Ourtime

4,3 van 5

Ourtime, ook wel bekend als de Tinder voor 50-plussers, is speciaal ontworpen voor singles op leeftijd die op zoek zijn naar een tweede jeugd in de liefde. Deze gebruiksvriendelijke app prijst zichzelf aan met de belofte dat liefde geen leeftijd kent, en faciliteert zowel vriendschappen als romantische relaties. Met bijzondere functies zoals de ‘Boost’ en ‘Incognito-modus’ wordt online daten een fluitje van een cent. Ga op avontuur in het speelveld van het digitale daten met Ourtime; wie weet wacht er een prachtige verrassing op je.

PluspuntenGericht op serieuze singlesMakkelijk te gebruikenAlleen voor 50-plussers
MinpuntenBeperkte gebruikersbasisGeen gratis functiesNiet voor 40-jarigen

Ourtime is de datingsite voor singles boven de 50 die dezelfde interesses delen. Met de 50-plusser als doelgroep begint Ourtime aan een felle strijd om het op te nemen tegen de gevestigde orde. Want omdat het is opgericht in 2018 is Ourtime een relatief ‘nieuwe’ datingsite.

Achter de schermen van Ourtime is er echter een betrouwbare partij die ervoor zorgt dat je het naar je zin hebt. Het is namelijk dezelfde partij dat achter de bekende datingsite Lexa zit. Met Ourtime wil het nu ook de 50-plusser de kans geven om te daten, liefde te vinden, en zoals ze zelf zeggen: “Om samen van het leven genieten.”

Hoe werkt Ourtime?

Waar sommige datingapps kiezen voor swipen, kiest Ourtime voor de traditionele methode. Ourtime is een datingapp met profielen, geen poespas, maar wel een aantal handige functies waar je daadwerkelijk wat aan hebt. Alles draait om deze profielen: het is de plek waar je jezelf presenteert en waar anderen zichzelf aan je voorstellen.

Geen geveeg over foto’s van potentiële kandidaten, geen matches na een wederzijdse like, maar zelf op zoek naar profielen die aan je wensen en voorkeuren voldoen. En als je contact wilt leggen, dan stuur je gewoon een bericht. Dit is een korte samenvatting van hoe Ourtime werkt, maar we leggen ook in detail uit wat de exacte werkwijze is.

Bekijken op Ourtime

Virtuele coach

Wie zich inschrijft bij Ourtime wordt geholpen door de virtuele Ourtime-coach. Met behulp van de vragen die gesteld worden kun je op een snelle manier een account aanmaken. De chatbot stelt je de vragen en maakt ondertussen je account gereed om te gebruiken. Handig, want voor je het weet is je account gereed en kun je direct door met het invullen van je profiel.

Profiel inrichten

De basis van Ourtime zijn de profielen van de singles. Elk lid vult een profiel in zodat anderen dit profiel kunnen bezoeken als ze interesse hebben. Na de registratie kun je meteen beginnen met je Ourtime-profiel. Hoe beter je dit invult, hoe meer informatie de bezoekers van je profiel hebben over jou als persoon.

“Samen van het leven genieten.” – Ourtime

Ze zeggen weleens dat een ‘goede voorbereiding het halve werk is’ en voor online dating is dat niet anders. Begin met een voorsprong op anderen door niet meteen te gaan zoeken naar potentiële relatiekandidaten, maar maak eerst je profiel tiptop in orde. Vertel wat je mist in het leven, wat je dromen zijn en je diepste wensen; een begeerlijke omschrijving van jezelf. Ben je fan van jazzmuziek? Houd je van filmbiografieën? Vaar je zomers graag in een bootje op het Gardameer? Je profielomschrijven is de plek om dit deel van jezelf kenbaar te maken.

Vergeet ook zeker niet een aantal leuke foto’s toe te voegen naast de verplichte portretfoto. Profielen met foto’s krijgen veel meer reacties, terwijl profielen zonder foto’s bijna geen aandacht krijgen.

 • Kies een duidelijke, scherp foto van hoge kwaliteit als portretfoto.
 • De portretfoto vraagt om een beeld waarop je gezicht duidelijk te zien is.
 • Controleer of er geen persoonlijke gegevens te zien zijn, zoals je straatnaam, kentekenplaat of bedrijfsnaam.
 • Voeg 2 of 3 extra foto’s toe die iets van je leven tonen.
 • Voeg geen foto’s met kinderen toe.

