Zoals de naam van de datingsite al aangeeft, is 50plusmatch bedoeld voor de 50-plusser. Want online daten is niet alleen bestemd voor jongeren en jongvolwassenen, maar ook voor de wat oudere singles. 50plusmatch speelt daarop in door een platform aan te bieden waar actieve 50-plussers elkaar kunnen vinden. En dat werkt.

50plusmatch is de winnaar van de Thuiswinkel Awards in de categorie datingsites. Terwijl het al in 2006 werd opgericht, wordt het door de leden nu nog steeds als hun favoriete datingsite bestempeld. En dat is niet zonder reden.

De leden bevinden zich allemaal in dezelfde leeftijdscategorie: 50 plus. Door deze duidelijke grens te stellen kun je eenvoudiger iemand van dezelfde leeftijd vinden. Chat met alle leden op Things2Share, stuur berichten en speel quizzen of ga direct chatten en beeldbellen.

Hoe werkt 50plusmatch?

Als het oudste datingplatform voor actieve 50-plussers is 50plusmatch een zogenoemde ‘oude rot in het vak’. De datingsite is ervaren in het matchen van 50-plussers omdat het al vele jaren niets anders doet. Ze weten wat de vijftigplusser wil, wat ze zoeken en hoe ze elkaar kunnen vinden, wat uiteraard mogelijk is op de app en website van 50plusmatch.

Al deze kennis over 50 plus dating die 50plusmatch door de jaren heen heeft opgedaan, is verwerkt in het platform. Van blogs om interactie te zoeken onder gelijkgestemden tot Things2Share, chatten en nu ook videobellen: 50plusmatch heeft alles wat de vijftigplusser nodig heeft om optimaal te kunnen daten.

Van origine is 50plusmatch een profielenwebsite. Je maakt een profiel aan op de datingsite, vult je gegevens in en voegt enkele foto’s toe. Dat is het enige dat nodig is om te kunnen daten. Met behulp van je datingprofiel stel je jezelf beschikbaar voor anderen die contact met je kunnen opnemen. Andersom kan dit uiteraard ook. Dit is in het kort hoe 50plusmatch werkt, maar we leggen het nu ook in detail uit.

Bekijken op 50plusmatch

Profiel aanmaken

Even vooropgesteld: inschrijven is volledig gratis bij 50plusmatch. Je gaat niet meteen een betalingsverplichting aan zoals dat bij andere datingapp wel zou kunnen gebeuren. Om je in te schrijven vul je je geslacht in, of je een man of vrouw zoekt en een zelfverzonnen nickname. Vervolgens hoef je alleen nog maar je e-mailadres door te geven en een wachtwoord te kiezen.

Dit zijn de enige gegevens die 50plusmatch nodig heeft om je inschrijving te voltooien. Maar hoe eenvoudig dit ook lijkt, er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Dit zijn onze tips voor de registratie:

  1. Gebruik niet je echte naam als nickname.
  2. Bedenk een nieuw wachtwoord voor 50plusmatch alleen.
  3. Maak een nieuw e-mailadres aan die je alleen voor dating gebruikt.

Vergeet ook niet om je e-mailadres te bevestigen. Als je bent aangemeld begin je als gratis lid van 50plusmatch. Na de registratie kun je meteen inloggen en je profiel samenstellen. Dit profiel is de advertentie waarmee je jezelf presenteert aan de andere 50plusmatch-leden. Zij zien je profiel in de zoekresultaten, tikken erop en besluiten op basis van de informatie in je profiel of ze jou willen leren kennen.

50plusmatch app

Inhoud van profiel

Je profiel bestaat uit een tekst waarin je iets kunt vertellen over jezelf, een opsomming van je eigenschappen en een aantal foto’s. Omdat online daten gedomineerd wordt door (snelle) visuele indrukken, zijn de foto’s op je profiel het belangrijkste onderdeel. Sterker nog, profielen zonder foto’s ontvangen hoogstzelden een reactie. Iets om te onthouden wanneer je aan het werk gaat met je profiel. En ook dit: je bepaalt helemaal zelf wie je foto’s te zien krijgen.

Wanneer je klaar bent met je profiel wordt het handmatig door het 50plusmatch-team gekeurd. Enerzijds heeft dit het doel om te controleren of het profiel goed is ingevuld, anderzijds is het om te voorkomen dat nepprofielen toegang krijgen tot de datingsite. Maak je geen zorgen: zolang je geen robot bent, wordt je profiel gewoon doorgelaten en gepubliceerd op de datingsite.

Potentiële partners vinden

Terwijl de medewerkers je profiel verifiëren, kun je in de tussentijd al actief op zoek gaan naar een potentiële partner. Op de overzichtpagina zie je de leden die het laatst zijn ingelogd, profielen met updates en via het menu kun je op nog veel meer manieren andere leden ontdekken.

Zoeken

Een van de beste manieren om een match te vinden is met zoekopdrachten. De zoekopdrachten kun je eenvoudig uitvoeren, door bijvoorbeeld alleen het geslacht en leeftijdsbereik in te vullen, maar ook kun je filters instellen om zo gericht mogelijk te zoeken naar een partner. Er is bijvoorbeeld een filter dat op regio selecteert, lengte, geloof en andere kenmerken die van belang kunnen zijn.

Oproepen

Een onderdeel dat doet denken aan de nostalgische contactadvertentie in de krant is ‘Oproepen’. Vanuit het menu navigeer je naar Oproepen waarna de oproepjes van de leden worden getoond. Zoek je een maatje om samen mee te gaan vissen op de dulle zondag? Iemand die een latrelatie zoekt of actief in het leven staat? Singles op 50plusmatch gebruiken de oproepjes om op een leuke manier in contact te komen met andere leden.

50plusmatch website

Blogs

Als lid van 50plusmatch krijg je de mogelijkheid om alles wat er in je omgaat van je af te schrijven. Je ideeën over liefde met anderen delen of je mening verkondigen om gelijkgestemden te vinden? Het kan met de blogs van 50plusmatch. Andere leden kunnen op je blogs reageren om zo een discussie te starten die mogelijk tot meer leidt.

Things2Share

Veel duidelijker kan het niet worden met de naam ‘Things2Share’: een plek waar je alles – wat je maar wilt – met andere leden kunt delen. Het is een dynamische en interactieve manier om te communiceren met andere leden, als een soort van miniblog. Wil je wat leuks gaan doen in de zomervakantie? Zit je ergens mee? Wil je de mening van anderen? Plaats het in Things2Share en je bereikt meteen alle leden op de datingsite.

“Ik heb een duim aangeklikt bij een profiel van een man die dansen in zijn profiel had staan. Omdat ik van dansen hou heb ik hem, na een bericht van hem, gevraagd om mij bij mijn dansclub te ontmoeten. Hij is daar gekomen en uiteindelijk resulteerde het na een paar weken in een hevige verliefdheid van beide kanten.” – Reactie van een vrouw, 68

Videowall

Ben je niet verlegen en praat je graag voor de camera? Pak je smartphone erbij en deel je video op de Videowall van 50plusmatch. Hoewel niet iedereen dat aandurft, is video waarschijnlijk de beste manier om jezelf in the picture te krijgen. Als een foto al meer zegt dan een duizend woorden, moet je nagaan wat een video dan kan zeggen. De Videowall is ook de plek waar je video’s van andere leden kunt bekijken.

Quizes

Houden we niet allemaal van een uitdagende quiz? Op 50plusmatch speel je de quizzen samen met andere vijftigplussers op het platform. Met vragen die gezelligheid met zich meebrengen, zijn de quizzen niet alleen een leuk tijdverdrijf. Ook zijn ze bedoeld als een manier om andere quizzers te leren kennen.

Kom je ergens op de datingsite of in de app een profiel tegen dat je aanspreekt? Dan kun je direct een bericht versturen. Met behulp van het interne mailsysteem – dat in de app en op de website beschikbaar is – kun je contacten leggen met de andere alleenstaanden op het platform. Houdt er echter wel rekening mee dat dit alleen mogelijk is voor leden met een volledig lidmaatschap.

50plusmatch mail

Tips voor 50plusmatch

  • Speel de online quiz met andere leden.
  • Maak iedere dag maximaal gebruik van de 10 interesseberichten.
  • Wees uniek en stuur een bericht dat opvalt.
  • Laat merken dat je met interesse profiel gelezen hebt door iets uit het profiel te vermelden.

Bekijken op 50plusmatch

Voor wie is het?

50plusmatch is een datingsite voor de wat oudere singles. Met een minimale leeftijd van 50 jaar richt de datingsite zich op de actieve alleenstaanden in deze leeftijdscategorie. Omdat meer dan een derde van de Nederlandse bevolking een vijftigplusser genoemd mag worden, zijn er ook meer dan genoeg singles op deze leeftijd. Sterker nog: 1 op de 3 mannen die gaat scheiden is ouder dan 50 jaar, om maar aan te geven dat er continu nieuwe alleenstaanden bijkomen op deze leeftijd.

Een deel van de nieuwe 50+ singles komt terecht op 50plusmatch. Als de grootste datingpartij in de 50+ categorie heeft 50plusmatch bovendien het beste zicht op de verdeling van leeftijden en andere gegevens over de doelgroep. Zo is 51% van de leden man en 49 procent vrouw en heeft 42% een HBO of hogere opleiding. Dit is de verdeling van leeftijden op 50plusmatch, zoals ze zelf bekendmaken:

50plusmatch leeftijd

Gratis en betaald

Zonder te betalen is het mogelijk om 50plusmatch te gebruiken. Alleen is dat niet met inbegrip van alle functies. Je kunt je gratis inschrijven, een profiel creëren, voorkeuren instellen, onbeperkt zoeken naar andere leden, oproepen bekijken en reageren op berichten.

“Als gratis lid kun je geen persoonlijke berichten sturen, maar wel persoonlijke berichten ontvangen.” – 50plusmatch

Het gratis lidmaatschap, zoals dit genoemd wordt, kent echter niet genoeg mogelijkheden om daadwerkelijk contacten te kunnen leggen met andere leden van het platform. Daar is het volledige lidmaatschap voor nodig, een abonnementsvorm van 50plusmatch. In ruil voor een maandelijkse vergoeding krijg je toegang tot alle functies van de datingsite. Dit zijn de verschillen tussen het gratis en volledig lidmaatschap:

GratisVolledig
InschrijvenJaJa
Profiel samenstellenJaJa
Eigen zoekprofiel samenstellenJaJa
Onbeperkt zoeken naar andere ledenJaJa
Oproepen bekijkenJaJa
Reageren op berichtenJaJa
Persoonlijke berichten sturenNeeJa
Zien wie je profiel bezocht heeftNeeJa
De zoekvoorkeuren van andere leden zienNeeJa
ChattenNeeJa
VideobellenNeeJa
Things2Share gebruikenNeeJa

Volledig lidmaatschap

Waarom betalen als het ook gratis kan? Als Nederlanders besparen we het liefst op alles waar we op kunnen besparen. Maar hoeveel is je liefdesleven jou waard? Stel jezelf deze vraag als je het volledige lidmaatschap van 50plusmatch overweegt. Het biedt je veel meer voordelen dan het introductielidmaatschap, maar het kost daarentegen wel geld. Dit zijn de tarieven van een volledig lidmaatschap:

  • 1 maand voor € 29,95
  • 3 maanden voor € 59,85 (€ 19,95 p/m)
  • 6 maanden voor € 89,70 (€ 14,95 p/m)

Zoals je kunt zien, wordt het voordeliger als je meteen een langere looptijd kiest. Het gemiddelde maandbedrag wordt aanzienlijk lager bij een looptijd van 3 of 6 maanden, hoewel 1 maand nooit verkeerd is om de datingsite te proberen. Tenzij je betaalt met een overschrijving, wordt het volledige lidmaatschap direct geactiveerd na de betaling.

Meer informatie

Wanneer je een lidmaatschap van een datingsite neemt, dan gaat het bijna altijd om een abonnement dat automatisch wordt verlengd. Het is op elk moment mogelijk om de automatische verlenging van het abonnement stop te zetten bij 50plusmatch. Heb je je maatje gevonden op 50plusmatch? Dan kun je het 50plusmatch abonnement opzeggen wanneer je dat wilt.

App en website

50plusmatch is misschien de oudste datingsite voor de 50+ leeftijdscategorie, maar dat betekent niet dat het al die tijd heeft stilgezeten. Integendeel zelfs: het is met de tijd meegegaan en nu ook te gebruiken via de app. De app van 50plusmatch is beschikbaar voor zowel Android als Apple-apparaten. In de app kun je vrijwel alles wat ook via de website kan – alleen ben je nu nog sneller up-to-date. Het downloaden van de app is mogelijk via de website van 50plusmatch, maar ook in de Google Play Store en Apple App Store.

App StoreGoogle Play

Privacy en veiligheid

Als oudere single wil je niet dat je beperkte kennis van het internet je in de steek laat. Gelukkig hoef je je daar bij 50plusmatch geen zorgen over te maken. Niemand komt erachter dat je lid bent op de datingsite. Zo worden de profielen van de buitenwereld gescheiden en kunnen alleen leden van de datingsite deze bekijken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je naam in een zoekmachina als Google wordt gekoppeld aan een datingsite. De foto’s die je plaatst op 50plusmatch kunnen daarnaast verborgen worden, mocht je dat willen.

Om te voorkomen dat je veilig bent (en blijft) op de datingsite controleert het team ieder profiel dat aangemaakt wordt op echtheid. Nepprofielen? Deze kom je niet snel tegen op het datingplatform. Omdat de leeftijdscategorie 50+ vaker het slachtoffer wordt van misleiding, doet 50plusmatch er er alles aan om fictieve profielen en kwaadwillenden te weren. Een van de stappen is de handmatige verificatie van profielen.

