8 populaire Amerikaanse dating apps en websites

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
11 minuten leestijd

Liefde is altijd spannend, vooral als je het in een ander land gaat zoeken. En als je overweegt de sprong te wagen in de Amerikaanse datingvijver? Nou, je hebt groot gelijk. In vergelijking met Nederland is de Verenigde Staten echt de zwaargewicht als het om online daten gaat. Zie het zo: de Verenigde Staten heeft een bevolking van meer dan 333 miljoen mensen. 31 procent van die Amerikanen zijn vrijgezel. Pak je rekenmachine er maar bij: dat zijn meer dan 100 miljoen vrijgezellen. Stel je voor, 100 miljoen potentiële prinsen of prinsessen op het witte paard. En daar blijft het niet bij.

Veel van deze Amerikaanse singles zijn actief op de talloze datingsites en apps die het land te bieden heeft. We hebben het hier niet over een paar honderd of duizend mensen. De populairste datingapps hebben miljoenen gebruikers. Zelfs de B-keus websites hebben nog steeds een enorme aanhang, vaak met honderdduizenden leden. Maar welke nu de populairste zijn?

8 populairste datingapps van de VS

Misschien ben je aan het nadenken over verhuizen naar de VS, of misschien ga je er tijdelijk studeren. Hoe dan ook, vanuit je luie stoel in Nederland kun je alvast beginnen met het screenen van mogelijke matches. Misschien een gezellige date in een typisch Amerikaanse diner met milkshakes en jukeboxen? Of een romantische wandeling langs het strand van Santa Monica?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

In Amerika is er letterlijk een datingapp voor iedereen, of je nu van wandelen, boeken of koken houdt. Maar houd er wel rekening mee: niet elke site is overal in het land even populair. Sommige datingsites en apps steken er echter met kop en schouders bovenuit dankzij hun indrukwekkende ledenaantal. Als jij je Amerikaanse liefdesavontuur wilt beginnen, maak je bij deze apps een goede start.

tinder

1. Tinder

Dus, jij wilt de liefde vinden in de digitale wereld? Laten we beginnen met de dating-app die bijna iedereen kent: Tinder. Deze app heeft een ware revolutie teweeggebracht in de dating scene. Vergeet die eindeloze vragenlijsten en persoonlijkheidstests; Tinder is een spel van de eerste indruk. Swipe naar links om te passen, naar rechts om een hartje te geven. Het is daten voor de ongeduldigen onder ons, en laten we eerlijk zijn, dat zijn we tegenwoordig allemaal wel een beetje.

Geloof het of niet, die simpele swipe kan je leven veranderen. We kennen allemaal wel iemand die dankzij een gelukkige swipe de liefde van hun leven heeft gevonden. Tinder is niet voor niets de populairste dating app op deze planeet. De lage drempel helpt ook – je kunt binnen een minuut aan de slag met het swipen van potentiële liefdes in je buurt.

App StoreGoogle Play

bumble

2. Bumble

Move over, Tinder. Hier komt Bumble, het antwoord op de datingmonopolie van Tinder. Wat maakt Bumble zo uniek? Vrouwen aan de macht, dat is het idee. Als er een match is, moet de vrouw het eerste bericht sturen. Als ze dat niet binnen 24 uur doet, dan verdwijnt de match weer. Deze aanpak filtert niet alleen de minder serieuze kandidaten eruit, maar zorgt ook voor wat meer aandacht voor de matches die overblijven.

Het idee slaat aan. Vooral in Amerika zien we dat Bumble terrein wint. En dat trekt natuurlijk ook meer mannen aan. Je kunt het zien als een sneeuwbaleffect; meer vrouwen zorgen voor meer mannen, en dat zorgt weer voor meer succesverhalen.

App StoreGoogle Play

match

3. Match

Als je meer op zoek bent naar diepgang en minder naar het Tinder-achtige oppervlakkige, dan is Match jouw go-to app. Het is de datingpionier van het internet, en nog steeds een zwaargewicht. Deze app is het vlaggenschip van de Match Group, die allerlei datingplatforms onder zijn vleugels heeft. Maar dat betekent niet dat Match.com zelf is verwaarloosd. Integendeel.

Zie Match als de Lexa van de Verenigde Staten, een betrouwbare, old-school datingsite. Het geavanceerde algoritme duikt in een enorme database vol serieuze singles om voor jou de perfecte match te vinden. Als je dus op zoek bent naar iemand die net zo toegewijd is als jij, weet je waar je moet zijn.

App StoreGoogle Play

zoosk

4. Zoosk

Maak kennis met Zoosk, een datingplatform dat begon als een marktonderzoeksproject op Facebook. Al snel ontdekten de makers dat mensen de app vooral gebruikten voor daten. Daarom gooiden ze het roer om. Wat ooit begon als een manier om filmpjes te delen, is nu een volwaardige datingapp.

