We kennen allemaal de tijd waarin computers, laptops, mobiele telefoons en tablets nog niet bestonden. Nieuwe liefdes leerde je kennen via vrienden, op dansavonden en soms werd je aan iemand gekoppeld voor een blind date. Het was allemaal zo simpel in vergelijking met nu. De realiteit is dat traditioneel daten plaats heeft gemaakt voor online daten.

Door de laatste technologieën hoef je niet meer in de supermarkt te zoeken naar een geschikte partner. Je hoeft je collega’s, familie en vrienden ook niet meer te vragen of zij nog iemand kennen die geïnteresseerd kan zijn in jou. De zoektocht naar een nieuwe geliefde kan nu vanuit het comfort van je eigen huis en met slechts één tik op het scherm van je smartphone. Maar niet alle apps en sites zijn hetzelfde.

Ondanks het feit dat apps als Tinder miljoenen gebruikers hebben, zoek je als oudere single wat anders. De apps voor de jongere generaties draaien bijna volledig om het uiterlijk. En als je eenmaal wat ouder bent, dan besef je dat het juist wat minder om het uiterlijk gaat. Je begrijpt daarentegen beter waar het wel om draait: wie iemand echt is en hoe jullie elkaar kunnen aanvullen.

6 sites en apps voor ouderen

Omdat singles met een leeftijd van 50, 60 en 70+ steeds beter kunnen omgaan met de mogelijkheden van het internet, zijn ook de datingsites en apps voor ouderen in populariteit gestegen. Er zijn zelfs datingsites die zich volledig richten op oudere singles van 50 jaar en ouder. Met meerdere datingsites en apps tot je beschikking is er een keuze te maken. Maar welke moet je nu kiezen? We hebben de X beste sites en apps voor oudere singles op een rijtje gezet.

50plusmatch

1. 50plusmatch

Zou je het leuk vinden om een relatie met iemand aan te gaan? Of ben je op zoek naar de liefde van je leven? Dan kun je natuurlijk ervoor kiezen om anderen in het echte leven te ontmoeten, maar het is ook mogelijk om andere 50-plussers te leren kennen via een datingsite zoals 50plusmatch. Hier kun je je eigen profiel aanmaken en zoeken tussen de profielen van andere leden.

Is er een match? Dan kun je samen chatten, maar je kunt je ook inschrijven voor evenementen en activiteiten die speciaal door 50plusmatch worden georganiseerd. Zo kun je ook andere 50-plussers bij je in de buurt leren kennen en wie weet, vind je wel een leuk iemand voor een fijne vriendschap of liefde.

50plusmatch is de oudste en grootste datingsite voor mensen die wat ouder zijn. De profielen worden allemaal handmatig gecheckt zodat je zeker weet dat er geen nepprofielen tussen zitten. Dat maakt het platform veiliger en de kans dat je iemand vindt met serieuze bedoelingen groter.

App StoreGoogle Play

ourtime

2. Ourtime

Een bekende datingapp waarvan de naam wellicht ook een belletje bij je doet rinkelen is Ourtime. Dit is een datingplatform speciaal voor 50-plussers waar je terecht kunt als je andere mensen van je eigen leeftijd wilt leren kennen. Je kunt er chatten en ook in werkelijkheid kennismaken. Bij Ourtime maak je je eigen profiel aan en ga je op zoek naar andere mensen waarmee je een leuke klik hebt. Vind je het zelf allemaal wat ingewikkeld? Dan staan de mensen van Ourtime ook klaar om je te helpen.

Heb je iemands profiel gevonden dat je erg aanstaat en wil je in contact komen met deze persoon? Dan kun je dat bij Ourtime doen via een videochat. Zo kun je chatten en elkaar ook meteen zien. Wil je meer? Meld je dan zeker eens aan voor een van de activiteiten van Ourtime om de andere leden in levende lijve te ontmoeten.

App StoreGoogle Play

seniorengeluk

3. SeniorenGeluk

Heb je al eerder een relatie gehad, maar ben je alleen komen staan? En heb je inmiddels een wat oudere leeftijd bereikt? Dan wil dat zeker niet zeggen dat je altijd alleen hoeft te blijven. Samen met iemand anders dingen ondernemen is immers veel leuker dan in je eentje. Ook als je wat ouder bent kun je ervoor kiezen om contact te leggen met andere singles. Een goede plek waar je terecht kunt is de datingsite van Seniorengeluk. Hier vind je als senior tal van andere personen die net als jij op zoek zijn naar leuke contacten.

De datingsite is bedoeld voor alleenstaande ouderen die nieuwe vrienden willen maken of liefde zoeken – oftewel, ieand om leuke dingen mee te doen en samen te kletsen. Je maakt een profiel aan en kunt zoeken tussen de profielen van andere leden. Deze worden goed gecontroleerd zodat er geen nepprofielen tussen zitten. Wie weet kun jij snel een leuke vriendschap sluiten met een andere senior of vind je nog je ware liefde. Ook dat is goed mogelijk op een wat latere leeftijd.

App StoreGoogle Play

Parship

4. Parship

De naam Parship komt je waarschijnlijk bekend voor, want deze datingsite maakt ook veel reclame op radio en televisie. Via deze datingsite kun je op zoek gaan naar een serieuze relatie met een man of vrouw. Parship heeft veel leden dus grote kans dat ook jij er een goede match en misschien wel de liefde van je leven vindt.

Bij Parship zijn de meeste leden 30 jaar of ouder, maar ook als 50-plusser loop je er kans om liefde te vinden. Bij Parship kun je veilig online daten. Meld je vandaag nog aan en probeer deze site eens uit als je op zoek bent naar een serieuze relatie, want je bent er aan het juiste adres.

App StoreGoogle Play

Elitedating

5. Elitedating

Tenslotte noemen we Elitedating. Op deze datingsite kun je terecht als hogeropgeleide die op zoek is naar nieuwe mensen om een vriendschap mee te sluiten, maar ook als je een relatie met iemand wilt aangaan of de liefde van je leven te vinden. Je kunt bij Elitedating aangeven of je man of vrouw bent en of je op zoek bent naar een andere man of vrouw. Er zijn veel leden aangesloten bij Elitedating dus grote kans dat jij een leuke match vindt.

Verreweg de meeste leden bij Elitedating zijn 30+, maar er zijn ook veel 50-plussers te vinden die op zoek zijn naar een nieuwe partner. 70% van alle leden is hoogopgeleid dus als jij dat ook bent en iemand zoekt met een vergelijkbaar intelligentieniveau, dan maak je grote kans deze bij Elitedating tegen het lijf te lopen.

App StoreGoogle Play

50liefde

6. 50liefde

Als je als 50-plusser op zoek bent naar leuke mensen van je leeftijd, maar het niet altijd even handig vindt om dit in real life te doen of daar niet zo bedreven in bent, kun je tegenwoordig ook prima online terecht om andere mensen te leren kennen. 50liefde is een datingsite voor mensen die serieus op zoek zijn naar een leuke date, de liefde van hun leven of die graag nieuwe vriendschappen willen aangaan.

Bij 50liefde wordt maatwerk geleverd en wordt er zo gericht mogelijk naar een goede match gezocht. Zo is de kans het grootst dat jij tegen iemand aanloopt die je aantrekkelijk vindt en waarmee je een echte klik hebt. 50liefde heeft veel leden en er komen dagelijks nieuwe aanmeldingen bij zodat de kans alleen maar groter wordt dat ook jij een goede match vindt.

App StoreGoogle Play

Vind je het zelf wat ingewikkeld om als oudere op zoek te gaan naar andere mensen waarmee je een leuk contact of zelfs een relatie kunt aangaan? Of ben je online niet zo bedreven in het zoeken naar een leuke match? Kies dan voor een datingsite of -app waar ze een goede helpdesk of virtuele assistent hebben die je kan helpen met het opstellen van een aantrekkelijk datingprofiel.

Als je je inschrijft bij een datingsite die echt alleen voor ouderen is, dan is de kans natuurlijk het grootst dat je iemand tegen het lijf loopt die dezelfde interesses deelt en die ook nog eens van jouw leeftijd is. En er zitten echt niet alleen oude, suffe en eenzame ouderen op datingsites, maar juist mensen die net als jij enthousiast genoeg zijn om naar een (nieuwe) partner op zoek te gaan en samen plezier te beleven in het leven.

Voor wie is het?

Zoals je kunt verwachten zijn de apps en sites voor ouderen niet weggelegd voor jongeren. Deze kom je dan ook niet tegen op de apps die de vijftigplusser centraal stellen. Over het algemeen ligt de leeftijd tussen de 50 en 65 jaar. Naar schatting heeft 75 procent van de gebruikers een leeftijd binnen dit bereik, terwijl een klein percentage iets jonger dan 50 is en zo’n 15 procent ouder dan 65 jaar.

Nu zou je misschien kunnen denken dat dit om een kleine groep mensen gaat, maar niets is minder waar. Volgens de laatste cijfers van het CBS telt Nederland meer dan 3,5 miljoen inwoners die ouder dan 65 jaar zijn. Dat komt neer op zo’n 20 procent van de bevolking – een vijfde deel – en een gedeelte van deze mensen zijn ongebonden. Dat wil zeggen dat er vele honderden duizenden 65-plussers zijn die alleenstaand door het leven gaan. Combineer dit met alle single vijftigplussers en je begrijpt om welke aantallen we het hebben.

Omdat lang niet alle alleenstaande ouderen alleen door het leven willen gaan zoeken ze naar manieren om leeftijdsgenoten te ontmoeten. De datingapps en datingsites voor ouderen voorzien in die behoeften.

Waarom dating voor ouderen?

Een partner vinden via het internet is niet ongebruikelijk. Bijna iedereen kent wel iemand die een partner online heeft gevonden. Het is niet iets om je voor te schamen; half single Nederland is actief op een datingsite of app. Toen het CBS in 2014 onderzoek deed naar de relaties gevonden via het internet bleek dat de vijftigplussers het meest hun relatie vonden via deze weg. Meer dan 37 procent van de mensen in de leeftijd van 50 tot 65 jaar die gingen samenwonen, hadden elkaar via het internet ontmoet. Nu, vele jaren later, zal dit percentage nog veel groter zijn. https://www.cbs.nl/nl-

Wat wordt verstaan onder ‘ouderen dating’?

De websites die zich exclusief richten op ‘ouderen’ hebben meestal een minimumleeftijd ingesteld. Mensen die jonger zijn dan deze leeftijd worden niet toegelaten op de datingsite of app, uitzonderingen daargelaten. Onder ouderen wordt meestal een leeftijd van 65+ verstaan, hoewel de meeste mensen iedereen die 50+ is tot deze groep rekent. Hoewel je jezelf waarschijnlijk nog niet oud vindt als je 50 jaar bent, geldt dit alleen om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende leeftijdsgroepen.

Veilig daten

Als je het op daten aankomt dan is het essentieel om een betrouwbare, duidelijke en veilige datingapp te kiezen. Een datingapp hoort de profielen handmatig te controleren, de gegevens met een beveiligde verbinding te verzenden, maar ook de gegevens beveiligd op te slaan.
De apps die op Gratisdatingtips.nl vermeld worden voldoen aan de strengste eisen. Hiervoor bekijken we de ervaringen van singles, maar ook of het een Thuiswinkel waarborg heeft en aangemeld is bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beoordeel Ouderen dating

Alle beoordelingen van Ouderen dating

3,0
Rated 3,0 out of 5
3,0 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld100%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Makkelijk te gebruiken

Rated 3,0 out of 5
16 juni 2024

De dating apps voor ouderen zijn makkelijk te gebruiken, maar er zijn niet veel actieve gebruikers online

Sven
Gecontroleerd

Respectvolle mensen

Rated 3,0 out of 5
25 april 2024

Ik vind de community van ouderen app leuk maar ik wou dat er meer functionaliteit was

Blauw Ei
Gecontroleerd

Geschikt voor senioren

Rated 3,0 out of 5
22 april 2024

De app voor ouderen is geschikt voor senioren, maar ik zou graag meer jongere gebruikers zien. Meestal zie je een duidelijke verdeling tussen jong en oud en krijg je ze niet tegelijk te zijn

G
Gecontroleerd