Relatiesites: 9 beste sites en apps voor vaste relaties

Michael Schouten
Door Michael Schouten
12 minuten leestijd

Swipen is grappig. Het is snel, vermakelijk en voor je het weet denk je dat liefde voor het oprapen ligt. Maar dan volgt de realiteit en ontdek je dat liefde zich niet zo makkelijk laat vinden. Sterker nog, het vinden van een vaste relatie is heel wat ingewikkelder dan een snelle veegbeweging naar rechts of links. Was het maar zo simpel…

Het goede nieuws is dat datingapps en datingsites wel degelijk werken. Volgens recent onderzoek van Radar blijkt dat 40 procent van de Nederlanders die online naar liefde hebben gezocht dat ook hebben gevonden. Voor de sceptici onder ons: relatiesites en apps werken dus echt, je moet alleen weten bij welke websites en apps je moet zijn.

Datingapps zijn tegenwoordig een beetje een noodzakelijk kwaad geworden, omdat het nu de populairste manier is waarop geliefden elkaar ontmoeten. Ooit was de ‘via vrienden’-manier het populairst en liepen mensen elkaar tegen het lijf in cafés en discotheken. Nu is dat niet meer de standaard: mensen ontmoeten elkaar steeds vaker online.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Tinder is niet voor relaties

In tegenstelling tot wat velen denken is Tinder niet de beste app voor het vinden van een relatie. Ja, het heeft de meeste gebruikers. En ja, het is de app die online daten echt mainstream maakte. Maar het is niet de beste keuze voor een kans op ware liefde.

Onderzoek heeft uitgewezen dat deze swipe-apps vooral worden gebruikt voor vermaak, nieuwsgierigheid en sociale contacten. Liefde komt pas daarna – het is slechts één van de dertien redenen die genoemd worden op de vraag waarom mensen Tinder gebruiken.

Degenen onder ons die moeite hebben om iemand IRL te ontmoeten doen er dus goed aan om apps als Tinder te mijden. Althans, als ze een vaste relatie willen met iemand die serieus is. Waar je dan wel moet zijn?

9 beste relatiesites en apps

Het kan overweldigend zijn om je in de wereld van datingapps te begeven, vooral als je niet precies weet waar je moet zijn. Want als je zomaar een willekeurige app installeert, zonder onderzoek te doen naar de achtergrond ervan, dan kun je verrast worden door de intenties van de gebruikers. Sommige sites en apps zijn bedoeld voor kortetermijnrelaties en anderen voor vrienden maken, terwijl andere apps weer bedoeld zijn voor het vinden van een relatie. En deze relatiesites en apps zetten we nu voor je op een rijtje.

lexa

1. Lexa

Serious dating, crazy love? Het is Lexa op het lijf geschreven, wat dat is de slogan van de bekende datingapp en relatiesite. Als je op zoek bent naar zo’n hartstochtelijke ontmoeting, oftewel een kans op het vinden van liefde en passie, dan is Lexa een van de sites om te proberen. De website bestaat al sinds 2002 en is in al die jaren de nummer één geweest voor serieuze relaties.

Serious Dating, Crazy Love.

Lexa-gebruikers zijn actief op zoek. Ze versturen maandelijks meer dan 4,6 miljoen berichten naar elkaar. Ben jij onderdeel van het volgende Lexa-koppel? Lexa is beschikbaar als app in zowel de Google Play Store als de App Store van Apple. Maar om je snel te registreren, dan is de website nog altijd het snelst.

App StoreGoogle Play

Parship

2. Parship

Wil je niet zelf zoeken naar een geschikte kandidaat? Bij Parship is dat niet nodig. Zoeken en gezocht worden? Dat behoort niet tot de mogelijkheden bij Parship, eveneens een oude, vertrouwde datingapp. In tegenstelling Lexa heeft Parship een matchmethode dat gebaseerd is op een uitvoerige persoonlijkheidstest. En in plaats van dat je zelf op zoek gaat naar je match, stelt Parship partners aan je voor. Hoe handig is dat?

De nr. 1 in serieuze relaties.

Het registratieproces van Parship is uitgebreid en gaat tot in detail, neem er dus de tijd voor (circa 25 min). Als je de test achter de rug hebt, ontvang je een rapport met daarin je relatiewaarden en persoonlijkheidsprofiel in de context van relaties. Probeer Parship gratis en upgrade je profiel als je van alle functies gebruik wilt maken.

App StoreGoogle Play

Elitedating

3. Elitedating

“Later als ik groot ben, dan trouw ik een…” Het is een uitspraak die veel mensen ooit weleens in de mond hebben genomen. Van jongs af aan dromen we over een huwelijk met een man of vrouw die klasse heeft, misschien zelfs een beetje elitair is. Want wie wil dat nu niet? Leven in weelde, terwijl je een partner hebt die je in alle facetten van het leven kan ondersteunen. Bij Elitedating ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een hoogopgeleide partner.

Dating voor singles met niveau.

Hoewel ook de niet-elite wordt toegelaten, draait het bij Elitedating wel om een bepaalde vorm van klasse. Ambitie, intelligent en een diploma: dat zijn de kenmerken van de singles op deze relatiesite. En omdat het een doelgroep heeft van 30+ zijn meer leden op deze relatiesites op zoek naar een vaste relatie. Maak een account aan, voltooi de uitgebreide vragenlijst en ontdek welke singles bij je passen.

