexa.

Dat gezegd hebbende, er zijn wel één harde regel om toegelaten te worden. Je mag namelijk niet jonger zijn dan 18 jaar. Zowel Lexa als vele anderen kiezen ervoor om alleen toegankelijk te zijn voor volwassenen, degenen die volgens de wet meerderjarig zijn. Als je ouder bent dan 18 jaar, dan word je zonder problemen toegelaten. Ben je ouder dan 50 jaar? Dan word je doorverwezen naar Ourtime, de 50-plus variant van Lexa, waar meer leeftijdsgenoten te vinden zijn.

Gratis en betaald

Lexa is in eerste instantie gratis. Maar als gratis lid kun je jammer genoeg niet veel op Lexa. Je kunt geen berichten versturen en geen berichten van anderen lezen. Zo is het niet mogelijk om met andere members in contact te komen als gratis lid bij Lexa. Alleen betalende leden kunnen berichten versturen of gebruik maken van de Lexa-messenger om te chatten. Om in contact te komen met andere leden moet je dus een betalend lid zijn – genaamd Full membership. Als gratis lid kun je bij Lexa kennismaken met de functionaliteiten, maar ook bekijken of er iemand tussen zit die je leuk vindt.

Full lidmaatschap

Een gratis lidmaatschap kun je op ieder moment aanpassen naar een Full lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot de functies die essentieel zijn om contact te leggen met andere leden. Zo kun je de Messenger gebruiken, onbeperkt profielen bekijken en berichten versturen, maar ook alle persoonlijke albums inkijken. Dit zijn alle features van het Full membership:

 • Je kunt berichten lezen en verzenden.
 • Je kunt alle ontvangen bezoeker bekijken.
 • Je kunt alle flirts bekijken.
 • Je kunt ongelimiteerd gebruikmaken van zoekopdrachten.
 • Je kunt alle foto’s van de singles bekijken.
 • Je kunt onbeperkt profielen bekijken.

Naast het Full lidmaatschap kun je het betaalde abonnement verder uitbreiden met de Control en Premium features. Dat is echter alleen nodig als je meer opties wilt. Tegen een extra vergoeding geven de Control en Premium features deze extra mogelijkheden:

Control
 • Je kunt leesbevestigingen vragen.
 • Je kunt zelf bepalen wie contact met jou op kan nemen met behulp van een contactfilter.
Premium
 • Gratis members kunnen je berichten lezen en beantwoorden.
 • Gratis members kunnen je fotoalbum bekijken.
 • Je krijgt de titel ‘Premium Member’.
 • Je wordt als eerste voorgesteld aan nieuwe members.

Zoals je kunt zien aan de voordelen van elk van de extra opties, biedt de Premium-upgrade het meeste waar voor je geld. Dit is de upgrade die je meer kansen op succes geeft, omdat het ook toegang geeft tot gesprekken met gratis members. Deze kunnen immers niet reageren op je berichten als Full member wanneer zij zelf geen Full membership hebben.

Meer informatie

Prijzen

Het betaalde membership van Lexa is verkrijgbaar met een looptijd van 1, 3 of 6 maanden. Het is dus een abonnement die je aangaat wanneer je een lidmaatschap van Lexa neemt. Hoe langer de periode die je kiest, hoe goedkoper het gemiddelde tarief per maand. Dit zijn de prijzen van het Full membership:

 • 1 maand voor 24,99 euro
 • 3 maanden voor 50,97 euro (16,99 euro p/m)
 • 6 maanden voor 59,94 euro (9,99 euro p/m)

Houdt er rekening mee dat het maandtarief van het 3 en 6 maanden abonnement elke maand worden afgeschreven. Het is gedurende de looptijd niet mogelijk om de maandelijkse betalingen stop te zetten. Dit kan pas als de volledige termijn van het membership afgelopen is. Wat je ook moet weten, is dat de abonnementen van Lexa automatisch worden verlengd voor een periode van één maand. Dit zijn de prijzen van de upgrades:

Premium
 • 9,99 euro per maand
Control
 • 6,99 euro per maand
Control en Premium
 • 14,99 euro per maand

app lexa

App en website

Je kunt Lexa bereiken via de website, maar ook via je iPhone of Android-telefoon. Als één van de weinige datingsites is Lexa bereikbaar op smartphone, tablet, computer én laptop. De app is kosteloos te downloaden in de appstores. Wat je op de website kunt, is ook mogelijk in de app. Het heeft voor veel singles zelfs de voorkeur, aangezien je met de app altijd op de hoogte bent van je berichten. Je zou die knappe single maar mislopen, terwijl je een aantal dagen niet bent ingelogd. Door de app van Lexa te downloaden voorkom je dat dit gebeurt.

App StoreGoogle Play

Veiligheid en betrouwbaarheid

Van een gerenommeerde en betrouwbare datingsite als Lexa mag je verwachten dat de veiligheid hoog in het vaandel staat. Lexa doet er alles aan om nepprofielen te voorkomen. Zo werkt de helft van de werknemers alleen maar aan het valideren en keuren van nieuwe profielen. De kans op een nepprofiel op Lexa is hierdoor minimaal. Je hebt bij Lexa hiernaast diverse opties om zelf in actie te komen. Je kunt een lid op de ‘Zwarte lijst’ zetten waardoor contact tussen jou en dit lid op geen enkele manier meer mogelijk is.

Er is verder een ‘Afwezig’-modus zodat je op je dooie gemak profielen kunt bekijken maar ook is er een contactfilter. Met dit filter stel je in wie contact met je mag opnemen. Leden die niet aan je eisen voldoen kunnen je geen berichten versturen. Al met al zit het met de veiligheid van Lexa goed. De datingsite heeft hiernaast een certificatie bij het Thuiswinkel waarborg waarmee het aan alle gestelde eisen voldoet.

Gezellige events

Als het online gebeuren niet helemaal je ding is, doordat je moeilijk kunt inschatten hoe iemand in het echt is, dan is het goede nieuws dat Lexa borrels en events organiseert voor alle leden. De sfeer is ongedwongen en luchtig zodat je op een makkelijke manier met verschillende singles kennis kunt maken. Is die single op Lexa echt zo leuk in het echt? Op de single-events van de datingsite kom je er snel achter.

De evenementen vinden verdeeld over Nederland plaats en verschillen iedere keer van onderwerp. De ene keer is het een zondagmiddagborrel, terwijl je de andere keer gaat varen met een groep singles. Al meer dan 300.000 members hebben de events bezocht. En kom je liever niet alleen? Neem dan een vriend of vriendin mee om je te ondersteunen – het mag.

Bekijken op Lexa

Over Lexa

Lexa, wie kent de naam niet? Als we het in Nederland over een datingsite met naamsbekendheid hebben, dan horen we al snel de naam Lexa voorbij komen. En dat is niet vreemd: Lexa bestaat immers al meer dan twintig jaar. De oprichting van Lexa in 2002 ligt daarmee nog verder in de geschiedenis dan de introductie van de allereerste smartphone-apps. Maar zelfs op dat gebied was Lexa een van de eerste datingsites die de overstap maakte naar een app, hoewel de datingsite zelf ook bleef bestaan. Nu is Lexa het datingplatform van formaat dat op alle apparaten te gebruiken is.

Zoals gezegd werd Lexa in 2002 opgericht door twee Nederlanders. Zij maakten een succes van de datingsite, waarna Lexa in 2006 werd overgenomen door het Franse Meetic, dat in het pre-Tinder tijdperk de markleider van Europa was. Meetic is ook al vanaf 2002 aanwezig in de markt van online daten, een tijd waarin daten via het internet nog in de kinderschoenen stond. Meetic en Lexa vallen onder een groot Europees datingbedrijf dat Meetic Group heet en zichzelf nog steeds omschrijft als de Europese leider in datingdiensten. Het is met merken als Lexa.nl actief in 15 landen en 13 talen.

De relatie met Ourtime

Kenners van de datingmarkt weten het, maar consumenten bijna niet: Lexa en Ourtime hebben een relatie. Waar Lexa zich richt op de leeftijdscategorie van 18 tot 50 jaar, richt Ourtime zich op de leeftijdsgroep van 50 plus. Opgericht in 2017 is Ourtime het nieuwste merk van de Meetic Group waarmee het vooral de oudere singles wil trekken. Potentiële leden van Lexa die ouder zijn dan 50 jaar, krijgen de keuze om over te stappen naar Ourtime – dat dus van dezelfde eigenaar is en vrijwel identiek is in opzet.

Samenvattend is Lexa nooit een verkeerde keuze. Het wil met een moderne werkwijze afstand nemen van de datingapps die daten in een videogame hebben veranderd. Want zo zien ze het bij Lexa: hoe simpel het swipen ook lijkt, het maakt daten alleen maar onpersoonlijk en ingewikkeld. Als je single bent en nog nooit Lexa hebt geprobeerd, dan wordt het tijd om dit eens te doen. Het is één van de bekendste websites van Nederland voor singles die waarde hechten aan echtheid, oprechtheid en echte ervaringen.

lexa

Beoordeel Lexa

Alle beoordelingen van Lexa

3,6
Rated 3,6 out of 5
3,6 van 5 sterren (op basis van 17 reviews)
Uitstekend24%
Heel goed23%
Gemiddeld47%
Slecht6%
Verschrikkelijk0%

Veel leden, maar soms te commercieel

Rated 3,0 out of 5
29 mei 2024

Lexa heeft best veel leden, maar soms voelt het te commercieel. Je krijgt veel aanbiedingen om te upgraden. Voor de rest werkt het wel goed

PeterP82
Gecontroleerd

Veel keuze, maar...

Rated 3,0 out of 5
14 mei 2024

Lexa biedt veel keuze, maar het kan overweldigend zijn. Soms voelt het alsof je in een zee van profielen zit en het is lastig om eruit te springen. Na veel pogingen te hebben gedaan heb ik de zoektocht hier opgegeven

Rik W
Gecontroleerd

Betrouwbaarheid

Rated 2,0 out of 5
5 mei 2024

Ik ben al een tijdje actief op Lexa en ik moet zeggen dat ik teleurgesteld ben in de betrouwbaarheid van sommige gebruikers. Ik ben verschillende keren gematcht met mensen die niet echt lijken te zijn wie ze zeggen dat ze zijn op hun profiel. Ik ben voorzichtig geworden met wie ik vertrouw op deze app

Anne
Gecontroleerd

Gebruikerservaring

Rated 4,0 out of 5
28 april 2024

Lexa is een geweldige app voor het vinden van nieuwe connecties. Interface is eenvoudig te gebruiken en de profielen zijn informatief. Ik heb een paar interessante gesprekken gehad, en het lijkt erop dat mensen echt serieus zijn op zoek naar een relatie. Toch is het niet zo druk als sommige andere apps

JvdG
Gecontroleerd

Betaald

Rated 3,0 out of 5
22 maart 2024

Deze app is duidelijk populair met veel gebruikers, maar betaald. Goede matches, maar prijzig. Elke maand moet je ervoor betalen. Waarom maken jullie niet een deel van de app gratis?

Jasper
Gecontroleerd

Eenvoudig en snel

Rated 3,0 out of 5
28 februari 2024

Precies zoals het klinkt: makkelijk en snel. Niet te veel gedoe, gewoon simpelweg zoeken op andere mensen

Danny Sunset
Gecontroleerd

Succes

Rated 5,0 out of 5
20 februari 2024

Deze app is echt top! Ik heb mijn vriendin hier ontmoet

Jan
Gecontroleerd

Beter geworden

Rated 3,0 out of 5
12 februari 2024

Toen ik Lexa jaren geleden probeerde was het heel anders dan nu. Tegenwoordig heeft het een ander uiterlijk en zijn er veel dingen veranderd. Het is duidelijk beter geworden met meer functies en dingen die je kunt doen met de app

Strictly Feels
Gecontroleerd

Prima app

Rated 3,0 out of 5
6 februari 2024
QuintyD
Gecontroleerd

Bestaat al heel lang

Rated 3,0 out of 5
29 januari 2024

Lang bestaand en daarom kent iedereen het van naam. Ik moet zeggen dat het betrouwbaar oogt, met veel standaard dingen erin van een ouderwetse dating. Toch ook wel modern ingericht. Goede reputatie, maar soms verouderd dus

Elf
Gecontroleerd

Kosten zijn veel

Rated 4,0 out of 5
14 januari 2024

Serieuze mensen maar kosten zijn misschien wat te veel. Goede ervaring, maar niet goedkoop.

Wouter
Gecontroleerd

Handige filters

Rated 4,0 out of 5
9 januari 2024

Fantastische filters om te zoeken, heel specifiek

Rampa
Gecontroleerd

Veel leden

Rated 4,0 out of 5
6 januari 2024

Puur Nederlands, veel leden, beperkte functies. Eenvoudig en soms beperkte matches.

RotterdamseRomeo
Gecontroleerd

Hier wel serieus

Rated 5,0 out of 5
19 oktober 2023

Echt een verademing, deze app. Eindelijk een platform waarop mensen serieus op zoek zijn naar een relatie. Heb al veel interessante mensen leren kennen. Kleine bugs hier en daar, maar dat mag de pret niet drukken

M
Gecontroleerd

Liefde gevonden

Rated 5,0 out of 5
18 oktober 2023

Ik heb hier de liefde van mijn leven gevonden!

Mel
Gecontroleerd

Leuk

Rated 3,0 out of 5
12 oktober 2023

Leuke app, veel keuze en je kunt echt specifiek zoeken. Dat maakt het een stuk makkelijker om iemand te vinden die echt bij je past

Justin
Gecontroleerd

Top

Rated 5,0 out of 5
6 oktober 2023

Echt super op Lexa! Heb al veel leuke mensen leren kennen. Geen spijt van mijn lidmaatschap!

Renske
Gecontroleerd