scruff
Met Scruff is het ontmoeten van mannen simpel, spannend en sexy. Als dating app heeft het een enorm hoge rating in de app stores en dat heeft een reden. De dating app werkt als een tierelier; zonder haperingen, crashes en verlies van je berichten. Daar kunnen veel andere dating apps een puntje aan zuigen. Het is de dating app voor gay en bi mannen die eens wat anders willen dan de bekende gay dating apps.

Het enige nadeel van Scruff is dat het niet zo druk is als andere plekken waar gay mannen elkaar kunnen vinden. In Nederland zijn het datingsites zoals Gaybuddy en GayParship die de boventoon voeren. Mocht je deze datingsite nog niet geprobeerd hebben, dit zijn een aantal Nederlandse datingsites voor homomannen:

Hoe werkt Scruff?

De werking van Scruff is niet veel anders dan je bij andere dating app gewend bent. Mocht je daar nog geen ervaring mee hebben dan werkt het op de volgende manier. De eerste stap is het aanmaken van een account. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag en is zo voor elkaar.

Eenmaal ingelogd kun je je profiel invullen; met persoonlijke informatie over enkele basiseigenschappen, je wensen en voorkeuren maar ook kun je iets over jezelf toevoegen. Uiteraard is er ook ruimte om je eigen foto’s tentoon te stellen. Andere leden zien je profielfoto voorbij komen tijdens het zoeken dus zorg voor de perfecte profielfoto om meer succes te hebben.

Eén van de handige features die Scruff heeft is de “unlock”-feature waarmee je verborgen foto’s kunt onthullen. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn dit de foto’s die niets tot de verbeelding overlaten en die je niet meteen aan iedereen wil laten zien. Waar dat je bij andere dating app allerlei blootfoto’s voorbij ziet komen kun je deze dus verbergen bij Scruff en alleen tonen aan de personen die je toestemming krijgen. Mocht je in je vrije tijd geregeld gamen, dan kun je ook je PlayStaton Network ID of je gamertag van Xbox Live toevoegen aan je profiel.

Berichten en interesses

Bekijk en chat met andere leden bij je in de buurt of aan de andere kant van de wereld. Blaf als je interesse hebt met de Woof functie; de Scruff versie van een knipoog. Verder kun je natuurlijk persoonlijke berichten versturen die ook nog eens gesynchroniseerd worden tussen de apparaten die je gebruikt. Gebruik geanimeerde GIF’s om gesprekken kleurrijker te maken, deel foto’s met elkaar of je locatie met behulp van de ingebouwde kaarten.

Om erachter te komen wie interesse in je heeft kun je de bezoekerslijst van je profiel inzien inclusief een lijst met personen die een Woof naar je gestuurd hebben. Als moderne dating app kan een matchingsysteem niet ontbreken; ook Scruff toont je iedere dag een stapel mannen om mee te matchen.

scruff app

Meer features

Onderdeel van Scruff is de tribe feature zodat je snel andere mannen kunt vinden die interesse in deze groep heeft of andere mannen kunt vinden waar je je mee identificeert. Zo zijn er groepen zoals geeks, muscle guys, bears, leather guys, daddies, queer guys, drag queens en guys next door. Er zit vast wel een groep tussen waar je je thuis voelt.

Een andere feature is Venture dat je kunt gebruiken als je op reis gaat. Waar andere gay dating apps vaak mee achterblijven is het creëren van een gemeenschap. Doordat de mogelijkheden verder gaan dan de swipe en match feature is het meer dan alleen een gay dating app. Zo kun je bekijken welke events er zijn in de buurt maar ook reageren op nieuws en erover discussiëren.

Voor wie is het?

Met wereldwijd meer dan 12 miljoen leden is Scruff een dating app voor iedereen die zich identificeert als gay, bi, trans en queer. De diverse gemeenschap zorgt ervoor dat er voor iedereen wat wils is. Of je nu op zoek bent naar een snelle seksdate, vriendschap of iemand om een relatie mee te beginnen; Scruff maakt het mogelijk. Wat je op vrijwel iedere dating app voor gay mannen vindt kun je ook vinden op Scruff; seksuele contacten.