Met je profiel ingevuld en de foto’s toegevoegd ben je ready to go. Je bent nu klaar om benaderd te worden door andere Ourtime-leden. Als zij interesse hebben om je te leren kennen, wat zij bepalen aan de hand van je profiel, dan kunnen ze contact met je opnemen via je profiel. Andersom kun jij ook op zoek gaan naar leden die jij mogelijk interessant vindt om te leren kennen.

ourtime app

Zoeken op Ourtime

Op Ourtime is het zoeken en gezocht worden. Om zelf te zoeken tussen de beschikbare leden kun je de optie ‘Zoeken’ gebruiken. Het is mogelijk om heel breed te zoeken, maar ook kun je filteren op verschillende aspecten die belangrijk voor je zijn:

 • Hoofdcriteria: woonplaats, leeftijd en meer.
 • Uiterlijk: lengte, gewicht en meer.
 • Privéleven: burgerlijke staat, woonsituatie, kinderen en meer.
 • Werk: functie, inkomen, opleidingsniveau en meer.
 • Etniciteit: afkomst, nationaliteit, talen en meer.
 • Normen en waarden: geloofsovertuiging, huwelijk en meer.
 • Hobby’s: sport, muziek, films en meer.

Hoe verleidelijk het ook is om direct te gaan filteren op alle mogelijk aspecten, ligt daar het nadeel in dat het veel potentiële partners uitsluit. Houdt er rekening mee dat niemand aan alle wensen voldoet, maar dat er altijd een paar tussen zitten die bijzonder dicht in de buurt komen van het perfecte profiel.

Zoek daarom alleen op de criteria die écht belangrijk zijn. En kom je niet genoeg profielen tegen tijdens je zoekopdracht? Laat je dan verrassen door alle filters te verwijderen: het opent soms de ogen om álle singles te zien – ook degenen die niet aan je zoekprofiel voldoen.

Bekijken op Ourtime

Ontdekken

Ourtime is beretrots op de nieuwe sectie ‘Ontdekken’. Waar dit eerder slechts een lijst was met profielen die onlangs online waren, is de lay-out nu ontwikkeld tot een slimmere versie. In het ‘Ontdekken’-gedeelte worden nu de singles getoond die speciaal voor jou zijn geselecteerd. Met ‘Ontdekken’ kun je snel en eenvoudig singles vinden die mogelijk interesse hebben om berichten uit te wisselen. Dit zijn de functies van de ‘Ontdekken’-sectie:

 • Onlangs online: profiel die nu of onlangs online zijn geweest.
 • Op basis van je favorieten: singles die op je favorieten lijken.
 • In hun favorieten: singles waarbij jij in hun favorieten bent opgeslagen.
Around Me

Gebruikers van de Ourtime-app hebben de functie ‘Around Me’ waarschijnlijk al ontdekt. Maar wie het nog niet kent: het is een functie van de app waarmee je profielen bij je in de buurt kunt vinden. Leden die hun locatievoorzieningen hebben geactiveerd kunnen bij je in de buurt zijn geweest, wat door de app wordt weergeven onder Around Me. De singles die in deze lijst staan, zijn in de afgelopen 24 uur in een straal van 50km bij je vandaan geweest. Met de ‘Filter’-knop kun je de leeftijd van de getoonde profielen wijzigen.

Bezoeken

Wanneer iemand de korte beschrijving van je profiel leuk vindt, zal deze je profiel bezoeken om meer over je te weten te komen. Op je profiel zijn immers alle foto’s te bekijken en is ook de uitgebreide beschrijving te lezen. In het ‘Bezoeken’-deel, dat bovenaan de pagina wordt getoond, vind je alle leden die je profiel in de afgelopen 30 dagen hebben bezocht. De teller die wordt getoond, werkt real time: het wordt direct aangepast wanneer er een nieuwe bezoeker is geweest. Hoewel een bezoek aan je profiel geen garantie is dat diegene je leuk vindt, is het wel een indicatie als een Ourtime-member je profiel meermaals bekijkt.