App StoreGoogle Play

ematching

4. e-Matching

Als we het over partners met een hoge waarde hebben, dan komen we al snel uit bij hoger opgeleiden dating. De klassieke relatiesite die al bijna twintig jaar deze markt bedient is e-Matching, bekend van de vele radiocommercials en televisiespotjes. De e-Matching relatiesite is niet voor one-night-stands of friends with benefits – het is voor vaste relaties voor hoger opgeleiden. Dit staat letterlijk geschreven op de homepage van de datingsite, om maar aan te geven hoeveel waarde ze hechten aan vaste verbintenissen.

Dating voor hoger opgeleiden.

Je zit bij e-Matching goed voor een diepgaande gesprek, matches op niveau en partnervoorstellen die een hoog opleidingsniveau hebben. Deze relatiesite heeft de tand des tijds doorstaan en daar is een goede reden voor: het werkt. Flirt, chat en ontmoet singles met gezamelijke interesses op deze relatiesite.

App StoreGoogle Play

50plusmatch

5. 50plusmatch

50-plusser? Relatiesites zijn er natuurlijk niet alleen voor jongvolwassenen. Hoewel de jongeren misschien wat beter overweg kunnen met de apps van vandaag de dag, zijn ze niet de enigen die liefde zoeken – 50-plussers zoeken dat ook. Val je onder deze groep? Dan is 50plusmatch de relatiesite om te overwegen. Naar eigen zeggen is 50plusmatch zelfs de oudste en grootste 50+ datingsite van Nederland.

Dating voor actieve 50-plussers.

Ben je actief, 50-plus en bezig aan een zoektocht naar liefde? Dan wil 50plusmatch je graag welkom heten. Leg contact met duizenden leden, zie elkaar met videobellen, maak vrienden op Things2Share en leer elkaar kennen via de quiz. 50plusmatch is beschikbaar als iOS- en Android-app, maar inloggen kan ook op de website.

App StoreGoogle Play

ourtime

6. Ourtime

Ben je vrijgezel, ouder dan 50 en op zoek naar iemand om samen mee van het leven te genieten? Welkom bij Ourtime, een relatiesite voor vijftigplussers. Zin om nieuwe mensen te leren kennen die dezelfde interesses hebben en die jouw kijk op het leven delen? Ourtime is een ontspannen gemeenschap van leeftijdsgenoten die je online of tijdens de activiteiten kunt ontmoeten. De relatiesite laat je profielen zien die overeenkomen met je interesses, locatie en zoekcriteria, zodat er altijd iets is waar je over kunt praten.

Samen van het leven genieten.

Aanmelden bij Ourtime is een fluitje van een cent. Met slechts de basisinformatie word je door de virtuele assistent door het aanmeldproces geleid. Ourtime is beschikbaar als iOS- en Android-app, maar inloggen kan ook op de website.

App StoreGoogle Play

inner circle

7. Inner Circle

Vegen, typen en herhalen. Wanneer is het allemaal zo saai geworden? Volgens Inner Circle is het tijd voor iets nieuws, een nieuwe manier van daten. Als je genoeg hebt van eindeloos swipen en gesprekken die nergens toe leiden, dan is Inner Circle een relatie-app om te overwegen.

Dare to date better.

Ondanks dat Inner Circle in eerste instantie een hele selectieve datingapp was waar bijna niemand werd toegelaten, heeft de app nu de deuren geopend voor een groter publiek. Vind jij jezelf ambitieus, serieus en heb je klasse? Dan ben je welkom op deze datingapp. De app is gratis te downloaden, maar je kunt upgraden naar een premium lidmaatschap voor meer functies.

App StoreGoogle Play

hinge

8. Hinge

Hinge is opnieuw gelanceerd in 2016 en is nu een van de snelstgroeiende apps ter wereld. Het is nog niet op het niveau van Tinder, en wellicht gaat dat ook nooit lukken, maar het geeft wel aan dat Hinge iets bijzonders te bieden heeft. Vooral het algoritme krijgt goede recensies omdat het eens niet gericht is op snelle contacten maar echt meer op matches die bij elkaar passen. En hoe vaker je matcht, hoe beter de app begrijpt wat je type is.

Designed to be deleted.

Het platform van Hinge is uniek in het opzicht dat het niet mogelijk is om te swipen. In plaats van vegen vraagt de app je om een bepaald deel van het profiel van de andere persoon leuk te vinden of erop te reageren. Het gebrek aan standaardberichten maakt Hinge een interessante toevoeging aan deze lijst met relatiesites en apps.

App StoreGoogle Play

capido

9. Capido

Heb je een verstandelijke of lichamelijke beperking? Maar voel je je niet thuis op de ‘standaard’ datingapps en websites? Begrijpelijk. Juist om deze reden is er een nieuwe website voor jou: Capido. Ben je invalide of gebruik je een hulpmiddel? Heb je een zintuiglijke handicap? Of een psychische aandoening? Bij Capido kun je jezelf zijn zonder dat anderen meteen een oordeel hebben. Je kunt er daten zoals jij dat wilt, terwijl de medewerkers van de relatiesite een oogje in het zeil houden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie