Match4me

4 van 5

Match4me is precies wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Deze datingapp richt zich specifiek op hoogopgeleide singles, waardoor je snel gelijkwaardige matches vindt. Met een breed scala aan functionaliteiten, zoals geavanceerd zoeken en privéberichten, heb je alles bij de hand om je perfecte match te vinden. Match4me is een echte aanrader voor ambitieuze vrijgezellen op zoek naar liefde.

PluspuntenExclusief voor hoger opgeleidenMogelijkheid tot persoonlijkheidstestMakkelijk contact maken met gelijkgestemden
MinpuntenBeperkt aantal gebruikersMinder actieve ledenDuur abonnement

Match4me zoekt een match voor jou. Het is de datingsite voor hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De datingsite is speciaal opgericht om een specifieke doelgroep bij elkaar te brengen: singles met een vergelijkbaar opleidingsniveau. Of dat nu HBO of WO is: je wilt immers graag mensen ontmoeten die op dezelfde golflengte zitten.

Ze zeggen weleens dat liefde blind maakt, maar ondertussen kiezen veel singles een levenspartner van een gelijk niveau. Het onderwijsniveau is cruciaal als het aankomt op het kiezen van een partner. Het is niet zonder reden dat academici meestal voor een partner kiezen die eveneens een wetenschappelijke opleiding gevolgd heeft. Dit maakt communiceren makkelijker, er is voldoende gespreksstof en de levensdoelen liggen in de meeste gevallen ook dichter bij elkaar.

Op Match4me word je bij je keuze geholpen en spreek je alleen maar singles op je eigen niveau. Het is handig als dat precies je doel is en een eyeopener als je alleen maar actief bent geweest op “algemene” datingapps. Dankzij de duidelijke doelgroep kom je alleen maar hoger opgeleide singles tegen wat de zoektocht naar iemand met een vergelijkbare achtergrond vergemakkelijkt.

Hoe werkt Match4me?

Het inschrijven op de Match4Me is eenvoudig en bovenal: het is gratis. In eerste instantie kun je na het aanmelden je profiel aanmaken. Met vier simpele stappen stel je je profiel samen. Het invullen is niet verplicht, maar ervaring leert ons dat volledig ingevulde profielen meer reacties krijgen. Uiteraard kun je ook een aantal foto’s toevoegen die andere singles kunnen bekijken.

Na het invullen kun je je profiel activeren en op zoek gaan naar geschikte singles. Door een zoekprofiel in te vullen krijg je een overzicht te zien met de singles die aan je wensen en eisen voldoen. Op Match4me kun je verder een persoonlijke blog aanmaken, voor als je net wat meer extra aandacht wilt. Ook kun je berichten uitwisselen in de messenger en met videobellen. Dit is een beknopte samenvatting van de Match4me-werkwijze. We leggen het ook stap voor stap en in detail uit hoe Match4me werkt.

Bekijken op Match4me

Profiel aanmaken

Bij een betrouwbare datingsite is inschrijven een must, al is het alleen maar om te voorkomen dat nepprofielen geautomatiseerd toegang krijgen tot de datingsite. In het geval van Match4me ontkom je er dus ook niet aan om een account aan te maken. Het is de enige manier om veilig te kunnen daten.

Je profiel aanmaken begint met een bezoek aan de website of het openen van de Match4me-app. Je geeft aan of je een man of vrouw bent, wat je zoekt en daarna kies je een nickname. Om toch nog een vorm van privacy te behouden op de datingapp, wordt aanbevolen om niet je volledige (echte) naam te gebruiken als nickname. Je voornaam of een variant ervan is meer dan genoeg om iets over jezelf te vertellen. Daarna vraagt Match4me je alleen nog om je e-mailadres en een zelfverzonnen wachtwoord.

Met deze beperkte hoeveelheid informatie kan Match4me een profiel voor je aanmaken. Het is dan meteen mogelijk om in te loggen op het platform. Je begint in elk geval als gratis lid met beperkte mogelijkheden. Het geeft je echter wel de mogelijkheid om je profiel samen te stellen en te voltooien.

match4me app

Inhoud van profiel

Match4me heeft wat betreft de werkwijze een klassieke insteek met mensen achter de profielen die elkaar kunnen benaderen. Alle leden hebben een eigen profiel waarmee zij zichzelf kunnen presenteren als de catch die ze zijn. Er is een opsomming van kenmerken, foto’s die een beeld geven van de persoon achter het profiel en een stukje tekst waarin de singles zichzelf kunnen aanprijzen als een potentiële partner.

Omdat daten gepaard gaat met digitale ontmoetingen zijn de foto’s leidend voor de meeste gebruikers van datingapps. Op een platform als Match4me is dit minder dan op een app als Tinder, maar welke visuele indruk je achterlaat bij de bezoeker van je profiel blijft essentieel voor je succes. Geen foto’s betekent zelfs vaak dat je helemaal geen reactie krijgt, om het belang van de profielfoto nog maar eens te onderstrepen. Bij Match4me kun je overigens wel zelf bepalen wie je foto’s te zien krijgen.

“Je kunt tot 5 foto’s bij je profiel plaatsen.” – Match4me

De inhoud van je profiel wordt handmatig door de medewerkers van Match4me gekeurd. Aan de ene kant zorgt dit ervoor dat de profielen aan de regels voldoen, aan de andere kant is de extra controle bedoeld om nepprofielen te weren. Voor een normale gebruikers zoals jou is het echter geen probleem: vul je profiel eerlijk in en het wordt goedgekeurd.

levensinvulling

Levenswaarden profiel

Een vrij unieke feature van Match4me is het levenswaarden profiel. Deze bestaat uit twee delen: het diagram levensinvulling en die van levenshouding. Op basis van 9 categorieën geeft het profiel een samenvatting van beide onderdelen van het levenswaarden profiel. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het is juist heel simpel: dit profiel geeft een bondige kijk op wie iemand is. Dat gebeurt aan de hand van de volgende categorieën.

Levensinvulling
 • Wonen: hoe je woont en in welke vorm.
 • Thuis: wat je thuis noemt en doet.
 • Materiële zaken: wat voor kleding je draagt en waar je geld aan uitgeeft.
 • Uit & reizen: of je graag uitgaat, reist en actief bent.
 • Samen: wat je samen wilt doen in een relatie.
 • Kinderen: of je een kinderwens hebt en welke rol kinderen spelen.
 • Vrienden: hoe belangrijk vriendschap voor je is.
 • Carrièregericht: hoeveel je je richt op je carrière, ontwikkeling en werk.
 • Persoonlijke ontwikkeling: wat je doet voor jezelf en de balans tussen privé en werk.
Levenshouding
 • Bewust leven: je eetpatroon, sport, ontspanning en gezond leven.
 • Maatschappelijk bewust: of je milieubewust bent en denkt aan de maatschappij.
 • Religie: hoeveel waarde je hecht aan religie, of je religieus bent.
 • Spiritualiteit: of je ervaring hebt met spiritualiteit.
 • Gelijkwaardigheid: hoe de rol van man en vrouw voor jou hoor te zijn.
 • Vrijheid: tijd voor jezelf, met vrienden en wat je graag doet.
 • Aandachtig: wat je voor de ander doet, hoe je communiceert.
 • Zorgeloos leven: hoe je met geld omgaat en dit in een relatie deelt.
 • Behoudend leven (met geld): hoe belangrijk de financiën voor je zijn.

De zoektocht naar liefde

Of je nu je profiel volledig hebt ingevuld of niet: op Match4me zijn er meerdere manieren om de zoektocht naar een potentiële partner te beginnen. Dit kan zelfs als je profiel nog niet is gecheckt door Match4me. Terwijl de check nog op zich laat wachten, kun je al actief op zoek gaan naar andere leden van de datingapp. De overzichtspagina is waar het allemaal begint, met een overzicht van leden die het laatst zijn ingelogd, profielen die onlangs zijn geüpdatet en het menu om uit te wijken naar andere delen van het platform.

“Match4me is speciaal voor hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie.” – Match4me

Zoeken

Het onderdeel waar de meeste leden succes mee hebben is de zoekopdracht. Terwijl veel apps zoeken onmogelijk maken en zich volledig baseren op swipes naar links en rechts, is het bij Match4me mogelijk om te zoeken tussen de beschikbare leden. Het is mogelijk om eenvoudig te zoeken, door bijvoorbeeld alleen het geslacht en leeftijd in te vullen, maar ook kun je geavanceerde filters gebruiken om specifiek te zoeken tussen de leden. Zo zijn er filters die op regio selecteren, geloof en lengte.

Oproepen

Om nog verder terug te gaan in de tijd heeft Match4me niet alleen een klassieke werkwijze met profielen, maar ook een sectie waar de leden oproepjes kunnen plaatsen. Vergelijkbaar met de traditionele contactadvertenties die in kranten werden gepubliceerd, is de ‘Oproepen’-sectie van Match4me een plek om oproepjes te plaatsen. Rechtstreeks vanuit het menu ga je naar Oproepen waar je de oproepjes kunt bekijken.

Zoek je iemand met een zeldzaam hoge intelligentie? Een boekenwurm met een ongelimiteerde drang naar informatievergaring? Als lid van Match4me kun je oproepen plaatsen om mensen te vinden die zich identificeren met je bericht.

Bekijken op Match4me

Blogs

Is schrijven je passie en deel je dat graag met anderen? Het kan ook op Match4me, want de leden kunnen er persoonlijke blogs delen die andere leden kunnen lezen. Of het nu verhalen zijn die je hebt verzonnen of anekdotes die je graag met een potentiële liefde zou willen delen: je ideeën en meningen kunnen je uitspreken in de persoonlijke blogs. Start een discussie met andere leden of laat ze reageren op je bericht. Wie weet leidt het wel tot iets moois.

“Na aanvankelijke scepsis en 2 ‘anti-climaxen’ blijkt 3x scheepsrecht te zijn en heb ik iemand gevonden waarvan ik allen maar kan zeggen: dank jullie wel!!” – Reactie van een man, 36

Bekijken op Match4me

Berichten

Kom je een profiel tegen dat je aandacht trekt? Dan heb je de keuze tussen een interessebericht en een persoonlijk bericht. Het interessebericht is niets meer of minder dan een simpel signaal: “Ik heb interesse.” Met dit bericht laat je luid en duidelijk weten dat je de ander leuk vindt, maar origineel is het niet.

Met het persoonlijke bericht verstuur je een tekstbericht waarin je zelf de tekst bepaalt. Leden met een gratis lidmaatschap kunnen alleen persoonlijke berichten versturen, leden met een volledig lidmaatschap kunnen ook persoonlijke berichten verzenden.

match4me mail

Onze beoordeling van Match4me

Het fluitsignaal van mijn telefoon (agenda-item) betekent dat ik weer een nieuwe datingsite mag testen. Ditmaal is het Match4me. Als ik de site open, raak ik direct gecharmeerd van het strakke, no-nonsense design. Met mijn jarenlange ervaring weet ik dit veelbelovende staaltje techniek wel te waarderen. Het start allemaal veelbelovend, maar ik voel ook al snel waar het knijppunt zit. Precies daar, in dat prijskaartje. Het abonnement is wel een beetje aan de hoge kant, als je het mij vraagt.

Struikelend toets ik mijn inloggegevens in. Niet dat de gebruikersinterface niet gebruiksvriendelijk is, verre van dat. Het zit meer in mijn vingers die bruisen van opwinding, denk ik. Elk nieuw datingavontuur heeft dit effect voor mij. Want spannend blijft het altijd. Met een soepele zoektocht ga ik de potentiële matches langs. Ah, Nederlandse profielen. Dat maakt het zoeken al meteen een stuk makkelijker, geen taalbarrières in het spel.

Plots poppen er in mijn gedachten herinneringen op van mijn oude schoolvrienden, waarvan ik velen herken in de uitgebreide profielen. Het valt me op dat Match4me gericht is op hoger opgeleiden. Een haast nostalgische sfeer. Ik baan me een weg door gezichten, beroepen en hobby’s. Sales managers, artsen, gitaarspelende ingenieurs, ze passeren allemaal de revue.

Maar helaas, niet alles is rozengeur en maneschijn. De moderne tintjes ontbreken in de app als ik deze ook heb gedownload. In een wereld waarin veel concurrenten voortdurend vernieuwen en evolueren, lijkt Match4me vast te houden aan een vertrouwde, zij het enigszins verouderde, look. Tussen al het bladeren door, vraag ik me nog even af hoelang Match4me eigenlijk al meedraait in deze wildgroei aan datingplatformen. Dan zie ik het: een historie waar je u tegen zegt. Dit is geen eendagsvlieg. Dit platform heeft zich ruimschoots bewezen.

Uiteindelijk is aan de website ook wel te zien dat het geen nieuwe app is. Dat heeft voor- en nadelen.
Verlies je je in de charmante ouderwetse charme van Match4me? Of ben je toch meer van het moderne, zoals ik? Je weet maar nooit.

Beoordeling vond plaats in juni 2023 door Michelle.

Voor wie is het?

Match4me is een datingplatform voor singles met een relatief hoog opleidingsniveau. Alleen aanmeldingen met een opleiding van HBO of WO worden toegelaten, hoewel een vergelijkbaar niveau ook welkom is. Ongeveer 6 op de 10 leden heeft een HBO-niveau, terwijl de rest een hogere opleidingsniveau heeft.

Het idee achter daten voor hoger opgeleiden is dat het doelgericht daten mogelijk maakt met singles die min of meer overeenkomen qua denkwijzen, golflengte en opvattingen. Bij Match4me vind je vooral leden die serieus op zoek zijn naar een liefdesrelatie. Volgens de statistieken is 53% vrouw en 47% man. Wat betreft de leeftijd van de leden is dit de verdeling:

leeftijden match4me

Gratis en betaald

Match4Me is niet helemaal gratis. De registratie is dat wel, een profiel aanmaken en invullen ook, maar dat geldt niet voor alle functies. Met het gratis lidmaatschap heb je te maken met de nodige beperkingen waardoor écht daten eigenlijk niet mogelijk is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om interesseberichten te versturen, maar je kunt geen persoonlijke berichten versturen. In de praktijk komt dit erop neer dat contact leggen vrij lastig is. Met het volledige lidmaatschap kan dat wel: het uitgebreide abonnement dat voorziet in alle mogelijkheden en features. Dit zijn de verschillen tussen het gratis en volledig lidmaatschap naast elkaar:

GratisVolledig
InschrijvenJaJa
Profiel samenstellenJaJa
Eigen zoekprofiel samenstellenJaJa
Onbeperkt zoeken naar andere ledenJaJa
Oproepen bekijkenJaJa
Reageren op berichtenJaJa
Persoonlijke berichten sturenNeeJa
Zien wie je profiel bezocht heeftNeeJa
Zoekvoorkeuren van andere leden zienNeeJa
ChattenNeeJa

Volledig lidmaatschap

Zoals al snel duidelijk wordt als je wilt overstappen van het gratis naar het volledige lidmaatschap, gaat het volledige lidmaatschap gepaard met een vergoeding. In ruil voor een maandelijks bedrag krijg je toegang tot de extra functies, die bereikbaar zijn met het abonnement. Dit zijn de kosten van een volledig lidmaatschap:

 • 1 maand voor € 29,95
 • 3 maanden voor € 59,85 (€ 19,95 p/m)
 • 6 maanden voor € 89,70 (€ 14,95 p/m)
 • 12 maanden voor € 119,40 (€ 9,95 p/m)

Over het algemeen valt te zeggen dat de kosten per maand lager zijn wanneer je voor een langere periode kiest. Het gemiddelde bedrag per maand is bij een 12-maanden lidmaatschap nog maar een derde van het maandelijkse abonnement. Zodra je voor het lidmaatschap betaalt wordt het direct geactiveerd.

Houdt er rekening mee dat het abonnement automatisch wordt verlengd. Wil je dit niet? Of heb je een match gevonden? Dan kun je het Match4me abonnement opzeggen wanneer je dat wilt.

Meer informatie

App en website

Met een leeftijd van bijna 20 jaar valt te zeggen dat Match4me al de nodige ervaring heeft in het matchen van hoogopgeleide singles. Vanaf de start is het al beschikbaar als datingsite: een klassieke profielenwebsite waar singles elkaar kunnen ontmoeten. Tegenwoordig is Match4me niet meer enkel beschikbaar als website, maar ook als app.

De app van Match4me is beschikbaar voor zowel Android als Apple-apparaten. In de app kun je vrijwel alles wat ook via de website kan, met het grote verschil dat je met een app altijd en overal op de hoogte blijft. Het downloaden van de app is mogelijk via de website van Match4me, maar ook in de appstores van Google Play en Apple.

App StoreGoogle Play

Privacy en veiligheid

Wat betreft de privacy valt te melden dat Match4me een afgesloten datingsite is – de profielen zijn niet vindbaar via Google of zichtbaar voor niet-leden. De profielen zijn alleen te bekijken door andere leden. Niemand komt er dus achter dat je lid bent van Match4me, alleen de overige Match4me-leden. De foto’s die je publiceert op Match4me kunnen daarnaast verborgen worden, mocht je dat willen.

Een ander onderdeel van de privacy is het beveiligen van de gegevens die je verstuurt op de datingsite. De SSL-encryptie voorkomt de grootste problemen, omdat dit het onderscheppen van gegevens via de beveiligde verbinding onmogelijk maakt. Tot op heden heeft Match4me of het bedrijf achter de datingsite nog nooit een datalek ervaren. Althans, dergelijke berichten hebben nooit de media bereikt. Hiernaast is Match4me gecertificeerd door de Thuiswinkel organisatie waardoor het de waarborg mag voeren – een teken van betrouwbaarheid.

Bekijken op Match4me

Over Match4me

Toen datingapps nog niet bestonden en nog niet eens alle Nederlanders internet in huis hadden, was Match4me al van de partij. Opgericht in 2002 is het al sinds jaar en dag de datingsite voor hoogopgeleide singles. Match4me is onderdeel van MatchMedia, een bedrijf dat jaren aan de weg timmert al in Nederland en andere landen. Naast Nederland is de datingsite ook actief in landen zoals België en Zweden. Een andere bekende datingsite van Match4Media is 50plusmatch, een datingplatform voor vijftigplussers.

298.486 verstuurde berichten dit jaar

Match4me.nl is lid van Thuiswinkel.org en aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) onder nummer m1367157. MatchMedia, de eigenaar van het platform, is een betrouwbaar bedrijf dat geregistreerd is bij de KVK.

Match4Me

Beoordeel Match4me

Alle beoordelingen van Match4me

3,3
Rated 3,3 out of 5
3,3 van 5 sterren (op basis van 9 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed56%
Gemiddeld22%
Slecht22%
Verschrikkelijk0%

Gebruikerservaring

Rated 4,0 out of 5
22 mei 2024

Ik vind de gebruikerservaring op Match4me over het algemeen goed. De app is gemakkelijk te navigeren en de profielen zijn informatief. Ik heb een paar interessante mensen ontmoet en heb hoop voor de toekomst

Lentezon
Gecontroleerd

Doelgroep

Rated 4,0 out of 5
28 april 2024

Als hoger opgeleide single voel ik me thuis op deze site. Geen slappe gesprekken. Ik hou van diepgang. Het is fijn voor mij om mensen te ontmoeten die op hetzelfde niveau zitten en dezelfde interesses delen

Jesse
Gecontroleerd

Prijs-kwaliteitverhouding

Rated 3,0 out of 5
4 april 2024

Hoewel ik tevreden ben met de kwaliteit van de matches vind ik de abonnementsprijzen nogal aan de hoge kant. Ik denk dat er misschien betere opties zijn die meer waar voor je geld bieden

J vd S
Gecontroleerd

Hoogopgeleid

Rated 3,0 out of 5
12 maart 2024

De app lijkt goed voor slimme mensen, maar soms is het een beetje serieus. Soms verlang ik naar meer fun en minder formele gesprekken

Hein
Gecontroleerd

Goed voor diepgang

Rated 4,0 out of 5
5 maart 2024

Als je op zoek bent naar iemand met diepgang, is deze app top. Niet veel drama, gewoon nette mensen die praten over interessante dingen

Jeroen R
Gecontroleerd

Perfect voor academici

Rated 4,0 out of 5
12 februari 2024

Je ontmoet er mensen met interessante beroepen en diepgaande gesprekken. Voor hoogopgeleiden een aanrader

Xander ZH
Gecontroleerd

Niet zo druk

Rated 4,0 out of 5
9 februari 2024

Leuk voor de slimmeriken, maar de site kan wat meer actieve gebruikers gebruiken

Tom
Gecontroleerd

Moeilijk hoor

Rated 2,0 out of 5
28 november 2023

Lastig om een echte connectie te vinden. Niet alleen hier, maar ook op al die andere apps

Sarah
Gecontroleerd

Trage app

Rated 2,0 out of 5
25 november 2023

App is vaak traag, kan frustrerend zijn

Martin
Gecontroleerd