Home Gay dating apps

Gay dating apps

De wereld accepteert gay stellen steeds meer, homohuwelijken zijn geen uitzondering en in het algemeen gezien begint iedereen de feiten te accepteren. Bovendien loopt Nederland al tijden voorop als het aankomt op gay dating. Het is in de moderne wereld niet meer nodig om naar homobars te gaan om andere mannen te leren kennen. Die tijd van in het geheim cruisen is nog niet voor iedereen voorbij maar de meeste mannen heeft het plaatsgemaakt voor online dating. Voor wie aan het oriënteren is om een gay dating app te vinden is op deze juiste plek terecht gekomen.

Waarom een gay dating app

Er is zoiets als de gaydar maar daar kun je niet in iedere situatie blindelings op vertrouwen. Soms wil je die ene leuke jongen op de verjaardag aanspreken en aanvoelen of hij ook gay is maar in de praktijk is het vaak alleen maar teleurstellend. Versieren kan niet omdat je nog niet weet of hij ook gay of bi is en dat zorgt voor allerlei lastige situaties waarin je jezelf moet inhouden. Dit is een aspect waar je bij de gay dating apps geen zorgen om hebt; geen blauwtjes lopen en geen twijfels over de geaardheid van anderen. Waar je je kansen afweegt in het echte leven geven de dating apps je de zekerheid die je nodig hebt om iemand zonder problemen te benaderen.

Wat je moet weten

grindr appDeze lijst met dating apps voor gay en bi mannen is opgesteld met de hulp van twee homoseksuele mannen. Het is een lijst dat gerangschikt is op basis van persoonlijke keuzes. De prioriteit en positie van de dating apps in deze lijst is dus samengesteld op basis van de ervaringen en algemeen bekende gegevens over de dating apps. Daarbij is gekeken naar het aantal downloads, gebruikersaantallen, mogelijkheden en features, kosten en de gebruiksvriendelijkheid. Al deze apps zijn persoonlijk door ons getest in de reviews van deze dating apps om een compleet beeld te hebben van de mogelijkheden. Aangezien tijden veranderen, apps geüpdatet worden en meer leden aantrekken of afstoten wordt deze pagina continu bewerkt met de laatste up-to-date informatie. Dit zijn de beste gay dating apps; van top to bottom:

Op zoek naar seks? Kies dan voor Gaybuddy; voor seks met contactgarantie.

Bezoek Gaybuddy

Grindr

GrindrSinds de lancering in 2009 is Grindr snel uitgegroeid tot ’s werelds beste en meest innovatieve dating app voor voor homo-, bi- en transseksuelen. Met miljoenen dagelijkse gebruikers verspreid over bijna elk land in elke uithoek van de wereld, brengt Grindr je in contact met mensen bij je in de buurt. De Tinder voor de gay community heeft een lange weg afgelegd maar nog steeds is het de nummer één gay dating app ter wereld en ook in Nederland. Grindr is een typische dating app waarbij je een grid te zien krijgt met foto’s van mensen uit je omgeving. Met behulp van filters kun je tijdens je zoektocht filters op uiteenlopende kenmerken. Je kunt deelnemen aan een “tribe”, een groep gelijkgestemde mensen en natuurlijk kun je ook een eigen profiel aanmaken met privé en publieke foto’s inclusief een korte beschrijving van jezelf.

App StoreGoogle Play

Planet Romeo

RomeoPlanet Romeo, ook wel bekend als GayRomeo, is de gay chat en dating app om je sociale netwerk uit te breiden. Het is een sociaal netwerk met de kenmerkende functies maar toch ook wat meer een dating app. Dat komt doordat het veel als hook-up app gebruikt worden onder mannen die willen afspreken. Planet Romeo is er voor de cruisers maar ook is het een leuke manier om nieuwe vrienden te maken of een spannende date te scoren. Planet Romeo heeft wat meer mogelijkheden dan de typische dating apps. Het sociale netwerk karakter komt terug in de features zodat je niet alleen bij je in de buurt kunt zoeken maar wereldwijd. Verstuur foto’s in berichten of plaats ze op je profiel en met zogenoemde “footprints” kun je laten merken dat je interesse hebt.

App StoreGoogle Play

Scruff

scruffScruff is een internationale dating app voor homo- en biseksuele mannen die draait op iOS, Android en Apple Watch. Het is een uiterst populaire dating app met wereldwijd meer dan 12 miljoen leden en 60 miljoen uitgewisselde berichten per week. Het klassieke grid met profielen is ook bij Scruff aanwezig maar je kunt ook swipen door de profielen. Bij het swipen leert de app wat je voorkeuren zijn om je nog betere voorstellen te doen. De standaard functies zijn aanwezig zoals het creëren van je eigen profiel en andere profielen die je kunt benaderen.

App StoreGoogle Play

Gaydar

gaydarEen andere gay dating app waar je waarschijnlijk wel eens van gehoord hebt is Gaydar. Met deze wordt aangegeven dat je intuïtie zegt dat iemand gay is maar het staat ook voor deze gelijknamige gay app. Met behulp van een radar kun je andere mannen ontmoeten die dicht bij je in de buurt zijn. Maak je eigen profiel aan en benader wie je wilt. Gaydar is een drukbezochte gay dating app in meerdere landen maar in Nederland blijft het gebruik jammer genoeg achter.