Deze app doet iets anders: het houdt je gedrag binnen de app in de gaten. Op basis daarvan krijg je matches voorgeschoteld. Het voelt misschien een beetje Big Brother-achtig, maar als het werkt, dan werkt het. En met meerdere manieren om contact te leggen, trekt Zoosk elk jaar een indrukwekkende hoeveelheid daters aan.

App StoreGoogle Play

okcupid

5. OkCupid

Als je graag je portemonnee op zak houdt tijdens het zoeken naar liefde, check dan OkCupid. Het is een van de weinige apps waar je veel kunt doen zonder te betalen. Ja, er zijn premium functies, maar de basisversie biedt al heel veel. Het is als een open buffet, maar dan voor daters.

OkCupid stelt een paar slimme vragen om een beeld van je persoonlijkheid te krijgen. Deze informatie gebruikt het om je matches voor te schotelen die daadwerkelijk bij je passen. Het heeft iets wetenschappelijks, maar zonder dat je er een diploma voor nodig hebt. Kortom, als je op zoek bent naar waar voor je geld, is OkCupid de app waar je naar moet swipen.

App StoreGoogle Play

plenty of fish

6. PlentyOfFish

De nostalgische keuze voor velen: Plenty of Fish, of POF zoals het vaak wordt genoemd. Dit is echt een van de oudgedienden in de datingwereld. Maar vergis je niet, deze app is niet blijven hangen in het verleden. In tegendeel, het heeft zichzelf vernieuwd om te concurreren met de new kids on the block.

Plenty of Fish adverteert zichzelf als een platform waar serieuze relaties kunnen bloeien. Geen vluchtige avonturen, maar lange-termijn verbindingen. Je krijgt een ‘Chemistry Test’, waarmee de app je matcht aan mensen met vergelijkbare interesses en doelen. Het is niet zo hip en trendy als sommige andere apps, maar het is solide en betrouwbaar.

Als je op zoek bent naar een no-nonsense benadering van online dating, is POF jouw bestemming. Je zult hier geen fancy gimmicks vinden, maar een omgeving die gericht is op het vinden van een partner voor de lange termijn. In een zee van datingapps is Plenty of Fish je veilige haven.

App StoreGoogle Play

hinge

7. Hinge

Zeg vaarwel tegen eindeloos swipen en zeg hallo tegen Hinge: de datingapp die ‘ontworpen is om te worden verwijderd’. Ja, je leest het goed. Hinge wil dat je de liefde vindt en de app weer verwijdert. Geen spelletjes, geen tijdverspilling, puur resultaat. Deze app gaat verder dan het oppervlakkige en probeert echt een diepere connectie te creëren.

Waarom is Hinge anders? Nou, om te beginnen krijg je een reeks van vragen om te beantwoorden. Deze antwoorden verschijnen op je profiel, waardoor potentiële matches een beter idee krijgen van wie je bent. Het is een soort ijsbreker voordat het eerste woord is gesproken. Hierdoor wordt het chatten een stuk persoonlijker en gerichter.

Hinge heeft een uniek algoritme dat leert van je likes en dislikes. Hoe meer je de app gebruikt, hoe slimmer de suggesties worden. Het is als een goede vriend die je door en door kent, en je aan precies de juiste persoon koppelt. In de chaotische jungle van digitale romantiek is Hinge je persoonlijke gids.

App StoreGoogle Play

eharmony

8. eHarmony

De de pionier van algoritme-gebaseerd daten? Dat is eHarmony. Deze app draait om één belangrijk ding: langetermijnrelaties. Geen vluchtige dates of one-night stands hier, eHarmony zoekt naar de ware liefde. Het voelt als een digitale Cupido die met chirurgische precisie pijlen van liefde schiet.
Bij de start moet je een grondige vragenlijst invullen, die echt wel wat tijd in beslag neemt. Maar dat is met een reden: ze willen je echt kennen. Gebaseerd op je antwoorden, komt eHarmony met matches die echt bij je passen. Het is alsof een psycholoog en een matchmaker een baby hebben gekregen, en die baby heet eHarmony.

Maar verwacht niet dat je overspoeld wordt met potentiële liefdes. Datingapp eHarmony serveert je een paar matches per dag. Deze aanpak vermindert de keuzestress en maakt elke match bijzonder. Je neemt de tijd om elk profiel goed te bekijken, en dat maakt het gesprek later een stuk betekenisvoller. In een wereld van instant bevrediging neemt eHarmony de tijd, en dat is precies wat velen nodig hebben.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie