Badoo

4,1 van 5

Badoo is een wereldwijde datingpionier die het daten naar een digitaal platform brengt. Met een divers ledenbestand van meer dan 460 miljoen gebruikers, biedt het onvergelijkbare mogelijkheden om singles overal ter wereld te ontmoeten. De app bevat functies zoals live videochat en locatiegebaseerd zoeken, om het je nog makkelijker te maken je droompartner te vinden. Dus of je nu op zoek bent naar de ware liefde of een leuk avontuur, Badoo is de springplank voor jouw romantische vlucht.

PluspuntenGrote gebruikersdatabaseDiverse functiesVeel mogelijkheden tot interactie
MinpuntenVeel oude profielenBeperkte zoekfiltersVeel ongewenste berichten en spam

In 2006, toen Hyves het dominante sociale netwerk van Nederland was, had ook een Russische tech-ondernemer het idee om een sociaal netwerk te beginnen. Dat werd Badoo, een platform dat veel weg had van het toenmalige Facebook. Het duurde echter niet lang of hij bedacht iets waardoor niet alleen vrienden en kennissen met elkaar konden communiceren, maar ook mensen die elkaar nog niet kenden.

Terwijl het idee achter Badoo’s nieuwe functie al eerder was geïntroduceerd door een aantal datingsites, werd het sociale netwerk in 2007 geüpgraded met een uniek kenmerk. Het platform ging gebruik maken van de locatie van gebruikers, zoals bijna alle apps dat nu doen, zodat ze elkaar nog makkelijker konden vinden. Het was een schot in de roos: in enkele jaren tijd groeide Badoo uit tot een wereldwijde grootmacht onder de sociale netwerken en datingsites.

Badoo was berucht en populair tegelijk. Enerzijds was het lange tijd – en nu nog steeds – de plek waar duizenden mannen snel wilden ‘scoren’. Anderzijds hield Badoo er zelf nogal schimmige praktijken op na om meer leden te werven. Met meer dan een half miljard (ja, dat lees je goed) geregistreerde gebruikers is Badoo nu echter een datingapp-achtige partij waar niemand omheen kan.

514.830.372 registraties

Omdat wij steeds meer klachten over Badoo ontvangen en het ledenaantal in Nederland steeds minder wordt, raden wij een andere datingsite aan. Of je nu op zoek bent naar een date of liefdevolle relatie; het is bij deze dating app mogelijk:

Bekijk deze datingapp

Wat is Badoo?

Laten we beginnen met wat Badoo precies is. Vraag het aan Badoo zelf en ze zullen je vertellen dat het een sociaal netwerk is waarmee je nieuwe vrienden in de buurt kunt zoeken. Vraag het aan de gebruikers van Badoo, en ze zullen je zeggen dat het een ‘hook-up app’ is. Badoo, uitsproken als ba-doe, is volgens de app zelf een sociaal ontdekkingsnetwerk voor het ontmoeten van andere mensen. Voor (seks)dates, relaties en vriendschap: het is meer dan alleen een datingapp, hoewel de meeste gebruikers het wel als een datingapp gebruiken.

Badoo is door de jaren heen verschillende keren van doel gewisseld. Waar het in eerste instantie begon als een sociaal netwerk, werd het daarna geadverteerd als vriendenplatform – voor het ontmoeten van bestaande en nieuwe vrienden. Toen ook dat niet meer genoeg was, besloot Badoo om zich meer te gaan richten op daten.

“Ontmoet nieuwe mensen, maak vrienden, chat en flirt.” – Badoo

Inmiddels ziet Badoo zichzelf nog meer als een plek om ‘eerlijk te daten’, zoals het nu zelf aangeeft. Het probeert een plek te zijn waar je volledig jezelf kunt zijn met ‘oprechte conversaties die ertoe doen’. Beschikbaar als app en website is Badoo een platform waar je kunt chatten en matchen met mensen die dezelfde interesses hebben, maar ook kun je contacten bij je in de buurt vinden en mensen ontmoeten die je leuk vinden om wie je bent.

badoo app

Hoe het idee ontstond

Toen de oprichter van Badoo, Andrey Andreev, in 2007 met een groep vrienden op stap ging, kwamen ze terecht in een café dat de ‘telefoonbar’ werd genoemd. Het was in dit café waar hij het idee opdeed om Badoo uit te breiden tot wat het nu is.

Andreev en zijn vrienden waren in Sint-Petersburg, Rusland. Zijn vrienden nodigden hem uit om mee te gaan naar de mysterieuze telefoonbar. “Een grote plek met waarschijnlijk zo’n 100 tafels binnen”, zegt Andreev in een interview met The Telegraph in 2012. “Allemaal jonge vrouwen die lang in de rij stonden te wachten om binnen te komen.”

Eenmaal binnen zag Adreev de cafébezoekers aan genummerde tafels met telefoons zitten. “Ze gebruikten de telefoon om iemand anders in de bar – die hun aandacht trok – op te bellen”, vertelt hij. De mannen en vrouwen in het café belden van tafel naar tafel, dronken mojito’s met elkaar en gingen dan weer door naar een andere kandidaat – als een soort van speeddatingevenement. Andreev en zijn vrienden ontmoeten drie vrouwen en brengen daarna nog enkele uren door in andere bars en clubs, maar het idee blijft plakken.

Wat hij in het café zag gebeuren, inspireerde Andreev om Badoo door te ontwikkelen tot een platform dat rijker en veelzijdiger zou moeten zijn. Het zou zich niet alleen moeten richten op mensen die elkaar al kennen, maar juist vooral op mensen die vreemden willen leren kennen en ontmoeten. En daar had hij een goede reden voor, want, zoals hij zelf zegt: “Er zijn meer mensen die je niet kent dan die je wel kent.”

hart match badoo

Hoe werkt Badoo?

Badoo’s originele concept was precies wat je van een sociaal netwerk verwacht. Mensen maken een account aan, creëren hun profiel en voegen foto’s toe. Door hun e-mailadres te koppelen aan Badoo kon het platform bekijken welke vrienden, familie en kennissen al lid waren en welke niet. Zo kon je snel en eenvoudig in contact komen met deze mensen op het platform.

Waarin Badoo afweek van andere sociale media was dat je in contact kon komen met mensen bij je in de buurt – dus ook de mensen die je nog niet kende. Het was een simpele opzet: je kon iedereen die je wilde een bericht versturen. Er waren geen restricties, geen betalingen en geen limieten.

De locatiegebaseerde methode om nieuwe mensen te leren kennen is wat Badoo zo gigantisch groot heeft gemaakt. Zelfs nu is het nog steeds dezelfde werkwijze waar het platform op leunt: mensen benaderen die bij je in de buurt wonen, terwijl het nu ook mogelijk is om in elke willekeurige stad of land te zoeken. Om dat te kunnen doen is het alleen maar nodig om zelf een account aan te maken.

Account aanmaken

Om van de Badoo datingapp of website gebruik te kunnen maken is een actief profiel nodig. De registratie is op elk apparaat mogelijk en neemt slechts enkele seconden in beslag, omdat Badoo niet om veel gegevens vraagt. Dat kan tegenwoordig op je smartphone, tablet, pc en laptop. Badoo heeft verschillende inlogmogelijkheden die het eenvoudig maken om zo snel mogelijk te starten. Je kunt onder andere inloggen met deze methodes:

 • Inloggen met e-mailadres of mobiele nummer
 • Inloggen met Facebook
 • Inloggen met Google
 • Inloggen met MSN
 • Inloggen met Vkontakte

schrijven badoo

Profiel invullen

Meteen tijdens de registratie vraagt Badoo je om een aantal foto’s van jezelf toe te voegen. Het is verstandig om direct één of meerdere van je beste foto’s toe te voegen. Je profielfoto is cruciaal: zorg ervoor dat dit de allerbeste foto van jezelf is. Deze kun je toevoegen uit Facebook, Instagram en andere kanalen, maar ook vanaf je computer of smartphone. Andere leden zien in eerste instantie alleen je profielfoto, locatie en leeftijd. Je kunt de eerste indruk maar één keer maken; make it count.

“Profielen met minstens zes foto’s zijn het populairst.” – Badoo

Regels voor foto’s
 • Foto’s mogen alleen van jou of van jou met vrienden zijn. Voeg foto’s toe waar je duidelijk herkenbaar op staat en je gezicht duidelijk op te zien is.
 • Foto’s zonder jou, met kinderen, erotische of ongepaste foto’s zijn niet toegestaan.

Een profieltekst invullen is niet nodig, maar als je meer succes wilt dan vul je wel alles in op je profiel. Van je werk en opleiding tot je interesses, persoonlijke informatie en talen. Als je minder dan 60% van je profiel invult, kun je niet alle gegevens zien op de profielen van anderen. En dat zou zonde zijn, omdat het invullen van je kenmerken binnen één minuut is afgerond.

Verificaties

Hoe zou jij het vinden als je drie maanden met je droommatch aan het chatten bent, om er vervolgens achter te komen dat het een catfish was? Als je zoals de meeste mensen bent, dan ben je diep teleurgesteld. Om elke vorm van catfishing te voorkomen heeft Badoo verschillende algoritmes aan het werk om het te bestrijden. Maar ook de leden zelf kunnen eraan meewerken door zichzelf te verifiëren.

Een profiel kan geverifieerd worden met een foto en nog één andere optie. Het eerste onderdeel van de profielverificatie bestaat uit het verifiëren van je uiterlijk. Badoo vraagt je een pose na te bootsen die als voorbeeld wordt gegeven. Maak een foto met exact dezelfde pose en upload de afbeelding zodat Badoo kan verifiëren dat jij het bent die op de foto’s van het profiel staat. Daarnaast is een tweede verificatie nodig van één van deze opties:

 • Telefoonnummer
 • Facebook
 • Google
 • Twitter
 • Instagram
 • Badoo Premium

fotoverificatie badoo

Fotoverificatie

Om je profiel met een foto te verifiëren, volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar je profiel.
 2. Tik op het foto-icoon onder ‘Verificaties’.
 3. Tik op ‘Een foto maken’.
 4. Geef de app toegang tot je camera.
 5. Maak een foto met hetzelfde handgebaar als het voorbeeld.
 6. Tik op ‘Verzenden’ als de foto gemaakt is.
 7. Tik op ‘Opnieuw maken’ als je het nog een keer wilt proberen.

Lukt het niet? Het is belangrijk dat je gezicht duidelijk zichtbaar is als je de foto neemt. Maak je geen zorgen over hoe je eruit ziet op de foto: de foto wordt niet gepubliceerd op je profiel of getoond aan anderen.

Kennismakingsspel

Het kennismakingsspel brengt mensen bij elkaar op basis van eerste indrukken. Speel het kennismakingsspel van Badoo om aan te geven wie je wel en wie je niet leuk vind. In het spel zie je foto’s van andere leden waarna je kunt aangeven of je deze persoon wel of niet wilt ontmoeten. Tik op het ‘hartje’ om aan te geven dat je degene op de foto leuk vindt. Tik op het ‘kruis’ om door te gaan naar de volgende foto.

Als de ander jou ook leuk vindt, ontvangen jullie beiden een bericht van wederzijdse interesse. Er is een match: jullie kunnen contact met elkaar opnemen. Als Premium lid kun je direct zien wie jou leuk vindt, als niet betalend lid is dat niet mogelijk.

Uiteraard kun je de getoonde profielen afstemmen op je voorkeuren, zodat je alleen de personen ziet die aan je eisen voldoen. Je kunt alleen mannen tonen, alleen vrouwen of beiden. Daarnaast kun je met een slider een leeftijdsbereik invullen, bijvoorbeeld 18 t/m 37 jaar, en een afstand tot maximaal 161 km.

bericht badoo

Crush versturen

In het kennismakingsspel kun je degenen die je leuk vindt ook een Crush versturen. Dit betekent dat je andere gebruiker laat weten hoe leuk je diegene vindt. Een Crush sturen naar iemand houdt in dat ze je profiel direct kunnen bekijken. Houd er rekening mee dat het verzenden van een Crush niet ongedaan gemaakt kan worden: verzonden = verzonden.

Matches en Berichten

De matches zijn alle gebruikers die je leuk vond in het kennismakingsspel en die jou ook leuk vonden. Bij een match kun je de profielen rechtstreeks openen vanuit ‘Berichten’ om te starten met chatten. Om ervoor te zorgen dat je je matches kunt onderscheiden van gebruikers met wie je nog niet bent gematcht, wordt bij je matches een hart-icoontje getoond.

Leden in de buurt

Het klassieke contactsysteem van Badoo bestaat uit de profielenlijst, te vinden onder ‘Leden in de buurt’. In een raster met foto’s kun je in dit deel van de app op zoek naar andere gebruikers van de app en website. Je kunt op iedereen zoeken, online leden en op nieuwe gebruikers. En ook kun je in dit deel van de app filteren op basis van leeftijd, geslacht, locatie en afstand.

De gekleurde bolletjes die naast de namen worden getoond, geven aan wat de online-status van de ander is. Is diegene online? Dan wordt een groene bolletje weergegeven. Een oranje bolletje betekent dat de gebruiker recentelijk online was. Geen bolletjes betekent dat diegene onlangs niet actief is geweest. De bolletjes worden automatisch toegewezen, dit hoef je zelf niet in te stellen. Het is wel mogelijk om je online-status uit te schakelen in de privacyinstellingen.

Onze beoordeling van Badoo

Een golf van nieuwsgierigheid overspoelt me terwijl ik voor de zoveelste keer door de digitale deuren stap van weer een nieuwe datingapp. Deze keer is het Badoo dat onder mijn vergrootglas belandt. Het eerst opvallende is het uitgebreide scala aan functies dat deze app te bieden heeft. Van berichten versturen tot locaties delen en foto’s bekijken: het lijkt wel alsof er geen einde komt aan de eindeloze opties die het vingertopje van een alleenstaand hart kunnen beroeren.

Tegelijkertijd voel ik een soort dubbele storm in mijn hoofd. Enerzijds ben ik blij verrast door de moderne, frisse look van de app. Het voelt als een strak ingerichte loungebar waar van alles gebeurt. Van flirterige gesprekjes in een donkere hoek tot het lonken naar die ene onbekende aan de andere kant van het digitale vertrek. Anderzijds irriteert de constante nadruk op betaalde features me. Ik word om de haverklap herinnerd aan mijn ‘gratis lid’-status en voel me als een buitenstaander die smachtend naar binnen gluurt vanuit een guur steegje.

Maar waar ik ook even stil bij sta, is het grote aantal profielen dat Badoo herbergt. Het voelde bijna alsof ik op een druk treinstation stond, met een zee van gezichten die me van alle kanten benaderden. Dat grote aanbod geeft kansen, maar creëert ook verwarring. Het is alsof je in het wild staart naar een bord met honderden verschillende gerechten, niet wetende welke te kiezen. En dat is waarschijnlijk het grootste probleem waar datingapps vandaag de dag mee worstelen.

Ja, Badoo heeft inderdaad een klasse design en een divers publiek dat gruwelijk zelfverzekerd overkomt. Maar dat ongetemde begeren lijkt een keerzijde te hebben. Het straalt op de één of andere manier geen ernst uit, maar eerder een soort vluchtigheid. Alsof elk gesprek meteen verdampt net na het versturen van die laatste emoji.

Toch, ondanks deze tegenstrijdige gevoelens, voel ik me aangetrokken tot de energie van Badoo. Alsof het die ene onbereikbare persoon is in de bar die je aantrekt en afstoot tegelijk. Net zoals het zoeken naar liefde, zit Badoo vol met tegenstrijdigheden en onzekerheden. En hoewel het niet perfect is, kom ik erachter dat het inderdaad de onvolkomenheden zijn, die het authentiek blijven maken. Wat ik denk? Of je houdt ervan of je houdt er niet van – ik ben er nog niet over uit.

Beoordeling vond plaats in augustus 2023 door Thomas Lammers.

Voor wie is het?

Het doel van Badoo is het ‘zo gemakkelijk mogelijk maken om mensen bij elkaar te brengen, zodat ze kunnen chatten, vrienden kunnen maken, uitgaan en plezier hebben. Dat was in ieder geval hoe de oprichter van Badoo het voor zich zag. In 2012 beschreef hij Badoo als een ‘nachtclub op je telefoon’. Het is niet echt een sociaal netwerk, maar het gaat ook net iets verder dan een reguliere datingapp. Daarom noemt Badoo zichzelf al jaren een netwerk voor ‘sociale ontdekking’.

Badoo richt zich op een jonge, demografische doelgroep van over de hele wereld. Alleen volwassenen worden toegelaten. Jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar vertegenwoordigen het grootste deel van de ledendatabase. Het aantal oudere gebruikers neemt af met een hogere leeftijd. Badoo geeft zelf weinig informatie vrij over de exacte verdeling van leeftijden, maar in een interview van zo’n tien jaar geleden lichtte marketingdirecteur Lloyd Price een tipje van de sluier op. De grootste leeftijdsgroep was die van 20 t/m 28 jaar oud en, verrassend genoeg, was 40,57% van de gebruikers ouder dan 30.

Voor daten, vrienden maken, chatten en meer: Badoo is een plek waar iedereen die nieuwe mensen wil spreken terecht kan. Zo is het altijd geweest bij Badoo, en dat is nooit veranderd. Als onderdeel van je profiel kun je eenvoudig aangeven wat je doelen zijn, met 5 keuzes om aan te geven wat je wil:

 • Chatten en nieuwe mensen ontmoeten
 • Daten
 • Daten met een doel
 • Zien hoe het loopt
 • Een vaste relatie

Afhankelijk van de regio waarin je het gebruikt, kan het doel van de meeste gebruikers nogal verschillen. In Nederland, waar Badoo nog altijd een twijfelachtige naam heeft onder velen, ligt de nadruk onder de gebruikers vaak op casual daten – het is niet zozeer een platform om een serieuze relatie te vinden, hoewel dat wel mogelijk zou kunnen zijn.

In andere landen wordt Badoo meer gebruikt als sociaal netwerk of meer als een platform om vriendschappelijke contacten te leggen. Het gebruik van de site wordt dus ook bepaald door de culturele normen van de landen waar de gebruikers vandaan komen.

badoo liefde

Gratis en betaald

Lid worden van Badoo is helemaal gratis. Althans, dat zijn Badoo’s eigen woorden. In werkelijkheid is de datingapp niet meer zo gratis als dat het ooit was. Als gratis lid kun je een profiel aanmaken, foto’s en video’s delen, zoeken naar mensen bij je in de buurt of op een andere locatie en chatten met andere leden. Je kunt ook het kennismakingsspel spelen, gebruikers aan je favorieten toevoegen, filteren en matchen.

Hoewel de basisfuncties gratis zijn, geldt dat niet alle functies. En als gratis lid heb je te maken met limieten en beperkingen in het gebruik van de functies. Met behulp van Credits en Badoo Premium kun je de premium-functies gebruiken en afscheid nemen van de beperkingen in het gebruik van de app en website.

Credits

Badoo credits geven je de mogelijkheid om een aantal extra functies te gebruiken. Als je wilt opvallen tussen de profielen, dan is het mogelijk om credits te kopen. Je kunt jezelf dan bovenaan de lijst zetten en meer aandacht krijgen. Met de Badoo credits kun je jezelf ook vaker en sneller voorbij laten komen in het kennismakingsspel. Voor de romantici onder ons zijn de credits een uitkomst; je kunt er virtuele cadeautjes mee kopen en geven aan de profielen die je interesse wekken. Wat je allemaal met de credits kan:

Stijg naar de eerste plaats

Stijg naar de eerste plaats in de zoekresultaten en wordt door meer mensen gezien.

Word nu getoond!

Word gezien op elke pagina bij je in de buurt en krijg meer aandacht.

Word vaker getoond

Grijp de aandacht door vaker in het Kennismakingsspel gezien te worden.

Geef het perfecte cadeau

Geef iemand die jij leuk vindt een digitaal cadeautje.

Voeg grappige stickers in chats toe

Geef je berichten een extra dimensie door stickers aan de chats toe te voegen.

Ontmoet meer Badoo-gebruikers

Ontmoet meer mensen in het kennismakingsspel door je limiet te verhogen.

Chat met meer mensen

Chat met 5 extra mensen per dag.

Ik ben online

Begin met meer leden een gesprek als je jezelf continu online zet.

Credits kosten

Zoals je wellicht al hebt ondervonden, zijn de credits niet gratis te verkrijgen. De credits zijn te koop tegen een eenmalige vergoeding. Hoe meer credits je koopt, hoe voordeliger ze zijn. Dit zijn de actuele prijzen van de Badoo credits:

 • 100 credits voor € 4,99
 • 550 credits voor € 18,99 (165 gratis)
 • 1250 credits voor € 26,99 (705 gratis)
 • 2750 credits voor € 39,99 (1945 gratis)

Credits automatisch opwaarderen

Automatisch opwaarderen zorgt ervoor dat je nooit zonder credits zit. Wanneer je dit inschakelt, worden de credits automatisch aan je Badoo-account toegevoegd wanneer je minder dan 200 credits hebt. Je credits worden opgewaardeerd met de hoeveelheid en betaalmethode van je oorspronkelijke aankoop. Je kunt te allen tijde je instellingen voor automatisch opwaarderen veranderen via de betalingsinstellingen in je account.

Badoo premium profiel

Badoo Premium

Badoo Premium, dat voorheen Superkrachten werd genoemd, helpt je om op te vallen, meer en sneller mensen te leren kennen en geeft je toegang tot een aantal exclusieve premium-functies. Deze functies geven je meer mogelijkheden tijdens het chatten, bij het zoeken, het delen van foto’s en video’s en helpt je om het maximale uit het platform te halen. Badoo Premium bevat een reeks extra functies die standaardgebruikers niet hebben, zoals al deze functies:

Vinden jou leuk

Zie wie ‘Ja’ op je foto stemde in het kennismakingsspel.

Onzichtbare modus

Blader door Badoo zonder dat iemand weet dat jij het bent.

Vorige stem ongedaan maken

Maak elke afwijzing in het kennismakingsspel ongedaan.

Hebben jou aan hun favorieten toegevoegd

Ontdek welke gebruikers je profiel hebben toegevoegd aan hun lijst met favorieten.

Chat met de populairste gebruikers

Krijg exclusieve toegang tot de populairste gebruikers op Badoo.

Chat als eerste met nieuwe gebruikers

Chat met gebruikers op het moment dat ze lid worden van Badoo.

Markeer je bericht

Je berichten worden door al je contacten als eerste gelezen.

Stickers

Krijg de beschikking over stickers die je in berichten kunt gebruiken.

Advertentievrij

Er worden geen advertenties getoond in de app of op de website.

Premium kosten

Als aanvulling op de credits heeft Badoo één lidmaatschap met nog meer mogelijkheden: Badoo Premium. In ruil voor een vergoeding krijg je toegang tot al deze functies, en dat is dus het deel van de app dat níet gratis is. Badoo Premium is beschikbaar als een abonnement dat wordt afgesloten in de volgende periodes:

 • 1 dag voor € 1,99
 • 1 week voor € 5,99 (3 dagen gratis)
 • 1 maand voor € 17,99 (20 dagen gratis)
 • 3 maanden voor € 43,99 (67 dagen gratis)
 • 6 maanden voor € 65,99 (145 dagen gratis)
 • Levenslang voor € 129,99 (geen abonnement, eenmalig)

Houd er rekening mee dat Badoo Premium een doorlopend abonnement is. Dat wil zeggen: zolang het niet wordt opgezegd, worden de betalingen na het aflopen van de periode automatisch verlengd. Als je bijvoorbeeld het 6-maanden-pakket neemt, dan zal er iedere 6 maanden een bedrag van € 65,99 geïncasseerd worden. Badoo Premium opzeggen is op elk moment mogelijk.

Alternatief Badoo

Is Badoo niet precies wat je ervan verwachtte? Ben je niet tevreden met het aanbod singles op het platform? Of wil je iets anders proberen dan Badoo? Er zijn verschillende datingapps in Nederland die evenveel – of meer – singles hebben. Dit is de top drie van dit moment:

App en website

Van de aanmeldingspagina tot het maken van een profiel, Badoo maakt het gemakkelijk om mensen te ontmoeten. Badoo is beschikbaar als datingsite en als datingapp: welk apparaat je ook gebruikt, er is een manier om Badoo te gebruiken. Zowel de Badoo-website als datingapps bieden vergelijkbare functies en kunnen door elkaar en tegelijk gebruikt worden met hetzelfde Badoo-account. Badoo is te downloaden in de appstores van Google Play en Apple App Store.

Zoals gezegd, is Badoo geen datingapp die wij aanraden. Daarom verwijzen we je graag naar een andere app die onze goedkeuring wel heeft. Of je nu op zoek bent naar een date of liefdevolle relatie; het is bij deze dating app mogelijk:

Bekijk deze datingapp

Over Badoo

Badoo is van origine een sociale netwerksite uit Rusland dat is ontwikkeld door Andrey Andreev, een Russische tech-ondernemer die inmiddels afstand heeft gedaan van Badoo. Na zijn eerdere successen met respectievelijk Spylog, Begun en Mamba was het tijd voor een nieuw idee.

Het succesverhaal van Badoo begint in Moskou, waar de website in 2006 werd gelanceerd. Het jaar erop veranderde het bedrijf van koers door zich meer te gaan richten op het ontdekken van andere mensen in plaats van het onderhouden van bestaande contacten. De koerswijziging bleek een groot succes – de jonge site groeide dramatisch.

In deze periode heeft Badoo te maken gehad met enige controverse vanwege de agressieve marketingpraktijken, noem het maar gerust spamachtige e-mailmarketing die naar gebruikers en niet-gebruikers werd verzonden. Wanneer leden van de Badoo zich registreerden op het platform werd vaak de gehele contactenlijst van die persoon benaderd – een werkwijze waar ook andere partijen zoals Hyves niet vies van waren. Men noemt dit ‘opt-out marketing’.

Tot wel 10 e-mails per dag

Gebruikers en de contacten die ze deelden met Badoo werden voortdurend benaderd met e-mails totdat ze zich specifiek afmelden voor deze tactiek. Deze soms vulgaire tactiek werd veelbesproken op fora waarbij sommige mensen tot wel 10 e-mails per dag ontvingen van Badoo, terwijl ze niet eens lid waren van het platform. Het leverde Badoo weliswaar een explosieve groei aan gebruikers op, maar ook kwam het daardoor onder een vergrootglas te liggen. Bij de Consumentenbond en ACM kwamen veel klachten binnen over de werkwijze en e-mailcampagne van Badoo.

In 2009 had de site al bijna 50 miljoen gebruikers. Aanvankelijk kwamen de meeste van deze gebruikers uit Rusland en Europa. Sindsdien heeft Badoo ook Latijns-Amerika veroverd waar het nog steeds een populair netwerk is. Het platform is beschikbaar als app op Android en iOS. In november 2019 verkocht Andreev zijn aandeel in het bedrijf achter Badoo, waarna het bedrijf werd gewaardeerd op een bedrag van 3 miljard dollar. Onderdeel van Badoo was de relatief nieuwe datingapp Bumble, een app die vrouwen voorrang geeft op mannen.

badoo

Badoo had in september 2020 ongeveer 28,4 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, waarvan 4,6% gebruikers die betaalden voor premiumfuncties. In totaal hadden Bumble en Badoo in dezelfde 2,4 miljoen betalende gebruikers. Inmiddels is Badoo onderdeel van Bumble Inc, een beurgenoteerd bedrijf met een marktwaarde van bijna 10 miljard dollar.

Beoordeel Badoo

Alle beoordelingen van Badoo

3,1
Rated 3,1 out of 5
3,1 van 5 sterren (op basis van 15 reviews)
Uitstekend14%
Heel goed20%
Gemiddeld40%
Slecht13%
Verschrikkelijk13%

Niet duidelijk

Rated 3,0 out of 5
20 maart 2024

Badoo heeft een wat aparte sfeer. Is het nu wel of geen daten app? Ik zoek kans op liefde. Maar soms wat te veel profielen om doorheen te scrollen die niet actief zijn

Nils
Gecontroleerd

Speeltuin niveau

Rated 3,0 out of 5
12 maart 2024
Loeth
Gecontroleerd

Veel vrouwen

Rated 5,0 out of 5
8 maart 2024

Interessante vrouwen en altijd wel iets te ontdekken. De app kan wat traag zijn

Vivid
Gecontroleerd

Leuk

Rated 4,0 out of 5
18 februari 2024

Badoo is gewoon leuk. Omdat het zo snel is en goed werkt maken het een plezier om te gebruiken

danger
Gecontroleerd

Gemengde resultaten

Rated 3,0 out of 5
8 februari 2024

Badoo heb ik gemengde resultaten mee. Soms leuke gesprekken, soms niet echt boeiend. Zon vijf jaar geleden was de app veel beter! Dat weet ik wel

MM83
Gecontroleerd

Gemengde gevoelens

Rated 3,0 out of 5
3 februari 2024
Flirtfanaat22
Gecontroleerd

Fake profielen

Rated 1,0 out of 5
23 januari 2024

Te veel fake profielen, voelt onveilig

Henk
Gecontroleerd

Accountproblemen

Rated 2,0 out of 5
13 januari 2024

Moeilijk om mijn account te verwijderen

Peter
Gecontroleerd

Levendig

Rated 4,0 out of 5
9 januari 2024

Badoo is levendig en perfect. Casual gesprekken en snelle ontmoetingen. Af en toe wel veel notificaties

Vera X
Gecontroleerd

E-mails niet nodig

Rated 3,0 out of 5
3 januari 2024

Die irritante emails de hele tijd. Ze willen je steeds naar de app krijgen en als je dat doet valt het weer tegen. Minpunt hoor

molenman
Gecontroleerd

Privacy zorgen

Rated 2,0 out of 5
4 december 2023

Privacy is een zorg, voel me niet veilig. Had opeens mijn naam in Google staan, vertelden vrienden mij

Mart
Gecontroleerd

Ze helpen u niet

Rated 1,0 out of 5
28 november 2023

Voor eerst vind ik dat ze u niet geloven en blokkeren ze u snel.

Sonja van der heyden
Gecontroleerd

Alles draait om geld

Rated 3,0 out of 5
19 oktober 2023

Het is een mooie app, maar het biedt niet veel dat nieuw is. En de premium features? Echt te duur voor wat je krijgt. Jammer.

Tycho
Gecontroleerd

Slecht

Rated 5,0 out of 5
28 september 2023

Kan niet inlogge met FB, en klantenservice helpt voor geen meter. Zit nu vast in een betaald abonnement dat ik niet kan gebruiken. Bagger!

Marit
Gecontroleerd

Fotos kloppen niet

Rated 4,0 out of 5
26 september 2023
Nathan
Gecontroleerd

Geef je reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *