Novamora

4,8 van 5

Novamora is die flamboyante, open-minded vriend die je graag bij je liefdeszoektocht wilt. Of je nu op zoek bent naar een casual relatie, een vrijblijvende flirt of iets daar ergens tussenin, Novamora biedt je een bruisende gemeenschap vol gelijkgestemde zielen. Met zijn intuïtieve interface is het zoeken, matchen en chatten zo eenvoudig als het ordenen van je sokkenlade. Novamora is die spannende datingapp die je datingleven naar de sterren kan lanceren.

PluspuntenVeel actieve gebruikersGeen fictieve profielenMogelijkheid discreet daten
MinpuntenMaandabonnement nodigGeen mobiele app

Novamora: dating vol passie! Dat is de slogan van Nederlands bekendste datingsite voor sekscontacten. Als je overdag de radio luistert, dan is de kans groot dat je de spotjes met uitspraken als ‘een beetje pittig’ voorbij hebt horen komen. En als je ’s avonds van werk naar huis rijdt, dan heb je ongetwijfeld één van de nietsonthullende Novamora-advertenties in bushokjes of op billboards gezien.

Hoewel de datingsite nog niet eens zo heel lang bestaat, heeft het binnen korte tijd naam gemaakt in de datingscene. Novamora heeft groots uitgepakt om snel veel nieuwe leden welkom te heten – en dat heeft gewerkt. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, dan zit je er verkeerd; bij Novamora kun je terecht voor erotische avonturen en spannende contacten. Maar onthoud: niets moet, alles mag.

Hoe werkt Novamora?

In het kort valt over Novamora te zeggen dat het een traditionele insteek heeft. Het is niet ouderwets of gedateerd, maar de werkwijze bestaat al wel veel langer. Dat betekent: geen swipen, geen videobellen en geen technische hoogstandjes. Novamora is een klassieke datingsite zoals we deze allemaal wel kennen.

Bij Novamora maak je een account aan, vult je profiel in en piekert over het stukje tekst dat je daarna in je profiel zet. Daarna voeg je alleen nog wat foto’s toe aan je profiel om het af te maken. Novamora is een datingsite dat werkt met profielen en een zoekfunctie: simpel, maar doeltreffend. Met behulp van de criteria die je opgeeft in de zoekfilters krijg je lijsten met profielen te zien die daaraan voldoen. De taak is vervolgens aan jou om de profielen te bekijken en een bericht te versturen wanneer jij dat wilt. Dit is in het kort hoe de Novamora datingsite werkt, maar we leggen je ook alles in detail uit.

Bekijken op Novamora

Registeren en aanmelden

Het datingspel op Novamora begint met de registratie. De eerste stap is het invullen van slecht vier vragen. Je kiest een profielnaam, geeft aan of je een man of vrouw bent (of een stel), wat je zoekt en als laatste wordt er gevraagd om je e-mailadres. Dit zijn de enige gegevens die Novamora van je vraagt om lid te kunnen worden – geen lange lijst met vragen en persoonlijke gegevens. Zodra je je hebt ingeschreven en je e-mailadres hebt geverifieerd kun je direct inloggen.

Dankzij het seksuele gebeuren op Novamora is het verstandig om het slim aan te pakken. Dat wil zeggen, niet je echte naam als gebruikersnaam en geen foto’s waarop je herkenbaar in beeld bent. Waarom? Omdat iedereen tot op een bepaalde hoogte anoniem wil daten op Novamora. Het is daarnaast essentieel dat je unieke inloggegevens gebruikt tijdens het registratieproces – zoals het op elke datingsite zou moeten. Onze tips wat betreft de registratie:

 1. Bedenk een volledig nieuwe profielnaam (niet je echte naam).
 2. Verzin een nieuw wachtwoord voor Novamora alleen.
 3. Maak een nieuw e-mailadres aan die je alleen voor dating gebruikt.

Omdat de registratie op een datingsite slechts één keer gebeurt, is het verstandig om het meteen goed te doen. Door een nieuw wachtwoord te verzinnen en een nieuw e-mailadres te gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke datalekken op datingsites. Het is ook makkelijker om (later) te stoppen met dating, omdat je dan het e-mailadres links kunt laten liggen.

overzicht novamora

Profiel aanmaken

Na de registratie kun je meteen inloggen op de datingsite. Maar daarmee ben je er nog niet, want je profiel is nog helemaal leeg. Als je reacties wilt en leden die contact met je opnemen, dan doe je er goed aan om je profiel te voltooien. Vul je voorkeuren in, werk de omschrijving van jezelf bij en upload een foto – het liefst meer dan één. In het overzicht van de datingsite zie je in één oogopslag hoe ver je bent met het invullen van je profiel.

Uw profiel is voor 80% compleet

Om jezelf aantrekkelijker te maken voor de andere Novamora-leden die je profiel bezoeken, helpt het om je omschrijving serieus te nemen. Ja, het is lastig om een verleidelijk stukje tekst te schrijven, maar als je het doet, dan betaalt het zich uit in het aantal reacties dat je ontvangt. De op het oog simpele tekst is juist het stuk waarmee je je kunt onderscheiden van andere leden.

Een cruciaal onderdeel van je Novamora-profiel zijn de foto’s. In het digitale tijdperk is dit het belangrijkste aspect om te peilen wat voor vlees je in de kuip hebt. Het maakt het verschil tussen een ‘ja’ en een ‘nee’, een keuze die datingsite gebruikers vaak al binnen enkele seconden maken. Het is niet verplicht om foto’s te plaatsen, maar het is algemeen bekend dat profielen zonder foto’s nauwelijks reacties krijgen. Je mag maximaal 10 foto’s plaatsen bij je profiel.

“Plaats een foto voor het beste resultaat.” – Novamora

Wil je niet herkenbaar in beeld? Dan is het mogelijk om je foto’s te verbergen voor de gratis leden. Dat doet je door alleen de hoofdfoto onherkenbaar te maken en jezelf wel te tonen in de overige foto’s. Alleen de leden die betaald hebben, en VIP-toegang hebben, kunnen de overige foto’s zien. Het is ook mogelijk om de foto’s voor alle deelnemers te verbergen. Door in het fotoalbum op de foto’s te tikken kun je deze onzichtbaar of zichtbaar maken. Eventueel kun je de verborgen foto’s dan wel meesturen in een bericht.

novamora vrouw

Hoewel de plaatsing van foto’s andere leden sneller uitnodigt om een bericht te versturen, snapt iedereen dat het minder anoniem is dan sommigen zouden willen. Niet iedereen wil immers openbaar getoond worden op een datingsite, bijvoorbeeld mensen die willen vreemdgaan of een hoge functie hebben. Wat betreft de foto’s op Novamora kunnen de volgende tips helpen om je anonimiteit te bewaren:

 1. Schiet nieuwe foto’s voor plaatsing op Novamora.
 2. Gebruik geen foto’s die afkomstig zijn van je social media.
 3. Vervaag herkenbare details op je foto’s.
 4. Toon foto’s waarop je gezicht niet of niet duidelijk te zien is.

Zoeken

Terwijl je foto’s gekeurd worden door het Novamora-team, kun je zelf op zoek gaan naar gewillige singles die openstaan voor een sensueel avontuur. Via de ‘Profielen’-button op de website kun je zoeken naar leden die aan je criteria voldoen. Novamora volgt net als alle andere klassieke datingsites de gebruikelijke werkwijze van profielen en zoeken.

Wil je alleen de singles zien die aan bepaalde criteria voldoen, bijvoorbeeld alleen wonen in Overijssel? Dan kun je dit aangeven door middel van de zoekfilters. Deze filters zijn eenvoudig te (de)activeren door erop te tikken. Wanneer een lijst met profielen wordt getoond, is het bovendien nog mogelijk om te sorteren op ‘Dichtbij’, ‘Nieuw’ en ‘Online’.

Bekijk wie ‘online’ is

Berichten versturen

Waar het uiteindelijk om gaat bij een virtueel verblijf bij Novamora is dat je gesprekken hebt met andere leden – en hopelijk meer dan dat. Het is dus noodzaak om berichten te kunnen versturen en ontvangen, wat onderdeel is van VIP-toegang. Als je iemand tegenkomt in de lijst met profielen, dan kun je diegene direct een bericht versturen. Het contact komt vervolgens in je inbox-lijst waarna het wachten is op een reactie. Je merkt al snel dat alles zichzelf wijst en het gebruik van Novamora erg makkelijk is.

