Home Homo datingsites

Homo datingsites

Homodating; terwijl je “vroeger” nog naar een darkroom moest om in het geheim te cruisen hoef je nu niet meer de deur uit om andere homo mannen te ontmoeten. De wereld is veranderd en dat geldt helemaal voor het vinden van een (seks)partner. Voor homo mannen is dating in de 21ste eeuw een wereld van verschil. Niet alleen is het makkelijker om te daten als homo maar ook is er meer acceptatie door de gemeenschap.

Met de introductie van de gay dating apps is homodating alleen maar populairder geworden; je bent binnen enkele klikken verbonden met iemand anders die hetzelfde als jou wil. Maar is het nog een taboe, waar moet je zijn en waar moet je op letten?

Waar vind je als homo een leuke partner?

Er zijn verschillende manieren voor homo mannen en vrouwen om een partner te vinden. Allereerst kun je je grote liefde natuurlijk “gewoon” tegenkomen in een kroeg, op je werk of via familie of vrienden. Maar de kans is wel wat kleiner omdat het aantal homoseksuelen nu eenmaal veel kleiner is dan het aantal heteroseksuelen.

Je kunt in het uitgaansleven in grotere steden kiezen voor een homobar. Hier komen over het algemeen mensen die op hetzelfde geslacht vallen. De kans dat je een blauwtje loopt omdat degene die jij wel leuk vindt hetero blijkt te zijn is dan in ieder geval een stuk kleiner.

Soms wordt ook wel gezegd dat mensen het aanvoelen als ze dezelfde geaardheid hebben; de befaamde gaydar. Als je het geluk hebt zo’n match te treffen is natuurlijk altijd mooi meegenomen. In de andere gevallen ben je tegenwoordig overgelaten aan de datingsites en apps.

Homo datingsites

Als je homo bent dan kun je je bij alle bekende datingsites online inschrijven. Je kunt daar gewoon bij je voorkeuren aangeven dat je een man bent die een man zoekt of en vrouw die op zoek is naar een leuke vriendin voor een liefdesrelatie. Hier rust absoluut geen taboe op. Je loopt echter wel het risico dat mensen niet goed lezen en dat je dus reacties krijgt van mensen met het verkeerde geslacht. Dit risico loop je niet als je je aanmeldt bij een speciale homo datingsite, want die zijn er uiteraard ook.

Sommige grote en bekende datingsites hebben zelfs een aparte website voor homodating, zodat je automatisch in contact komt met gelijkgestemden. Dit zijn een aantal voorbeelden van datingsites voor homo’s:

Gemixte dating apps

Er zijn dating apps die zich specifiek op gay mannen richten maar er zijn ook apps die iedereen toelaten. Of je nu een sm-fetisj hebt, vrienden zoekt of homo bent; er is niemand voor wie de deur gesloten blijft. Het voordeel van deze apps is het grote aantal leden wat tegelijk weer meer kansen betekent.

lexaEen goed voorbeeld is Lexa; een datingsite bedoeld voor iedereen. Het is een veelgebruikte dating app onder singles die elkaar willen leren kennen, voor mensen die nieuwe vriendschappen willen maken, maar ook voor homo’s is het een aantrekkelijk alternatief. Je geeft gewoon aan dat je op zoek bent naar mensen van hetzelfde geslacht en krijgt dan andere profielen voorgesteld dan wanneer je op hetero’s zoekt.

Bekijken op Lexa

Dating apps voor homo’s

Behalve websites voor homodating zijn er ook speciale apps die door homo’s worden gebruikt om een date te scoren of een partner voor een langere relatie te vinden. Grindr is daar de bekendste van. Met deze dating app kun je op zoek gaan naar mensen die zich bij jou in de buurt bevinden. Dit kan bij je thuis zijn, maar ook als je bijvoorbeeld gaat stappen in Amsterdam of in een buitenlandse stad. De gay dating app maakt namelijk gebruik van het GPS systeem van je smartphone om te kunnen zien waar je op dat moment bent. Zo kun je dus gemakkelijk contact leggen met iemand die je leuk vindt en die op dat moment ook in dezelfde stad is als jij.

Je kunt door profielen te liken aangeven of je iemand leuk vindt of niet. Naar links swipen is “geen interesse” en naar rechts swipen is “liken”. Als twee mensen elkaar leuk vinden is er een match en kunnen jullie met elkaar in contact komen. Je kunt dan bijvoorbeeld afspreken in een uitgaansgelegenheid om elkaar te ontmoeten. Of het daadwerkelijk klikt zal dan natuurlijk nog moeten blijken. Grindr is niet de enige app hoewel het misschien wel de bekendste is. Andere voorbeelden van gay dating apps zijn Scruff, Gaydar, Planet Romeo en Jack’d.

Seksdates scoren met homo dating apps

Sommige homomannen maken er een sport van om met behulp van dating apps voor homo’s zoals Grindr zoveel mogelijk seksdates te scoren. Ieder weekend een ander of misschien nog wel vaker is hun motto.

Het probleem hierbij is dat beide partijen er soms niet hetzelfde over denken. Als jij met iemand in contact komt en het je alleen om een seksdate gaat, wek dan niet de indruk dat er meer is. Want als zo iemand verliefd op je wordt kan dat heel vervelend uitpakken. Iemand kan je gaan stalken en blijven lastigvallen terwijl jij die persoon allang weer bent vergeten want jij bent inmiddels alweer vijf dates verder.