Spannende seksavonturen met wie je maar wilt en wanneer je dat wilt; het is allemaal mogelijk op Scruff. Misschien dat het vinden van seks niet je doel is en daarom zijn er categorieën beschikbaar waarin je kunt zoeken naar leuke mannen. Met behulp van filters kun je je wensen nog beter afstellen op het aanbod dat getoond wordt.

App en website

Als typische geolocatie app maakt het gebruik van de GPS positie van je smartphone of tablet om je op deze manier mannen bij je in de buurt te tonen. Deze werkwijze is je waarschijnlijk al bekend omdat vrijwel iedere gay datingsite er gebruik van maakt. De positiebepaling is de perfecte manier om snel met andere mannen in contact te komen die ook nog eens bij je in de buurt zijn (geweest).

Met behulp van je locatie kun je in de interface een grid met profielen zien, gerangschikt van dichtbij tot verder bij je vandaan. Door op een foto te drukken wordt het profiel geopend waarna je de informatie kunt lezen, foto’s kunt bekijken en een bericht sturen.

App StoreGoogle Play

Het probleem

Het probleem met Scruff is dat een profielfoto niet vereist is waardoor het door iedereen te misbruiken is. Nu gebeurt het misschien niet op grote schaal maar als iemand kwaad in de zin heeft dan zijn dit de kenmerken van een datingsite waar het mogelijk is. Voor je het weet ben je uren in gesprek met een catfish die nooit van plan is af te spreken, of erger, je wil oplichten. Verder vind je op dit soort dating apps voornamelijk mannen die alleen op zoek zijn naar seks. Voor liefde zijn er betere alternatieven, zoals deze datingsites:

Gratis en betaald

Als gratis lid kun je veel doen op de dating app maar er zijn beperkingen. Zo kun je maar een beperkt aantal profielen bekijken met de gratis versie maar ook zijn er grenzen aan het aantal personen die je kunt blokkeren, profielen dat je bij je in de buurt ziet en het versturen van Woofs. Zo is er voor vrijwel iedere functie een vaak irritante limiet voor de gratis leden. Deze worden opgeheven als je het Scruff Pro abonnement neemt van 14.99 euro per maand. Deze kun je voor 1, 3, 6 of 12 maanden afnemen. Let op, dit abonnement wordt automatisch verlengd.

Over Scruff

Scruff is een wereldwijd bekende dating app dat vooral populair is onder gay mannen. Opgericht in 2010 loopt het in de voetsporen van Grindr, maar ondertussen heeft het al veel ervaring opgedaan in deze markt. Het is beschikbaar op alle mobiele apparaten die op iOS en Android draaien, maar ook werkt het op de Apple Watch. Met meer dan 20 miljoen leden en downloads vanuit 180 landen is het een datingapp met wereldervaring. De app is beschikbaar in 14 talen, maar niet in het Nederlands.

scruff

Beoordeel Scruff

Alle beoordelingen van Scruff

3,7
Rated 3,7 out of 5
3,7 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed83%
Gemiddeld0%
Slecht17%
Verschrikkelijk0%

Geweldige match-algoritmen

Rated 4,0 out of 5
27 mei 2024

Heeft goede filters die me hebben geholpen om makkelijk te zoeken

Bigfour
Gecontroleerd

We willen meer Nederlandse mannen

Rated 4,0 out of 5
25 mei 2024

Scruff zou geweldig zijn als er meer Nederlanders zouden zijn. De app is gemakkelijk te gebruiken en heeft veel handige functies. Een solide 4 op 5

Fem man
Gecontroleerd

Gebrek aan diversiteit

Rated 4,0 out of 5
4 april 2024

Hoewel Scruff een goede app is, merk ik dat er een gebrek is aan diversiteit in termen van lichaamstypes en etniciteiten. Het zou geweldig zijn om meer verschillende mensen te zien vertegenwoordigd op het platform

Rick
Gecontroleerd

Top

Rated 4,0 out of 5
29 februari 2024

Scruff is echt top. Veel profielen en chatten is makkelijk. Soms wel wat langzame app, maar toch oke

Manly
Gecontroleerd

Lijkt goed voor privacy

Rated 4,0 out of 5
28 januari 2024

Voelt veilig met goede privacy-instellingen

Lars
Gecontroleerd

Teleurstellend

Rated 2,0 out of 5
3 januari 2024

Niet veel gebruikers in mijn omgeving, teleurstellend

Mr. Inspire
Gecontroleerd