Home Vergelijk Datingsites

Vergelijk Datingsites

Het is niet makkelijk om een keuze te maken uit de tientallen datingsites: de één zegt dit, de ander belooft dit. Wie moet je geloven? Natuurlijk, een onafhankelijke partij. En daarom ben je op de juiste plek beland. Maar om de perfecte datingsite te presenteren is wel een stukje eigen inbreng vereist.

Wat verwacht je van de datingsite en waaraan moet het voldoen? Waar kun je gratis lid worden en een geschikte date vinden? Met de vergelijker hieronder kun je je wensen kenbaar maken, waarna je de datingsites ziet die hier bij passen. Vergelijk de Nederlandse datingsites en vind de datingsite die bij je past.

Wat zijn je voorkeuren?

Bij de keuze voor een datingsite zijn je voorkeuren leidend. Wat zoek je precies en welke singles wil je tegenkomen? Ben je op zoek naar een man of vrouw? Hoe oud mag je date zijn? Al deze vragen geven je antwoord op de vraag wat je voorkeuren zijn. Als je niet zeker weet waar je naar op zoek bent, bijvoorbeeld de leeftijdsvoorkeur, dan is het verstandig om ruim te zoeken. Je komt hierdoor singles tegen in meer leeftijdsklassen.

Naar wie ben je naar op zoek?

Wat zijn de eigenschappen die je leuk vindt of zelfs essentieel? Met behulp van de datingvergelijker kun je eenvoudig aangeven naar wie je op zoek bent. Je kunt de datingsites filteren zodat je alleen de datingsites te zien krijgt die bij je passen. Zo kun je datingsites selecteren voor ouderen, christelijk, gay, hoger opgeleid, ouders en erotisch daten. Deze uitgebreide keuze bepaalt al voor een groot deel welke datingsites aan je eisen voldoen. Je kunt het echter nog verder filteren door aan te geven welke intenties je hebt. Ben je op zoek naar een relatie, wil je vreemdgaan of verlang je naar een nieuwe vriendschap?

Welke opties wil je?

Terwijl de één niet zonder een dating app kan is dit voor de ander niet nodig. Hetzelfde geldt voor videochat functionaliteit. Als je geen webcam hebt dan is dit bijvoorbeeld geen vereiste. Doordat datingsites qua werking uiteenlopen verschillen ook de opties die je hebt. In de vergelijking van de datingsites kun je diverse opties selecteren waaronder de eerste genoemde features maar ook of de datingsite een Keurmerk heeft, persoonlijkheidstesten uitvoert, een mobiele pagina heeft of evenementen organiseert. Als je dit allemaal niet uitmaakt dan kun je de datingsites sorteren zonder opties te selecteren.

Wat kun je als gratis lid?

De vergelijking van de datingsites op deze pagina geeft duidelijkheid of de datingsite gratis is of niet. Bij de meeste websites is registreren gratis. Dit is bij vrijwel iedere keuze die je maakt van toepassing. Hiernaast zijn er vaak gelijkenissen tussen de websites over wat je wel en niet kunt als je niet betaalt. Zonder kosten is het over het algemeen niet mogelijk om berichten te versturen, maar er zijn uitzonderingen. Wat je als gratis lid exact kunt doen verschilt per datingwebsite. De precieze informatie over wat een gratis member kan is te vinden op de website van de betreffende datingpartij.

Wat zijn de kosten?

Uiteraard is niet iedereen op zoek naar een betaalde datingsite. In de datingvergelijker kun je precies zien wat de eventuele kosten zijn van een lidmaatschap. Met dit lidmaatschap kun je van (bijna) alle functies gebruik maken en vaak ook onbeperkt berichten versturen en bekijken evenals alle foto’s inzien. Doe de datingtest om erachter te komen welke datingsite past bij de voorwaarden die je stelt.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Als je de datingsites naast elkaar legt dan kom je erachter welke datingsite het beste bij je persoonlijke situatie past. De datingsites die wij vergelijken hebben een goede naam en doen er alles aan om dating zo veilig mogelijk te maken. Als je twijfelt of een datingsite te vertrouwen is dan kun je kijken naar een aantal aspecten en deze verifiëren bij de datingsite zelf. Betrouwbare datingsites zijn meestal aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en mogen het Thuiswinkel waarborg dragen. Een aantal datingsites mogen hiernaast het Keurmerk Veilig daten voeren. Dit is een keurmerk dat door zeven toonaangevende datingsites is opgericht.