Home Vreemdgaan dating

Vreemdgaan dating

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vlam, een losse flirt of hartstochtelijke affaire; het is allemaal mogelijk op de vreemdgaan datingsites. Is je relatie niet meer wat het geweest is en kun je wel wat spanning gebruiken? Dan is een website gericht op affaires de oplossing. Stiekem en anoniem kun je flirten met andere gebonden personen zonder dat iemand erachter komt.

Datingsites

Een affaire, spannende flirt of simpelweg aandacht van anderen: je vindt het op de datingsites voor vreemdgaan. Het zijn er niet veel en op één hand te tellen. Deze dating website richten zich op de mensen met een relatie die wel eens wat anders willen. De bekendste datingsites voor affaires en buitenechtelijke flirts zijn de volgende websites:

Voor wie is het?

Overspel is voor velen ongewenst maar soms kan het je simpelweg overkomen. Hoe goed je ook je best doet, iedereen heeft wel eens een zwak moment of een periode waarin het nodig is om eens tegen de regels in te gaan. Tv-programma’s zoals Overspel in de liefde en Temptation Island waarin vreemdgaan aan de orde van de dag is zijn niet voor niets zo populair. De spanning straalt er vanaf en dat vinden mensen leuk om te zien. Toch durft een groot deel van deze mensen het zelf niet. Durf jij het wel?

Alleen voor affaires?

Datingsites voor affaires zijn niet alleen bedoeld voor échte affaires. Als je alleen van de fantasie geniet dat je vreemd zal gaan met een ander lid van de datingsite dan is dit ook mogelijk. Alleen chatten met anderen is voor sommigen al genoeg om de broodnodige spanning te vinden. Een affaire is niet verplicht. Je bepaalt zelf met wie je contact hebt en hoever je gaat.

Gratis datingsites voor vreemdgaan?

Zoals je waarschijnlijk al verwacht kost het niets om een account aan te maken. Dit is bij vrijwel iedere datingsite sites het geval, ook bij de sites voor buitenechtelijke connecties. De gratis aanmelding is ervoor bedoeld om je te laten wennen aan de omgeving en dat je de functies kunt testen. Wat je verder als gratis lid kunt doen verschilt per datingsite. Bij de één kun je zoeken tussen profielen maar foto’s zien terwijl je bij de ander de foto’s wel kunt bekijken. Berichten versturen is meestal niet mogelijk zonder een betaald lidmaatschap. De datingsite die op dit moment het populairst is draagt de naam Second Love, bekend van radio en televisie.

Voorkomen dat je betrapt wordt

De vreemdgaan datingsites begrijpen het heimelijke karakter en doen er alles aan om de anonimiteit te waarborgen. Zo werkt het net iets anders dan traditionele datingsites. Om te voorkomen dat je herkend wordt mag je op deze website een foto gebruiken waar je gezicht niet op te zien is of geblurred. Het wordt ook aangeraden om geen unieke kenmerken te tonen op de foto’s zodat niemand erachter komt wie je bent. De profielen worden handmatig gekeurd om bots en fakers geen toegang te verlenen tot de datingsite.

Uit onderzoek blijkt dat mannen het sneller doorhebben dat de vrouw vreemdgaat dan andersom. Dit werd ontdekt door de Amerikaanse wetenschapper Paul Andrews. Deze kwam erachter dat 75 procent van de mannen het doorhad wanneer hun partner vreemdging. Bij vrouwen was dit aanzienlijk minder met slechts 41 procent. Als hulpmiddel om te voorkomen dat je betrapt wordt hebben sommige affaire datingsites een paniekbutton. Als je op deze button klikt dan wordt snel een neutrale website geladen zodat niemand kan zien wat je aan het doen was.

Wat zeggen de onderzoeken?

Hoewel niemand graag toegeeft dat ze vreemd zijn gegaan is er in een groot deel van de relaties wel eens iets gebeurt wat eigenlijk niet door de beugel kan. Doordat vreemdgaan een taboe onderwerp is zijn er maar weinig onderzoeken die betrouwbare resultaten kunnen overleggen. Het percentage mensen dat wel eens vreemd is gegaan in een relatie loopt ver uiteen in de verschillende onderzoeken. Dit komt doordat er veel verschillen zijn in de methodes en definities. Wat verstaan wordt onder vreemdgaan varieert per onderzoek. Voor het ene onderzoeken is kussen met een ander voldoende terwijl de ander uitgaat van geslachtsgemeenschap. Terwijl een kus in de ene relatie geen reden is om de relatie te beëindigen is het voor de ander de doodsteek voor de relatie. De onderzoekers zijn het er ook niet over eens. Als extra factor zijn er ook nog eens mensen die niet eerlijk vragen beantwoorden over de affaires en overspel waardoor de cijfers niet te vertrouwen zijn. Als er toch gegokt wordt op het aantal mensen dat vreemd is gegaan in een relatie dan ligt dit tussen de 15 en 35 procent.

Waarom een vreemdgangers datingsite?

Terwijl je op de populaire datingsites vooral singles verwacht kom je ook personen tegen die al een relatie hebben. Hoeveel dit er zijn is niet duidelijk maar schattingen lopen op tot meer dan 30 procent van alle leden dat niet single is. Het is niet de slimste optie als je het geheim wilt houden, maar wel zo spannend. Wat als iemand je herkent en je partner er via via achterkomt dat je op de datingsite of app actief bent? Achteraf kom je er dan al snel achter dat dit niet zo’n slimme keuze was. Om deze reden zijn de datingsites voor vreemdgangers opgericht zodat je niet betrapt wordt door je partner. De bekende datingsites die zich specifiek op buitenechtelijke affaires richten zijn SecondLove en Victoria Milan.

Monogamie is niet voor iedereen

Er wordt wel eens gezegd dat niet iedereen gemaakt is om monogaam te zijn. Dat blijkt ook wel uit de omzet van de datingsites voor vreemdgangers. Vroeger was het niet anders en mogelijk komt het juist uit de genen dat vreemdgaan soms niet te voorkomen is. Vele jaren geleden was het niet vreemd dat je op zoek ging naar een nieuwe partner terwijl je je in een relatie bevond. In deze tijdens was er minder eten, meer ziektes en de gezondheidszorg was heel anders dan tegenwoordig. Het gevolg was een enorm lage levensverwachting die bij veel mensen bleef steken in de dertiger jaren.  De zoektocht naar een betere partner gebeurde continu en door vrijwel iedereen. Tegenwoordig is dit echter vaak niet meer geaccepteerd en wordt het vaak zelfs gezien als een doodzonde. Dit is door sociale invloeden zo gegroeid terwijl het ooit heel anders was. Onderzoeker dr. David Buss vertelt in the Sunday Times dat de huidige situatie niet overeenkomt met de primaire behoeften van de mens. “Voor heteroseksuele vrouwen is het biologisch gezien goed te begrijpen dat ze op zoek gaan naar betere genen om kinderen mee te krijgen.”

Gebrek aan seks

Eén van de belangrijkste redenen voor mensen om een affaire te beginnen is het gebrek aan seks in een relatie. Dit kan te weinig seks zijn maar ook geen seks in het geheel. Dit blijkt uit een groot wereldwijd onderzoek van de bekende vreemdgangers website Ashley Madison. Voor veel mensen gaat het echter niet alleen om het gebrek aan seks maar ook de sociaal-emotionele ontevredenheid. Het gemis van affectie en het gevoel dat je gewaardeerd wordt kunnen ervoor zorgen dat je uiteindelijk je partner bedriegt. Gecombineerd met een gebrek aan seks ontstaat er een dodelijke samensmelting van factoren die kunnen leiden tot een buitenechtelijke affaire.