jack'd
Jack’d is een authentieke dating app voor gay en bi mannen. Het is er voor je als je simpelweg een leuk chatgesprek wilt, een snelle seksdate of diepgaande vriendschap. Met je eigen profiel, matchmogelijkheden, verborgen en publieke foto’s maar ook genoeg ruimte om je voorkeur kenbaar te maken wil Jack’d de wereld veroveren als de nummer één gay dating app. Waar Jack’d trots op is? Dat het al meer dan 5 miljoen leden wereldwijd heeft. Dit lijkt behoorlijk veel maar in Nederland blijft het ledenaantal achterwege op de andere gay datingsites en apps. In Nederland zijn het datingsites zoals GayParship die op dit moment veel bezoekers trekken. Mocht je deze datingsite nog niet geprobeerd hebben, dit zijn een aantal Nederlandse datingsites voor gay mannen:

Voor wie is het?

Jack’d is er voor gay en bi mannen en ook voor mannen die nieuwsgierig zijn. Het is hierdoor geen app voor vrouwen en deze kom je er dan ook niet tegen. De app is er voor iedereen met een leeftijd van 18 jaar en ouder die op zoek is naar een chat, date of relatie. Tenminste, dat is het doel van de dating app. In werkelijkheid worden deze dating apps voornamelijk gebruikt voor sekscontacten.

Hoe werkt Jack’d?

Het registratieproces is relatief simpel en snel. In plaats van een lange en uitgebreide vragenlijst over al je persoonlijkheidseigenschappen beperkt de registratie zich tot alleen de broodnodige gegevens. Met Facebook inloggen is dit nu nog eenvoudiger. Verdere gegevens die je wilt delen kun je in je profiel kwijt, zoals je voorkeuren en wensen, als je wilt dat anderen dat van je te weten komen. Uiteraard is er ook ruimte om de beste foto’s van jezelf te tonen; publiekelijk of verborgen. Met een gratis account kun je 3 publieke foto’s plaatsen en 2 privé foto’s. Bij Jack’d gelooft men erin dat iedereen trots op zichzelf mag zijn; wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Je krijgt er dan ook alle ruimte om jezelf te presenteren op de manier zoals jij dat wilt.

App StoreGoogle Play

Eenmaal je profiel afgerond kun je beginnen met het matchen. Gebruiker kunnen gematcht worden met andere mannen als er een wederzijdse interesse is. Als deze match er is kun je met de ander chatten en afspreken als dit je doel is. Dat is niet het enige wat je op de app kunt doen. Je kunt ook de geavanceerde zoekfunctie gebruiken om andere mannen te vinden, waarbij je ook op afstand kunt filteren. Zo kun je bijvoorbeeld de leden vinden die dicht bij je in de buurt zijn. Met de locatiegebaseerde app maakt Jack’d het voor mannen mogelijk om de ontmoetingsplekken over te slaan en op een veilige manier af te spreken.

jackd app

Scenes

Onder gay mannen zijn er termen die omschrijven in welke “groep” je hoort. Bij Jack’d heet dit Scenes, waarmee je kunt aangeven waar je interesses en verwachtingen liggen. Zo zijn er deze groepen te onderscheiden binnen de dating app: Twinks, bears, big Muscles, Strictly Friends, LTR (Long Term Relationship) en Bi/Straight-curious. Door aan te geven met welke scene je je identificeert kun je makkelijker het type vinden dat bij je past.

Gratis?

De Jack’d dating app is gratis te gebruiken maar er zijn beperkingen. Als gratis lid bij deze dating app kun je slechts een klein aantal profielen per dag bekijken. Als je meer profielen wilt zien dan is het Jack’d Pro lidmaatschap nodig. Hetzelfde geldt voor het aantal swipes per dag om matches te krijgen. Zoals je misschien al verwacht is dit een betaald abonnement.

Jack’d Pro

Met de Pro versie van de dating app krijg je toegang tot alle functies en zijn er geen beperkingen. Er zijn geen banneradvertenties meer zichtbaar, geen limieten in het aantal swipes per dag, uitgebreidere zoekfunctie en anoniem browsen tussen de profielen. Verder krijg je twee keer zoveel mannen te zien op de grid, zie je wie je profiel bezocht heeft en kun je sneller tussen profielen vegen. Je kunt dit lidmaatschap afsluiten voor periodes van 7 dagen, 1 maand, 3 maanden en 12 maanden. Let op, het lidmaatschap wordt automatisch verlengd. Dit zijn de prijzen van Jack’d Pro:

  • 7 dagen vanaf € 3,99
  • 1 maand vanaf € 9,99
  • 3 maanden vanaf € 21,99
  • 1 jaar vanaf € 57,99

Over Jack’d

Achter de Jack’d dating app zit het bedrijf Online Buddies. Deze Amerikaanse onderneming houdt zich al vanaf 2001 bezig met het verbinden van gay mannen gedurende de opkomst van online dating. Jack’d zelf is in 2010 opgericht waarna het op dit moment al 5 miljoen geregistreerde leden heeft. Dit is niet het totaal van de actieve leden maar het totale aantal leden gedurende de gehele looptijd. De app van Jack’d is verkrijgbaar op alle Android en iOS apparaten.