Alle gegevens die je invult op de website worden in een beveiligde database opgeslagen en deze zijn niet via je browser te onderscheppen door derden. Dit komt door de zogenoemde SSL-encryptie waardoor je gegevens versleuteld verzonden worden. En terwijl de datingsite al heel veel jaren bestaat, is het nog nooit in opspraak geraakt betreffende een datalek of hack – een teken dat de gegevens veilig bewaard worden.

De veiligheid van de datingsite wordt gecontroleerd door de stichting Keurmerk Veilig Daten. Als één van de weinige datingsites mag 50plusmatch dit keurmerk dragen en tonen op de website. Hiernaast heeft 50plusmatch de strenge eisen en tests van de Thuiswinkel organisatie doorstaan en daar ook een certificaat van ontvangen. Het zijn de keurmerken die aangeven dat 50plusmatch een bonafide partij is die serieus omgaat met de leden en hun belangen.

Bekijken op 50plusmatch

Over 50plusmatch

50plusmatch is een platform voor 50 plus dating waar singles gelijkgestemde mensen kunnen ontmoeten, online of tijdens een van de activiteiten die aansluiten op hun interesses. Als platform voor actieve vijftigplussers bestaat het vanaf 2006. Het is onderdeel van MatchMedia, een betrouwbaar bedrijf dat uiteraard geregistreerd is bij de KVK. Met 50plusmatch heeft het bedrijf al verschillende awards in de wacht gesleept, waaronder de titel ‘winnaar van de Thuiswinkel Awards’ in de categorie datingsites.

9.870.801 VERSTUURDE BERICHTEN

Het bedrijf achter 50plusmatch timmert aan de weg en is in korte tijd uitgegroeid tot een Europese speler van formaat. Naast de Nederlandse datingsite voor 50-plussers is het inmiddels in meerdere landen actief zoals België, Zweden, Denemarken en Noorwegen. Daarnaast heeft het in Nederland ook een datingsite voor hoogopgeleide singles van alle leden: Match4me.

Al met al kunnen we concluderen dat 50plusmatch de beste keuze is voor daten als vijftigplusser. En daardoor heeft het een naam hoog te houden. Daar is de datingsite als geen ander van bewust en daarom doet het er dan ook alles aan om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Ben je benieuwd naar enkele succesverhalen? Op sociale media deelt de datingsite geregeld verhalen van koppels die elkaar hebben ontmoet op de datingsite. Kom je ergens niet uit? De klantenservice van de datingsite staat altijd voor je klaar met een snelle reactie.

50plusmatch

Veelgestelde vragen

Is 50plusmatch voor iedereen?

Nee, 50plusmatch is bedoeld voor 50-plussers. Het is zelfs de oudste en grootste datingapp voor deze groep singles. Omdat een derde van de Nederlanders inmiddels 50 jaar of ouder is, zijn er meer dan genoeg alleenstaanden in deze leeftijdscategorie. 50plusmatch richt zich specifiek op deze singles en niet op jongeren of jongvolwassenen. Daarnaast is 50plusmatch bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame relatie of vriendschap. – niet voor seksuele contacten of korte avontuurtjes.

Is 50plusmatch gratis?

Ja, 50plusmatch is gratis. Iedereen die zich registreert op de datingsite of app begint automatisch als gratis lid. Dit lidmaatschap is wel beperkt in de mogelijkheden, omdat het geen toegang geeft tot de functies die nodig zijn om berichten te versturen. Als gratis lid kun je een profiel samenstellen, foto’s plaatsen en geschikte kandidaten zoeken. Daarnaast kun je oproepen van andere leden bekijken en reageren op berichten. Je kunt echter geen persoonlijke berichten versturen, chatten en videobellen. Daar is een volledig lidmaatschap voor nodig.

Kun je swipen op 50plusmatch?

Nee, swipen is niet mogelijk op 50plusmatch. De datingapp gebruikt een traditionele werkwijze van profielen waarmee je contact kunt opnemen. Swipen is daardoor niet vereist. Bij 50plusmatch zijn er andere manieren om potentiële kandidaten te zoeken en te benaderen.

Is er een minimumleeftijd voor 50plusmatch?

Ja, alleen singles met een minimale leeftijd van 50 jaar kunnen lid worden van 50plusmatch. Jongeren en jongvolwassenen worden niet toegelaten volgens de algemene voorwaarden van 50plusmatch. Alle leden op het datingplatform zijn dus meerderjarig, spreken Nederlands, zijn alleenstaand en ouder dan 50 jaar.

Heeft 50plusmatch een app?

Ja, 50plusmatch is zowel als datingsite als datingapp beschikbaar. De doelgroep van 50plusmatch geeft echter de voorkeur aan de website, terwijl de apps in de appstores van Apple en Google te downloaden zijn. Hoewel veel gebruikers liever de website gebruiken, is het wel mogelijk om een app te gebruiken.