Home 50plusmatch

50plusmatch

Zoals de naam van de datingsite al aangeeft is het bedoeld voor de actieve 50-plusser. Online daten is niet alleen bestemd voor jongeren en jong volwassenen maar ook voor de wat oudere singles. 50plusmatch is niet zomaar een datingsite. Het is de winnaar van de Thuiswinkel Awards in de categorie datingsites. De in 2006 opgerichte datingsite is door de leden als favoriete datingsite bestempeld en dat is niet zonder reden. De leden bevinden zich allemaal in dezelfde leeftijdscategorie: 50 plus. Door deze duidelijke grens te stellen kun je eenvoudiger iemand van dezelfde leeftijd vinden.

Hoe werkt 50plusmatch?

Wat je wilt doen op de datingsite is persoonlijke berichten versturen en dat is natuurlijk mogelijk. Hiernaast kun je chatten met online leden zodat je zeker weet dat je contact legt met iemand die recent online is geweest. Op de website kun je een profiel aanmaken, inclusief profielfoto en een profieltekst. Gratis en betaalde leden kunnen met elkaar praten op de datingsite. Dat is een voordeel ten opzichte van andere datingsites waar je als gratis lid soms bijna niets kan. Een feature van de datingsite is Things2Share waarmee je alles wat je wilt met anderen kunt delen. Andere kunnen hier vervolgens weer op reageren waardoor je snel een gesprek kunt aanknopen.

Bezoek 50Plusmatch

Tips voor 50plusmatch

 • Speel de online quiz met andere leden. Je kunt daarmee in contact komen singles die niet onder je partnervoorstellen staan
 • Iedere dag kun je maximaal 10 interesse berichten versturen. Maak hier gebruik van door andere singles te laten weten dat je interesse hebt. Dit vergroot de kans op een gesprek.
 • Vrouwen op 50plusmatch ontvangen veel berichten. Wees uniek en stuur een bericht dat opvalt.
 • Laat merken dat je met interesse profiel gelezen hebt door iets uit het profiel te vermelden. Dit vergroot de reactie op je bericht.

Voor wie is het?

50Plusmatch is een datingsite voor de wat oudere single. Met een minimale leeftijd van 18 jaar kan iedere volwassene zich aanmelden maar in de praktijk kom je er bijna alleen maar singles ouder dan 40 jaar tegen. Het grootste deel van de leden van de datingsite is 50 plus, zoals je waarschijnlijk al verwacht had. Van deze groep singles is 49 procent man en 51 procent vrouw. Dat de oudere single steeds vaker online op zoek gaat naar een partner is bij iedereen bekend. Uit onderzoek blijkt zelfs dat van de mensen met een leeftijd van 50 tot 65 jaar die gingen samenwonen, meer dan een derde elkaar online ontmoet heeft.

50plusmatch app

App en website

50plusmatch is met de tijd meegegaan en is nu ook te gebruiken via de app. Deze is beschikbaar voor zowel Android als Apple-apparaten. In deze app kun je vrijwel alles wat ook via de website kan. Dit zijn de functies van de dating app:

 • Gratis inschrijven
 • Uitgebreid zoeken naar leden
 • Berichten sturen en ontvangen
 • Foto’s uploaden
 • Zien wie je profiel bezocht
 • Quizes starten en antwoorden
 • Meedoen met Things2Share

Privacy en veiligheid

Als oudere single wil je niet dat je beperkte kennis van het internet je in de steek laat. Gelukkig hoef je je daar bij 50plusmatch geen zorgen over te maken. Niemand komt erachter dat je lid bent op de datingsite. Zo worden de profielen van de buitenwereld gescheiden en kunnen alleen leden van de datingsite deze bekijken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je naam in Google gekoppeld aan een datingsite. Om te voorkomen dat je veilig bent en blijft op de datingsite controleert men ieder profiel dat aangemaakt wordt op echtheid.

Nepprofielen? Deze komen je niet tegen op de website. De datingsite doet er alles aan om deze te weren. Alle gegevens die je invult op de website worden in een beveiligde database opgeslagen en deze zijn niet via je browser te onderscheppen door derden. Dit komt door de zogenoemde SSL-encryptie van de datingsite waardoor je gegevens versleuteld verzonden worden.

De veiligheid van de datingsite wordt gecontroleerd door de stichting Keurmerk Veilig Daten. Als één van de weinige datingsites mag 50plusmatch dit keurmerk dragen en tonen op de website. Hiernaast heeft 50plusmatch de strenge eisen en tests van Thuiswinkel.org doorstaan en hier ook een certificaat van ontvangen.

Bezoek 50Plusmatch

Over 50plusmatch

50plusmatch timmert aan de weg en is in korte tijd uitgegroeid tot een Europese speler. Naast de Nederlandse datingsite voor 50-plusser is het inmiddels in meerdere landen actief zoals België, Zweden, Denemarken en Noorwegen. 50plusmatch heeft een naam hoog te houden. Hier is de datingsite als geen ander bewust en doet er dan ook alles aan om het de single zo makkelijk mogelijk te maken. Kom je ergens niet uit? De klantenservice van de datingsite staat altijd voor je klaar met een snelle reactie. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd zodat je niet (snel) te maken krijgt met nepprofielen.

50plusmatch.nl is lid van Thuiswinkel.org. De datingsite is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) onder nummer m1367169.