App StoreGoogle Play

Jack’d

jack'dJack’d is een jonge dating app voor gay en bi mannen. Het is er voor je als je simpelweg een leuk chatgesprek wilt, een snelle seksdate of diepgaande vriendschap. Met je eigen profiel, matchmogelijkheden, verborgen en publieke foto’s maar ook genoeg ruimte om je voorkeur kenbaar te maken wil Jack’d de wereld veroveren als de nummer één gay dating app. Waar Jack’d trots op is? Dat het al meer dan 5 miljoen leden wereldwijd heeft. Dit lijkt behoorlijk veel maar in Nederland blijft het ledenaantal achterwege op de andere gay datingsites en apps.

App StoreGoogle Play

Blued

bluedBlued is een omvangrijke sociale gay-app met meer dan 27 miljoen gebruikers. Met de oprichting in China heeft deze gay app het leven van vele Aziatische mannen veranderd. Nu het ook de pijlen op het westen gezet heeft neemt ook in de rest van de wereld het gebruik toe. Blued geeft je de mogelijkheid om een eigen sociaal profiel aan te maken dat je kunt gebruiken als je visitekaartje om met anderen in contact te komen. Houdt je eigen profiel up-to-date, volg anderen en leg contact met wie je maar wil. In persoonlijke gesprekken kun je foto’s delen maar ook live beelden wisselen met je gesprekspartner.

App StoreGoogle Play

Hornet

hornetHornet is de dating app voor gay, bi en nieuwsgierige jongens om met andere mannen in contact te komen. Dit is wel degelijk een dating app en de gebruikers zijn in de meeste gevallen op zoek naar seks. Zoek tussen de leden bij je in de buurt of verder bij je vandaan. Het voordeel van Hornet is dat het ook beschikbaar is via de website en niet alleen via de app. Met meer dan 25 miljoen leden wereldwijd is Hornet een dating app in opkomst. Enkele handige features die je bij Hornet hebt zijn de notities die je per persoon kunt bijhouden maar als je voor cupido wilt spelen dan kan dit ook. Je kunt profielen van leuke mannen delen met een vriend als je denkt dat het wat voor hem is.

App StoreGoogle Play

BoyAhoy

boyahoyBoyAhoy is een wereldwijd netwerk voor ontmoetingen met homoseksuele mannen. Ontmoet gelijkgestemde mannen bij je in de buurt of over de hele wereld. Miljoenen mannen verbinden en ontmoeten elkaar iedere dag via BoyAhoy. Bij BoyAhoy kun je mannen ontmoeten die bij jou in de buurt zijn. In dit opzicht is dit een dating app met alle functies die je mag verwachten. Je kunt profielen van andere mannen bekijken, zoeken met filters en chatten met wie je wilt. Als extra functies kun je in-app cadeaus ontvangen en versturen.

App StoreGoogle Play

Gay liefde

Het zijn niet enkele de swipe-apps die je kunt gebruiken om contacten te leggen. Als je meer dan seks wilt en geen oppervlakkige gesprekken dan is het goede nieuws dat je ook bij de traditionele gay datingsites terecht kunt. De klassieke datingsites van jaren geleden zijn met de tijd meegegaan en hebben inmiddels ook volledige functionerende dating apps. Leden bij deze gay apps zijn vaker op zoek naar een vaste liefdesrelatie. Dit kom je in de praktijk jammer genoeg maar weinig tegen op de gay dating apps. Mocht je meer diepgang willen dan zijn LexaGay en GayParship twee uitstekende keuzes.

Explore functies

Een trend onder de gay dating apps is de introductie van allerlei functies waarmee je in het buitenland contacten kunt leggen, al voor je er ooit voet aan land hebt gezet. Grindr noemt dit bijvoorbeeld de Explore functie en ook bij Hornet is er een vergelijkbare functie met dezelfde naam. Het doel van deze features is de wereld groter voor je te maken of als ondersteuning tijdens vakanties en reizen. Mocht je een vakantie gepland hebben dan kunnen deze Explore features je helpen om vooraf al een metgezel te vinden of lokaal contact.

Veilig blijven

computer sslHet maakt niet uit op welke gay dating app je actief bent; veiligheid is prioriteit nummer één. Hoe vertrouwd iemand ook op je overkomt, je weet nooit met wie je te maken hebt. Voor je het weet kom je in een gevaarlijke situatie terecht. Het is daarom belangrijk dat je op de gay datingapps je identiteit zoveel mogelijk verborgen houdt. Gebruik bijvoorbeeld niet je echte naam maar een alias en ook niet je echte woonplaats maar een plaats in de buurt. Op deze manier kan niemand je profiel traceren naar je echte locatie. Pas na enkele gesprekken en wanneer je iemand voldoende vertrouwt kun je je echte locatie delen. Woon je op een plek waar weinig homoseksuelen wonen? Dan is het misschien verstandig om de GPS-instellingen van de app te wijzigen. Als iemand kwaad in de zin heeft dan kan je locatie eenvoudig achterhaald worden. Je ziet dan niet welke mannen bij je in de buurt zijn maar als je wel de woonplaats invult dan zie je alsnog de profielen van mannen die dichtbij zijn.

Let hiernaast op welke veiligheidsmaatregelen de dating app zelf treft om nepprofielen te weren. In het voorbeeld van Blued weet je bijvoorbeeld dat je bij Verified Profiles met een echt iemand te maken hebt. Deze profielen zijn gekeurd door middel van een korte video. Andere datingsites voor mannen, zoals GayBuddy, controleren de profielen handmatig zodat er bijna geen nepprofielen doorheen glippen. Dit soort controles zijn nodig om te garanderen dat je met echte mensen te maken hebt en niet met één of andere catfish die je aan het lijntje houdt.