Elitedating

4,4 van 5

Elitedating is een exclusieve datingapp waarvoor je je uitsluitend na acceptatie kunt aanmelden. Het is een platform waar hoogopgeleide en professionele singles elkaar ontmoeten om een serieuze relatie op te bouwen. Met zijn geavanceerde persoonlijkheidstesten zorgt Elitedating ervoor dat je alleen gematcht wordt met leden die perfect op je behoeften aansluiten. Simpel gezegd, het is een high-end club voor hen die hun liefdesleven net zo serieus nemen als hun professionele leven.

PluspuntenModerne appGebruiksvriendelijk ontwerpGericht op serieuze singles
MinpuntenHoge kostenBeperkt aantal functiesZelf zoeken niet mogelijk

Elitedating: de datingsite voor singles met niveau. Dat is de lijfspreuk van de datingsite die al vanaf 2006 online is. Met de oprichting in het vorige decennium is het al meer dan vijftien jaar actief op de online datingmarkt. Het is een datingsite dat zich specifiek richt op serieuze en hoogopgeleide singles. Met dit aanbod onderscheidt Elitedating zich van de rest van de datingapps.

Het unieke systeem van Elitedating heeft aangetoond dat het succesvol is. Geen swipen, maar persoonlijke partnervoorstellen. Met meer dan 1500 nieuwe leden per week is er keuze genoeg, maar het draait bij Elitedating niet om de kwantiteit… maar om de kwaliteit.

Hoe werkt Elitedating?

Bij Elitedating kom je geen lijsten met profielen tegen. En ook is het niet mogelijk om uren aaneen te swipen. Dat is niet hoe Elitedating werkt. Het succes dat je op de website hebt ligt voornamelijk aan de partnervoorstellen die je krijgt. Met een geavanceerd matchingsysteem, dat gebruik maakt van de gegevens die je invult, krijg je iedere dag een aantal matches die door het algoritme worden gekozen.

Volgens Elitedating zelf is dit de perfecte manier om een match te vinden voor een langdurige relatie. De voorkeuren die je invult tijdens de persoonlijkheidstest bepalen voor een groot deel welke matches je krijgt. Dat is, in het kort, hoe Elitedating werkt. We leggen je stap voor stap uit hoe het in detail werkt.

Bekijken op Elitedating

Registreren en aanmelden

Welke datingapp je ook gebruikt: registreren en aanmelden is altijd verplicht, zo ook bij Elitedating. Het is een simpele maatregel dat vele vormen van spam en oplichting voorkomt. Bij de registratie vraagt Elitedating in eerste instantie naam je geslacht en voorkeuren, waarna je je emailadres kunt opgeven en een zelfverzonnen wachtwoord. Uit veiligheidsoverwegingen is het altijd verstandig om een uniek wachtwoord te gebruiken dat je nergens anders voor gebruikt. Wat volgt is een lange lijst met vragen die onderdeel zijn van de persoonlijkheidstest. Op basis van de resultaten word je later gematcht met andere leden van Elitedating – die ook deze vragenlijst hebben ingevuld.

De persoonlijkheidstest en resultaten

Elitedating heeft een succesvolle formule ontwikkeld waarmee het sinds jaar en dag singles koppelt. De basis van deze formule is de persoonlijkheidstest, die gemaakt is in nauwe samenwerking met psychologen en relatiedeskundigen. Het is deels gebaseerd op het big-five-model van persoonlijkheidskenmerken, ontwikkeld volgens de theorie van McCrae en Costa (1992).

De ondervraging om inzicht te krijgen in wie je bent en waar je voor staat, bestaat uit meerdere delen met vragen over je communicatievaardigheden, karaktereigenschappen en je houding ten opzichte van relaties en maatschappelijke ideeën. De uitslag van de test wordt geanalyseerd en vergeleken met de gegevens van andere leden. De meest passende matches worden aan de hand van je gegevens en voorkeuren gekozen door het systeem.

Het is geen geheim dat Elitedating een behoorlijke tijdsinvestering van je vraagt. Dat is nu eenmaal onderdeel van het datingsysteem dat de datingsite gebruikt. De makers zeggen dat je er ongeveer 25 minuten voor moet uittrekken. Maar als je deze lijst met vragen hebt doorlopen, wordt je profiel onmiddellijk geactiveerd. Bevestig wel eerst je e-mailadres zodat je toegang krijgt tot je profiel. Daarna kun je meteen de testresultaten inzien en je profiel verder aanvullen.

elitedating test

Achtergrond van de persoonlijkheidstest

De test is gebaseerd op het ‘Big Five personality traits’ principe.1 Dit zegt je waarschijnlijk niets of niet veel, maar dit is een theorie over de vijf hoofddimensies van de persoonlijkheidskenmerken. Met behulp van deze geavanceerde test wordt bekend wat de balans tussen deze kenmerken is, zodat er een beeld gevormd kan worden van je persoonlijkheid. Dit klinkt misschien wat eng, maar dat is het niet. De test kan je juist goed helpen bij je zoektocht naar een geschikte partner.

Partnervoorstellen

Zodra je de persoonlijkheidstest hebt afgerond en je profiel hebt ingevuld, ben je ready to go. Terwijl het gehele inschrijfproces aardig wat tijd vergt, geldt dat niet voor de rest van je verblijf op de datingsite. Je hoeft namelijk niet zelf op zoek te gaan passende matches. Dat doet Elitedating voor je. Het algoritme vergelijkt de persoonlijkheidsresultaten en zoekt automatisch in de database naar passende matches. Daarbij wordt er dus rekening gehouden met de antwoorden in de persoonlijkheidstest en de voorkeuren die je hebt aangegeven.

Elitedating biedt misschien geen oneindige lijst met profielen aan, maar kwaliteit is er belangrijker dan kwantiteit. Leden die niet actief zijn worden bovendien automatisch verwijderd – iets waar andere datingplatforms wat van kunnen leren. Bij Elitedating krijg je iedere dag drie tot zeven partnervoorstellen, afhankelijk van het aantal matches dat bij je past.

Bekijken op Elitedating

Matching-score

Hoe goed pas jij bij een partnervoorstel? De matching-score geeft dit weer: de mate van compatibiliteit tussen jou en je geselecteerde match. Op basis van de antwoorden die je hebt verstrekt in de 5 hoofdcategorieën van de test en op het gedeelte interesses en hobby’s stelt Elitedating een score samen die weergeeft hoe goed je bij een ander past. Hoewel geen enkele formule zekerheid kan geven over wie jij aantrekkelijk vindt, geeft de berekening van de score iets van hulp om te bepalen wie het beste bij je past.

Houdt er rekening mee dat de scores lager uitvallen als één van beiden het gedeelte interesses en hobby’s niet heeft ingevuld. Een lage score betekent dus niet per definitie dat je niet bij elkaar past. Mogelijk heeft de ander dit deel gewoon nog niet ingevuld.

elitedating match

Kismet

Met de ‘Kismet’-functie kun je nog meer partnervoorstellen krijgen. Deze functie kun je vinden via de ‘Kismet’-knop op de homepage en in het menu. Wat deze ‘Kismet’-matches precies zijn? Dit zijn de Elitedating-leden die niet als gewone partnervoorstellen zijn voorgesteld, omdat ze niet helemaal met je voorkeuren overeenkwamen. Ondanks deze verschillen matchen de persoonlijkheidsprofielen van deze gebruikers echter wel heel goed met die van jou.

Kismet is vooral gebaseerd op het uiterlijk en eerste indrukken. Ze nodigen uit bij spontaan een beslissing te maken om andere gebruikers een bericht te versturen. Je kunt contact opnemen met een Kismet-voorstel of het profiel afwijzen. Als je een bericht of glimlach verstuurt, dan belandt het profiel van deze persoon in je Partnervoorstellenlijst.

Onze beoordeling van Elitedating

Ik duik, na het downloaden van de Elitedating-app, meteen in een wereld van ogenschijnlijk eindeloze datingmogelijkheden. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er een zee vol spectaculaire vissen op me wacht. Elk eerste digitale contact, elke nieuwe digitale ontmoeting lijkt niets anders dan puur potentieel uit te stralen. Ik merk hoe het gebruikersgemak me onmiddellijk in vertrouwen neemt. De app is verrassend intuïtief en de interface is minimalistisch en aantrekkelijk, waardoor navigeren een fluitje van een cent is.

En dan komen we bij de bizarre twist in dit datingverhaal. Blijkbaar houdt Elitedating er niet van dat gebruikers vrijelijk door het datinglandschap zwerven. Ze geven je een select aantal matches per dag. Aanvankelijk zorgt dit voor een vreemd gevoel van frustratie, omdat ik gewend ben om door profielen te vegen als ik een bord pasta naar binnen schuif of op het toilet zit. Maar na een tijdje realiseer ik me dat de app gewoon mijn ongeduldige zelf in toom probeert te houden.

Het goud van de Elitedating-app zit ‘m in de uitgebreide profielen en serieuze gesprekken. Waar andere apps je soms het gevoel geven meer een vleeskeuring te zijn, valt Elitedating op met de nadruk op serieuze relaties. Geen oppervlakkige gesprekken hier. Je duikt meteen in de diepte en betekenisvolle gesprekken. Het is een verademing in vergelijking met veel andere apps die ik hebt getest.

Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn. De Elitedating-app heeft uiteraard zijn minder glanzende facetten. Het is bijvoorbeeld de duurste datingapp die ik ooit tegenkwam. De hoogwaardige singles? Die komen met een prijskaartje. Dit prijskaartje kan wat overweldigend zijn, en ik moet toegeven dat het een paar keer bij me knaagde. Ben ik, zo vraag ik me af, bereid te betalen voor kwaliteit en serieuze liefde? Voor deze test heb ik dat maar gedaan, hoewel een maandabonnement dan ook aanzienlijk duurder is dan een langer abonnement.

Het is een vraag waar ik over blijf peinzen, zelfs dagen na mijn ervaring met de app. Maar hier is het grote plaatje dat ik niet kan negeren: Elitedating is gewoon anders. Het is als een luxe diner vergeleken met snelle afhaalmaaltijden. Het kan duur zijn, en ja, het beperkt je opties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is iets authentieks en betekenisvols. Iets dat de standaard Tinder-swipe ver overstijgt. En is dat niet precies waar we allemaal naar op zoek zijn?

Beoordeling vond plaats in augustus 2023 door Thomas Lammers.

Voor wie is het?

Elitedating richt zich, zoals de naam al aangeeft, op de “elite” singles. Onder deze noemer valt iedereen die zichzelf hoogopgeleid vindt. In de regel zijn dit vaak de singles met een opleidingsniveau van HBO of hoger. Volgens Elitedating is 85% hoogopgeleid en heeft 70% een universitaire, HBO of vergelijkbare opleiding. Als je echter een lagere opleiding afgerond hebt, maar iemand zoekt met een hoger opleidingsniveau dan is dit ook geen probleem.

Elitedating geeft aan dat christelijke singles ook welkom zijn, omdat ze ook matchen aan de hand van je persoonlijke voorkeuren – waaronder dus je geloofsovertuiging. 50-plussers zijn ook welkom, net als homoseksuele singles en alleenstaande ouders. Ze zijn allemaal welkom, met de voorwaarde dat ze ouder zijn dan 18 jaar.

Als je het zat bent om met laaggeschoolde singles te daten, dan is Elitedating een verademing. Het grootste deel van de database met leden van Elitedating heeft HBO studie afgerond of een universitaire titel. Hiernaast kun je in je profiel aangeven hoe belangrijk het opleidingsniveau van je matches is.

Singles van Elitedating

De singles van Elitedating zijn voornamelijk hoogopgeleid. Meer dan 90 procent van de leden is 30 jaar of ouder en meer dan 70 procent heeft minimaal een bachelorsdiploma behaald. Het percentage vrouwen is bij Elitedating hoger dan bij veel andere datingsites. Maar liefst 48 procent is vrouw waardoor het goed verdeeld is.

De singles die je op de datingsite vindt zijn serieuzer op zoek naar een relatie dan de singles die je tegenkomt op Tinder of Badoo. Dit komt doordat Elitedating niet volledig gratis is, maar alleen toegankelijk is voor leden die betaald hebben. Tenminste, alleen leden met een betaald lidmaatschap kunnen van alle functies gebruik maken.

elitedating app

Gratis en betaald

Elitedating is een datingplatform dat een beperkt gratis lidmaatschap heeft. Met deze basisversie van het lidmaatschap is het mogelijk om je profiel aan te maken, foto’s te uploaden en partnervoorstellen te krijgen. Maar daar blijft het wel bij. Het basislidmaatschap is meer te zien als een introductie op de datingapp, niet als een lidmaatschap waarmee daten mogelijk is. Het is meer bedoeld als een manier om potentiële premiumleden een preview te geven van de datingapp.

Meer informatie

Premium lidmaatschap

Als Premium lid krijg je toegang tot alle functies die beschikbaar zijn voor de leden. Als de preview van de diensten en mogelijkheden je bevalt, dan kun het gratis lidmaatschap omzetten in dit Premium lidmaatschap. Als Premium lid kun je van deze extra voordelen gebruikmaken:

 • Je krijgt een gedetailleerd overzicht van de testresultaten.
 • Je wordt vaker aan andere Premium-leden voorgesteld.
 • Je kunt zien wie je profiel heeft bezocht.
 • Je kunt onbeperkt berichten versturen en ontvangen.
 • Je hebt toegang tot alle foto’s van partnervoorstellen.
 • Je kunt reacties achterlaten op profielen en foto’s.
 • Je krijgt toegang tot de ‘Kismet’-functie met elke dag maximaal 20 extra matches.
 • Je krijgt toegang tot de premiumfuncties van de iOS- en Android-apps.

Het Premium lidmaatschap is een abonnementsvorm. Dat wil zeggen, je neemt het lidmaatschap voor een bepaalde periode af in ruil voor een vergoeding. Hoeveel je betaalt voor het lidmaatschap hangt af van de periode. Dit zijn de tarieven van het Premium lidmaatschap:

 • 3 maanden voor € 119,70 (€ 39,90 p/m)
 • 6 maanden voor € 149,40 (€ 24,90 p/m)
 • 12 maanden voor € 238,80 (€ 19,90 p/m)

De tarieven van het abonnement worden gemiddeld per maand lager bij een langer abonnement. Het abonnement van Elitedating gaat meteen in na betaling, waarna je dus ook direct de beschikking krijgt over de extra features. Het is op elk moment mogelijk om de automatische verlenging van het abonnement stop te zetten. Dit is een vergelijking van de basis en premium lidmaatschappen:

BASISPREMIUM
Profiel aanmakenJaJa
Foto’s uploadenJaJa
Partnervoorstellen ontvangenJaJa
Versturen glimlachen en likesJaJa
Resultaten persoonlijkheidstest bekijkenBeperktJa
Vaker voorgesteld aan Premium-ledenNeeJa
Zien wie je profiel heeft bezochtNeeJa
Onbeperkt berichten versturen en ontvangenNeeJa
Toegang tot alle foto’s partnervoorstellenNeeJa
Reacties achterlaten op foto’s en profielenNeeJa
Kismet-functie gebruikenNeeJa
Toegang premiumfuncties in de appsNeeJa

Tips voor Elitedating

 • Log iedere dag even in om je partnervoorstellen te bekijken
 • Let goed op wat je invult bij de persoonlijkheidstest aangezien dit grote invloed heeft op de voorstellen die je krijgt.
 • Probeer de zoekcriteria op een aantal punten te wijzigen als de partnervoorstellen niet bij je passen.
 • Download de app zodat je iedere dag op de hoogte blijft van je voorstellen.

App en website

Datingsite Elitedating gaat mee met de tijd. Als alle andere datingsites een app ontwikkelen waar leden met elkaar kunnen chatten en profielen kunnen bekijken, dan kan Elitedating natuurlijk niet achterblijven. De datingapp van Elitedating is nu beschikbaar op iOS en Android zodat je op je gemak alle matches via je mobiele telefoon kunt bekijken. Zelfs als je onderweg bent kun je de app raadplegen om op de hoogte te blijven van de laatste berichten. Het is ook mogelijk om via de app de persoonlijkheidstest te maken, foto’s te uploaden en je profiel aan te vullen. De app is te downloaden in appstores van Apple en Google.

App StoreGoogle Play

Privacy en veiligheid

Bij Elitedating zit je goed als privacy je lief is. Mocht de datingsite op de één of andere manier gehackt worden, dan zijn je gegevens veilig. Met behulp van een versleuteling kan niemand bij je gegevens komen, zo zeggen de makers. Dat is wel zo fijn met alle verhalen over identiteitsfraude en misbruikte gegevens. Daar heb je geen last van bij Elitedating door de SSL-encryptie.

Als je klaar bent met daten omdat je de ware gevonden hebt dan kun je je Elitedating profiel verwijderen. Hierdoor worden al je persoonlijke gegevens onherroepelijk verwijderd. Om je gerust te stellen is het fijn om te weten dat Elitedating goed beoordeeld is door Thuiswinkel.org en hier een certificaat voor heeft ontvangen.

De veiligheid van je gegevens is niet het enige punt waar Elitedating tijd en aandacht aan besteed. Zoals iedereen weet komen nepprofielen geregeld voor bij datingsites. Bij Elitedating kom je deze (vrijwel) niet tegen. De datingsite maakt gebruik van geavanceerde fraudedetectors om je veiligheid te waarborgen. Alle leden die zich aanmelden bij de datingsite worden handmatig gecontroleerd inclusief een ID-verificatie wanneer dat nodig lijkt. Deze controle van het identiteitsbewijs is essentieel om de veiligheid van het netwerk te garanderen.

Bekijken op Elitedating

Over Elitedating

EliteDating is al heel wat jaren actief op de Nederlandse markt. De datingsite is onderdeel van het in Berlijn gevestigde Spark Networks Services GmbH dat met het Elitedating concept actief is in meerdere landen. In Engelstalige landen is dit bedrijf bijvoorbeeld aanwezig met EliteSingles, maar ook heeft het enkele grote merken onder de hoede. Andere merken van Spark Networks zijn Zoosk, Christian Mingle en Jdate. Daarmee is een grote spelers op de online datingmarkt en richt het zich voornamelijk op de Europese markt.

Spark Networks is genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het tickersymbool ‘LOV’. Het werd in 2017 opgericht na de fusie tussen Affinitas GmbH en het Amerikaanse Spark Networks Inc. Daarmee veranderde het bedrijf achter Elitedating in een beursgenoteerd datingbedrijf met meer dan een miljoen maandelijks betalende abonnees.

Op dit moment heeft dit bedrijf vele miljoenen leden uit een groot aantal landen. De klantenservice staat zes dagen per week voor je klaar mocht je vragen hebben over de datingsite of app. Met een grootmacht in de datingwereld achter de knoppen van Elitedating hoef je je geen zorgen te maken over je verblijf bij Elitedating.

Elitedating

Beoordeel Elitedating

Alle beoordelingen van Elitedating

3,4
Rated 3,4 out of 5
3,4 van 5 sterren (op basis van 14 reviews)
Uitstekend7%
Heel goed43%
Gemiddeld36%
Slecht14%
Verschrikkelijk0%

hoog niveau

Rated 4,0 out of 5
16 mei 2024

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie met iemand op een vergelijkbaar niveau, dan is Elitedating een goede keuze. Ik heb hier intelligente en interessante mensen ontmoet. De site is goed gemaakt en het matchingsysteem lijkt effectief te zijn. Ik ben nog steeds aan het verkennen maar tot nu toe ben ik onder de indruk

Eva
Gecontroleerd

Hoog niveau, hoge verwachtingen

Rated 4,0 out of 5
16 mei 2024

Elitedating staat voor hoog niveau en hoge verwachtingen. Zeggen ze. Valt wel mee hoor

Anne D
Gecontroleerd

Hoge verwachtingen, matige resultaten

Rated 3,0 out of 5
11 mei 2024
Mike M
Gecontroleerd

Geen filters

Rated 3,0 out of 5
6 maart 2024

Elite heeft geen filters. Het is een avontuur, maar soms ook een beetje gek

Juan
Gecontroleerd

Natuurlijk

Rated 4,0 out of 5
29 februari 2024

De app voelt natuurlijk aan. Leuke gesprekken en de nadruk op echte verbinding. Als je zoekt naar iets diepers, probeer deze app dan eens

Marco
Gecontroleerd

Kleinere app

Rated 4,0 out of 5
12 februari 2024

Site heeft niet zoveel gebruikers, maar het voelt knus. Je kent snel andere mensen

Stef
Gecontroleerd

Perfect

Rated 5,0 out of 5
11 februari 2024

Vind de liefde van mijn leven hier gevonden

Kittenkit
Gecontroleerd

Serieuze zoektocht

Rated 3,0 out of 5
5 februari 2024

Elitedating lijkt serieus, maar uiteindelijk zijn het ook gewoon mensen. Maak je er niet druk over als je denkt dat iedereen ‘op niveau’ zit hier.

Eef
Gecontroleerd

Lange vragenlijst

Rated 3,0 out of 5
16 januari 2024

Voelt betrouwbaar aan, maar de vragenlijst is erg lang. Soms wil je gewoon sneller aan de slag. Desondanks waardeer ik de focus op matching op basis van persoonlijkheid

LeukeLeonNL
Gecontroleerd

Selectief

Rated 4,0 out of 5
11 januari 2024

Het is echt selectief, wat het uitdagend maakt. Het voelt alsof je in een exclusieve club bent. Maar sommigen vinden het misschien te beperkend

Pimpieboy
Gecontroleerd

Hoog opgeleid

Rated 3,0 out of 5
5 januari 2024

Elitedating heeft een serieuze sfeer en trekt hoogopgeleide mensen aan. Soms voelt het een beetje te serieus, en het kan moeilijk zijn om casual gesprekken te voeren

Stamper
Gecontroleerd

Niet voor mij

Rated 2,0 out of 5
20 november 2023

Matches komen niet overeen met mijn interesses

Miss P
Gecontroleerd

Persoonlijkheid gaat voor

Rated 2,0 out of 5
17 oktober 2023

Superblij met deze app. Eentje waarbij je ook op persoonlijkheid gematcht wordt, niet alleen op uiterlijk. Nog een paar kleine verbeterpuntjes, maar verder top!

Vera
Gecontroleerd

Tevreden

Rated 4,0 out of 5
1 oktober 2023

Ik ben best tevreden. De kwaliteit van de matches is hoog en je hebt echt het gevoel dat je serieus genomen wordt. Het mag misschien wat moderner qua design, maar het werkt goed

Isabella
Gecontroleerd