Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vlam, een losse flirt of hartstochtelijke affaire; het is allemaal mogelijk op de vreemdgaan datingsites en apps. Is je relatie niet meer wat het is geweest en kun je wel wat spanning gebruiken? Verkennen wat de wereld nog meer te bieden heeft? Of heb je een ‘ik wil het niet weten’-afspraak? Een dating website of app gericht op affaires kan de oplossing zijn.

Elke dag melden vele duizenden mensen zich aan op deze datingsites voor vreemdgaan om discrete contacten te vinden. Sommigen zijn getrouwd, anderen zijn samenwonend en weer anderen zijn alleenstaand en vinden het een unieke ervaring om te daten met iemand die gebonden is. We vertellen je wat de beste en grootste platforms voor vreemdgaan zijn en alles wat je wilt weten over vreemdgaan dating.

5 dating apps voor vreemdgaan

Een intense affaire, spannende flirt of simpelweg de aandacht van anderen? Jaren geleden moest je dat proberen je te vinden in de echte wereld. Met een hoog risico om betrapt te worden was er geen andere optie beschikbaar. Totdat de eerste datingsites voor vreemdgaan zo rond de eeuwwisseling werden opgericht.

Omdat we het hebben over affaires en overspel, zijn er niet veel partijen die zich daarin wilden mengen. Want uiteindelijk is het nog steeds een soort van taboe om niet-monogaam te zijn – ook al heb je de toestemming van je partner. Terwijl de eerste datingsites al voor de eeuwwisseling bestonden, zijn deze datingsites vele jaren onder de radar gebleven.

De bekende datingsites van toen bestaan nog steeds; opgefrist en met de nodige updates om te voldoen aan behoeften van nu. Hoewel de ware ‘affairesites’ nog steeds op één hand te tellen zijn, zijn velen uitgerust met een app en mobielvriendelijk platform. Dit zijn de bekendste datingsites en apps voor vreemdgaan:

second love

1. Second love

Een tweede liefde? Volgens Second Love is dat mogelijk, want het heeft niet voor niets deze veelzeggende naam gekozen. Als we het over een datingsite voor vreemdgaan hebben, dan wordt de naam Second Love al snel genoemd – mede dankzij de Kamervragen die zijn gesteld naar aanleiding van de reclamecampagnes in het verleden. Hoewel een deel van de Kamerleden het er niet eens mee waren dat overspel werd gepromoot, is Second Love van mening dat iedereen dat lekker zelf moet weten.

“Flirten is niet alleen voor singles.” – Second Love

Hoewel Second Love al heel wat jaren bestaat heeft de datingsite echter nog geen app om te downloaden. Daarentegen is Second love wel bereikbaar via de browser op smartphone en tablet. Aanmelden bij Second love is een kwestie van enkele minuten van je tijd. Second love is niet beschikbaar als iOS- of Android app, maar enkel via de website.

App StoreGoogle Play

secretflirt

2. Secretflirt (SF)

Een geheime flirt? Het kan op Secretflirt, weer een datingsite met een naam dat niets aan de verbeelding overlaat. Befaamd om de anonimiteit en echtheid is SF – zoals het ook wordt genoemd – een bekende naam in de wereld van flirtcontacten. Van een vluchtige romance en een dinnerdate tot een nieuwe liefde; Secretflirt houdt alle opties voor je open. Secretflirt is een anoniem en discreet online datingplatform die je in de gelegenheid stelt om een nieuwe en/of 2e liefde, spanning en passie in je leven te brengen.

“Discretie en anonimiteit zijn belangrijke kernwaardes binnen het platform.” – Secretflirt

Hoewel we het met Secretflirt wederom om een datingsite hebben, en niet een app voor de smartphone, staat Secretflirt in Nederland op de twee plek. Registreren voor een account bij Secretflirt kan snel en simpel via de website. Secretflirt is iet beschikbaar als iOS- of Android app, maar het is wel bereikbaar via de mobiele webapp.

App StoreGoogle Play

victoria milan

3. Victoria Milan

Voel je je gevangen in een saaie relatie? Mis je het gevoel van opwinding en passie? Volgens Victoria Milan hebben zij het platform om dat te veranderen. Victoria Milan is Europa’s snelstgroeiende datingapp voor getrouwde en gebonden mensen die op zoek zijn naar iets extra’s. Of dat nu een onschuldig gesprek is, een fysieke afspraak of een langdurige affaire met een ander lid. Met al meer dan 8 miljoen registraties is Victoria Milan een van de grootste datingapps voor vreemdgaan en affaires.

“Herleef de Passie. Begin een affaire.” – Victoria Milan

In tegenstelling tot de populairste datingapps in Nederland voor deze doelgroep heeft Victoria Milan wel een app. Met de app blijf je overal en altijd op de hoogte van je berichten en matches. Registreren en inloggen is mogelijk via de website, maar ook via de iOS- en Android app.

App StoreGoogle Play

ashley madison

4. Ashley Madison

Toen Ashley Madison in 2001 werd opgericht, waren er niet veel plekken waar gebonden volwassenen konden daten. Een affaire met een collega of via vrienden met iemand flirten is simpelweg te riskant als je reputatie en relatie je lief zijn. Velen wendden zich toen tot de traditionele datingwebsites, maar daar kwamen geen mensen tegen die naar hetzelfde op zoek waren – dating voor getrouwde mensen. Daarom werd Ashley Madison opgericht als de eerste website die open en eerlijk was over wat je er kan vinden: gebonden mensen die op zoek zijn naar een affaire.

“Het leven is kort. Heb een affaire.” – Victoria Milan

Met de titel ‘oudste vreemdgaan datingsite’ ter wereld is Ashley Madison een datingsite met een historie als geen ander – helaas ook in negatieve zin. Na een forse datalek en de daaropvolgende negatieve publiciteit was het tijdelijk over en uit voor het platform. Maar Ashley Madison is weer terug met een nieuw platform en meer aandacht voor de veiligheid. Ashley Madison te downloaden als iOS- en Android app, maar inloggen kan ook op de datingsite.

App StoreGoogle Play

novamora

5. Novamora

In tegenstelling tot de eerste vier datingplatforms richt Novamora zich niet specifiek op overspel en vreemdgaan. Novamora heeft een bredere doelgroep dat zich vooral kenmerkt door het seksuele karakter en de open-minded leden. Novamora is niet enkel bedoeld voor mensen die willen vreemdgaan, maar voor iedereen die op zoek is naar een zogenaamde casual date. Met behulp van radiospotjes en billboard-advertenties weet Novamora in de aandacht te blijven met dagelijkse duizenden nieuwe leden als het resultaat.

“Dating vol passie.” – Novamora

Aanmelden bij Novamora is een fluitje van een cent: vul je gegevens in, verzin een naam en je bent klaar om te daten. Novamora is niet beschikbaar als iOS- en Android app, maar inloggen kan wel op de website.

App StoreGoogle Play

Voor wie is het?

Wat je ook naar een platform voor vreemdgaan brengt, laat eerst maar eens bezinken dat je niet alleen bent in deze toevlucht naar iets meer. Je bent niet alleen en ook ben je niet de enige die deze drang en behoefte heeft. Als we kijken naar de ledenaantallen van de populairste websites in deze niche, dan hebben we het over miljoenen leden wereldwijd – ter bewijs: Victoria Milan alleen heeft al 8+ miljoen geregistreerde gebruikers.

De leden op de datingapps voor vreemdgaan zijn bovendien niet allemaal getrouwd, ook vind je er mensen die ‘alleen maar’ samenwonen met hun partner en op zoek zijn naar iets meer. Soms gebeurt dat met wederzijdse goedkeuring, soms niet. De één wil een affairepartner voor een langere periode, de ander een eenmalige rendez-vous tijdens een zakentrip. Weer anderen zoeken een discrete relatie zonder verplichtingen.

Wie het zijn? Volgens de gegevens van de datingsites zelf zijn de leden zo gevarieerd dat iedereen er lid zou kunnen zijn: van studentes die een ervaren man willen leren kennen tot eenzame huisvrouwen en succesvolle ondernemers. Het zou werkelijk iedereen kunnen zijn. Maar hoe anders ze ook zijn als ze met elkaar worden vergeleken; ze hebben allemaal hetzelfde verlangen om een discrete connectie te zoeken.

Wat de meeste datingplatforms voor vreemdgaan gemeen hebben, is dat ze (bijna) iedereen toelaten. Dat wil zeggen, ongeacht hun relatiestatus, leeftijd, religie, opleidingsniveau en welvaart. Oud en jong, rijk en arm; ze zijn allemaal welkom. En daar komt nog bij dat alle seksuele oriëntaties hun plek kunnen vinden op een aantal van de platforms.

Het is een misvatting dergelijke datingsites alleen voor affaires zijn, maar dat zijn ze niet. Als je alleen van de fantasie geniet dat je vreemd zal gaan met een ander lid van de datingsite, dan is dit ook mogelijk. Alleen chatten met anderen is voor sommigen al genoeg om de broodnodige spanning te vinden. Een affaire is niet verplicht. Je bepaalt zelf met wie je contact hebt en hoever je gaat.

vreemdgaan app

Monogamie is niet voor iedereen

Er wordt wel eens gezegd dat niet iedereen gemaakt is om monogaam te zijn. Dat blijkt ook wel uit de omzet van de datingsites voor vreemdgangers. Vroeger was het niet anders en mogelijk komt het juist uit de genen van de mens dat vreemdgaan soms gewoon niet te voorkomen is. Hoe hard je ook je best doet om het níet te doen.

Vele jaren geleden was het niet vreemd dat je op zoek ging naar een nieuwe partner, terwijl je je in een relatie bevond. In deze tijden was er minder eten, meer ziektes en de gezondheidszorg was heel anders dan vandaag de dag. Het gevolg was een enorm lage levensverwachting die bij veel mensen bleef steken in de dertiger jaren – iets dat we nu niet meer kunnen voorstellen.

De zoektocht naar een betere partner? Dat gebeurde continu en door vrijwel iedereen, zoals de historische bewijzen laten zien. Tegenwoordig wordt dit echter vaak niet meer geaccepteerd en wordt het vaak zelfs gezien als een doodzonde. Monogamie is de standaard geworden in de westerse wereld. Door sociale invloeden is het zo gegroeid, terwijl het ooit dus heel anders was.

Onderzoeker dr. David Buss zegt in de Sunday Times dat de huidige situatie niet overeenkomt met de primaire behoeften van de mens. “Voor heteroseksuele vrouwen is het biologisch gezien goed te begrijpen dat ze op zoek gaan naar betere genen om kinderen mee te krijgen.” Vanuit een evolutionair perspectief is het voor man een natuurlijk drang om je voort te planten bij zo veel mogelijk vrouwen. Voor vrouwen is het de taak om een capabele man te vinden die voor kwalitatieve nakomelingen kan zorgen.

De belangrijkste reden

Seksuele gesprekken met anderen, afspreken voor one-night stands en affaires die nooit lijken te eindigen: de belangrijkste reden voor dit gedrag? Het laat zich al raden: seks. Eén van de belangrijkste redenen voor mensen om een affaire te beginnen is een ontevredenheid over seks in de relatie – te weinig, te saai of helemaal geen seks. Dit blijkt uit een groot wereldwijd onderzoek van de bekende vreemdgangers-website Ashley Madison.

Voor veel mensen gaat het echter niet alleen om het fysieke gebrek aan seksuele handelingen met hun partner, maar ook om de sociaal-emotionele ontevredenheid. Het gemis van affectie, een intieme aanraking en het gevoel dat je gewaardeerd wordt: ze kunnen ervoor zorgen dat je op dit vlak steeds verder verwijderd raakt van je partner. Gecombineerd met een tam seksleven ontstaat er een dodelijke samensmelting van factoren die kunnen leiden tot een buitenechtelijke affaire.

Overspel is voor velen ongewenst, maar soms kan het je simpelweg overkomen. Hoe goed je ook je best doet, iedereen heeft wel eens een zwak moment of een periode waarin het nodig is om tegen de regels in te gaan. Tv-programma’s zoals Overspel in de liefde en Temptation Island die vreemdgaan mainstream maken zijn aan de orde van de dag. En ze zijn niet voor niets zo populair, omdat velen het wel zouden willen, maar niet durven. De spanning straalt er vanaf en dat vinden mensen leuk om te zien. Toch durft een groot deel van deze mensen het zelf niet. Durf jij het wel?

victoria milan app

Onze beoordeling van Vreemdgaan dating apps en websites

Na mijn 388ste swipe naar rechts, en de onvermijdelijke teleurstelling wanneer het beruchte “It’s a match!” melding schitterde door afwezigheid, realiseerde ik me dat het eens tijd werd voor iets anders. Hoewel ik geen partner heb, wilde ik eens wat anders proberen: een datingapp voor vreemdgaan, de apps die iets bijzonders beloven aan hun gebruikers.

Mijn eerste poging vindt plaats bij Victoria Milan. Ja, er zijn miljoenen gebruikers op deze app, allemaal trekken ze jouw aandacht met betoverende profielen vol met exotische foto’s en interessante poses. Maar ik was vooral benieuwd wat er gebeurt als je die oppervlakkige laag wegveegt. Vind ik gebruikers die weten wat ze willen, zij willen verder gaan dan de oppervlakkige ‘Hallo, hoe gaat het’-conversaties en ook op zoek naar iets anders, iets spannends?

Bij de eerste lancering van de app word ik begroet met een strak, schoon ontwerp dat zo glad is als een pas gepoetste schoen. Verdwaal niet in het doolhof van datingapps, dit ontwerp is zo intuïtief dat iedereen het begrijpt. Het is allemaal overzichtelijk en duidelijk. Hier geen ‘schiet maar raak’-interface of een pagina die eruit ziet alsof het is ontworpen door een kleuter met een krijtje. Het oogt wat mysterieus en dat is waarschijnlijk precies de bedoeling van VM.

Het mooie van deze app is de mogelijkheid van gelijkgestemde zielen te vinden. Dit geen one-size-fits-all benadering, het is echt vooral bedoeld voor mensen die spanning zoeken buiten hun huidige relatie. En dat gaat samen met de nodige uitdagingen en obstakels, waaronder dat de gebruikers niet zo snel afspreken als op andere apps. Het zal wel te lastig – en misschien wel te echt – worden als een date staat gepland. Het hoort er blijkbaar bij, zo heb ik gemerkt.

Als een zelfbenoemde datingveteraan heb ik ook de schaduwzijden ontdekt in deze app. Iedereen herkent het wel: dat warme, opwindende gevoel wanneer je eindelijk een gesprek bent begonnen met die persoon van een hoger niveau. En dan komt de klap van de realiteit – het profiel is nep. Ja, helaas kan het gebeuren op deze app. Een droomman die eruitziet als Chris Hemsworth en een droomvrouw die je doet denken aan Scarlett Johansson kan zomaar de dekmantel zijn voor een oplichter. Het is een fenomeen dat we op elke datingapp zien, maar ook een fenomeen dat lastig uit te roeien is.

Nadat ik ook Second Love en Ashley Madison heb geprobeerd, kan ik niet anders zeggen dat het een interessante ervaring was. Zowel de gesprekken als de interfaces vielen niet tegen. Integendeel, het waren apps die je uitdagen, die je tot het uiterste brengen en je iets bieden dat nergens anders te vinden is, terwijl het nog steeds makkelijk te gebruiken en te begrijpen is. En dat is waarom ik het een welverdiende 4,5 van de 5 geef. Maar pas op voor mogelijke oplichtingsgevaren en zorg er altijd voor dat je voorzichtig bent bij het zoeken naar je volgende avontuur.

Beoordeling vond plaats in november 2023 door Thomas Lammers.

Hoe het werkt

Zoals je waarschijnlijk al verwacht, kost het niets om een account aan te maken. Dit is bij vrijwel iedere datingsite het geval, ook bij de sites voor buitenechtelijke connecties. De gratis aanmelding is ervoor bedoeld om je te laten wennen aan de omgeving en het testen van de functies. Wat je verder als gratis lid kunt doen, verschilt per datingsite.

Bij de één kun je zoeken tussen profielen maar geen foto’s zien, terwijl je bij de ander de foto’s wel kunt bekijken. Sommige functies zijn wel te gebruiken, anderen niet. Over het algemeen geldt in ieder geval dat er een beperking is bij een gratis lidmaatschap. Berichten versturen is bijvoorbeeld meestal niet mogelijk zonder een betaald lidmaatschap te nemen.

Anonimiteit en discretie

De vreemdgaan datingsites begrijpen het heimelijke karakter van de activiteiten van de leden en doen er alles aan om je anonimiteit te waarborgen. Daar hebben de platforms allerlei technieken voor die eraan bijdragen dat je niet herkend wordt en relatief anoniem kunt navigeren door het platform. Zo werkt het net iets anders dan op een traditionele datingsite.

Om te voorkomen dat je herkend wordt mag je op de datingapp voor vreemdgaan een foto gebruiken waarop je gezicht niet te zien is of heel wazig. Of helemaal geen foto. Waar de bekende datingapps het niet eens toelaten dat je geen foto gebruikt, is dat bij deze datingsites geen probleem. Gebruik je wel een foto? Dan hoef je niet eens herkenbaar in beeld. Sterker nog: het wordt aangeraden om geen unieke kenmerken te tonen op de foto’s zodat je herkend kunt worden.

De profielen worden op de meeste apps en website handmatig gekeurd. Enerzijds is dit bedoeld om expliciete inhoud tegen te houden en seksuele of pornografische inhoud te verbergen, anders is het een maatregel om bots en fakers geen toegang te verlenen. Niemand wil immers dat ongenodigden, criminelen en kwaadwillenden actief kunnen zijn op een platform waar discretie hoog in het vaandel staat. Wat je zelf kunt doen om anoniem te blijven?

  • Gebruik nooit je echte en volledige naam
  • Maak een nieuw e-mailadres aan voor datingapps.
  • Verzin een moeilijk wachtwoord.
  • Gebruik geen username die je ergens anders of altijd gebruikt.
  • Schiet nieuwe foto’s die je nergens anders publiceert.
  • Maak je gezicht en herkenbare delen van je lichaam onherkenbaar.

Als hulpmiddel – om te voorkomen dat je betrapt wordt – hebben sommige affaire datingsites een paniekbutton. Als je op deze button klikt, dan wordt snel een neutrale website geladen zodat niemand kan zien wat je aan het doen was. En vooral voor vrouwen is het oppassen geblazen wanneer zij zonder medeweten van hun mannelijke partner een affaire hebben.

Uit onderzoek blijkt dat mannen het sneller doorhebben dat de vrouw vreemdgaat dan andersom. Dit werd ontdekt door de Amerikaanse wetenschapper Paul Andrews. Deze kwam erachter dat 75 procent van de mannen het doorhad wanneer hun partner vreemdging. Bij vrouwen was dit aanzienlijk minder met slechts 41 procent.

victoriamilan leden

De keuze van een app

Wil je discreet contact met anderen? Of ben je bereid om het risico te lopen dat je partner erachter komt? De keuze van een app bepaalt voor een groot deel hoe anoniem je bent en blijft tijdens je escapades. Apps voor het grote publiek zijn doorgaans de slechtste keuze, de apps die zich richten op affaires de beste keuze.

Terwijl je op de populaire datingapps als Tinder vooral singles verwacht, kom je er “singles” personen tegen die al een relatie hebben. Hoeveel dit er zijn is niet duidelijk, maar schattingen lopen op tot meer dan 30 procent van alle “single” leden in de realiteit niet single zijn. Datingapps voor vreemdgaan gebruiken gebeurt dus ook op de ‘normale’ apps, maar dat is uiteraard niet de slimste optie als je het geheim wilt houden.

Wat als iemand je herkent? En je partner via via erachter komt dat je op de datingsite of app actief bent? Achteraf ontdek je dan al snel dat deze keuze voor een mainstream app niet zo’n slimme keuze was. Om deze reden zijn de datingsites voor vreemdgangers opgericht zodat gelijkgestemden elkaar kunnen vinden.

Beoordeel Vreemdgaan dating apps en websites

Alle beoordelingen van Vreemdgaan dating apps en websites

4,0
Rated 4,0 out of 5
4,0 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend50%
Heel goed0%
Gemiddeld50%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Niet voor mij

Rated 3,0 out of 5
1 mei 2024

Ik heb geprobeerd de apps en websites te gebruiken, maar het voelde gewoon niet goed voor mij. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om mijn partner te bedriegen, dus heb ik de apps verwijderd

Fonkel
Gecontroleerd

Soms is het resultaat anders dan je denkt

Rated 5,0 out of 5
25 december 2023

Toen ik door een slechte periode ging heb ik mij aangemeld bij verschillende van deze datingsites. Ik dacht dat ik het nodig had. Alsof ik die spanning nodig had. Dat was niet zo. Dankzij de contacten die ik heb gehad, ben ik erachter gekomen dat ik geen vreemdganger ben. Ik hou van de spanning, de gedachte eraan, maar daar houdt het voor mij op. Voor mij was het perfect om te ontdekken dat fantasieën soms gewoon fantasieën moet blijven.

HK
Gecontroleerd