Wees dus altijd eerlijk en duidelijk over je bedoelingen. Wil je alleen seks en verder niets, geef dat dan duidelijk aan. En respecteer het als iemand vervolgens om die reden afhaakt omdat hij op zoek is naar meer dan een snelle date in een onfrisse hotelkamer.

Datingtips voor homo’s

Dit is eigenlijk een rare titel voor een paragraaf. Want er zijn eigenlijk geen specifieke dating tips voor homo’s. Dating tips gelden voor iedereen, ongeacht zijn of haar geaardheid. En die tips zijn vaak nogal voor de hand liggend. Toch zijn er voor homo mannen nog wat extra dating tips die van toepassing zijn en tips die wat belangrijker zijn bij homo’s dan bij hetero’s. Dan bedoelen we uiteraard de veiligheid.

Kijk de kat uit de boom

Als je op zoek bent naar een relatie, loop dan niet te hard van stapel. Leer elkaar eerst een beetje kennen voordat je een eerste afspraak maakt. Doe je dat niet dan kan het gebeuren dat de ander – of jij bij de ander – wel heel erg tegenvalt omdat blijkt dat jullie nauwelijks overeenkomsten hebben. Bespreek ook vooral wat je doelstelling is en kijk of het overeenkomt met wat de ander in gedachten heeft. Bij homodating krijg je namelijk vaker te maken met lustgeobsedeerde mannen die enkel en alleen op zoek zijn naar seks.

Zorg voor je eigen veiligheid

Het is slim om iemand te vertellen dat je een date hebt en waar je naartoe gaat. Mocht er iets vervelends gebeuren dan weet diegene in ieder geval dat je die avond uit bent. Spreek af dat je je afmeldt als je weer thuis bent. Doe je dat niet dan weet je vriend of vriendin dat er misschien iets mis is en dat er contact met je opgenomen moet worden om te informeren of je OK bent.

Als je een date hebt en tot de conclusie komt dat je het met deze persoon niet een hele avond gaat volhouden, dan kun je een onopvallend berichtje sturen naar een vriend of vriendin met het verzoek om je te bellen met een zogenaamd noodgeval waardoor je zogenaamd meteen weg moet. Dit natuurlijk alleen als je niet de moed hebt om zelf tegen je date te zeggen dat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen en dat je liever naar huis gaat.

Spreek af op een openbare locatie waar meer mensen te vinden zijn als je iemand nog niet eerder gesproken hebt. De gay datingsites voor homo mannen worden overspoeld met kwaadwillenden die ontdekt hebben dat de homo man een makkelijke prooi is. Wanneer je afspreekt op een openbare locatie voorkom je dat je in een benarde situatie terechtkomt.

gay rainbow

De historie van homodating

Tot enkele decennia geleden werd homodating nog veel in het geheim gedaan. Er waren vaak stiekeme ontmoetingen, vooral tussen homomannen. De beruchte parkeerplaatsen waar homo’s kwamen voor snelle sekscontacten zijn helaas maar al te bekend. Het ging vaak om mannen die in het dagelijks leven “gewoon” getrouwd waren en een gezin hadden. Hun ware geaardheid hielden ze geheim om hun imago niet te schaden. Cruisen op de “baan” was in die tijd de gewoonste zaak van de wereld voor de homo man.

Gelukkig komt dit tegenwoordig veel minder vaak voor omdat het in Nederland geen probleem meer is om voor je geaardheid uit te komen. Het is geaccepteerd maar nog niet overal in de mate zoals we dat graag willen zien. In besloten gemeenschappen in bepaalde delen van het land waar het geloof een belangrijke rol speelt en onder allochtonen komt het helaas nog regelmatig voor dat mensen niet voor hun ware aard durven uit te komen omdat dit door hun omgeving niet wordt geaccepteerd. Er is dus ook in Nederland nog veel werk te doen als het om homo-emancipatie gaat.

Van taboe naar acceptatie

Alle pogingen tot homo-emancipatie ten spijt rust er toch nog steeds een bepaalde mate van taboe op homodating, zelfs in een vrij land als Nederland. Nog steeds lopen homostellen het risico te worden uitgescholden of zelfs mishandeld als ze hand in hand op straat lopen of elkaar in het openbaar kussen of knuffelen. Gelukkig is er al wel veel verbeterd.

Het is in de meeste kringen wel geaccepteerd als een man of vrouw op iemand van hetzelfde geslacht valt. Gelukkig komt het steeds minder voor dat iemand een relatie aangaat met iemand van het andere geslacht terwijl dit tegen zijn of haar gevoel in druist, alleen maar om geaccepteerd te worden door familie en vrienden.

gay man

Het imago van homo’s

In de ogen van sommigen hebben homo’s een slecht imago. Het zijn mannen die er maar op los leven en er op uit zijn om zo veel mogelijk bedpartners te “scoren”. En ja, er zijn voorbeelden van bekende personen zoals Freddy Mercury en sommige BN’ers die met duizenden het bed hebben gedeeld of in ieder geval claimen dat dit het geval is.

Van liefde is in deze gevallen natuurlijk geen sprake. Het gaat dan om pure lust, om het hebben van seks en het score en van weer een verovering. Of je daar uiteindelijk gelukkig van wordt is natuurlijk maar zeer de vraag.

Daar komt nog bij dat je een verhoogd risico loopt om een soa (seksueel overdraagbare aandoening) op te lopen als je in hoog tempo wisselende contacten hebt. Natuurlijk is het verstandig om bij ieder contact een condoom te gebruiken, maar als dit in het heetst van het moment wordt vergeten bestaat de kans dat je achteraf met een zeer onaangename verrassing wordt geconfronteerd.