SeniorenGeluk

4 van 5

Verken de wondere wereld van daten met SeniorenGeluk, de sprankelende datingsite speciaal ontworpen voor levenservaren singles. Krijg de kans om nieuwe vriendschappen te sluiten, een soulmate te vinden, of gewoonweg heerlijk te kletsen. Met handige functies en een toegankelijke interface geniet je elke dag van de lusten van het leven. Duik in dit romantische avontuur, je verdient het.

PluspuntenEenvoudig te gebruiken interfaceVeiligheid en privacy prioriteitGespecialiseerd in senioren dating
MinpuntenBeperkt aantal functiesKleine gebruikersdatabase

Zonder geluk vaart niemand wel. Maar als het aan SeniorenGeluk ligt, kan iedereen geluk vinden op het datingplatform. Althans, dat is de reden waarom het al vele jaren actief is als datingsite voor de levenslustige 50-plusser. Voor iedereen in deze leeftijdscategorie is de datingsite het perfecte middel om in contact te komen met leeftijdsgenoten. Het maakt niet uit of je alleen een date zoekt, een vaste relatie of een nieuwe vriendschap.

Dat je de 50-jarige leeftijd bereikt hebt, of zelfs ouder bent, betekent niet dat je stil moet zitten achter de geraniums. Sterker nog, de realiteit is dat een leeftijd van 50+ uitermate geschikt is om geluk te vinden in je leven. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat mensen – over het algemeen – het gelukkigst zijn vanaf hun 50ste levensjaar. Dit heeft te maken met de gelukscurve in de levensloop van mensen.

De gelukscurve

Als kind en tiener ervaar je een ongekend optimisme over het leven. Je leeft het leven alsof het geen einde kent. Maar dat verandert zodra je met begint met studeren en werken om daarna een gezin te stichten of jezelf te koppelen aan een intens carrièrepad. Je werd moe, je vrije tijd werd spaarzaam en het leven werd een verplichting op zichzelf. Het geluk dat je voelde in je jongere jaren veranderde in een beproeving. Komt dit niet bekend voor?

Volgens wetenschappelijk onderzoek komt dit doordat geluk vanaf een jaar of twintig tot diep in de veertig een U-vormig traject volgt: ze noemen dit de ‘gelukscurve’. Want wanneer je ergens achterin de veertig bent, begint het geluksgevoel weer te stijgen. Wanneer je vijftig wordt neemt je geluk alleen maar toe, wat mogelijk de reden is voor de naam van SeniorenGeluk.

De 50-plussers die dit ervaren hebben een prachtige tijd – vooral als ze het met iemand kunnen delen. Daten als vijftigjarige alleenstaande (of ouder) geeft je daardoor de perfecte timing. En daar komt SeniorenGeluk goed bij van pas.

gelukscurve

Hoe werkt SeniorenGeluk?

SeniorenGeluk biedt maximaal comfort voor 50-plusser om vrijblijvend hun beste match te vinden. De site heeft een vriendelijke gemeenschap en verschillende functies die voor iedereen beschikbaar zijn. Vanzelfsprekend kun je op de SeniorenGeluk datingsite snel in contact komen met andere leden.

Voordat je in welke vorm dan ook contact kunt leggen, maak je ten eerste een account aan op de datingsite. Dit geeft je de mogelijkheid om een eigen profiel in te richten en te onderhouden. Vul je gegevens in, je kenmerken, wie je zoekt, bedenk een profieltekst en voeg je leukste foto’s toe. Je kunt vervolgens zoeken tussen de profielen van andere leden om je beste match te vinden. Zoeken is mogelijk op interesses, voorkeuren en eigenschappen met verschillende filters die de zoektocht makkelijker maken.

Hoewel iedereen SeniorenGeluk kan uitproberen zonder kosten te maken, zijn de belangrijkste functies alleen beschikbaar met een VIP-lidmaatschap. Als gratis lid kun je bijvoorbeeld niet chatten, maar je kunt wel beperkt de Fotozapper gebruiken. Om toegang te krijgen tot alle mogelijke functies van de datingsite is VIP-toegang nodig. Hiermee kun je alles doen op de datingsite wat je wilt zoals uitgebreid zoeken, de laatste bezoekers bekijken, berichten lezen en chatten met andere leden. Dit is in het kort hoe SeniorenGeluk werkt, maar we leggen het nu ook in detail uit.

