Home Elitedating

Elitedating

Elitedating: de datingsite voor singles met niveau. Dat is de lijfspreuk van de datingsite die al vanaf 2006 online is. Met de oprichting in het vorige decennium is het al meer dan tien jaar actief op de online datingmarkt. Het is een datingsite dat zich specifiek op serieuze en hoogopgeleide singles richt. Met dit aanbod onderscheidt Elitedating zich van de rest van de websites. Met meer dan 1500 nieuwe leden per week is er keuze genoeg maar het draait bij Elitedating niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit. Het unieke systeem van Elitedating heeft aangetoond dat het succesvol is.

Hoe werkt Elitedating?

Bij Elitedating kom je geen lijsten met profielen tegen. Dat is niet hoe de website werkt. Het succes dat je op de website hebt ligt voornamelijk aan de partnervoorstellen die je krijgt. Met een geavanceerd matchingsysteem, dat gebruik maakt van de gegevens die je invult, krijg je iedere dag een aantal matches die door het algoritme worden gekozen. Volgens Elitedating zelf is dit de perfecte manier om een match te vinden voor een langdurige relatie. De voorkeuren die je invult tijdens de persoonlijkheidstest bepalen voor een groot deel welke matches je krijgt. Bij Elitedating krijg je iedere dag drie tot zeven partnervoorstellen.

Bezoek Elitedating

Voor wie is het?

Elitedating richt zich zoals de naam al aangeeft op de “elite” singles. Onder deze noemer valt iedereen die zichzelf hoogopgeleid vindt. In de regel zijn dit vaak de singles met een opleidingsniveau van HBO of hoger. Als je echter een lagere opleiding afgerond hebt maar iemand zoekt met een hoger opleidingsniveau dan is dit ook geen probleem. Als je het zat bent om met laaggeschoolde singles te daten dan is Elitedating een verademing. Het grootste deel van de database met leden van Elitedating heeft HBO studie afgerond of een universitaire titel. Hiernaast kun je in je profiel aangeven hoe belangrijk het opleidingsniveau van je matches is.

De persoonlijkheidstest

persoonlijkheidstestBij Elitedating vul je ten eerste de persoonlijkheidstest in. Deze test wordt gebruikt om je te matchen aan andere leden die bij je passen. De test is gebaseerd op het ‘Big Five personality traits’ principe1. Dit zegt je waarschijnlijk niet veel maar dit is een theorie over de vijf hoofddimensies van de persoonlijkheidskenmerken. Met behulp van deze geavanceerde test wordt bekend wat de balans tussen deze kenmerken is zodat er een beeld gevormd kan worden van je persoonlijkheid. Dit klinkt misschien wat eng maar dat is het niet. De test kan je juist goed helpen bij je zoektocht naar een geschikte partner.

Tips voor Elitedating

  • Log iedere dag even in om je matches te bekijken
  • Let goed op wat je invult bij de persoonlijkheidstest aangezien dit grote invloed heeft op de voorstellen die je krijgt.
  • Probeer de zoekcriteria op een aantal punten te wijzigen als de partnervoorstellen niet bij je passen.
  • Download de app zodat je iedere dag op de hoogte blijft van je voorstellen.

Singles van Elitedating

De singles van Elitedating zijn voornamelijk hoogopgeleid. Meer dan 90 procent van de leden is 30 jaar of ouder en meer dan 70 procent heeft minimaal een bachelorsdiploma behaald. Het percentage vrouwen is bij Elitedating hoger dan bij veel andere datingsites. Maar liefst 48 procent is vrouw waardoor het goed verdeeld is. De singles die je op de datingsite vindt zijn serieuzer op zoek naar een relatie dan de singles die je tegenkomt op Tinder of Badoo. Dit komt doordat Elitedating niet gratis is maar alleen toegankelijk is voor leden die betaald hebben. Tenminste, alleen leden met een betaald lidmaatschap kunnen van alle functies gebruik maken.

Nieuwe EliteDating iOS app

elitedating appDe datingsite Elitedating gaat mee met de tijd. Als alle andere datingsites een app ontwikkelen waar leden met elkaar kunnen chatten en profielen kunnen bekijken dan kan Elitedating natuurlijk niet achterblijven. De dating app van Elitedating is nu beschikbaar zodat je op je gemak alle matches via je mobiele telefoon kunt bekijken. Zelfs als je onderweg bent kun je de app raadplegen om op de hoogte te blijven van de laatste berichten. Het is ook mogelijk om via de app de persoonlijkheidstest te maken, foto’s te uploaden en je profiel aan te vullen.

Bezoek Elitedating

Privacy en veiligheid

Bij Elitedating zit je goed als privacy je lief is. Mocht de datingsite op de één of andere manier gehackt worden dan zijn je gegevens veilig. Met behulp van een versleuteling kan niemand bij je gegevens komen. Dat is wel zo fijn met alle verhalen over identiteitsfraude en misbruikte gegevens. Daar heb je geen last van bij Elitedating door de SSL-encryptie. Als je klaar bent met daten omdat je de ware gevonden hebt dan kun je je profiel eenvoudig verwijderen. Hierdoor worden al je persoonlijke gegevens onherroepelijk verwijderd. Om je gerust te stellen is het fijn om te weten dat Elitedating goed beoordeeld is door Thuiswinkel.org en hier een certificaat voor heeft ontvangen. Hiernaast is Elitedating één van de datingsites die het Keurmerk Veilig Daten mag dragen.

De veiligheid van je gegevens is niet het enige punt waar Elitedating tijd en aandacht aan besteed. Zoals iedereen weet komen nepprofielen geregeld voor bij datingsites. Bij Elitedating kom je deze (vrijwel) niet tegen. De datingsite maakt gebruik van geavanceerde fraudedetectors om je veiligheid te waarborgen. Alle leden die zich aanmelden bij de datingsite worden handmatig gecontroleerd inclusief een ID-verificatie. Deze controle van het identiteitsbewijs is essentieel om de veiligheid van het netwerk te garanderen.

Over Elitedating

EliteDating is al heel wat jaren actief op de Nederlandse markt. De datingsite is onderdeel van het in Berlijn gevestigde Affinitas GmbH. Affinitas is een grote spelers op de online datingmarkt en richt zich voornamelijk op de Europese markt. Op dit moment heeft dit bedrijf meer dan 13 miljoen leden in 25 verschillende landen. De klantenservice staat zes dagen per week voor je klaar mocht je vragen hebben over de datingsite. Met meer dan 300 werknemers hoef je je geen zorgen te maken tijdens je verblijf bij Elitedating.