FotoZapper

Waar de Tinder’s van deze wereld je naar links en rechts laten swipen, heeft Novamora de FotoZapper. Deze functie is grotendeels vergelijkbaar met de swipe-functie, in de zin dat het een snelle manier is om profielen te beoordelen op hun profielfoto. Maar terwijl je bij Tinder moet swipen, stelt de FotoZapper je een eenvoudige vraag: “Vind je [naam gebruiker] leuk?”

Wanneer je ‘ja’ kiest, dan krijgt diegene daar een bericht van. En als diegene ook nog eens VIP-toegang heeft, dan is duidelijk dat jij het bent die interesse heeft getoond. Kies je voor ‘nee’, dan volgt er geen bericht.

beetje pittig novamora

Onze beoordeling van Novamora

Met het orthodoxe swipen opzij geschoven, heeft Novamora een nieuwe aanpak van online daten, die ik gerust kan beschrijven als fris en origineel. Het platform maakt indruk met een open-minded community, een simpel ontwerp en meer dan genoeg actieve leden om je datingdromen tot leven te brengen.

Laten we eerst praten over de actieve leden. Dit is waar Novamora echt uitblinkt, en maakt indruk. Wanneer je erin duikt, voelt het alsof je op het ondeugende stukje van het internet bent beland, bevolkt door actieve en beschikbare singles. Zelfs ruimdenkende stellen zijn er aanwezig. Elke dag word je gebombardeerd met nieuwe, interessante profielen, elk van hen klaar om iemand te leren kennen. Wat er ook op je datingagenda staat, Novamora zal je niet teleurstellen.

Als er één datingapp is die de titel ‘veelzijdig’ verdient, dan is het Novamora wel. Wat je ook zoekt, hier vind je het. Als ik de profielen langsloop, zie ik meer intenties vermeld dan op elke andere datingsite. Of je nu op zoek bent naar een casual fling, een gepassioneerde ‘vriendschap’ of gewoon een maatje om mee te chatten, Novamora doet zijn best om al je verwachtingen te overtreffen. Het platform is zo open-minded dat zelfs mensen met de excentriekste smaken zich er thuis voelen. Maar voordat je denkt dat het te mooi klinkt om waar te zijn, laten we even stilstaan bij de gebreken.

Zoals de meeste goede dingen in het leven, is Novamora niet gratis. Hoewel profielen bekijken, berichten versturen en je account aanmaken onder de standaard features vallen, heeft Novamora een maandelijks abonnement om toegang te krijgen tot enkele van de coolere features. Voor degenen onder ons die een beetje zuinig zijn, kan dit een beetje uitdagend zijn.

En dan de app zelf. Hier moet je wat flexibiliteit tonen. Want hoewel je misschien verstrikt raakt in de eindeloze stroom van profielen, zal het ontwerp van de app je niet doen denken aan de futuristische interfaces waar we zo aan gewend zijn geraakt. Hoewel het niet zo achterhaald is dat je er nachtmerries van krijgt, zal de Novamora-site je niet verrassen met spectaculaire opties. Eerder het tegenovergestelde: de simplistische lay-out zorgt ervoor dat zelfs de meeste technisch onbekwame persoon die naar zijn scherm kijkt, denkt: ‘Ja, binnen no-time heb ik het door’!

Uit mijn ervaring met de app blijkt overigens dat het niet moeilijk is om een gesprek te starten. En die gesprekken kunnen snel uitlopen op een interessante conversatie, als je begrijpt wat we bedoelen. Hoewel ik met gemak een date had kunnen regelen, heb ik dat niet gedaan. Ik ben en blijf immers onafhankelijk als tester. Maar dat zegt wel één ding: ik kom hier zeker terug als ik niet aan het testen ben.

Beoordeling vond plaats in juni 2023 door Thomas Lammers.

Voor wie is het?

Novamora is, zoals ze zelf zeggen, ‘een beetje pittig’. De datingsite is gericht op het faciliteren van seksuele contacten, in welke vorm dan ook. Zowel vrouwen als mannen zijn er op zoek naar iets dat op dit moment een toevoeging is aan hun leven – zij het spannende ervaringen of intieme gesprekken. Mocht je op zoek zijn naar een vaste, duurzame relatie, dan is het goed om te weten dat Novamora misschien niet de beste plek voor je is.

Op de Novamora-website staat duidelijk vermeld dat de website inhoud voor volwassenen bevat. Iedereen die jonger is dan 18 wordt daarom niet toegelaten tot de website. Als je ouder dan 18 bent dan ben je welkom. Er zijn verder geen harde eisen die gesteld worden om lid te worden. Het maakt niet uit of je nu 50 of 24 jaar oud bent, welke opleiding je hebt gevolgd en of je een man of vrouw bent; iedereen ouder dan 18 jaar kan zich gratis inschrijven. Als stel ben je ook welkom en ook kun je datingsite gebruiken voor het vinden van vriendschap.

Gratis en betaald

Zoals je mag verwachten van een datingsite is het inschrijven gratis bij Novamora. De gratis inschrijving geeft je de mogelijkheid om vrijblijvend en zonder kosten de datingsite uit te proberen, zodat je niet direct voor iets betaalt dat achteraf zonde van het geld is. Maak kennis met Novamora en als het je niet bevalt kun je zonder kosten je Novamora profiel verwijderen.

Als gratis lid kun je jammer genoeg niet gebruikmaken van alle functies. Dat valt te begrijpen, iedere datingsite moet op een bepaalde manier geld verdienen, vooral als deze adverteert op televisie en handmatig profielen controleert. Zonder een betaling te doen kun je profielen en hoofdfoto’s van andere leden bekijken, standaardberichten versturen, foto’s plaatsen op je profiel en gebruik maken van de standaard zoekfunctie. Wil je meer? Dan is er VIP-toegang. Dit zijn de verschillen tussen Standaard toegang en VIP-toegang:

Standaard toegangVIP-toegang
Gratis profiel aanmakenJaJa
Profielen bekijkenJaJa
Foto’s plaatsenJaJa
Hoofdfoto’s bekijkenJaJa
Knipogen sturenJaJa
FotoZapper matches bekijkenJaJa
FotoZapper gebruikenNeeJa
Verzonden berichten altijd leesbaarNeeJa
Persoonlijke berichten sturenNeeJa
Extra foto’s bekijkenNeeJa
Laatste bezoekers bekijkenNeeJa
Berichten lezenNeeJa

VIP-toegang

Als je wilt chatten, berichten versturen of uitgebreid wilt zoeken, dan is VIP-toegang nodig. Dit is niet verplicht, maar als je VIP-toegang wilt dan is een betaald lidmaatschap vereist. Met dit lidmaatschap kun je alle denkbare functies van de datingsite benutten. Je kunt bijvoorbeeld ook de extra foto’s bekijken, laatste bezoekers van je profiel en sneller contact leggen via de Fotozapper.

Als je hiervoor kiest, dan kun je de betaling via een veilige verbinding overmaken door middel van een iDEAL overschrijving, bankoverschrijving, met creditcard of met BanContact. Dit zijn de actuele prijzen van VIP-toegang:

 • 1 maand voor € 24,99 p/m
 • 2 maanden voor € 39,98 p/m (€ 19,99 p/m)
 • 4 maanden voor € 59,96 p/m (€ 14,99 p/m)

Met het abonnement geef je aan voor welke periode je de VIP-toegang wilt hebben. Hoe langer deze periode, hoe voordeliger het is. Afhankelijk van de gekozen betaalmethode wordt het abonnement automatisch verlengd. Vanzelfsprekend kan het abonnement op elk gewenst moment worden stopgezet of gewijzigd.

light dark mode

App en website

Novamora is misschien wel de nummer één van Nederland in de 18+ datingcategorie, maar het mist wel een onderdeel waardoor het nog populairder zou kunnen: een app. Terwijl bijna alle andere datingplatforms vandaag de dag beschikbaar zijn als app in een appstore, geldt dat niet voor Novamora. Er is geen datingapp. Daarentegen is Novamora wel te gebruiken op een mobiele telefoon of tablet. De datingsite is op mobiele apparaten te gebruiken via de internetbrowser – zowel op laptops als op smartphones en tablets. Een handige functie die we niet vaker zien op een datingsite is de dark mode – een optie om de donkere modus in te schakelen.

Bekijken op Novamora

Spelregels, voorwaarden en veelgestelde vragen

Hoewel Novamora.nl een relatief nieuwe datingsite voor sekscontacten is, hebben ze het goed op orde. De datingsite is beveiligd met een SSL-encryptie waardoor alle gegevens die je verzendt versleuteld worden. Niemand kan hierdoor deze gegevens onderscheppen en misbruiken. Voor een datingsite is dit een essentiële stap in de beveiliging van de website.

Hiernaast zijn de meest gestelde vragen al beantwoord op de FAQ-pagina. Als je een vraag hebt voordat je lid wilt worden of als je al lid bent van de datingsite, dan kun je hier het antwoord vinden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de datingsite via het reactieformulier op de website. Novamora staat klaar om al je vragen over de datingsite te beantwoorden.

Tips voor Novamora

 • Ga niet te diep in op persoonlijke onderwerpen.
 • Ga erin met een open-minded houding.
 • Maak gebruik van de FotoZapper-functie.
 • Probeer de datingsite eerst uit met een gratis lidmaatschap.

Bedenktermijn

Al spittend door de ‘veelgestelde vragen’-pagina van Novamora lees je dat er een bedenktermijn is. Dit is belangrijk om te weten, mocht je betaald hebben en niet tevreden zijn. Je kunt dan vragen om een restitutie van je geld. Let op, de bekendtermijn is 14 dagen geldig na aankoop van VIP-toegang tot de datingsite.

novamora

Over Novamora

Novamora is eigendom van Novamora B.V. dat gevestigd is in Nederland. Dat is altijd fijn om te weten dat het om een Nederlands bedrijf gaat. Het hoofdkantoor van de datingsite is te vinden in Nijmegen. Het KvK-nummer van de datingsite is 67870910. Dit nummer hebben we geverifieerd op de website van de Kamer van Koophandel.

Op de website van Novamora is hiernaast te lezen dat alle profielen met de hand gecheckt worden, wat één van de kenmerken is van een veilige datingsite. Zoals gezegd, beschikt de website ook over een SSL-encryptie om te garanderen dat verstuurde gegevens niet onderschept kunnen worden.

Bekijken op Novamora

Geen keurmerk

In Nederland zijn er slechts een handjevol datingsites met het datingkeurmerk veilig daten. Novamora is één van de vele datingsites die dit keurmerk niet draagt. Dit hoeft nog niet meteen te betekenen dat de datingsite niet te vertrouwen is. Integendeel zelfs, de datingsite en voorwaarden zien er op het eerste gezicht prima uit zoals je kunt merken aan de bedenktijd. De veelgestelde vragen-pagina geeft antwoord op veel vragen waardoor het erop lijkt dat de datingsite open en eerlijk is. Vergeet ook niet om de tips op de website te lezen om oplichting en misbruik te voorkomen.

Beoordeel Novamora

Alle beoordelingen van Novamora

3,9
Rated 3,9 out of 5
3,9 van 5 sterren (op basis van 19 reviews)
Uitstekend27%
Heel goed42%
Gemiddeld26%
Slecht5%
Verschrikkelijk0%

Veel profielen

Rated 3,0 out of 5
26 mei 2024

Novamora heeft veel ondeugende profielen. Niet iedereen is hier oprecht op zoek naar s*ks, dus let op aan wie tijd besteed

Rens
Gecontroleerd

Voor de ondeugende momenten

Rated 3,0 out of 5
24 mei 2024

Voor de ondeugende momenten. Duidelijk zijn over wat je zoekt en geen verplichtingen. Soms wat expliciete gesprekken, maar dat is waar de app voor bedoeld is

Naam
Gecontroleerd

Spannende ontmoetingen gehad

Rated 4,0 out of 5
2 mei 2024

Novamora heeft me enkele spannende ontmoetingen opgeleverd, maar mijn ervaringen zijn gemengd geweest

Simonio
Gecontroleerd

Veel contacten, weinig diepgang

Rated 3,0 out of 5
27 april 2024

Echt een snelle manier om nieuwe mensen te ontmoeten, maar soms voelt het oppervlakkig. Wel veel matches, maar je moet graven voor echte goede

Sander87
Gecontroleerd

Geen mobiele app

Rated 3,0 out of 5
19 april 2024

Ik heb de beoordelingen hieronder gelezen en ik denk er toch iets anders over. Als er geen mobiele app is hoe kun je eigenlijk dan spreken over een dating app. Het gebrek aan een normale app maakt het voor mij echt een afknapper

Julia_H
Gecontroleerd

Makkelijk

Rated 5,0 out of 5
18 april 2024

De site is eenvoudig te gebruiken en effectief, perfect voor mensen die niet van gedoe houden

Isabel B
Gecontroleerd

Spannend, niet voor de romantiek

Rated 4,0 out of 5
15 april 2024

De contacten zijn spannend, maar verwacht geen romantiek. Het gaat er meer om de wat lossere contacten. Als dat is wat je zoekt, zit je goed

Eva D
Gecontroleerd

Gebruiksvriendelijke interface

Rated 3,0 out of 5
7 april 2024

Ik vind de interface van Novamora gebruiksvriendelijk, maar soms zijn er technische problemen die moeten worden opgelost

Pim
Gecontroleerd

Eenvoudig

Rated 4,0 out of 5
27 maart 2024

De site is eenvoudig en direct. Geen gedoe, gewoon puur plezier. Het is wat je ervan maakt, dus geniet ervan zonder te veel zorgen. Tip voor novamora: zorg dat die app er komt

Karel
Gecontroleerd

Open-minded

Rated 4,0 out of 5
19 maart 2024

Iedereen is heel open-minded. Mensen zijn vrij en het is een losse sfeer. Leuk als je op zoek bent naar vrijheid in je relaties

Diva
Gecontroleerd

Avontuurlijk

Rated 5,0 out of 5
15 maart 2024

Aavontuurlijk! Rustig chatten en niet van die zeurders als je iets dieper wilt gaan. Niet voor iedereen, maar als je van spanning houdt, ideaal

Steffie
Gecontroleerd

Niks op te merken

Rated 5,0 out of 5
1 maart 2024

Voor ondeugende avonturen is novamora top. Speelse gesprekken en flirterige vibes. Geweldig als je wat ondeugend plezier zoekt

Vince
Gecontroleerd

Anoniem

Rated 4,0 out of 5
26 januari 2024

Voor discrete ontmoetingen is Novamora goed. Soms voelt het een beetje mysterieus en dat maakt het spannend. Je weet nooit wie je er tegenkomt

Giovanni
Gecontroleerd

Ook voor vrienden

Rated 4,0 out of 5
10 januari 2024

Heb wat leuke vrienden gemaakt, niet alleen dates

Ingrid H
Gecontroleerd

Seksbuddy

Rated 4,0 out of 5
5 januari 2024

Ongecompliceerd en simpel om aan te melden. Chatten gebeurt ook snel en voor je het weet ben je in gesprek

Chris
Gecontroleerd

Te seksueel

Rated 2,0 out of 5
29 december 2023

Te veel gericht op seks, niet mijn ding

Sophie
Gecontroleerd

Altijd iemand

Rated 4,0 out of 5
19 november 2023

Veel actieve gebruikers, altijd iemand online

Jan
Gecontroleerd

Bam mooi

Rated 5,0 out of 5
15 oktober 2023

Mooi, novamora! Lekker sjansen. Jammer dat ’t nie gratis is. Zeggen ze vaak wel dat het niks kost maar dat is vaak nie zo

Jouwne
Gecontroleerd

Meer dan tevreden

Rated 5,0 out of 5
29 september 2023

Ik zweer bij deze app! Al mijn vrienden gebruiken het en we hebben de leukste avonden gehad door de fotozapper. Echt de moeite waard om te proberen

Casper
Gecontroleerd