Mocht je het willen, dan kun je meldingen instellen voor je bezoeken. Iedere keer wanneer je dan een nieuw bezoeker hebt, krijg je een bericht (pop-up of e-mail).

app selectie

Contact met andere leden

Iemand ontmoeten is voor de meeste singles het doel, maar dat gebeurt niet zomaar. Het moeilijkste deel is iemand te vinden die bij je past. Om daar een begin mee te maken, dien je natuurlijk wel eerst contact op te nemen met andere Ourtime-gebruikers. Daar zijn verschillende manieren voor:

Persoonlijke berichten

Contact leggen met andere leden gaat bij Ourtime met behulp van de persoonlijke berichten. De tekstballonnen die worden getoond bij de miniprofielen verwijzen je naar de plek om het bericht te typen, maar ook kun je op ‘Bericht’ tikken bij een profiel. Wanneer je een bericht hebt verzonden, kun je altijd terug naar het gesprek in het ‘Berichten’-gedeelte van de app of website. Natuurlijk kun je hier ook terecht om ontvangen berichten te beantwoorden.

Onderdeel van het berichtensysteem zijn de uitnodigingen. Je vindt de uitnodigingen voor een chatgesprek boven je gesprekken. Je kunt bij elke uitnodiging kiezen tussen ‘Graag!’ of ‘Nee, bedankt’. Wanneer je aangeeft graag te willen chatten, kun je meteen reageren op het verzoek. Wanneer je bedankt voor de uitnodiging, stuurt Ourtime namens jou een beleefd berichtje terug.

Flirts

Een andere vorm van contact op Ourtime zijn de ‘Flirts’. Je kunt met een flirt op een snelle en eenvoudige manier laten weten dat je de ander leuk vindt. In de zoekresultaten kun je op de emoji met knipoog tikken om een flirt te versturen. Of als je een profiel bezoekt, dan kun je een flirt versturen via de ‘Flirts’-tab. Zo laat je met één tik zien dat je interesse hebt in contact. Let wel op: verstuurde flirts kunnen niet ongedaan gemaakt worden.

Videobellen

Wanneer gesprekken op gang komen, komt ook de wens om elkaar te ontmoeten. Maar niet iedereen loopt zo snel van stapel om direct de volgende dag face-to-face af te spreken. Omdat het nog steeds een hoge drempel kan zijn voor veel singles, heeft Ourtime een moderne oplossing voor dit universele probleem van singles: videobellen. Met videobellen via Ourtime kun je elkaar op een veilige manier leren kennen. Is er een klik? Dan zou je daarna alsnog kunnen besluiten om in het echte leven af te spreken.

ourtime chat app

Voor wie is het?

Ourtime is niet geschikt voor jongvolwassenen die eens wat anders willen dan Tinder of Badoo. De nieuwe datingsite richt zich namelijk niet op jongeren, maar op ouderen met een leeftijd van 50 jaar of hoger. Dit betekent dat je als 45-jarige niet toegelaten wordt, omdat het niet bedoeld is voor de jongere generaties. Als deze zich proberen aan te melden op de website van Ourtime, worden deze jonge gebruikers doorverwezen naar Lexa. Ben je jonger dan 50 jaar? Dan hoef je het niet te proberen, maar kun je je beter direct aanmelden bij Lexa.

De groep mensen met leeftijd van meer dan 50 jaar is één van de snelstgroeiende demografieën op de markt en daar speelt deze datingpartij op in. Er zijn maar liefst 1.6 miljoen alleenstaande singles in Nederland met een 50+ leeftijd, wat betekent dat er een grote vraag is naar een betrouwbare datingsite voor deze doelgroep. Volgens onderzoek heeft tegenwoordig 46% van de singles boven de 50 jaar al eens een datingsite geprobeerd.

Als je contact wil met iemand van je eigen leeftijd, dan is Ourtime een online community waar je dit kunt vinden. Het is nu nog eenvoudiger geworden doordat ook oudere singles zich in grote aantallen op de datingsites begeven. Ontmoet 50+ mannen en vrouwen op de website van Ourtime.