Bekijken op SeniorenGeluk

Profiel aanmaken

Aanmelden bij SeniorenGeluk is eenvoudig. Er is gelukkig geen ingewikkeld verificatieproces dat je moet doorlopen om lid te worden. Het is een simpel stappenplan waarin je steeds iets meer over jezelf vertelt – stap voor stap. Zo vraagt de datingsite om je geslacht, voorkeur, leeftijd en e-mailadres. Het volledige stappenplan wijst zich vanzelf, waarbij het zo makkelijk mogelijk wordt gehouden. En dat is uiteraard ook wel nodig, omdat een doelgroep van senioren vraagt om een duidelijke werkwijze.

De gegevens die je invult tijdens het registratieproces vormen onderdeel van je profiel. SeniorenGeluk vraagt je ook om meteen een profielfoto op tegeven, omdat de site tijd nodig heeft om je profielfoto goed te keuren voordat deze met het publiek wordt gedeeld. Wanneer alle stappen zijn doorlopen wordt je profiel gereed gemaakt en kun je inloggen op de datingsite.

Hoe eenvoudig het registratieproces ook is, het is verstandig om te denken aan je eigen veiligheid en de beveiliging van je gegevens. Dit zijn onze tips voor de registratie bij SeniorenGeluk:

  1. Gebruik niet je echte naam als gebruikersnaam.
  2. Bedenk een nieuw en uniek wachtwoord voor SeniorenGeluk.
  3. Maak een nieuw e-mailadres aan voor SeniorenGeluk.

seniorengeluk leden

Inhoud van profiel

Je profiel bestaat bij SeniorenGeluk uit verschillende delen: basisinformatie over jezelf, omschrijving, over jou, wat je zoekt en je foto’s. In het ‘Ik zoek’-gedeelte van je profiel kun je exact aangeven wat je zoekt. Is het slechts een online contact of ben je op zoek naar een vrije relatie? Of zoek je specifiek iemand die voldoet aan je lengte- en gewichtseisen? In dit deel van je profiel kun je het invullen. In het ‘Over mij’-gedeelte van je profiel kun je je kenmerken invullen waarop anderen je kunnen vinden.

Ben je actief in de agrarische beroepssector, heb je blauwe ogen en veel tatoeages? Je kunt het in dit deel over jezelf vrijgeven zodat geïnteresseerden in die kenmerken je eerder en sneller kunnen vinden. Andersom kun je ook je eigen voorkeuren opgeven. Heb je een voorkeur voor R&B en Soul-muziek? Of een diepgaande interesse in alles wat met zeilen te maken heeft? Je kunt het invullen in het ‘Over mij’-gedeelte.

“Met een omschrijving wordt een profiel veel persoonlijker en beter gewaardeerd.” – SeniorenGeluk

Onderdeel van je datingprofiel op SeniorenGeluk is je omschrijving. Met maximaal 2000 karakters mag je iets over jezelf vertellen – wat jou zo uniek maakt en anders van anderen. De omschrijving maakt je profiel af als je foto’s in orde zijn. En zelfs als je foto’s twijfelachtig zijn voor de bezoeker van je profiel, kan de omschrijving van jezelf diegene over de streep trekken om je toch een bericht te versturen. Juist omdat veel leden van SeniorenGeluk de omschrijving op ‘Vertel ik later’ laten staan, kun je bijzonder goed opvallen wanneer je de omschrijving invult met een persoonlijke tekst.

Omdat online daten bestaat uit eerste indrukken die gevormd worden door de profielfoto’s, spreekt het voor zich dat je foto’s cruciaal zijn in het succes dat je hebt. Geen foto’s betekent zelfs dat je nauwelijks of geen berichten ontvangt, terwijl goede foto’s ervoor kunnen zorgen dat je kieskeurig mag zijn. Voeg dus altijd een aantal foto’s toe aan je profiel. En wanneer je deze niet aan iedereen wilt tonen, dan is het mogelijk om ze te verbergen.

zoeken filters

Zoeken

Een van de beste manieren om een match te vinden op SeniorenGeluk is door middel van je profielenlijst. Aan de hand van filters kun je zoeken tussen de leden die beschikbaar zijn. Zoek alleen op basis van profielfoto’s of in een uitgebreide vorm waarin ook de omschrijvingen worden getoond. Zoek op leden dichtbij, nieuwe leden of alleen op online leden. Filter de profielen zonder foto’s of zoek specifiek op een kenmerken. De mogelijkheden voor het zoeken zijn bijna eindeloos.

Bekijk wie ‘online’ is

FotoZapper

Wil je niet al te veel moeite doen en je laten leiden door de aantrekkelijkheid van de profielfoto’s? Dat kan met de FotoZapper. Met een vergelijkbare werkwijze als de populaire datingapps kun je met de FotoZapper de profielfoto’s van andere leden beoordelen. Bij elke foto die getoond wordt stelt de FotoZapper je de vraag: “Vind je [naam gebruiker] leuk?”

Wanneer je op ‘ja’ of ‘misschien’ tikt, dan krijgt diegene daar een melding van. Als deze persoon VIP-toegang heeft, dan kan deze bovendien meteen zien dat jij degene bent die interesse heeft getoond via de FotoZapper. Het is dan aan de ander om contact met jou op te nemen, mocht deze dat willen. Als de ander jou ook leuk vindt in de FotoZapper ontstaat er een match. Tik je op ‘nee’, dan volgt er geen melding.

Contact leggen

Zie je een profiel of profielfoto voorbij komen die je niet kunt negeren? Dan kun je direct een bericht versturen als je VIP-toegang hebt. Met behulp van het interne kun je contact leggen met de andere singles op het datingplatform. Houdt er echter wel rekening mee dat dit alleen mogelijk is voor leden met VIP-toegang. Leden die gratis lid zijn kunnen alleen knipogen versturen.

seniorengeluk koppel

Voor wie is het?

Met een naam als SeniorenGeluk is de doelgroep geen mysterie. De meeste leden van SeniorenGeluk zijn oudere singles die hun zoveelste kans op liefde wagen. Het zijn mensen die actief in het leven staan en iemand hopen te vinden met wie ze de resterende jaren van hun leven kunnen delen. Of dat nu in de vorm van een hechte liefdesrelatie is, vriendschap of een latrelatie.

Dankzij de relatief hoge leeftijd van de leden is het niet verwonderlijk dat veel van de gebruikers gescheiden of weduwe/weduwnaar zijn, aangezien SeniorenGeluk zich richt op een wat oudere leeftijdsgroep in vergelijking met andere datingsites. Maar de leden hebben veel meer te bieden dan de bagage die ze bij zich dragen.

“Op SeniorenGeluk kan de steeds groter wordende groep alleenstaande ouderen op zoek naar leuke contacten en vriendschappen.” – SeniorenGeluk

Het voordeel van een 50 plus datingsite als SeniorenGeluk is dat het volwassen en gerijpte ledenbestand het spelen van spelletjes achter zich heeft gelaten. Het vinden van een serieuze connectie is op SeniorenGeluk daardoor meer de standaard dan op andere datingsites. Dus als je je “tot de dood ons scheidt”-partner wilt vinden, dan ben je op SeniorenGeluk aan het juiste adres.

SeniorenGeluk staat alleen mensen boven de 45 jaar toe om zich aan te melden en een account aan te maken. De site controleert zorgvuldig alle informatie die je hebt opgegeven bij het aanmelden. Op deze manier kunnen ze de site schoon en vrij van fraudeurs houden – iets dat tegenwoordig enorm belangrijk is. Daarnaast is SeniorenGeluk fel tegen fictieve profielen: de profielen zijn van échte mensen die op zoek zijn naar leeftijdsgenoten.

Bekijken op Seniorengeluk

Onze beoordeling van SeniorenGeluk

Zodra ik de eerste stappen zet in de wereld van SeniorenGeluk, voel ik een frisse golf van verademing in het datinglandschap. De knipoog naar 50-plussers valt direct op en sluit perfect aan bij mijn verwachtingen. Alsof ik een exclusieve club instap waar de grappen over leesbrillen en de goede oude tijden hand in hand gaan met echte, serieuze connecties. Het aantal gebruikers? Groeit met de dag. Hier zijn geen puberale fratsen, maar gerijpte liefde zet de toon.

Scrollend door de profielen merk ik de hoge kwaliteit van singles op. Ze zijn niet alleen op zoek naar liefde, maar willen ook hun grote levenservaringen delen. Ieder gesprek voelt als het openslaan van een boek vol fascinerende verhalen en avonturen. Het is intrigerend en iedere nieuwe ontmoeting voelt even beloftevol.

Is er iets dat ik kan bekritiseren? Ja, de ontbrekende mobiele app. Het voelt als een golfclub zonder golfballen. Maar wie heeft er een app nodig als de website zo gebruiksvriendelijk is dat ik gemakkelijk mijn weg vind? Het ontbreken van een mobiele app is een klein minpunt, maar geen groot probleem.

Over kleuren gesproken, het design van SeniorenGeluk doet me denken aan een zomerse zondagmiddag in een vintage café. Het straalt comfort, intimiteit, en essentieel, betrouwbaarheid uit. Dat voel ik ook tijdens het chatten met de leden: oprechtheid werpt hier zijn vruchten af, geen onzekere spelletjes.

Natuurlijk zitten er kosten aan verbonden. Gratis? Nee. Maar zoals we allemaal wel weten, moet de mooiste roos ook het meest bewaterd worden. Is liefde niet de investering waard? Inderdaad, dat is het. En SeniorenGeluk is een investering die ik de moeite waard.

Beoordeling vond plaats in september 2023 door Peter van Ommen.

Gratis en betaald

Zonder te betalen is het mogelijk om SeniorenGeluk beperkt te gebruiken. Aanmelden is mogelijk, een profiel inrichten kan en ook kun je foto’s toevoegen. Het is zelfs mogelijk om de profielen van andere leden te bekijken, knipogen te versturen en de FotoZapper te gebruiken. Standaard toegang, zoals dit heet bij SeniorenGeluk, kent echter de nodige beperkingen.

Om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken is VIP-toegang nodig, een abonnementsvorm van SeniorenGeluk. In ruil voor een maandelijkse bedrag krijg je de beschikking over alle functies van de datingsite. Dit zijn de verschillen tussen het standaard en VIP lidmaatschap:

Standaard toegangVIP-toegang
Gratis profiel aanmakenJaJa
Profielen bekijkenJaJa
Foto’s plaatsenJaJa
Hoofdfoto’s bekijkenJaJa
Knipogen sturenJaJa
FotoZapper matches bekijkenJaJa
FotoZapper gebruikenNeeJa
Verzonden berichten altijd leesbaarNeeJa
Persoonlijke berichten sturenNeeJa
Extra foto’s bekijkenNeeJa
Laatste bezoekers bekijkenNeeJa
Berichten lezenNeeJa

VIP-toegang

Omdat het onderhoud van een datingsite kosten met zich meebrengt, zoals de controle van profielen en techneuten die aan de site werken, heeft SeniorenGeluk een betaalde abonnementsvorm in het leven geroepen. Als je persoonlijk contact wil met andere leden is een lidmaatschap nodig, VIP-toegang genaamd. Met dit lidmaatschap kun je alle functies van SeniorenGeluk benutten. Je kunt bijvoorbeeld alle foto’s van de profielen bekijken, de laatste bezoekers van je profiel inzien, FotoZapper matches bekijken en ook wie jou een knipoog verstuurde. Dit zijn de actuele prijzen van VIP-toegang:

  • 1 maand voor € 24,99 p/m
  • 2 maanden voor € 39,98 p/m (€ 19,99 p/m)
  • 4 maanden voor € 59,96 p/m (€ 14,99 p/m)

Met het inschrijven voor VIP-toegang geef je aan voor welke periode je lid wilt zijn. Zoals je in het bovenstaande rijtje kunt zien, wordt het voordeliger per maand als je een langere periode kiest. Afhankelijk van de gekozen betaalmethode wordt het abonnement automatisch verlengd. Mocht je willen stoppen met VIP-toegang van SeniorenGeluk, dan kun je het abonnement op elk gewenst moment opzeggen of wijzigen.

Meer informatie

seniorengeluk darkmode

App en website

SeniorenGeluk moet de app-versie nog uitbrengen: het is nu nog exclusief beschikbaar als datingsite. De mobiele versie van de datingsite is echter goed geoptimaliseerd voor smartphones zodat er geen verschil is tussen het gebruik op een computer of laptop en tablet of smartphone. Browsen gaat soepel en de kan pagina’s worden snel geladen, terwijl de gebruikersinterface eenvoudig en gemakkelijk is met een duidelijk navigatie.

Een handige functie die de meeste datingsites niet hebben is de dark mode. Met deze modus kun je geruisloos overschakelen op de donkere versie van de datingsite.
Verder zijn alle functies van de site ook beschikbaar op de mobiele versie, zodat je altijd en overal van de site kunt genieten op elk apparaat.

App StoreGoogle Play

Privacy en veiligheid

SeniorenGeluk is onderdeel van Safe Dating Networks, een netwerk van datingsites die leden met elkaar delen. Standaard staat de instelling aan dat je ook op de partnerwebsites gevonden kunt worden. Dit betekent dat je met veel meer leden dan alleen die van SeniorenGeluk in contact kunt komen. Mocht je dit niet willen, dan is de instelling eenvoudig uit te schakelen.

Het is goed om te weten dat je profiel niet in Google gevonden kan worden. Alleen ingeschreven leden kunnen je profiel bekijken – niemand anders. Wat betreft de privacy is dat een belangrijke maatregel om te voorkomen dat collega’s, kennissen of familie erachter kunnen komen dat je actief bent op een datingsite.

“Ik ben fantastisch geslaagd ondanks mijn 75 jaar. Ik dacht zelf, het zal wel niks worden. Maar het werd dus wel iets! We hebben zeer veel overeenkomsten. Ik prijs jullie site aan bij mensen die ook alleen zijn.” – Reactie van Joke & Hans

De website is hiernaast beveiligd met een SSL-encryptie waardoor je gegevens – zoals berichten, foto’s en andere info – niet door anderen onderschept kunnen worden. Mocht je willen betalen voor VIP-toegang, dan is dit mogelijk met de veilige verbinding. Wat ook goed om te weten is dat je een bedenktermijn hebt van 14 kalenderdagen.

Om te garanderen dat je veilig bent (en blijft) op Seniorengeluk voert de datingsite handmatige controles door in aanvulling op de geautomatiseerde checks. SeniorenGeluk geeft duidelijk aan dat het fel tegen nepprofielen is en daar maken ze ook werk van. Alle profielen op het platform worden handmatig door de medewerkers gecontroleerd op echtheid. Omdat de leeftijdscategorie 50+ populair is onder kwaadwillenden, mede door de beperktere kennis van het internet, is het voor Seniorengeluk nog belangrijker om de profielen te controleren.

Bekijken op Seniorengeluk

Over SeniorenGeluk

SeniorenGeluk is een datingsite die al vele jaren meedraait in de niche voor vijftigplussers. Oorspronkelijk ging de datingsite al in 2009 online waarna het door de jaren heen ontwikkeld is tot het uitgebreide datingplatform van nu. De datingsite is onderdeel van Safe Dating Networks – een groot datingnetwerk van verschillende websites. Tot op heden zijn meer dan twee miljoen leden je voorgegaan op dit netwerk.

seniorengeluk

Beoordeel SeniorenGeluk

Alle beoordelingen van SeniorenGeluk

3,3
Rated 3,3 out of 5
3,3 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed50%
Gemiddeld33%
Slecht17%
Verschrikkelijk0%

Vriendelijke community, weinig actieve leden

Rated 3,0 out of 5
7 april 2024

Hoewel de community vriendelijk en gastvrij is, merk ik dat er maar weinig actieve leden zijn. Het kan moeilijk zijn om gesprekken op gang te krijgen en nieuwe mensen te ontmoeten

Grrr
Gecontroleerd

goede chatfunctie

Rated 4,0 out of 5
4 januari 2024

de chatfunctie werkt prima, geen klachten

AB
Gecontroleerd

Niet goed

Rated 2,0 out of 5
2 januari 2024

Weinig matches in mijn regio, jammer hoor

Linda
Gecontroleerd

Simpel

Rated 4,0 out of 5
1 januari 2024

Soms wat te simpel, maar warme community. Zou mooi zijn als er een app kwam

Gijsbr
Gecontroleerd

Mark

Rated 4,0 out of 5
1 januari 2024

Dankzij Mark heb ik mijn geluk in mijzelf weer gevonden. Ik heb hem ontmoet op SeniorenGeluk

LadyV
Gecontroleerd

Fijne site

Rated 3,0 out of 5
3 oktober 2023

Handig dat je kunt zoeken op gemeenschappelijke interesses. Heb al veel leuke gesprekken gehad. Alleen er mag wel een app zijn

Maryam
Gecontroleerd