Tinder

tinder
Tinder is de dating app die uit het niets kwam en binnen korte tijd de Nederlandse dating markt veroverd heeft. Bijna iedere single heeft Tinder gebruikt op de smartphone. Het wordt overgedragen van vriendin naar vriendin en van vriend tot vriend. Met mond op mond reclame kan het snel gaan zoals blijkt uit dit geval. Het swipen van de potentiële dates is verslavend zoals veel singles hebben gemerkt. Elke voordeel heeft ook z’n nadeel. Zo kun je niet door profielen scrollen of direct contact opnemen. Daarvoor kies je een andere datingsite zoals Relatieplanet. Als je nog niet weet wat Tinder is, lees dan snel verder.

Bekijk deze datingsite

Wat is Tinder?

Tinder is een dating app dat gebruikt kan worden op smartphones. Je kunt alleen inloggen met je Facebook account waarna je foto’s van je Facebook profiel kunt gebruiken. Deze foto’s worden vervolgens getoond aan andere leden. Er wordt niets op je Facebook profiel geplaatst door Tinder. Alleen je gegevens en foto’s worden gebruikt om het profiel aan te maken. Tinder zoekt vervolgens naar je locatie door middel van GPS. Je Tinder profiel bestaat uit je voornaam, leeftijd, foto’s, een klein stukje tekst over jezelf dat je eventueel kunt invullen en de pagina’s die je geliked hebt op Facebook. Tinder gaat vervolgens op zoek naar potentiële matches bij jou in de buurt. Je kunt zelf de maximale afstand bepalen. Als je een persoon leuk vindt dan kun je naar rechts swipen, als je de persoon niet leuk vindt kun je naar link swipen. Als de andere persoon jou ook leuk vindt dan is er een match waarna je met elkaar kunt chatten.

Tinder App StoreTinder Google Play

Voordelen van Tinder

Het voordeel van Tinder is dat het snel te gebruiken is. Een account is heel snel aangemaakt. Doordat je het kunt gebruiken op je mobiele telefoon is het bijna altijd binnen handbereik. Voor vrouwen is het handig dat ze geen berichten krijgen van personen die ze niet leuk vinden. Alleen de personen die leuk gevonden worden kunnen berichten versturen. Tinder werkt in veel manieren als hoe je iemand in het echt tegenkomt. Je kijkt ten eerste naar het uiterlijk en begint vervolgens een gesprek met de leuke persoon.

Nadelen van Tinder

De nadelen van Tinder zijn dat veel singles het gebruiken maar niet iedereen echt op zoek is. Dit zorgt ervoor dat er veel matches zijn op Tinder die geen toekomst hebben. Er zijn meestal ook te veel matches om iedereen evenveel aandacht te geven. Tijdens het chatten op Tinder zijn de meeste personen al weer bezig met swipen waarbij er veel nieuwe matches bijkomen. Dit zorgt ervoor dat veel gesprekken oppervlakkig blijven. De focus is moeilijk bij één persoon te houden op Tinder. Een ander nadeel van Tinder is dat de focus van veel mannen op Tinder gericht is op sex of een one night stand. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie dan is Tinder niet de beste optie.

Tips voor Tinder

  • Verzin een uniek openingsbericht zodat je opvalt tussen de andere matches.
  • Wees niet te opdringerig.
  • Gebruik duidelijke foto’s waarbij er minimaal één tussen zit waar je volledig op staat.
  • Geen groepsfoto’s: anderen zien dan niet welke van de tien jij bent.
  • Bedenk een leuk onderschrift om twijfelende singles over de streep te trekken.

tinder

Tinder datingsite

De officiële website van Tinder is nog niet te gebruiken als “echte” datingsite. Als je Tinder op de pc wilt gebruiken dan is dit jammer genoeg op dit moment nog niet mogelijk. Tinder Online, zoals dit heeft, wordt nog steeds getest in een handvol landen waaronder Argentinië, Brazilië, Colombia, Indonesië, Italië, Mexico, Filipijnen en Zweden. Met de webversie van de Tinder app kun je in iedere browser en op iedere computer swipen. Zodra de app in Nederland beschikbaar is dan kun je het vinden op Tinder.com. Dit is een demo video van hoe de Tinder website eruit komt te zien:

Onze Tinder tips