Match4Me profiel opzeggen: hoe verwijder je je Match4Me account?

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

Met een duidelijk gedefinieerde doelgroep weet Match4Me al sinds jaar en dag nieuwe leden te trekken. Als een van de datingsites voor hoger opgeleide singles is Match4Me een prima keuze als je de nadruk wilt leggen op een gelijkwaardig opleidingsniveau. En aangezien stellen waarbij beiden een hoog opleidingsniveau hebben volgens onderzoek langer bij elkaar blijven, is dat niet eens zo’n gek idee.

Dat gezegd hebbende, er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Aan alles komt een einde; zo ook aan je ervaring met Match4Me. Of je nu de beste match voor jezelf hebt gevonden of juist niet: op een gegeven moment is het klaar. Maar met alleen de app verwijderen ben je er nog niet. Gewoon niet meer inloggen is ook niet de juiste manier. Want als je dit doet, dan blijft je Match4Me-profiel bestaan. Het nadeel daarvan?

Stel je eens voor dat je Match4Me al lang geleden links hebt laten liggen. Plotseling kom je dan onverwacht toch je match tegen – in de supermarkt nog wel. Maanden gaan er overheen en je bent er volledig van overtuigd dat het ware liefde is. Maar dan komt het: je nieuwe vlam komt erachter dat je nog een actief datingprofiel hebt op Match4Me…

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

We weten allemaal hoe dat afloopt. Als je geluk hebt eindigt het in een fikse discussie, als je pech hebt resulteert het in een partner die je niet meer vertrouwt. Terwijl het zo eenvoudig was om je profiel te verwijderen, heb je het nagelaten om er voor eens en altijd mee af te rekenen. Als je dit scenario wilt voorkomen, en er klaar voor bent om vaarwel te zeggen tegen Match4Me, dan lees je hier hoe je dat doet.

Bezoek de website

De eerste stap in het opzeggen van je Match4Me account is het bezoeken van de website op www.match4me.nl. Het zelfstandig verwijderen van je profiel is namelijk enkel mogelijk als je nog toegang hebt tot je Match4Me account. Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je deze eerst opnieuw aanvragen om vervolgens alsnog in te loggen op de website.

Match4Me verwijderen

Wanneer je lid bent geweest van Match4Me, dan weet je onderhand wel ongeveer hoe de datingsite werkt. Je Match4Me datingprofiel verwijderen is eenvoudig en snel gebeurd als je de juiste stappen volgt. Ten eerste log je in op de Match4Me-website tik je rechtsboven op het profiel-icoon. Er wordt een dropdown-menu getoond waarna je kiest voor Mijn profiel. Terwijl je profielpagina wordt geopend, verschijnt er links een nieuw menu. Tik op Instellingen en lidmaatschap en daarna op Uitschrijven.

De nieuwe pagina toont allemaal redenen waarom je zou moeten blijven, maar ook de link voor het uitschrijven. Klik op de hier link in deze zin om je profiel te verwijderen: “Klik hier om je definitief uit te schrijven”. Vervolgens kom je weer op een nieuwe pagina waar je de reden van je vertrek kunt aangeven. Tik op Uitschrijven om je profiel definitief te verwijderen.

 1. Tik op het profiel-icoon.
 2. Tik op Mijn profiel.
 3. Tik op Instellingen en lidmaatschap.
 4. Tik op Uitschrijven.
 5. Scrol naar beneden en tik op hier.
 6. Geef een reden op.
 7. Tik op Uitschrijven.

match4me uitschrijven

Tijdelijk stoppen

Heb je een aantal dates achter de rug en wil je je aandacht voor nu op deze ene match richten? Dat kan, zonder je profiel te verwijderen. Match4Me biedt de mogelijkheid om tijdelijk te stoppen. Dit geeft je de tijd om de kans op liefde met je match te onderzoeken, zonder meteen all-in te gaan en je profiel te verwijderen.

Wanneer je je profiel tijdelijk stopzet kunnen andere leden je berichten niet meer lezen. Daarnaast is je profiel ook niet meer zichtbaar voor andere gebruikers van Match4Me. Als je de volgende keer weer inlogt, dan kun je je profiel net zo eenvoudig weer activeren.

 1. Tik op het profiel-icoon
 2. Tik op Mijn profiel
 3. Tik op Instellingen en lidmaatschap.
 4. Tik op Tijdelijk stoppen
 5. Tik op de Tijdelijk stoppen-button

tijdelijk stoppen

Parship

Alternatief voor Match4Me

Match4Me is een vrij kleine, maar populaire datingsite voor hoogopgeleide singles. Blijken er toch minder singles actief dan je dacht? Of waren er wel genoeg, maar zat er niemand tussen waar je een klik mee had? Een alternatief voor Match4Me is Parship. Dit is in Nederland de grootste datingsite voor serieuze singles die op zoek zijn naar een relatie.

Bekijken op Parship

Veelgestelde vragen

Wordt mijn Match4Me profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je Match4Me profiel blijft bestaan. Het verwijderen van alleen de app verwijdert je account niet. Je profiel blijft zichtbaar voor andere gebruikers.

Ben ik alle contacten kwijt na het verwijderen?

Niet meteen. Je gegevens worden na opzegging nog 3 maanden bewaard, mocht je besluiten om weer lid te worden. Na deze periode worden je contacten, berichten en foto’s verwijderd.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, het is altijd mogelijk om een nieuw profiel aan te maken bij Match4me. Ook als je eerder een actief profiel hebt gehad.

Stopt de automatische incasso na het verwijderen?

Nee, de automatische verlenging dien je eerst uit te schakelen voordat je je profiel verwijdert.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie