Tinder, Lexa, Parship, happn; als je er nog nooit van hebt gehoord, dan is de kans groot dat je nog maar nét single bent. Het zijn de datingapps die singles voorzien in hun behoeften, of dat nu een hook-up is of een liefdesrelatie. Met een druk op de knop, of eigenlijk een tik op het scherm, ben je binnen enkele seconden aan het chatten met iemand bij je uit de buurt. Maar welke app moet je nu downloaden?

Verschillende mensen, verschillende wensen: het is de reden waarom er werkelijk honderden apps zijn voor online dating. Voor elke religie, interesse, cultuur en leeftijd is er een app ontwikkeld die uitsluitend voor deze kleine doelgroep beschikbaar is. Van 50plusmatch voor de 50-plus singles tot UkraineDate voor de mannen die hun Oekraïense bruid online willen ontmoeten: er is een app voor iedereen en in elke categorie.

Beste dating apps

Of je nu een iPhone hebt of een Samsung Galaxy tablet; als je er apps op kunt draaien, dan kun je het gebruiken om te daten. Datingapps hebben het leven van de Nederlandse single voorgoed veranderd. Mocht je het nog niet eerder geprobeerd hebben, dit zijn nu de populairste datingapps van Nederland, volgens onderzoek.

tinder

1. Tinder

De ‘one and only’ nummer één datingapp van Nederland is bij iedereen bekend onder de naam Tinder. De datingapp heeft het landschap van casual daten verandert met vlugge beoordelingen op basis van het uiterlijk. Oppervlakkig of niet, het sloeg aan en binnen korte tijd was de wereld verslaafd aan swipen.

Tinder is snel toegankelijk met de koppeling via Facebook, zodat je spoedig kunt beginnen met het evalueren van de profielen. Of je maakt een account aan met je telefoonnummer, wat ook zo gebeurt is. Met slechts een handvol foto’s en een korte introductie zet je jezelf in de markt en geef je jezelf over aan het oordeel van anderen.

Wijzig de instellingen zodat je alleen singles tegenkomt van je eigen leeftijd en bij jou in de buurt. Vind je een single leuk? Veeg de foto naar rechts. Veeg naar links als je snel door wilt gaan naar de volgende. Als jij en de ander elkaar leuk vinden dan is er een match. Je kunt vervolgens met elkaar chatten en elkaar leren kennen. De nieuwste features van Tinder laten je gif’s en foto’s versturen, chatberichten liken en profielfoto’s uploaden vanaf je smartphone.

App StoreGoogle Play

lexa

2. Lexa

‘Start something real,’ want in een wereld van fake nieuws, beauty filters en onrealistische social media-berichten zoekt Lexa naar échte verbindingen tussen haar leden. Daarmee zet Lexa zich in de markt als een dating website en app voor de serieuze singles. Geen spel van swipes, geveinsde likes en vluchtig contact: bij Lexa gaat het juist niet om de kwantiteit, maar de kwaliteit van de ontmoetingen en echte connecties tussen singles. En dat zie je terug in de uitgebreide profielomschrijvingen, de leden met oprechte intenties en gedetailleerde zoek- en selectiecriteria.

App StoreGoogle Play

happn

3. happn

Happn is de app om te downloaden als je nooit de vrouw (of man) van je dromen mis wilt lopen. Met de Happn app op je smartphone geïnstalleerd word je namelijk gelinkt aan een groep singles die op dezelfde plek als jij geweest zijn. Singles die bij je in de buurt komen, komen zo wel erg dichtbij.

Als je pad kruist met dat van een ander, dan kun je dat terugzien in de app. Je ziet dan het profiel van de single op je tijdlijn. In de app kun je precies zien hoe vaak je bij iemand in de buurt bent geweest, en ook of je beide op hetzelfde moment op dezelfde plek bent geweest.

Mocht je interesse hebben in de voorbijganger, met een Charm kun je de ander dit laten weten. Als jullie beiden elkaar leuk vinden dan is er een Crush. Vanaf dit moment is het mogelijk om berichten naar elkaar te versturen. Als je bij niemand een like achterlaat, dan ontvang je nooit een bericht. Wees dus op tijd met het liken van de singles om geen enkele kans op liefde te missen.

App StoreGoogle Play

Serieuze dating apps

Als je aan het daten bent om ‘de ware’ te vinden, volstaat slechts een handvol datingapps. Want laten we eerlijk zijn: sommige apps worden bijna exclusief gebruikt voor het vinden van een korte termijn fling. En hoewel er veel opties zijn om te matchen, zijn dit de apps waarmee je dieper kunt duiken en iemand kunt vinden die een optie is voor de lange termijn: relatiemateriaal. Dit zijn de bekendste apps voor serieuze singles:

lexa

1. Lexa

Het is de queen onder de Nederlandse datingsites, de retro datingsite voor serieuze singles verpakt in een moderne datingapp. Lexa is anti-swipe, maar heb je dat echt nodig als je op zoek bent naar een vaste relatie met diepgang? Gebruik de uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten van Lexa om geschikte kandidaten te vinden, zoek tussen de actieve leden en maak naast de gebruiksvriendelijke app gebruik van de website.

App StoreGoogle Play

Parship

2. Parship

Parship is een van de eerste datingapps die op de proppen kwam met een uniek persoonlijkheidsrapport. Het Parship-Principe brengt je in vijf stappen naar geluk, aldus de datingapp zelf. Met het matchingssyssteem koppelt de app je aan andere serieuze singles, die gekozen worden aan de hand van de uitgebreide persoonlijkheidstest die jij en zij hebben ingevuld. En natuurlijk kun je ook zelf een aantal criteria doorgeven, zodat je partnervoorstellen van Parship krijgt die ook daadwerkelijk in je straatje passen.

App StoreGoogle Play

hinge

3. Hinge

Als je genoeg hebt van oppervlakkige datingapps en je verlangt naar iets serieuzers, dan zul je dol zijn op de unieke benadering van Hinge. Deze app is ontworpen om je te helpen echte, diepgaande verbindingen te maken. In plaats van te focussen op oppervlakkige uiterlijkheden, biedt Hinge je de mogelijkheid om anderen beter te leren kennen op basis van gedeelde interesses en persoonlijkheden. Het is de perfecte app als je op zoek bent naar iets meer dan alleen een snelle date.

Wat Hinge onderscheidt van andere datingapps, zoals Tinder, zijn de interactieve profielen. Je kunt niet alleen je beste foto’s uploaden, maar ook creatieve vragen beantwoorden en interessante feiten over jezelf delen. Dit maakt het makkelijker voor potentiële matches om een goed beeld van jou te krijgen en het ijs te breken met een persoonlijk gespreksonderwerp. Het algoritme van de app leert bovendien van je interacties en past zich steeds aan om je steeds betere matches voor te stellen.

App StoreGoogle Play

Hoger opgeleiden dating apps

Als hoogopgeleide single heb je waarschijnlijk al veel van je leven ontdekt. Je hebt je routine, verschillende hobby’s, ambities en doelen, vaste vrienden en uiteraard je carrière. Maar het enige dat ontbreekt, is een levenspartner die past bij je huidige levensstijl.

Verschillende onderzoeken uit verschillende vakgebieden, waaronder psychologie, sociologie en economie, hebben het aangetoond: huwelijken tussen partners met vergelijkbaar opleidingsniveau komen aanzienlijk vaker voor dan wat door toeval verklaard kan worden. En onderzoeken daargelaten, je wil natuurlijk het liefst op hetzelfde niveau kunnen communiceren. Al is het alleen maar om onbegrip, ruzies en irritaties te voorkomen. Deze datingapps richten zich specifiek op hoger opgeleiden:

Elitedating

1. EliteDating

EliteDating richt zich specifiek op de professionals, de hoogopgeleide singles van Nederland. In dit opzicht betekent ‘elite’ simpelweg dat de leden in het bezit zijn van een diploma. Of nu een hbo-bacheloropleiding hebt afgerond of je analytische vermogen hebt opgekrikt met een wo-master: jij bent de single die zich mag rekenen tot de ‘elite’. Bij EliteDating is 85% van de leden hoogopgeleid.

Bij EliteDating leg je in eerste instantie een (vrij lange) persoonlijkheidstest af voordat je matches getoond kunnen worden. Deze persoonlijkheidstest is gebaseerd op het big-five-model (B5M), dat sinds de jaren 80 tot een van de belangrijkste concepten behoort in de moderne persoonlijkheidspsychologie.4 Op basis van de resultaten word je gekoppeld aan andere hoogopgeleide singles die enerzijds aansluiten op je eigen criteria en anderzijds zo goed mogelijk bij je passen aan de hand van de testresultaten.

App StoreGoogle Play

Match4Me

2. Match4me

Doelgericht daten en dan alleen voor hoger opgeleide singles. Dat is waaraan Match4me al sinds 2002 werkt. Al bijna twintig jaar blijkt dat die keuze voor een duidelijk omlijnde doelgroep goed werkt. En eigenlijk is dat niet zo vreemd: er zijn immers meteen al voldoende relatiekandidaten aan een belangrijk criterium voldoen: een hoog opleidingsniveau. Bij Match4me maak je een datingprofiel aan, voeg je foto’s toe, interesses en vervolgens hoef je het profiel alleen nog maar te activeren. Zowel voor Android- als voor iOS-apparaten is er een Match4me-app beschikbaar.

App StoreGoogle Play

ematching

3. e-Matching

“Durft u het aan?” Geen one-night-stands of friends with benefits, maar vaste relaties voor hoger opgeleiden. Met deze werkwijze is e-Matching al vele jaren actief op de Nederlandse datingmarkt en is het alleen toegankelijk voor singles die een duurzame en vaste relatie zoeken. Ben je hbo of wo opgeleid? Dan ben je welkom op e-Matching, de datingsite die is aangesloten bij het Thuiswinkel waarborg en Keurmerk Veilig Daten.

App StoreGoogle Play

50-plus dating apps

Op een bepaalde leeftijd denk je alles wel een keer gezien te hebben, totdat je online dating probeert. Dating voor senioren lijkt moeilijk, maar dat ligt niet aan je leeftijd. Het is eigenlijk altijd intimiderend. Ja, er zijn misschien minder potentiële partners in de datingpool als je 50+ bent, maar als je erover nadenkt, is het gemakkelijker dan ooit om die ene speciale persoon op te sporen. En om het je wat gemakkelijker te maken, is dit een opsomming van de populairste datingapps voor de vijftigplusser:

50plusmatch

1. 50plusmatch

‘Dating voor actieve 50-plussers,’ dat is de slogan van 50plusmatch, de oudste en grootste 50+ datingsite. Het is de enige datingsite voor 50-plussers dat over het Keurmerk Veilig Daten beschikt, maar ook was het de winnaar van de Thuiswinkel Awards in de categorie datingsites en als beste getest door Vara’s Kassa. Kortom, 50plusmatch is geen eendagsvlieg, maar een blijvertje onder de datingsites. Stuur persoonlijke berichten, chat met leden die online zijn, praat mee op Things2Share en speel de online quiz met andere leden: er is genoeg te doen op deze datingsite voor 50-plussers.

App StoreGoogle Play

ourtime

2. Ourtime

Van de makers van Lexa: een datingsite exclusief voor leden ouder dan 50 jaar. We hebben het over Ourtime, een internationale datingsite voor de 50-plusser. Deze datingwebsite en app is er voor singles die oud genoeg zijn om te weten wat ze belangrijk vinden. Op OurTime kun je mensen vinden met je jouw passies kunt delen, voor betekenisvolle connecties met mensen die op dezelfde golflengte zitten. Gebruiksvriendelijk en gratis inschrijven: wat heb je te verliezen?

App StoreGoogle Play

seniorengeluk

3. SeniorenGeluk

Op zoek naar een speciaal iemand om de mooie momenten van het leven mee te delen? Maak kennis met Seniorengeluk, een datingapp die speciaal is ontworpen voor mensen ouder dan 45 jaar. Het is bedoeld voor mensen zoals jij, vol levenservaring en een verlangen naar een nieuwe relatie. Deze app heeft talloze voordelen die jouw zoektocht naar liefde en vriendschap een stuk eenvoudiger en leuker kunnen maken.

De app is ontworpen met een gebruikersvriendelijke interface, waardoor je gemakkelijk door profielen kunt bladeren en met anderen in contact kunt komen. Je zult merken dat de app intuïtief en eenvoudig te gebruiken is, zelfs als je niet zo bekend bent met technologie. Of je nu op zoek bent naar een levenspartner, een reisgenoot of gewoon iemand om gezellige momenten mee te delen, Seniorengeluk kan je helpen om die speciale persoon te vinden.

App StoreGoogle Play

Gay dating apps

Ben je gay, single en ready to mingle? Dan is er nog nooit een betere tijd geweest om op jacht te gaan. Of je nu op zoek bent naar liefde, lust of alles daar tussenin, er is een app voor. Fetisjisten die hun fantasieën willen waarmaken, nieuwsgierige jongens zonder profielfoto, de chemsex organisatoren en de escorts die hun clientèle proberen te vinden: er is werkelijk voor ieder wat wils. Dit zijn de beste apps voor gay’s, van top 🍆 to bottom 🍑:

grindr

1. Grindr

Sinds de lancering in 2009 heeft Grindr naam gemaakt als de allereerste datingapp voor homo- en biseksuele mannen. Waar deze mannen elkaar eerder nog tegenkwamen tijdens het cruisen in de buitenlucht of in een van de duistere darkrooms, dankzij Grindr was het opeens heel erg gemakkelijk om gelijkgestemde mannen te ontmoeten. Hoewel de app gebruikt wordt door singles met allerlei uiteenlopende datingsdoelen, gebruiken homo’s de locatie-gebaseerde app vooral om een one-night stand of fuckbuddy te vinden.

App StoreGoogle Play

GayParship

2. GayParship

Homo-, bi- en heteroflexibele mannen weten het als geen ander: de gaydatingcultuur draait vooral om één ding. Seks. En als je daar wel een beetje klaar mee bent, dan vraag je jezelf af: “Zijn er geen serieuze mannen?” Want als je niets liever wilt dan een man om de rest van je leven mee te delen, dan zit je niet goed op de Grindr’s van deze wereld. Een datingapp waar je de beste kans hebt op een leuke relatie is gayParship, de gay-variant van het bekende Parship.

Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor relaties. Hun matchingsprincipe heeft ook maar één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor een lange tijd. Na het invullen van de persoonlijkheidstest, wordt er een gepersonaliseerd rapport opgemaakt, dat alleen op jou van toepassing is. Aan de hand van deze test word je gekoppeld aan kandidaten die goed bij je passen.

App StoreGoogle Play

romeo

3. Romeo

Social media ontmoet dating op Planet Romeo, voor het gemak vaak afgekort tot Romeo. Het is de app voor de horny hook-up, platonische contacten en voor het vinden van Mr. Right. Oftewel, je bent ongeacht het doel altijd op je plek. De Romeo-app beschikt over een fris en intuïtief ontwerp, gratis zoekopties, lijsten met online mannen (in de buurt), foto’s en statistieken. Het is zelfs mogelijk om je private pics te delen met een tijdslimiet, voor als je wilt laten wat je in huis hebt.

App StoreGoogle Play

Meer gay dating apps

Affaire dating apps

Mannen en vrouwen kunnen beloven er altijd voor elkaar te zijn in goede en slechte tijden, tot de dood hen scheidt, maar statistieken tonen aan dat getrouwde mannen en vrouwen nu vaker vreemdgaan dan ooit tevoren. En natuurlijk zijn er datingapps die bewust zijn van dit feitje. Sterker nog: het is de reden dat ze bestaan. “Het leven is kort. Begin een affaire,” aldus een van de apps. Ben je ook zo’n stoute levensgenieter? Dit zijn de datingapps voor affaires:

secretflirt

1. Secretflirt

Er is een anoniem en discreet platform waar veel Nederlanders nog nooit van hebben gehoord: Secretflirt. Dit platform heeft als doel om mensen uit allerlei verschillende leefsituaties samen te brengen. Ben je weer op zoek naar passie in je leven? Of dat nu een nieuwe liefde is, friends with benefits, open relatie of een escapade: Secretflirt is een plek waar je kunt flirten met anderen, anoniem en zonder flauwekul. En hoewel Secretflirt’s app niet te vinden is in de Google Play Store en Apple App Store, word je op de website doorverwezen naar de mobiele applicatie.

App StoreGoogle Play

second love

2. Secondlove

“Flirten is niet alleen voor singles?” De geslaagde reclamecampagne van Second Love is een doorn in het oog voor de SGP, maar wat ze bij de politieke partij niet lijken te beseffen is dat er vraag is naar deze datingsites voor affaires.5 Geen seks meer, ziekte en andere relatieproblemen: er zijn meer dan genoeg redenen om een affaire te beginnen.

Zo is er een groep mannen en vrouwen die weer spanning en avontuur zoeken. En dat doen ze op een datingsite zoals Second Love, waar ze contacten kunnen leggen met mensen die in net zo’n situatie zitten. Hoewel Second Love technisch gezien geen app beschikbaar heeft, is de website wel gebruiken op smartphone of tablet.

App StoreGoogle Play

victoria milan

3. Victoria Milan

Wanneer voelde jij je voor laatst jong? Dat moment waarop je hart sneller begon te kloppen toen je iemand zag? Die vlinders in de buik? Volgens Victoria Milan kun je dat gevoel herleven, zelfs als je al een relatie hebt. Victoria Milan is een van de bekendste datingapps voor affaires, met naar eigen zeggen meer dan 312 duizend Nederlandse gebruikers. Op deze datingapp kun je anoniem en discreet navigeren tussen het aanbod gelijkgestemden bij jou in de buurt.

App StoreGoogle Play

Seks dating apps

Sex on your mind? Geloof ons: je bent niet de enige. Op elk moment van de dag zijn er miljoenen anderen die dezelfde gedachten hebben. En een deel van deze mensen in een donker hoekje van het internet waar ze anoniem kunnen zoeken naar seks. En nee, het is niet alleen Tinder waar je een seksdate kunt regelen. Dit zijn de populairste seksdatingapps en websites van Nederland:

novamora

1. Novamora

Dating vol passie, een beetje pittig: zo omschrijft Novamora zichzelf, de datingsite voor intieme contacten. Je kent deze datingsite van de reclames van je dagelijkse portie muziek van Q-Music of van de posters in bushokjes aan de straatkant. Dankzij de agressieve marketingcampagnes is er bijna niemand die de naam niet kent.

Hoewel het geen app is, maar een mobielvriendelijke website kan deze naam niet ontbreken in dit sexy lijstje. Geen chatoperators, geen fictieve profielen: Novamora is er juist trots op dat ze niets van dat alles moeten weten. Fair Play, dat is hun motto.

App StoreGoogle Play

sdc

2. SDC

SDC is wereldwijd het grootste platform voor koop die casual willen daten. Het platform van SDC, als afkorting van Swingers Date Club, richt zich al vele jaren op een publiek met andere datingwensen dan de gemiddelde single. Over het algemeen is SDC een app die zich richt op swingers, maar kinksters, ruimdenkende singles en anderen zijn ook meer dan welkom. Daarmee is het ’s werelds grootste lifestyle-community om hookups, casual dates en meer te vinden met gelijkgestemde swingers, singles en kinksters.

App StoreGoogle Play

fruitz

3. Fruitz

Ben je op zoek naar een datingapp die net zo verfrissend en kleurrijk is als een sappige fruitsalade? Maak kennis met Fruitz, de datingapp die je meeneemt op een fruitig avontuur vol opwinding en onverwachte ontmoetingen. De unieke factor? Dat is de speelse benadering van online daten. Fruitz moedigt je aan om je intenties uit te drukken door middel van fruitige pictogrammen. Ben je in voor een friend with benefits of een seksdate? Geef het aan met de bijbehorende fruitsoort: zo simpel is het.

Fruitz maakt gebruik van locatiegebaseerde matching, waardoor je mensen kunt ontmoeten die zich in jouw directe omgeving bevinden. Dit opent de deur naar sexy ontmoetingen met mensen die je anders misschien nooit zou hebben ontdekt. Of je nu op zoek bent naar een scharrel of een avontuurlijke date, de Fruitz datingapp kan je helpen om die connectie te leggen.

App StoreGoogle Play

Internationale dating apps

Handig, al die datingapplicaties voor je smartphone en tablet. Maar de meeste van deze apps zijn ontworpen om singles te vinden die bij je in de buurt wonen. Maar wat als je op zoek bent naar buitenlandse datingervaring? Of als je een fervent reiziger bent die van land tot land reist om te genieten van de verschillende culturen? Ook daar zijn apps voor, die zich specifiek op sommige landen richten of juist op alle landen ter wereld. Dat zijn deze internationale datingapps:

international cupid

1. InternationalCupid

Gestart in 2004 is InternationalCupid een onderdeel van het welbekende Cupid Media-netwerk dat meer dan 30 zeer gerespecteerde websites beheert op het internationale datinggebied. Van datingapps zoals ThaiCupid en ColombianCupid tot de app die gebruikers uit alle landen koppelt: InternationalCupid is de globale versie van de datingapp. De ledendatabase bestaat uit duizenden mannen en vrouwen uit Rusland, Oost-Europa, Azië, Midden-Amerika, Latijns- Amerika en Afrika.

App StoreGoogle Play

okcupid

2. OkCupid

Als een van de ‘oudste’ datingsites is OkCupid van een Amerikaanse app uitgegroeid tot een app die wereldwijd actief is. Met meer dan 50 miljoen gebruikers sinds de lancering en een geschat aantal van 1 miljoen actieve gebruikers per maand, is het beschikbaar in de VS, Europa, Canada en Azië.

Met een reeks vragen, ontworpen om je perfecte match te vinden, stelt OKCupid potentiële kandidaten voor. OkCupid streeft naar duurzame verbindingen tussen singles met een combinatie van niet-traditionele vragen en wiskunde, en dat is weer wat anders dan het eindeloze swipen.

App StoreGoogle Play

zoosk

3. Zoosk

Met met een app die beschikbaar is in meer dan 80 landen en 25 talen, is Zoosk een van de internationale apps waar je mensen vanuit de hele wereld kunt vinden. En daarnaast biedt het verschillende manieren om mensen te ontmoeten. Je kunt zoeken naar mensen met behulp van filters, maar ook kun je je laten matchen door de Behavioral Matchmaking™-technologie van Zoosk. Dit algoritme leert doorlopend van de acties van 40 miljoen leden, om zo betere matches aan te bieden.6

App StoreGoogle Play

bumble

4. Bumble

Bumble lijkt griezelig veel op Tinder, maar naast de andere kleuren functioneert het een beetje anders. Het grote verschil is dat wanneer tegenovergestelde geslachten matchen bij Bumble, alleen de vrouw het eerste bericht kan versturen. En ze heeft 24 uur om dit te doen, terwijl de man niets anders kan doen dan wachten.

Mannen hebben er niet de macht, maar ze kunnen matchen wel met 24 uur verlengen als ze echt een bericht hopen te krijgen van een bepaalde vrouw. Voor matches van hetzelfde geslacht kan elk van beiden het gesprek beginnen. Bovendien heeft Bumble naast Dating ook secties voor het maken van vrienden (BFF) en zakelijke contacten (Bizz).

App StoreGoogle Play

badoo

5. Badoo

Wie kent Badoo niet? De datingapp omschrijft zichzelf als een sociaal ontdekkingsnetwerk. Dit komt omdat het zichzelf niet neer wil zetten als een app exclusief voor singles die elkaar willen ontmoeten. Nieuwe vrienden zoeken en chatten voor de fun kan er namelijk ook. In werkelijkheid wordt Badoo vooral als datingapp gebruikt met wereldwijd meer dan 400 miljoen gebruikers.

In Nederland verkiezen veel singles Badoo boven het gevestigde aanbod van datingsites. De reden? Badoo biedt de mogelijkheid om gratis berichten te versturen. Dat de Nederlandse single niet graag betaalt voor online dating is te zien aan de sterke groei van de Badoo-database met leden.

Net als bij Tinder kun je bij Badoo foto’s beoordelen in het Kennismakingsspel. Bij een wederzijdse interesse is er een match en kun je met elkaar chatten. Anders dan bij Tinder kun je bij Badoo door profielen scrollen en zoeken op woonplaats. Zo kun je alleen de online leden selecteren en contact opnemen met wie je maar wil.

App StoreGoogle Play

dating app

Waarom je een datingapp moet proberen

Ben je op zoek naar liefde, vriendschap of gewoon nieuwe connecties? Dan is het tijd om een datingapp te proberen. Met talloze voordelen en mogelijkheden biedt een datingapp een moderne en effectieve manier om mensen te ontmoeten. Of je nu avontuurlijk bent ingesteld, je sociale kring wilt uitbreiden of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er daarbuiten te vinden is, dit zijn een aantal overtuigende redenen waarom je een datingapp zou moeten proberen.

1. Je ontmoet nieuwe mensen

Het gebruik van een datingapp stelt je in staat om nieuwe mensen te ontmoeten die je anders misschien nooit zou tegenkomen. Je kunt mensen van verschillende achtergronden en interesses ontdekken, waardoor je je sociale kring kunt verbreden en nieuwe perspectieven kunt ontdekken.

2. Gemak en efficiëntie

Een datingapp biedt gemak. Je kunt immers zoeken naar potentiële partners vanuit het comfort van je eigen huis. En dat is heel efficiënt zoeken. Je kunt profielen bekijken, berichten uitwisselen en potentiële matches vinden op een tijdstip dat voor jou het beste uitkomt, zonder de noodzaak om naar sociale gelegenheden te gaan.

3. Mogelijkheid om voorkeuren aan te geven

Met datingapps kun je specifieke voorkeuren aangeven. Denk aan de leeftijd, locatie, interesses en meer. Zoek je iemand die blond is en in Utrecht woont? Geen probleem, verfijn je zoekopdracht en vindt degenen die aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren en waarden.

4. Je mag jezelf presenteren

Een datingapp biedt je de mogelijkheid om jezelf op een unieke en creatieve manier te presenteren aan potentiële partners. In één opslag kunnen ze zien en lezen wie je bent, wat heel anders is als je iemand op straat tegenkomt. Je kunt je interesses, hobby’s, persoonlijkheid en foto’s delen om anderen een goed beeld van jou te geven.

5. Leer meer over jezelf

Het proces van daten via een app kan je helpen om meer over jezelf te leren. Interactie hebben met verschillende mensen, nieuwe ervaringen opdoen en je voorkeuren ontdekken: het zorgt ervoor dat je je eigen behoeften en verlangens beter begrijpt.

6. Verbeter je sociale vaardigheden

Vind je het lastig om andere mensen aan te spreken? Het gebruik van een datingapp kan je sociale vaardigheden verbeteren, omdat je met verschillende mensen communiceert. Je kunt leren om gesprekken te voeren, interesse te tonen en te luisteren naar anderen. Het zijn vaardigheden die niet alleen van pas komen bij het daten, maar ook in andere sociale situaties.

7. Leuke en spannende ervaring

Daten is spannend. Nieuwe mensen ontdekken, boeiende gesprekken hebben en mogelijke romantische connecties verkennen kan een opwindende ervaring zijn. Het is als een avontuurlijke reis waarbij je nieuwe aspecten van jezelf en anderen ontdekt.

Beoordeel Dating apps

Alle beoordelingen van Dating apps

4,0
Rated 4,0 out of 5
4,0 van 5 sterren (op basis van 10 reviews)
Uitstekend30%
Heel goed40%
Gemiddeld30%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Gemakkelijk in gebruik

Rated 4,0 out of 5
21 juni 2024

Dating apps maken het gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten en te chatten. Swipen door profielen en het sturen van berichten is eenvoudig en leuk

Sophie
Gecontroleerd

gemengde gevoelens

Rated 3,0 out of 5
12 juni 2024

Sommigen hebben een hele grote gebruikersdatabase en dat heeft voor en nadelen. Het is moeilijk om door profielen te bladeren en de match algoritmen lijken niet erg effectief te zijn. Sommige gebruikers klagen ook over het gebrek aan actieve leden. Maar ik heb wel genoeg leuke gesprekken gehad en een paar potentieel interessante mensen ontmoet

Morgenster
Gecontroleerd

Verslavend

Rated 5,0 out of 5
17 mei 2024

Pas op, datingapps kunnen verslavend zijn! Ik heb gemerkt dat ik steeds terugkom naar de app om te zien of ik nieuwe matches heb en om te chatten met interessante mensen. Het is een leuke manier om mijn vrije tijd door te brengen maar oh-zo veel tijd ben je er aan kwijt

Sarah91
Gecontroleerd

Veel functies, even wennen

Rated 3,0 out of 5
4 mei 2024

Heeft veel functies, maar het kost tijd om alles onder de knie te krijgen. De interface is niet de meest makkelijke, maar als je doorzet, zijn er wel interessante mensen

Jeroen
Gecontroleerd

Eenvoudig

Rated 4,0 out of 5
25 april 2024

Eenvoudig en meer ook niet. Geen franje, gewoon rechttoe rechtaan. Voor wie houdt van duidelijkheid en een simpele site

Anne
Gecontroleerd

Spannende mogelijkheden

Rated 4,0 out of 5
24 april 2024

Datingapps bieden gewoon iets wat het echte leven soms niet kan bieden. Het is makkelijk. De mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten en avonturen te beleven. Of je nu op zoek bent naar liefde, vriendschap of gewoon wat plezier

Zonne
Gecontroleerd

Positieve ervaring

Rated 5,0 out of 5
12 april 2024

Ik heb een positieve ervaring gehad met datingapps. Ik heb er interessante mensen ontmoet en leuke dates gehad. Het heeft me geholpen om uit mijn comfortzone te stappen en nieuwe mensen te leren kennen

Vlieg1
Gecontroleerd

Simpel

Rated 3,0 out of 5
3 januari 2024

Makkelijk te gebruiken, maar te simpel soms. Het is niet bijzonder ofzo. Eerder saai

P
Gecontroleerd

Leuke functies

Rated 4,0 out of 5
27 december 2023

Veel leuke functies, houdt het interessant

Sem
Gecontroleerd

Gezellig

Rated 5,0 out of 5
22 november 2023

Weet ik niet is 1ste keer

Noah
Gecontroleerd

Geef je reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *