Home Dating apps

Dating apps

Tinder, Badoo, Happn; als je er nog nooit van gehoord hebt dan is de kans groot dat je nog maar net single bent. Niemand heeft gezegd dat het vinden van de liefde van je leven makkelijk is, maar met al deze apps doe je er waarschijnlijk wat minder lang over. Met een druk op de knop, of eigenlijk het scherm, ben je binnen enkele seconden aan het chatten met iemand bij je uit de buurt. Of je nu een Apple iPhone hebt, een LG telefoon of een tablet van Samsung; als er apps op kunnen draaien dan kun je het gebruiken om te daten. Datingapps hebben het leven van de Nederlandse single voorgoed veranderd. Mocht je het nog niet eerder geprobeerd hebben, dit zijn op dit moment de populairste dating apps van Nederland.

Tinder (Android, iOS)

Tinder dating appDe “one and only” nummer één dating app van Nederland is bij iedereen bekend onder de naam Tinder. De dating app heeft het landschap van casual daten verandert met vlugge beoordelingen op basis van het uiterlijk. Oppervlakkig of niet, het sloeg aan en binnen korte tijd was de gehele wereld verslaafd aan swipen. Het is snel toegankelijk met de koppeling via Facebook zodat je spoedig kunt beginnen met het evalueren van de profielen. Met slechts een handvol foto’s en een korte introductie zet je jezelf in de markt en geef je jezelf over aan het oordeel van anderen.

Wijzig de instellingen zodat je alleen singles van je eigen leeftijd en bij jou in de buurt tegenkomt. Vind je een single leuk? Veeg de foto naar rechts. Veeg naar links als je snel door wilt gaan naar de volgende. Als jij en de ander elkaar leuk vinden dan is er een match. Je kunt vervolgens met elkaar chatten en elkaar leren kennen. De nieuwste features van Tinder laten je .gif foto’s versturen, chatberichten te liken en profielfoto’s uploaden vanaf je smartphone.

Tinder App StoreTinder Google Play

Badoo (Android, iOS)

Badoo dating appWie kent Badoo niet? De dating app omschrijft zichzelf als een sociaal ontdekkingsnetwerk. Dit komt omdat het zichzelf niet neer wil zetten als een app exclusief voor singles die elkaar willen ontmoeten. Nieuwe vrienden zoeken en chatten voor de fun kan er namelijk ook. In werkelijkheid wordt Badoo vooral als datingapp gebruikt, met wereldwijd vele miljoenen gebruikers. In Nederland verkiezen veel singles Badoo boven het gevestigde aanbod van datingsites. De reden? Badoo biedt de mogelijkheid om gratis berichten te versturen. Dat de Nederlandse single niet graag betaalt voor online dating is te zien aan de sterke groei van de Badoo database met leden.

Net als Tinder kun je bij Badoo foto’s beoordelen in het Kennismakingsspel. Het werkt op dezelfde manier; veeg naar rechts voor een like en naar links als je geen interesse hebt. Bij een wederzijdse interesse is er een match en kun je met elkaar chatten. Anders dan bij Tinder kun je bij Badoo door profielen scrollen. Zo kun je alleen de online leden selecteren en contact opnemen met wie je maar wil.

App StoreGoogle Play

Happn (Android, iOS)

Happn appHappn is de app om te downloaden als je nooit de vrouw van je dromen mis wilt lopen. Met de Happn app op je smartphone geïnstalleerd wordt je namelijk gelinkt aan een groep singles die op dezelfde plek als jij geweest zijn. Singles bij je in de buurt komen zo wel erg dichtbij. Als je pad kruist met dat van een ander dan kun je dat terugzien in de app. Je ziet dan het profiel van de single op je tijdlijn. In de app kun je precies zien hoe vaak je bij iemand in de buurt bent geweest, en ook of je beide op hetzelfde moment op dezelfde plek bent geweest.

Mocht je interesse hebben in de single, met een Charm kun je de ander dit laten weten. Als jullie beiden elkaar leuk vinden dan is er een Crush. Vanaf dit moment is het mogelijk om berichten naar elkaar te versturen. Als je bij niemand een like achterlaat dan ontvang je nooit een bericht. Wees dus op tijd met het liken van de singles om geen enkele Crush te missen.

App StoreGoogle Play

Voordelen van dating apps

Het voordeel van daten via dating apps is dat je alleen maar personen tegenkomt die ook op zoek zijn. De kans op een blauwtje lopen bij iemand die al een relatie heeft is hierdoor heel erg klein en komt bijna niet voor. Iedereen die je vindt op de dating app is op zoek. De kans op een date of zelfs een relatie is hierdoor vele malen hoger. Je kunt ook personen selecteren en vinden op interesses of op bepaalde kenmerken die jij belangrijk vindt. Je kunt zo het kaf van het koren scheiden. De personen waarin jij geïnteresseerd bent blijven over.

relatieplanet app

Het is geaccepteerd

Mocht je de jaren 90 gemist hebben, het was toen niet makkelijk voor de online single. Slechts tien jaar geleden werd er nog heel anders over internetdaten gedacht. Dating apps bestonden toen nog niet eens en datingsites begonnen geleidelijk een beter imago te krijgen. Dit heeft heel wat jaren geduurd wat de single van nu gelukkig niet mee hoeft te maken. Dating via de apps is volledig geaccepteerd; wie kent er immers niet iemand die via Tinder een relatie heeft overgehouden?

Zoeken in je omgeving

Op de dating apps kunnen andere singles gevonden worden zoals dat ook kan op een normale datingsite. Bij de meeste dating apps kun je zoeken op personen in je omgeving. De maximale afstand kun je doorgaans instellen in de app. De dating apps geven je de mogelijkheid om personen in je omgeving te bekijken en ze een bericht te sturen. Het is meestal ook mogelijk om foto’s te keuren. Dit is bij bijna elke dating app mogelijk. Je kunt dan snel aangeven of je iemand leuk vindt of niet.

De meeste dating apps zijn gratis

De meest populaire dating apps zijn compleet gratis. Het kost niets om te registreren en een account aan te maken. Na het aanmaken van een account kun je foto’s plaatsen van jezelf en doorgaans is het ook mogelijk om een profieltekst toe te voegen. Doordat het niets kost om de apps te gebruiken is het erg populair onder singles. Het kost niets om te proberen. Als het niets is kun je altijd nog overstappen naar een echte online datingsite.

Groot gebruiksgemak

Het is tegenwoordig heel erg makkelijk om apps te gebruiken om te daten. Er zijn dating apps beschikbaar voor Android telefoons maar ook voor de iPhone en toestellen met andere besturingssystemen. Dit zorgt ervoor dat iedereen met een smartphone gebruik kan maken van de dating apps. Elke single kan met de apps in contact komen met andere singles. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een gezellig gesprek, een luchtig contact of een vaste relatie. Met de dating apps kan iedereen elkaar vinden op een snelle maar vooral leuke manier.

Ga snel terug naar de dating app