50plusmatch profiel verwijderen: hoe zeg je je 50plusmatch account op?

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

Het is een van de bekendste datingsites voor 50-plussers. En ook is het de oudste datingsite die zich richt op deze leeftijdsgroep. 50plusmatch is de online ontmoetingsplek voor actieve singles die op latere leeftijd een nieuwe liefde willen vinden. Sommigen lukt het, anderen niet. Maar wat beiden in gemeen hebben is dat ze hoe dan ook een keer stoppen met daten via 50plusmatch.

Welke datingsite je ook gebruikt, er is altijd een moment waarop je stopt met het gebruik van de datingsite. Als je lid bent bij 50plusmatch komt dat moment ook – voor iedereen. Of je nu de ideale match hebt gevonden of juist helemaal niemand die aan je wensen voldoet: stoppen met de datingsite is onvermijdelijk. Maar door alleen de app te verwijderen is je profiel nog niet verwijderd. En als je niet meer inlogt, dan blijft je profiel bestaan.

In al deze gevallen blijft je profiel actief, terwijl je zelf al lang verder bent gegaan met je leven. Dat is wat niemand wil. Wil je je 50plusmatch-account op de juiste manier verwijderen? Ben je klaar met de datingsite en wil je ermee stoppen zoals het hoort? We leggen je uit hoe je je 50plusmatch profiel verwijdert.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Bezoek de website

De eerste stap in het opzeggen van je 50plusmatch-account is het bezoeken van de website op www.50plusmatch.nl. Het zelfstandig verwijderen van je volledige account is enkel mogelijk als je bent ingelogd op je account. Ben je je wachtwoord vergeten? Vraag deze dan eerst opnieuw aan zodat je kunt inloggen op de datingsite.

50plusmatch verwijderen

Wanneer je lid bent geweest van 50plusmatch, dan ben je bekend met de werkwijze van de datingsite. Eenmaal ingelogd is het verwijderen binnen enkele seconden gedaan – alleen moet je wel weten waar je precies moet zijn.

Na het inloggen op de 50plusmatch-website kies je in het menu rechts Instellingen. Dit brengt je naar de instellingen van je account, terwijl rechts in beeld een Submenu wordt weergegeven onder het normale menu. Tik in dit menu op Uitschrijven.

50plusmatch wil uiteraard liever niet dat je de datingsite verlaat en heeft daarom enkele punten vermeld waarom je zou moeten blijven. Daaronder wordt de zin getoond met de link naar de uitschrijfpagina. Klik op de hier link in deze zin om je uit te schrijven: “Klik hier om je definitief uit te schrijven”. Na het volgen van de link wordt een nieuwe pagina getoond: de daadwerkelijke uitschrijfpagina. Geef de reden op en tik op Uitschrijven om je 50plusmatch profiel definitief te verwijderen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Uitschrijven.
  3. Scrol naar beneden en tik op hier.
  4. Geef een reden op.
  5. Tik op Uitschrijven.

uitschrijven 50plusmatch

Tijdelijk stoppen

Heb je een leuk contact en wil je voorlopig met deze ene match verder? Dat is mogelijk – zelfs zonder je profiel te verwijderen. 50plusmatch biedt de mogelijkheid om tijdelijk te stoppen met de datingsite. Dit voorkomt dat je helemaal opnieuw moet beginnen, alles weer moet invullen en het registratieproces weer moet doorlopen als het uiteindelijk niets wordt met deze match. Kortom, dit geeft je de kans om in alle rust en met alle aandacht het contact te onderzoeken.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Wanneer je het 50plusmatch profiel tijdelijk stopt kunnen andere gebruikers je berichten niet meer inzien. Zij kunnen daarnaast ook je profiel niet meer zien. Maar als je de volgende keer weer inlogt, kun je je datingprofiel weer net zo eenvoudig activeren.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Tijdelijk stoppen.
  3. Tik op de Tijdelijk stoppen-button.

tijdelijk stoppen 50plusmatch

ourtime

Alternatief voor 50plusmatch

50plusmatch is weliswaar de bekendste partij voor de groep vijftigplussers die op zoek zijn naar liefde, maar het biedt geen vorm van liefdesgarantie. Blijken er toch minder singles te zijn dan je dacht? Is 50 plus toch de verkeerde leeftijdscategorie? Of zijn er wel genoeg leden, maar heb je er niemand kunnen vinden?
Een alternatief voor 50plusmatch is de Ourtime app en website. Dit is in Nederland de grootste datingsite voor serieuze singles.

Bekijken op Ourtime

Veelgestelde vragen

Wordt mijn 50plusmatch profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je 50plusmatch profiel blijft actief als je alleen de app verwijdert. Je profiel blijft zichtbaar voor andere 50plusmatch-gebruikers.

Kan ik mijn profiel tijdelijk pauzeren?

Ja, je kunt tijdelijk stoppen bij 50plusmatch. Ga daarvoor naar Instellingen en tik in het Submenu op Tijdelijk stoppen.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, het is altijd mogelijk om een nieuw profiel aan te maken bij 50plusmatch. Dit geldt ook wanneer je eerder een actief profiel hebt gehad.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap stoppen?

Het stoppen van het lidmaatschap is mogelijk. Ga naar Instellingen en tik in het Submenu op Bekijk lidmaatschap. Op deze pagina vind je de mogelijkheid om je lidmaatschap te stoppen.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Deel dit artikel
Geef je reactie