Onze beoordeling van Ourtime

Als 40-plusser val ik net buiten de doelgroep van Ourtime, maar dat neemt niet weg dat ik Ourtime wel heb kunnen testen. En ja, dit is er eentje die zich specifiek op mijn generatie en ouder richt, de magische 50-plussers. Het is echter geen verloren paradijs met dorre struiken, het is eerder een bruisende oasis met potentiële soulmates. Toen ik mij voor het eerst aanmeldde, werden mijn ogen getrakteerd op een lange lijst met aansprekende profielen, allemaal van hoge kwaliteit. Geen twintigjarige dames die nog nat achter hun oren zijn. Nee, alleen maar gerijpte mannen en vrouwen met een portie levenservaring waar je u tegen zegt. Het was adembenemend en enigszins ook wel geruststellend.

De gebruiksvriendelijkheid was de ster van de show op Ourtime. De interface van de app lijkt aardig modern te zijn, maar ook best simpel. Ik voelde mij helemaal niet verloren in een doolhof van onbekende functies. In plaats daarvan was het een vlotte rit op de snelweg van liefde. Ik kon alles met gemak vinden en het gebruik leek natuurlijk en intuïtief.

Het design van de app was een andere meevaller. Weg zijn de neonkleuren en irritante pop-ups die zo typisch zijn voor sommige andere datingapps. Ourtime koos voor een ingetogen, stijlvol schema dat de tand des tijds weerspiegelt én weerstaat. Het oogde volwassen en elegant, precies zoals wij, de beoogde gebruikers. Het was alsof de app een heldere spiegel was, reflecterend wie wij echt zijn – vol stormen van passie, maar ook de kalmte die alleen ervaring kan brengen.

Maar alles is niet rozengeur en maneschijn. Een specifiek nadeel aan mijn overwegend positieve ervaring met Ourtime was het noodzakelijke abonnement. Serieus, liefde kost geld in de echte wereld, moet het nu ook in de virtuele wereld? Hijgen apps niet al genoeg achter de centen van hun gebruikers? Maar… ik hou mezelf voor dat onze ware prins of prinses op het witte paard het waard is. Misschien is deze financiële investering slechts een kleine hobbel op de weg naar eeuwig geluk: wie zal het weten?

Desondanks blijft Ourtime een krachtpatser onder de datingapps, een ware rots in de branding. Hun doelgroep, de 50-plussers, worden echt in de watten gelegd. Ondanks het maandelijkse abonnement en de kosten die daarbij komen kijken, wordt het ruimschoots goedgemaakt door de prettige ervaring die de app zelf biedt.

Beoordeling vond plaats in september 2023 door Peter van Ommen.

Gratis en betaald

Ourtime is gratis. Maar dit gratis lidmaatschap is niet genoeg. Het heeft slechts het doel om je kennis te laten maken met het platform. Berichten versturen is niet mogelijk en ook kun je geen berichten van anderen lezen. Daarnaast zijn er nog veel meer beperkingen waar je mee te maken hebt. Met het gratis lidmaatschap kun je bijvoorbeeld geen favoriete profielen bewaren, kan er sprake zijn van reclame en is het niet mogelijk om flirts te bekijken. Om in contact te komen met andere leden, is een Full Membership benodigd – een abonnementsvorm van Ourtime. In ruil voor een (maandelijkse) vergoeding krijg je toegang tot meer functies.

Meer informatie

Full Membership

Om van alle denkbare opties gebruik te kunnen maken is een Full Membership pakket nodig. Dit is een betaalde variant van het lidmaatschap waarmee je de beschikking krijgt over alle functies die de datingsite rijk is. Je kunt bijvoorbeeld je berichten lezen en naar andere gebruikers berichten versturen, maar ook kun je ongelimiteerd gebruik maken van de zoekopdrachten, alle foto’s van een member bekijken en onbeperkt profielen bekijken. Het Full Membership van Ourtime is verkrijgbaar in vier verschillende pakketten:

 • 1 maand voor 24,99 euro p/m
 • 3 maanden voor 16,99 euro p/m (50,97 euro totaal)
 • 6 maanden voor 9,99 euro p/m (59,94 euro totaal)

Control en Boost

In aanvulling op Full Membership zijn er extra functies verkrijgbaar: Control en Boost. De twee aanvulling zijn elk verkrijgbaar tegen betaling. Control is een uitbreiding van het Full Membership met een maandelijkse vergoeding, Boost is beschikbaar voor een eenmalige betaling. Tegen een extra vergoeding geven de Control, Premium, Boost en Incognito features deze extra mogelijkheden:

Control
 • Leesbevestigingen vragen.
 • Zelf bepalen wie contact met jou op kan nemen met behulp van het contactfilter.
 • 6,99 euro per maand.
Premium
 • Gratis leden kunnen je berichten lezen en beantwoorden.
 • Profiel krijgt melding ‘Premium: neem gratis contact op met deze member’.
 • Als eerste voorgesteld aan nieuwe leden.
 • Gratis members kunnen als je foto’s bekijken.
 • 9,99 euro p/m.
Boost
 • Vergroot tijdelijk je zichtbaarheid op de website.
 • Zorgt ervoor dat je sneller in contact komt met anderen.
 • Profiel wordt bovenaan de zoekresultaten van anderen geplaatst.
 • Alleen beschikbaar voor leden die ten minste één profielfoto hebben.
Incognito
 • Ongezien profielen bekijken.
 • Profiel is niet zichtbaar in de zoekresultaten van andere members.
 • Teller met tijd dat Incognito nog actief is.
 • Tijdelijk uitzetten is mogelijk, indien gewenst.
 • 9,99 euro p/m of eenmalig 1,99 euro voor 24 uur.

Zoals je kunt zien houdt het niet op bij het Full Membership. Met Control, Premium, Boost en Incognito kun je nog meer opties toevoegen aan je account, mocht je dat willen. Houdt er rekening mee dat je een abonnement met automatische verlenging aangaat, tenzij je de verlenging uitschakelt tijdens de betaling. Je kunt de automatische verlenging op elk moment beëindigen door deze minimaal 48 uur voor de vervaldatum te annuleren.

App en website

Je kunt Ourtime op verschillende manieren gebruiken. De meest gebruikte optie is de website, maar het platform is ook beschikbaar via iPhone of Android-telefoon. Als één van de weinige datingsites is Ourtime te gebruiken op smartphone, tablet, computer én laptop. Bovendien schakel je vloeiend over van het ene naar het andere apparaat, zonder verlies van berichten of gesprekken. De app is daarnaast gratis te downloaden in de appstores van Google en Apple.

App StoreGoogle Play

Ouderen weten wat ze willen

Met vele jaren ervaring weten oudere singles veel beter wat ze willen. Dat is het voordeel van een datingsite die zich richt op een oudere doelgroep zoals de 50-plussers. Singles in deze leeftijdscategorie weten dat het leven uit meer bestaat dan de oppervlakkige dingen. Daten op je 50ste is daarom heel anders dan als je een twintiger bent. Wat je hebt meegemaakt tijdens je vorige relaties neem je mee naar het heden.

Je weet dus veel meer over jezelf en relaties in het algemeen dan jaren geleden. Dit maakt dat je op oudere leeftijd veel beter weet wat je wilt en zoekt. Of het nu een latrelatie is, vriendschap of iets dat niet in een hokje geplaatst kan worden; op een datingsite zoals Ourtime kun je mensen vinden die er hetzelfde over denken.

De veiligheid

Een essentieel onderdeel van een datingsite is de beveiliging van je gegevens. Niet alleen geeft je dit de gemoedsrust dat je gegevens veilig zijn maar ook zul je niet te maken krijgen met gelekte gegevens die misbruikt kunnen worden. De Ourtime-website is beveiligd met een SSL-certificaat wat betekent dat alle gegevens die je via de website verstuurd beveiligd worden met een encryptie. De berichten die je verstuurd kunnen op deze manier niet onderschept worden door kwaadwillenden.

Verder zijn er vaste medewerkers die de profielen met de hand controleren op echtheid. Profielen die een raar luchtje hebben en niet authentiek lijken worden niet toegelaten tot de datingsite. Het Costomer Care team van Ourtime.nl staat bovendien voor je klaar als je vragen hebt. Als je een vraag hebt, wat het ook is, dan kun je contact opnemen met het team.

Activiteiten

Het maakt niet uit hoe oud je bent: iemand ontmoeten is altijd spannend, maar vooral gezellig en leuk. Waar je elkaar moet ontmoeten? Dat kan een vraag zijn waar je mee te maken krijgt. Ourtime heeft het antwoord, want het organiseert activiteiten waar singles met dezelfde interesses samenkomen en elkaar kunnen leren kennen. Uitjes naar sportspecifieke evenementen, cocktailworkshops, feestelijke avondjes culturele uitstapjes: er is voor iedereen wel een activiteit die interessant genoeg is om de stap te zetten.

ourtime

Over Ourtime

Zoals gezegd is Ourtime een vrij nieuwe datingsite met een doelgroep van 50-plussers. Het is bijna een exacte kopie van de Lexa-website met dezelfde mogelijkheden, functies en lidmaatschappen – alleen dan specifiek gericht op de vijftigplusser. De service die Lexa biedt zal daardoor ook gelijk zijn aan dat van Ourtime, met de uitzondering dat de laatste zich specifiek op oudere singles richt.

Wie graag date op een betrouwbare datingsite zal dit bij Ourtime vinden. Achter de datingsite zit namelijk de grootste datingpartij ter wereld. OurTime is samen met Lexa en Meetic onderdeel van de Meetic Group. Deze partij is de marktleider in Europa en beheert vele andere datingsites zoals de Europese versies van Match en Lovescout24.

Bekijken op Ourtime

Meetic Group, dat zelf weer onderdeel is van het nog grotere Match Group, is actief in 15 landen en 13 talen. De evenementen die zij organiseren voor de singles spreiden zich uit naar 196 steden met een gemiddelde van 160 evenementen per maand en tot nu toe 370.000 bezoekers. Volgens onderzoek kent 1 op de 5 mensen in Europa een koppel dat elkaar heeft ontmoet op een datingsite of app van Meetic Group. Dat is overigens ook niet zo vreemd, want de datingsites van Meetic Group zijn niet bedoeld voor snelle, oppervlakkige contacten, maar voor oprechte connecties met een duurzaam doel.

Beoordeel Ourtime

Alle beoordelingen van Ourtime

3,2
Rated 3,2 out of 5
3,2 van 5 sterren (op basis van 9 reviews)
Uitstekend11%
Heel goed34%
Gemiddeld22%
Slecht33%
Verschrikkelijk0%

Gebruiksvriendelijke interface

Rated 2,0 out of 5
13 april 2024

ourtime is een leuke app om naar leeftijdsgenootjes te zoeken. het heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke site waardoor het gemakkelijk is om door profielen te bladeren en chatten

Tim
Gecontroleerd

Gepersonaliseerd

Rated 4,0 out of 5
25 maart 2024

Gepersonaliseerde matches en is innovatief met de live functies. Maar soms ook wel wat overweldigend

Fenna
Gecontroleerd

Minimaal

Rated 2,0 out of 5
6 maart 2024

Ik weet niet hoe ik op de site van ourtime moet komen, ook niet abonneren en ook niet hoe te verlengen. Kan dit alles niet vinden op de site

Olga
Gecontroleerd

50+

Rated 4,0 out of 5
18 januari 2024

Ontspannen voor 50-plussers. Ervaren mensen en leuke gesprekken. Soms wat onduidelijk voor een digibeet als mij, maar het is de moeite waard voor de ervaring

Priscilla
Gecontroleerd

Actieve mensen

Rated 4,0 out of 5
11 januari 2024

Actieve mensen en een jeugdige sfeer als ik het zo mag noemen. Het voelt niet als een typische senioren datingsite.

Cees
Gecontroleerd

Serieus

Rated 3,0 out of 5
6 januari 2024

De mensen zijn serieus. Ze willen veel een langdurige relatie

BrainB
Gecontroleerd

beperkte matches

Rated 2,0 out of 5
27 november 2023

Beperkt aantal matches per dag frustreert. Dan maar zoeken

Sweet
Gecontroleerd

Doe ik wat verkeerd?

Rated 3,0 out of 5
21 september 2023

Veel gehype maar weinig actie. De meeste gesprekken lopen dood en je moet echt zoeken om iemand te vinden die hetzelfde wil als jij. Mij niet gezien meer

Bertus
Gecontroleerd

Wel goed dat het er is

Rated 5,0 out of 5
20 september 2023

Na een hele tijd op twoo gezeten te hebben, zocht ik wat anders toen die stopte. Ourtime was de eerste die ik probeerde. Het is niet gratis. Maar het bedrag valt mee!! Ja toch wel leuk en fijn dat dit alleen voor 50+ is!

Els H
Gecontroleerd