Home Dating Wat is casual daten en is het wat voor jou?

Wat is casual daten en is het wat voor jou?

2 minuten leestijd
0
casual daten

Casual dating is een term die je in Nederland steeds vaker hoort. Het staat ook wel bekend als een friend with benefits. Bij casual daten gaat het om een relatie dat niet al te serieus is en waarbij er geen afsproken regels zijn. Je bent niet gebonden aan de persoon en er is geen sprake van exclusiviteit.

Monogamie?

Als je met iemand aan het daten bent dan kan het een serieuze relatie zijn waarbij je van elkaar verwacht dat je niet met andere personen afspreekt. Monogamie is de standaard in Nederland en als je het niet bespreekt dan is dit vaak het uitgangspunt van velen. Dat is niet voor iedereen gewenst. Casual daten is de tussenweg voor personen die niet gebonden willen zijn maar wel geregeld willen afspreken met dezelfde persoon.

Het grote verschil tussen casual dating en een serieuze relatie is dat er niet altijd sprake hoeft te zijn van monogamie; de situatie waarin beide personen trouw aan elkaar blijven. Als je een casual dating relatie hebt dan is er geen sprake van monogamie. De afspraak is dat je niet gebonden bent aan de ander dus je kunt ook met anderen seksuele contacten hebben.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Casual daten is niet zo serieus

Als we het over casual dating hebben dan is alles wat minder serieus. De verwachtingen zijn anders en er wordt minder tijd aan elkaar besteed. Je hoeft niet alles te delen met de ander en je eigen leven blijven leiden terwijl je met de ander afspreekt. In een serieuze relatie is dagelijks contact heel normaal maar bij casual daten is dat heel wat minder. Je hoeft elkaar niet elke dag te zien en je spreekt elkaar niet iedere dag. Het is zelfs mogelijk dat je elkaar maar eens in de week of maand ziet. Hoe vaak je elkaar ziet in een casual relatie verschilt per stel, er zijn geen regels.

Waarom casual daten?

Als je niet op zoek bent naar een serieuze relatie maar wel plezier wilt hebben met andere singles dan is casual daten de oplossing. De meeste personen die het doen willen het gewoon leuk hebben met anderen zonder de verplichtingen van een vaste relatie. Je kunt vrienden zijn met de extra’s maar zonder de verwachtingen dat je trouw blijft of dat het uitloopt op een huwelijk. Met casual daten is er ook sprake van seks. Het is meer dan een normale vriendschap. Je bent echter niet verplicht om trouw te blijven aan de persoon. Bij casual daten is er daardoor geen sprake van vreemdgaan. Casual daten staat ook wel bekend onder de naam friend with benefits. Bepaalde datingsites richten zich specifiek op mensen die op zoek zijn naar iemand voor een casual date. Dit zijn de volgende datingsites:

Deze seksdating websites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Als casual daten wat voor je is dan is het verstandig om veilig te blijven. Je bent niet trouw aan elkaar waardoor het essentieel is om bescherming te gebruiken en open te zijn naar elkaar. Voor de verspreiding van ziektes maar ook het voorkomen van een zwangerschap is het belangrijk dat je erover nadenkt wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Eerste date tips? De ultieme gids met adviezen

De eerste date: we kunnen er een boek over schrijven. Maar gelukkig hoef je niet naar Bol.…