Home Datingsites 7 populaire Amerikaanse dating apps en websites voor als je naar de VS gaat

7 populaire Amerikaanse dating apps en websites voor als je naar de VS gaat

5 minuten leestijd
0
amerika

De Verenigde Staten is de onbetwiste zwaargewicht van online dating. Online dating in Nederland kan bijna lange na niet tippen aan de omvang en aantallen van de Amerikaanse datingmarkt.

Dat is ook niet zo vreemd met een bevolking van meer dan 325 miljoen1. De laatste cijfers over de relatiestatus van Amerikanen laten zien dat 29 procent van hen single is.2

Wie een snelle calculatie maakt komt erachter dat er dus bijna 100 miljoen singles zijn in de Verenigde Staten. Een groot deel daarvan is actief op één van de vele datingsites of apps die het land rijk is. De beste online datingsites in de Verenigde Staten hebben miljoenen leden. Zelfs de tweederangs online datingsites hebben een marktaandeel met honderdduizenden leden.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Sta je op het punt naar Amerika te verhuizen en wil je alvast wat mensen leren kennen of verblijf je tijdelijk voor je studie in het beloofde land? Je kunt vanuit Nederland al op zoek gaan naar mensen die je daar wilt ontmoeten.

Er is voor elke doelgroep of niche een datingsite te vinden, maar deze zijn niet drukbevolkt in ieder deel van het land. De volgende datingsites en apps zijn dat wel met ieders een indrukwekkend aantal leden.

tinder

1. Tinder

In elke toplijst over dating apps mag Tinder niet ontbreken. Hoewel het zich vooral op jongvolwassenen richt heeft het de manier waarop online daten werkt veranderd. Waar andere sites werken met uitgebreide profielen en inventieve persoonlijkheidstesten maakt Tinder het simpel. Wie niet wil nadenken en wil vertrouwen op de eerste indruk is Tinder de oplossing. Swipe naar links om iemand af te wijzen, naar rechts om te liken. Geen moeilijke beslissingen, meer impulsiviteit en profielen keuren met je reflexen.

Hoe eenvoudig het ook is, blijkbaar werkt het goed voor sommigen. Iedereen kent immers wel iemand die een relatie (en kinderen) aan een gelukkige swipe naar rechts heeft overgehouden. Tinder is momenteel de populairste online dating app ter wereld, met een extreem lage drempel om deel te nemen. Je bent werkelijk binnen een minuut aan het vegen tussen profielen bij je in de buurt.

bumble

2. Bumble

Opgericht door een ex-Tinder medewerker is Bumble op weg om juist die grote dating app aan te vallen. Bumble onderscheidt zich op één belangrijk punt van Tinder: het geeft de macht aan vrouwen. Dit doet het op een manier waarbij vrouwen de controle krijgen bij een match. De vrouw moet namelijk het eerste bericht versturen, de man kan dat niet. Als ze dat niet binnen 24 uur doet dan verdwijnt de match voorgoed uit de lijst met matches. Deze werkwijze helpt vrouwen om lastige matches te voorkomen maar ook voorkomt het dat er te weinig aandacht aan de matches wordt besteed.

De nieuwe benadering van online daten slaat aan; Bumble is met een felle opmars bezig in de Verenigde Staten. Het succes is vooral afkomstig van de manier waarop de dating app werkt. Doordat het vrouwvriendelijk is zijn er steeds meer vrouwen die het proberen. Uiteraard heeft dit het gevolg dat er ook steeds meer mannen naar de dating app trekken omdat daar de vrouwen te vinden zijn.

match

3. Match

Van oudsher is Match de marktleider geweest van de virtuele datingwereld in de Verenigde Staten. Het was één van de eerste datingsites ter wereld en jaar na jaar heeft het de positie van marktleider weten te behouden. Wat ooit begon met Match is inmiddels uitgegroeid tot het machtige Match Group, het moederbedrijf van vele datingmerken. Dat betekent echter niet dat Match.com zelf verwaarloosd is door het succes van de ander titels. Match weet nog altijd de juiste snaar te raken bij vele Amerikaanse singles. Het voortdurend evoluerend matching-algoritme helpt je bij het vinden van een potentiële relatiekandidaat waarbij het kan zoeken in een grote database met serieuze leden.

De singles die niet van het oppervlakkige gedrag op Tinder houden kunnen bij Match op zoek naar meer diepgang en serieuze leden die moeite doen voor hun contacten. Wat dat betreft lijkt Match op Lexa in Nederland; een oude vertrouwde datingsite voor serieuze relaties. Met de slogan “#1 in dates, relaties en huwelijken” gaat Match voor het imago van een klassieke online matchmaker.

zoosk

4. Zoosk

Zoosk is opgericht door een duo van Iraanse immigranten en heeft een solide reputatie als dating app. Oorspronkelijk was deze app bedoeld voor marktonderzoek op Facebook waar gebruikers video’s konden uploaden en beoordelen. Naarmate meer Facebook gebruikers die app installeerden kwamen de oprichters erachter dat de app gebruikt werd om te daten. In 2014 is Zoosk daarom overgestapt naar een ander model. Bij dit model moeten gebruikers abonnementen kopen om berichten naar elkaar te kunnen verzenden.

In plaats van vragenlijsten om je persoonlijke profiel in te vullen gebruikt Zoosk een andere wijze dat gebaseerd is op je gedrag. Zoosk houdt je activiteiten in de app in de gaten en levert op basis van je gedrag profielen die bij je zouden moeten passen. Bovendien is dit niet de enige manier om contact te leggen. Zoosk biedt je verschillende mogelijkheden om met andere leden in contact te komen. De dating app en website trekt elk jaar een indrukwekkend aantal daters aan en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen.

okcupid

5. OkCupid

Als er een gratis datingsite bekend in de Verenigde Staten is dan is het OkCupid, ook wel afgekort tot OKC. De internationale datingsite is een geliefde plek voor singles wereldwijd om nieuwe mensen te ontmoeten. Met de roots in de Verenigde Staten ligt het voor de hand dat de meeste gebruikers uit dit land komen. Het is zelfs nog steeds het land waar het zich het meest op richt met allerlei goed uitgedachte reclamecampagnes die aanslaan bij het publiek

De matchingsstrategieën van OkCupid zijn gebaseerd op niet-traditionele vragen en wiskunde. Met deze benadering van het matchen heeft OKC een trouw ledenbestand van singles die op zoek zijn naar een wat serieuzere relatie. Het is één van de eerste datingsites ooit is met de oprichting in 2004 waardoor het een vertrouwde naam is geworden in de Amerikaanse huishoudens. Deze hoge naamsbekendheid brengt een robuuste gebruikersbasis met zich mee. Elke week installeren meer dan een miljoen gebruikers de app van OKC wat leidt tot het uitwisselen van meer dan 7.3 miljoen berichten per dag.

plenty of fish

6. PlentyOfFish

Komt de uitspraak “er zijn genoeg vissen in de zee” je bekend voor? Het is de Nederlandse vertaling van de naam van deze datingsite. Plenty of Fish is één van de gemakkelijkste en meest betaalbare manieren om direct in online dating te duiken. Het Amerikaanse platform biedt een veelzijdig aanbod van functies die je geen enkele cent kosten.

Eveneens onderdeel van het Match Group imperium is POF een datingsite die nog altijd meetelt. De cijfers spreken voor zich. Met meer dan een miljard berichten per maand is het één van de drukste datingsites van de Verenigde Staten. Er is bovendien een overvloed aan leden uit alle verschillende geledingen van het leven. Iedere dag melden zich duizenden nieuwe leden aan en vaak zijn er meer dan een half miljoen gebruikers tegelijk online. Het grote voordeel van POF is dat het garandeert dat berichten versturen altijd gratis blijft.

badoo

7. Badoo

Een nieuwkomer op de Amerikaanse markt is Badoo. Waar het ontdekkingsnetwerk met bijna 400 miljoen leden in Europa al jaren een gevestigde naam is bleef deze bekendheid achter in de Verenigde Staten. Inmiddels geeft het nu ook in Amerika acte de présence waardoor je ook in de VS met je Badoo account kunt blijven chatten.

Opgericht door een Russische internetmiljonair is Badoo een plek waar je voor bijna alles terecht kunt, als het maar te maken heeft met het ontmoeten van nieuwe mensen. Of je nu vrienden wilt maken, gewoon wilt chatten of op zoek bent naar een date: bij Badoo kun je dit allemaal. Wie naar Amerika verhuist kan bijvoorbeeld via Badoo vooraf al wat mensen leren kennen.

Met het motto “land of the free and home of the brave” trekken elk jaar miljoenen mensen naar het land; voor vakantie, voor werk maar ook om te wonen. Als je van plan bent om (tijdelijk) in Amerika te wonen dan weet je nu waar je terecht kunt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 Badoo alternatieven die een overstap waard zijn

De datingapp waar singles het meest over klagen? Dat is Badoo, het platform dat populair w…