“Flirten is niet alleen voor singles!”, het is de slogan waarmee Second Love al vele jaren actief is in de Nederlandse datingwereld. Het is ook de slogan die al meerdere keren in het nieuws is geweest, omdat niet iedereen die mening deelt. Wat je mening ook is over flirten voor niet-singles: het feit is dat vreemdgaan bestaat en dat mensen het blijven doen. Second Love is gewoon een plek waar dit “geregeld” kan worden.

Het is een datingsite voor mannen en vrouwen die een affaire of avontuur zoeken, of allebei natuurlijk. Daarom wordt het in de volksmond ook wel de datingsite voor vreemdgangers genoemd. Want als iemand het heeft over een datingsite voor vreemdgaan, dan wordt de naam ‘Second Love’ waarschijnlijk al in de eerste zin genoemd. Met een naam dat vertaald naar ‘tweede liefde’ is in ieder geval duidelijk waar de datingsite voor is bedoeld: flirten met anderen die ook in een relatie zitten.

Hoe werkt Second Love?

In internettermen is Second Love een datingsite van de ‘oude stempel’. Geen swipe, geen fancy features en geen videogesprekken: het is een datingsite zoals we deze allemaal kennen. Je maakt een profiel aan, vult je kenmerken in en verzint een introductietekst. Nadat je een aantal (anonieme) foto’s hebt toegevoegd ben je klaar om andere profielen te zoeken. Dat zoeken gebeurt op de traditionele manier, met behulp van filters zoals leeftijd en regio. Het is in het kort hoe Second Love werkt, maar we leggen je ook in detail uit hoe het precies gaat.

Bekijken op Second Love

Registeren en aanmelden

De registratie is waar het begint bij Second Love. Het is een simpele maar noodzakelijke stap om de datingsite te gebruiken. Geef in eerste instantie een zelfverzonnen gebruikersnaam en wachtwoord op en vul je e-mailadres in. Hoe eenvoudig het ook is om meteen je standaard e-mailadres in te vullen, vraagt een bezoek aan Second Love om wat meer discipline. Niemand wil immers dat je persoonlijke gegevens herleid kunnen worden naar jezelf. De oplossing? Een e-mailadres aanmaken die je exclusief voor de datingsite gebruikt.

Dankzij het heimelijke karakter van alles wat er op Second Love gebeurt, is het raadzaam om unieke gegevens te gebruiken op de datingsite. Dat begint dus al bij de keuze voor een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres.

 1. Verzin een unieke gebruikersnaam die niet naar je echte naam verwijst.
 2. Gebruik een nieuw wachtwoord dat je alleen voor Second Love gebruikt.
 3. Maak een tweede e-mailadres aan die je alleen voor Second Love gebruikt.

Met deze instructies voorkom je veel problemen, in het geval dat er data wordt gelekt of wanneer er iemand meekijkt in de inbox van je beste e-mailadres. Bovendien is het gebruik van een nieuw wachtwoord altijd de beste keuze – voor welke website dan ook. Bevestig je e-mailadres na de bovenstaande stappen en je bent klaar om je profiel in te vullen.

second love vrouwen

Profiel aanmaken

Zoals gezegd, bestaat Second Love uit de profielen van leden. Om daarin mee te gaan is het nodig om zelf ook een profiel aan te maken. Wanneer je je e-mailadres hebt bevestigd, kun je daar direct mee beginnen. Vul in eerste instantie je kenmerken in, voorkeuren, wat je zoekt en schrijf een korte introtekst. Deze tekst lijkt overbodig, maar het is juist het deel waarin je je kunt onderscheiden van anderen.

In tegenstelling tot veel andere datingsites is het niet verplicht om een profielfoto te gebruiken op Second Love. Hoewel het toevoegen van foto’s van jezelf veel meer reacties oplevert, snapt iedereen dat je niet open en bloot tentoongesteld wilt worden op een datingsite voor vreemdgaan. Waar veel leden voor kiezen is een gedeeltelijke blur over de foto’s waardoor ze niet herkenbaar zijn, maar wel een duidelijk beeld geven van hoe je eruit ziet. Wat betreft de foto’s kan het volgende helpen om je anonimiteit te waarborgen:

 1. Maak nieuwe foto’s die je alleen voor Second Love gebruikt.
 2. Gebruik geen foto’s die gepubliceerd zijn op social media.
 3. Blur herkenbare details op je foto’s – zoals gezicht, horloge en andere kenmerken.
 4. Toon foto’s waarop je (aangeklede) lichaam te zien is.

Zoeken

Met een ingevuld en voltooid profiel kun je direct op zoek gaan naar anderen die een tweede liefde willen vinden – in ieder geval openstaan voor contacten met anderen dan hun partner. Second Love volgt de gebruikelijke werkwijze die al sinds jaar en dag door de klassieke datingsites wordt gebruikt. Second Love is een traditionele profielenwebsite en je kunt door middel van zoekopdrachten leden vinden die bij je wensen passen. Zoek bijvoorbeeld op geslacht, regio, leeftijd en andere kenmerken; zo vind je bijvoorbeeld iemand in de buurt die past bij wat je zoekt.

zoekfilter second love

Chatten en contact

Zit er iemand tussen waarvoor je wel wat risico durft te nemen? Het begint bij een eerste bericht, dat via het profiel van die persoon verstuurd kan worden. Als het bericht is verstuurd, dan is het gesprek terug te vinden in de berichteninbox van de datingsite. Zoals je begrijpt, is dit allemaal niet bijzonder moeilijk. Het geheel is intuïtief en door iedereen te begrijpen. Als onderdeel van het Premium lidmaatschap kun je ook chatten met andere leden. Wanneer je liever eerst wilt testen of de ander ook in jou geïnteresseerd is, dan kun je ervoor kiezen om eerst een wink te versturen: een soort van like om te laten merken dat je interesse hebt. Daarmee geef je het initiatief aan de ander, in hoop dat deze contact met jou opneemt.

Bekijken op Second Love

Voor wie is het?

Second Love is niet voor singles, alleen voor mensen met een relatie die serieus op zoek zijn naar meer spanning en avontuur. De één heeft een oppepper nodig om uit de sleur van de relatie te komen, de ander zoekt een onenightstand om stoom af te blazen. Je komt er zelfs stellen tegen die tussen de lakens willen belanden met een derde persoon. Terwijl je zou denken dat het enkel en alleen om de seksdates gaat, is dit niet het geval. Er zijn ook leden die niet durven af te spreken maar wel genieten van de erotische gesprekken en de ‘wat als..’-gedachte. Soms is de fantasie alleen al genoeg om nieuwe inspiratie te krijgen in het echte leven.

“Flirten is niet alleen voor singles!” – Second Love

Waarom Second Love?

Overspel en vreemdgaan zitten geworteld in de samenleving. Iedereen kent wel iemand die is vreemdgegaan. Het hoort er nu eenmaal bij – hoe moeilijk het soms ook is. Als je vastgeroest zit in de dagelijkse sleur van een langdurige relatie, dan wil je wel eens wat anders. De spanning van een eerste date, het avontuur om het geheim te houden; het laat je weer jong voelen. Stiekem een tweede relatie beginnen is gewaagd. Durf jij het aan om dit risico te nemen? Zodra je de stap hebt gezet, is er geen weg meer terug. Bedenk je vooraf dus goed of je bereid bent om dit risico te nemen.

Gratis en betaald

Het is bij Second Love mogelijk om gratis een profiel aan te maken. Iedereen die zich inschrijft valt meteen onder het gratis lidmaatschap. Met dit gratis lidmaatschap kun je profielen bekijken van anderen, maar geen foto’s bekijken of contact leggen. Met het gratis lidmaatschap kun je ook onbeperkt profielen zoeken en zelf een profiel inrichten. Daarnaast kun je berichten en winks ontvangen, maar er is geen manier om deze te beantwoorden. Als je deze mogelijkheid wel wilt, dan is een betaald lidmaatschap nodig. Je kunt dan zelf contact leggen met anderen en je kunt dan ook de foto’s bekijken.

Tips voor Second Love

 • Vergeet de winkfunctie niet om te laten merken dat je interesse hebt.
 • Stuur een uniek eerste bericht zodat je opvalt tussen de rest van de berichten.
 • Ga niet te diep op persoonlijke informatie in.
 • Maak het spannend en begin niet meteen over seks.

second love prijzen

Premium lid

In vergelijking met het basislidmaatschap geeft het betaalde Premium lidmaatschap je toegang tot alle denkbare functies. Als Premium Second Love-lid kun je het heft in eigen handen nemen, wat juist de functies die nodig zijn om een affairepartner te zoeken zijn dan beschikbaar. Je kunt de live-chat benutten, flirten door winks en berichten te versturen en uiteraard kun je de reacties van andere leden beantwoorden. Kortom, met het Premium lidmaatschap ben je altijd een stapje voor op de andere leden die een gratis lidmaatschap hebben.

Je krijgt de maximale aandacht en hebt de grootste kans op een seksdate of flirt. Dit komt doordat je op diverse manieren in de spotlight wordt gezet, waaronder met een plek in de top van zoekresultaten. Second Love biedt al deze voordelen voor het betaalde lidmaatschap om fakers te vermijden, die niet willen betalen om foto’s te kunnen zien. Je blijft hierdoor grotendeels anoniem op de datingsite, want alleen de Premium leden krijgen toegang tot al je foto’s.

Meer informatie

Prijzen

Second Love biedt het Premium-lidmaatschap aan in vier varianten die van elkaar afwijken op basis van de looptijd. Je hebt de keuze uit 1, 3 of 6 maanden, terwijl er ook geregeld een promotie-aanbieding is met een wisselende duur. Dit zijn de prijzen van Premium:

 • 1 maand voor € 74,90 p/m
 • 3 maanden voor € 94,95 (€ 31,65 p/m)
 • 6 maanden voor € 154,95 (€ 25,83 p/m)

Gezien het feit dat niemand de naam Second Love terug wil zien op een bankafschrift of in de bankieren-app, zorgt de datingsite ervoor dat er géén verwijzing is naar Second Love. Met andere woorden: op je bank- of creditcardafschrift staat een niet te herleiden naam waarnaar het bedrag is overgemaakt. Na de aankoop van het Premium-lidmaatschap ontvangt je profiel binnen enkele minuten een upgrade naar Premium.

Houdt er rekening mee dat het lidmaatschap een abonnement met automatische verlenging is. De mogelijkheid tot automatische verlenging kun je uitschakelen op de aankooppagina. De automatische verlenging van het abonnement geldt alleen wanneer je betaalt met een creditcard, iDeal, KBC-betaalknop of Bancontact/Mister Cash. Dit is een vergelijking van het gratis en het Premium lidmaatschap:

GratisPremium
Onbeperkt toegang tot alle profielenJaJa
Berichten en winks ontvangenJaJa
Zoeken in de regioJaJa
ChattenNeeJa
Berichten lezen en verzendenNeeJa
15 nieuwe contactverzoeken per dagNeeJa
Onbeperkt antwoorden naar bestaande contactenNeeJa
10 winks per dag versturenNeeJa
15 foto’s uploadenNeeJa
Foto’s alleen toegankelijk voor vrienden makenNeeJa
Zoeken naar profielen met foto(‘s)NeeJa
Profielen toevoegen aan favorietenNeeJa
Alle openbare foto’s bekijkenNeeJa
Prive fotoalbums bekijken als je uitgenodigd bentNeeJa
Voorrangsbehandeling bij de helpdeskNeeJa
Boven in de zoekresultaten verschijnenNeeJa

App en website

Second Love draait al heel wat jaren mee in de datingscene voor affaires. Het mag zich met recht de Nederlandse nummer één noemen op dit gebied. Maar hoewel bijna alle andere datingsites tegenwoordig ook bereikbaar zijn via een app, geldt dat niet voor Second Love. Er is daarentegen wel een mobiele versie beschikbaar die te gebruiken is op alle apparaten met een internetbrowser – zowel op laptops als op smartphones en tablets.

Bekijken op Second Love

Privacy

Lid zijn van Second Love is waarschijnlijk iets dat je moet verbergen voor je omgeving. Je wil immers niet dat je partner lucht krijgt van je online escapades. Gebruik daarom een nieuw email adres, niet je standaard e-mailadres dat je voor alle andere zaken gebruikt. Maak bijvoorbeeld een Gmail-adres aan dat je exclusief voor je digitale avontuurtjes gebruikt. Dit voorkomt dat de e-mails van Second Love in je reguliere mailbox belanden.

Om je privacy te waarborgen is de Second Love datingsite voorzien van een geavanceerde SSL-encryptie. Dit biedt je de garantie dat alles wat je met de website deelt, waaronder je persoonlijke gegevens, niet door kwaadwillenden onderschept kunnen worden. Dit geldt niet alleen voor betalingen voor het lidmaatschap maar ook voor berichten die je verstuurd.
Alleen Second Love kan je gegevens inzien, verder niemand op de website. Om te vermijden dat je naam wordt herkend, mag je bij Second Love een fictieve naam gebruiken, ook wel bekend als de gebruikersnaam. Het wordt zelfs aangeraden.

Je privacy wordt ook beschermd door de profielen niet toegankelijk te maken voor het openbare internet. Zo is je profiel niet in de zoekmachines te vinden, waardoor niemand toevallig je profiel kan vinden bij een zoektocht op je naam. Sterker nog, zelfs de gratis leden van Second Love kunnen niet je gehele profiel zien. Alleen de Premium leden kunnen alle foto’s zien.

De profielen worden stuk voor stuk door Second Love beoordeeld op echtheid. Alleen de mannen en vrouwen die aan de eisen voldoen, worden opgenomen in het ledenbestand. Als je vragen hebt over de datingsite of je privacy, dan staat de klantenservice voor je klaar. Je kunt contact opnemen per e-mail, maar ook per telefoon als je dat graag wilt.

second love

Over Second Love

Second Love is een datingsite met een beruchte naam: sommigen vinden het niets, anderen lijkt het wel spannend om te ervaren. Omdat monogamie in Nederland de standaard is, zijn er mensen die zich al jaren verzetten tegen het idee van vreemdgaan dating. Bijvoorbeeld, in een poging om het adverteren voor vreemdgaan door Second Love de kop in te drukken, stelde de SGP kamervragen om het te verbieden. Maar dat had geen succes, want hoe mensen hun relatie invullen, moeten ze zelf bepalen.

Achter Second Love zit het bedrijf Brunique, een Nederlandse onderneming die ook de datingsite Bi Love beheert. Wat veel mensen niet weten, is dat Second Love bedacht werd tijdens een keukentafelgesprek. De vraag die ter tafel kwam, was de oorsprong van Second Love: “Wat als je verliefd wordt op een ander, terwijl je niet per se weg wil bij je partner?” Met de hulp van vrienden die ‘handig met computers’ zijn werd de eerste Nederlandse datingsite voor vreemdgaan gelanceerd in 2008. “Een grapje”, dachten ze. “Iets wat leuk is om een jaartje te doen.” Maar dat ene jaartje werden er twee, drie… tien en meer.

Met de koloniale drift van Nederlanders in het achterhoofd was het niet de vraag of maar wanneer de datingsite zich zou uitbreiden naar het buitenland. Waar het met één land begon, is Second Love nu is vele landen bereikbaar, onder meer in Spanje, België, Portugal en Brazilië. Sinds de start zijn er nu meer dan een miljoen profielen aangemaakt op Second Love.

Veelgestelde vragen

Is Second Love voor iedereen?

Nee, Second Love is alleen bedoeld voor mannen en vrouwen die willen vreemdgaan. Second Love geeft zelf aan dat alleen serieuze vrouwen en mannen worden opgenomen in het bestand, maar iedereen die zich wil aanmelden kan dat doen. Second Love wordt voornamelijk gebruikt door mensen die een affaire of avontuur zoeken.

Is Second Love gratis?

Ja, registreren op Second Love is gratis. Maar dit gratis lidmaatschap kent de nodige beperkingen waardoor je er uiteindelijk niet veel mee kunt doen. Als gratis lid heb je onbeperkt toegang tot de profielen, kun je berichten en winks ontvangen van andere leden en zoeken in de regio. Functies die nodig zijn om contact te hebben met andere leden, zoals de berichten lezen en ontvangen, vallen niet onder het gratis lidmaatschap. Met een zogenoemd Premium lidmaatschap krijg je wel de beschikking over deze en meer functies.

Kun je swipen op Second Love?

Nee, swipen is niet mogelijk op Second Love. Sterker nog: Second Love heeft helemaal geen app die geïnstalleerd kan worden op je smartphone of tablet. De werkwijze van Second Love is gebaseerd op profielen en zoeken tussen de profielen met behulp van zoekfilters. Bij Second Love is dus geen wederzijdse like nodig om contact te kunnen hebben. Je kunt naar iedereen die je aandacht trekt een bericht sturen.

Is er een minimumleeftijd voor Second Love?

Ja, alleen aanmeldingen met een leeftijd van 18 jaar en ouder worden toegelaten tot het platform voor vreemdgaan. Je kunt dus alleen lid worden van Second Love als je de volwassen leeftijd hebt bereikt. Dit betekent ook dat er geen minderjarigen aanwezig zijn op de datingsite.

Heeft Second Love een app?

Nee, Second Love heeft geen datingapp. Het is alleen beschikbaar als datingsite – die overigens wel te gebruiken is op smartphone en tablet. Er is geen app van Second Love in de Google Play Store of Apple App Store. De datingsite is te openen en te gebruiken met behulp van de internetbrowser van elke smartphone.