116 leuke dingen om te doen met je vriend of vriendin

Michael Slender
Door Michael Slender
35 minuten leestijd

Ben je het zat om steeds weer dezelfde dingen te doen met je vriend? Of ben je op zoek naar iets leuks om te doen met je vriendin? Dit zijn enkele oude en vertrouwde, maar ook nieuwe dingen die je kunt doen om je relatie een boost te geven en nieuw leven in te blazen.

In het begin is alles nieuw. Elk klein detail dat je over de ander leert fascineert je en jullie kunnen geen genoeg van elkaar krijgen. Naarmate de tijd vordert leer je steeds minder over elkaar en heel geleidelijk neemt de routine het over.

Op dit punt in je relatie komen is geweldig. Het betekent dat je genoeg tijd met elkaar hebt doorgebracht om van elkaar te weten wat je wél en níet leuk vindt. Op basis van je aannames doe je dingen samen waarvan je denkt dat de ander het leuk vindt. De variatie verdwijnt en de creativiteit om iets nieuws te bedenken zit op een dieptepunt. Wat nu?

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

116 leuke dingen om te doen

Of je nu een gebrek aan fantasie hebt, activiteiten verzinnen niet je ding is of omdat je simpelweg geen originele ideeën hebt; iedereen kan wel een steuntje in de rug gebruiken om tot een leuke activiteit te komen. Daarom hebben wij de ultieme lijst met activiteiten samengesteld die je thuis en buitenshuis kunt doen, maar ook als je geen geld hebt en toch iets wilt doen.

Hoewel sommige van de genoemde activiteiten misschien te standaard voor je zijn, te suf of te gek voor woorden, zitten er genoeg voorbeelden tussen die je zelf nooit had kunnen bedenken. De leuke dingen om te doen met je vriend of vriend zijn opgedeeld in categorieën zodat je snel kunt navigeren tussen alle opties.

Leuke dingen om thuis te doen

Wie al langer een relatie heeft, komt waarschijnlijk op het punt dat je keer op keer dezelfde dingen doet. Samen op de bank hangen terwijl beiden games spelen op de smartphone? Dat gaat snel vervelen. Niet alleen kan het gebrek aan communicatie de sleur stimuleren, maar ook doe je samen niet de broodnodige nieuwe ervaringen op die de band sterker maken.

Om samen wat te doen hoef je echter niet het comfort van je eigen huis te verlaten. Er is meer te doen dan een avondje Netflix and chill. Dit zijn de dingen die je thuis kunt doen met je vriend of vriendin:

1. Ga op een huiselijke speurtocht

Je hoeft je huis niet uit om iets leuks te doen met je partner. Maak een kaart voor elkaar met aanwijzingen en raadsels, waarbij aan het eind een prijs klaarligt voor je partner. Het kan van alles zijn; van een gratis massage na de speurtocht tot een cadeaubon voor een favoriete winkel.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

2. Creëer thuis je eigen spa

Haal de kaarsen en geurende oliën erbij, schakel het licht uit en zet wat rustgevende muziek op. Geen smartphone, tablet, laptop, Instagram, TikTok en andere social media; het is tijd voor aandacht voor elkaar.

3. Upgrade je cocktailvaardigheden

Thuis cocktails maken is gemakkelijk. En door te leren hoe je het moet doen, kun je behoorlijk wat geld besparen. Met slechts een paar benodigdheden en enkele basisrecepten kan iedereen snel een mixdrankje bij elkaar schudden. Het zal je misschien verbazen dat veel van de bekendste drankjes aan de bar eenvoudig kunnen worden aangepast met ingrediënten die je altijd bij de hand hebt. Waarom maken jullie niet zelf jullie eigen cocktail?

4. Kleed elkaar aan

Jij hebt je eigen smaak en je vriend of vriendin ook. Het kan leuk zijn om erachter te komen hoe je vriend of vriendin jou zou verkleden als deze de keuze had. Kleed elkaar een keer aan, op een manier zoals jij dat sexy vindt.

5. Vingerverf elkaar

Vingerverf is gezellig om met kinderen de boel onder te kliederen, maar ook voor je relatie kan het interessant zijn. Ontdek het lichaam van je partner door je creativiteit op hem of haar los te laten met behulp van vingerverf. Gebruik alleen je vingers en niets anders. Degene die het mooiste werk maakt wint.

6. Speel samen een spelletje Mad Libs

Mad Libs is één van de grappigste woordspellen die je kunt doen. Dit zijn verhalen met de woorden verwijderd en die zijn vervangen door spaties. Eén speler fungeert als de ‘lezer’ en vraagt de andere speler, die het verhaal niet heeft gezien, om de lege plekken in te vullen met een woord. Als het verhaal vervolgens hardop gelezen wordt levert het een hilarisch resultaat op. In de appstore van je smartphone of tablet zijn verschillende Mad Libs-apps te vinden, weliswaar vrijwel alleen beschikbaar in het Engels.

dating spel

7. Speel een spel met een hoge inzet

Het maakt niet uit welk spel je gaat spelen; als de prijs absurd is doet iedereen nog beter z’n best. Wat als je vriend een week lang je persoonlijke slaaf moet spelen of je vriendin op de bank moet slapen? Of iets simpels: zoals uitgebreid koken of de was doen. Het wordt pas echt leuk als je iets te verliezen hebt.

8. Probeer een Pinterest-project

Wie de creatieve projecten op Pinterest zelf probeert, komt erachter dat het niet eenvoudig is als op de foto’s. De meeste Pinterest-projecten eindigen in een ramp. Bij dit soort projecten gaat het echter niet om het eindresultaat, maar om de weg ernaartoe. Wat is er leuker dan een middag samen iets doen om later om het mislukte resultaat te kunnen lachen?

9. Speel videogames

Heb je een Playstation, Wii of Xbox in huis? Dan is het verleidelijk om alleen te spelen wanneer je het rijk voor jezelf hebt, bijvoorbeeld als je partner in bed ligt. Samen met je vriend of vriendin spelen is echter een leuke manier om de strijd met elkaar aan te gaan. Een klassieke racegame zoals Mario Kart is genoeg om de felle strijd in gang te zetten.

10. Plan een massage-avond

Plan een avond in wanneer je elkaars spieren van de opgebouwde spanning en druk kunt verlichten. Koop heerlijk geurende massageolie en zoek tips om een geweldige massage te geven. Met een massage-avond in de planning kijkt je vriend(in) dagen uit naar het ultieme moment van relaxen.

11. Speel strippoker

Ook als je niet van gokken houdt is er één vorm van poker die je waarschijnlijk graag wilt spelen; strip poker. Het spreekt voor zich dat je geen geld nodig hebt om dit spel te spelen met je vriend(in). Stuk voor stuk verlies je kledingstukken, terwijl je zelf wel weet waar dit gaat eindigen.

12. Bereid samen het diner voor

Creëer samen met je vriend of vriendin een meesterwerk die je smaakpapillen zal prikkelen. Koop van tevoren de ingrediënten voor het gerecht dat je wilt maken en bereid het samen voor. Vul het aan met een flesje wijn en je hebt bijna gegarandeerd een leuke avond in je eigen huis. Tip: als je dit al vaker doet, probeer dan eens een gezellig etentje in bed.

13. Doe een couple-workout

Als je allebei in vorm wilt blijven, maar te lui bent om naar de sportschool te gaan, breng dan de sportschool naar je huis toe. Open een YouTube work-outvideo op je laptop en volg de instructies in het comfort van je eigen huis. Als je het nog leuker wilt maken, dan doe je bodyweight-oefeningen met het lichaam van je partner als tegengewicht. Natuurlijk kun je ook samen joggen als je dit wat te ver gaat.

Wat je nog meer thuis kunt doen:
 1. Maak samen een plakboek over jullie relatie
 2. Los samen een puzzel van 1000+ stukjes op
 3. Maak samen met je vriend(in) een schilderij
 4. Feng Shui je woning
 5. Maak een gerecht dat je op YouTube hebt gevonden
 6. Schrijf elkaar een brief over je gevoelens
 7. Speel Twister in je ondergoed

picknick

Leuke dingen om buiten de deur te doen

Iedere zondag bezoek je de oma van je partner en eens per kwartaal ga je naar hetzelfde restaurant waar jullie beiden fan van zijn. Hoewel dit ontspannend kan zijn na een drukke werkweek, is het niet erg leuk of spannend. Om iets leuks buiten de deur te doen hoef je geen jaar te sparen en ook hoeft het niet origineel te zijn. Het gaat erom dat je eens iets anders doet dan wat je normaliter doet.

Misschien ontdek je – tot je eigen verbazing – wel een pareltje in je eigen omgeving. Je komt er pas achter als je de deur uitgaat en samen op ontdekkingstocht gaat naar nieuwe ervaringen. Dit zijn de leuke (en soms typische) dingen die je buiten de deur kunt doen:

21. Ga picknicken

Als het weer een beetje meezit, dan kun je op de zonnige dagen talloze plekken in je omgeving vinden om je kleed neer te leggen. Een relaxte picknickdate is zowel smakelijk als vermakelijk. Het is veel leuker dan binnen eten en je zult waarschijnlijk meer dingen vinden om over te praten terwijl je buiten bent.

22. Ga een stukje kanoën

Kanoën lijkt je misschien iets voor in het Amazonegebied of de Ardennen, maar wat veel mensen niet weten is dat je het bijna overal kunt doen. Waarschijnlijk ook in een stad bij jou in de buurt. Als er een nabijgelegen rivier of meer is, huur dan een kano en breng een paar uur op het water door. Hapjes en wijn achteraf zullen de middag bovendien nog wat romantischer maken.

23. Ga schaatsen

Als de strenge winter aanbreekt, trekt iedereen zich terug in het warme huis. De lage temperatuur is voor velen reden om geen enkele stap buiten de deur te zetten. Toch is er zelfs dan nog genoeg leuks te doen, zoals schaatsen. Zoek daarom een lokale ijsbaan op als het ijs hard genoeg is. Als jullie beiden nog niet kunnen schaatsen, dan is dit de perfecte kans om samen iets nieuws te leren.

24. Doe een gezamenlijke fotoshoot

Wie door de feed van Instagram of Facebook scrolt, komt al snel een fotograaf tegen. Niet alleen zie je geregeld newborn- en cakesmash-foto’s voorbij komen van baby’s, maar ook modelfotografie waarin je vrienden zichzelf op hun best laten zien. Maak een afspraak met een fotograaf en leg de liefde die je voor elkaar voelt vast op beeld.

25. Neem samen een kookles

Ben je nog niet lang samen? Je weet meteen of de relatie kans van slagen heeft als je weet wie er beter is in de keuken. Er zijn veel locaties die kooklessen aanbieden aan het publiek. Meld je aan en ontdek samen met je partner wat je nog niet weet over koken. Wie weet, misschien leer je iets waardevols.

26. Probeer Geocaching

Deze hedendaagse schattenjacht in de echte wereld is het perfecte avontuur. Ga naar geocaching.com om je actieve ontsnapping uit huis te beginnen. Gebruik de app om naar een geocache in de buurt te navigeren. Zodra je de geocache hebt gevonden, teken en dateer je het logboek. Plaats de geocache terug waar je hem hebt gevonden en log je ervaring. Oja, vergeet niet een pen mee te nemen.

27. Zoek je toekomstige huis

Pak de fiets of auto en ga op zoek naar het huis waar jullie beiden van dromen. Verlaat de drukke stad om de villa’s in de omgeving te bekijken. Je zult er versteld van staan wat voor mooie huizen je tegenkomt. Wie weet kom je je toekomstige huis wel tegen waar jullie later gaan wonen.

28. Speel een lasergame

Wat is er niet leuk aan om rond te rennen en samen met je vriend of vriendin andere mensen te ‘schieten’? Speel dan uiteraard wel bij hetzelfde team om te voorkomen dat je het vizier op elkaar moet richten. Oftewel, creëer je army of two.

Wat je nog meer buitenshuis kunt doen:
 1. Laat je opsluiten in een escaperoom
 2. Neem je vriend(in) mee naar een wijngaard
 3. Bezoek een nabijgelegen meer
 4. Ga op een foodtour naar je favoriete plekken in de stad om te eten
 5. Ga brunchen als je je verveelt op een saaie zondag
 6. Bezoek een brouwerij
 7. Ga zwemmen in een tropisch zwembad
 8. Probeer een nieuw restaurant die je normaal niet zou kiezen
 9. Neem een frisbee mee en ga naar het park
 10. Ga minigolfen of probeer het echte werk
 11. Neem samen een acteer- of improvisatiecursus
 12. Ga live theater kijken
 13. Neem je vriend(in) mee naar een vlooienmarkt
 14. Bekijk het uitzicht vanaf het hoogste punt in de buurt
 15. Ga bowlen, poolen of speel een potje snooker
 16. Reconstrueer de eerste date
 17. Bezoek een stand-up comedyshow voor gegarandeerd lachplezier
 18. Ga skinnydippen
 19. Duik uit een vliegtuig en ga skydiven
 20. Neem samen een dansles
 21. Ga ballonvaren in een luchtballon

hart geld

Leuke dingen om te doen als je blut bent

Jezelf vermaken terwijl je iets leuks doet met je vriend of vriend hoeft geen geld te kosten. Als de zwarte cijfers op je bankrekening bijna rood kleuren, dan wil je dit het liefst voorkomen. Leuke dingen blijven doen terwijl je jezelf in de rode cijfers werkt gaat de relatie niet helpen – het zal de relatie eerder saboteren. Geld uitgeven is leuk, maar niet als het eigenlijk niet kan.

Gelukkig zijn er nog genoeg leuke en originele ideeën om wat leuks te doen die geen cent kosten. Dit zijn de leuke dingen die je kunt doen als je op een budget leeft:

50. Bezoek een gratis museum in de buurt

Je kunt ontzettend veel leren over je eigen stad of dorp door een lokaal museum te bezoeken. Samen heb je een leuk uitje buiten de deur, terwijl je op hetzelfde moment iets nieuws leert. Laat je verrassen en inspireren door de rijke museumschatten die in ons eigen land te vinden zijn. Bovendien kost het niets als je een museum zonder entree bezoekt.

51. Prank een vriend

Is er een vriend die iedereen continu voor gek houdt? Dit is je kans om wraak te nemen. Denk aan een wederzijdse vriend, een goede kennis of collega. Als er iemand is die het zowel verdient en erom kan lachen, is een ouderwetse prank altijd grappig. Bedenk stiekem een plan om hem of haar te pranken. Het kost wat tijd en voorbereiding, maar als het lukt is het een ervaring om nooit te vergeten.

52. Maak een wandeling in het bos

Een rustige wandeling kan aardig therapeutisch zijn na een lange dag werken. De stilte en de rust brengen je op nieuwe gedachten zoals je dat niet ervaart als je thuis op de bank hangt. Loop gewoon rond met je vriend of vriendin terwijl je geniet van de natuur. Als je een rustig plekje kunt vinden, kun je zitten en genieten van de schoonheid van de natuur.

53. Speel Truth or Dare

Herleef het beruchte kinderspel Truth or Dare door om de beurt elkaar de eeuwenoude vraag te stelen. Vertel je de waarheid of voer je een opdracht uit? Speel de Engelse Truth or Dare-variant of het Nederlandse ‘Doen, Durven of de Waarheid’ om elkaar nóg beter te leren kennen.

54. Staar naar de sterren

Ontwijk de straatverlichting, zoek een rustig plekje uit en kijk omhoog naar de sterren. Dit is een van de meest romantische activiteiten die je met je vriend(in) kunt doen. Als je geluk hebt zie je misschien een vallende ster om ieder een wens te kunnen doen.

Wat je nog meer gratis kunt doen:
 1. Bedenk een nieuwe mocktail om naar je vriend(in) te vernoemen
 2. Pak een pen en versier het lichaam van je partner met een denkbeeldige tattoo
 3. Geef je partner een voetmassage
 4. Plan een marathon-sessie van je favoriete serie
 5. Bekijk elkaars kinderfoto’s
 6. Lees een boek aan elkaar voor
 7. Neem je partner mee voor een late nachtwandeling
 8. Ga naar het centrum en bekijk mensen
 9. Bekijk de zonsopgang
 10. Woon een openbare lezing bij
 11. Doe samen mee aan een vrijwilligersdag
 12. Luister samen naar een audioboek
 13. Plan een muziekavond in om nieuwe muziek met elkaar te delen
 14. Neem samen een video op om later terug te kijken
 15. Ga samen een persoonlijke vragenlijst af om elkaar beter te leren kennen

Leuke uitstapjes om samen te doen

Het is gezellig om een avondje de deur uit te gaan, maar waarom niet een hele dag? Als je dit nooit doet, kan een leuk uitstapje voor de afwisseling zorgen die jullie beiden zo hard nodig hebben. Of je nu de wassenbeelden in Madame Tussauds gaat bekijken of een bootjesfile meemaakt in Giethoorn; het wordt pas leuk als je het samen doet.

Deze lijst met originele uitstapjes is handig als je het gevoel hebt dat je relatie een opkikker nodig heeft. Of als je bijvoorbeeld iets leuks zoekt om te doen voor de verjaardag van je partner. Dit zijn de leuke uitstapjes die je weer enthousiast maken over de relatie en de vonk weer kunnen laten overspringen:

70. Ga kamperen

Ga samen een paar dagen het huis uit en wees voor een aantal dagen één met de natuur. Laat de elektronica thuis, leg de smartphone weg en geniet van alle geluiden in de natuur terwijl je lekker rondloopt. Voor de luxepaarden onder ons is er ook zoiets als glamping; de glamoureuze manier van kamperen.

71. Bezoek een trampolinepark

De trampoline is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor jonge volwassenen die nog een beetje flexibel zijn. Daar kom je al snel achter als je een trampolinepark bezoekt. Er is altijd een trampolinepark bij je in de buurt en in vele steden verspreid door Nederland. Het is sportief en gezellig om samen de trampolines onveilig te maken. Je kunt zelfs samen met je partner meedoen met een intensieve Fitjump work-out op de trampoline.

72. Bezoek een concert

Je hoeft niet naar een concert van Ed Sheeran of Lady Gaga om het leuk te hebben. Zelfs als het gewoon een lokale band is, kan een concert een leuk avondje uit betekenen. Vooral als je nooit naar een concert gaat is het een ervaring om niet te vergeten.

73. Probeer het Try Out-casinopakket

Ondanks dat je het hart van je geliefde al hebt gewonnen, valt er meer te winnen in het leven. En als we het over winnen hebben, waar kan dit nog beter dan bij Holland Casino? Om het casino te leren kennen heeft het casino van de staat een Try Out-pakket voor beginners. Waag je kansen op de blackjack tafel, zet in op jullie favoriete nummer aan de roulettetafel of ga voor de jackpot op de gokkasten.

74. Ga naar een pretpark

Pretparken zijn niet alleen voor kinderen die op schoolreisje gaan. Als er een park bij jou in de buurt is, ga dan ook op zoek naar de adrenaline. Efteling, Walibi of Slagharen? De keuze is reuze, om het zo maar te zeggen. Met meer dan honderd attractieparken verspreid door het land is er altijd een pretpark in de buurt.

75. Ga naar de dierentuin

Wie heeft gezegd dat de dierentuin alleen voor kleine kinderen is? Dat is het namelijk niet. De dierentuin is een leuk uitstapje om samen met je vriend of vriendin te doen. Bekijk de olifanten en orang-oetans en laat je verrassen door de krachtige uitstraling van de gorilla. Loop een rondje door de dierentuin en sluit het af met wat lekkers te eten en te drinken.

76. Bekijk het Nationaal Militair Museum

De grootste militaire collectie van Nederland bekijken? Dat kan bij het Nationaal Militair Museum in Soest. Met een gigantische collectie van meer dan 300.000 objecten heeft het NMM een indrukwekkende verzameling. En stuk voor stuk zijn het unieke exemplaren met een bijzonder verhaal.

77. Bezoek het Amsterdam Light Festival

Tijdens dit festival in december worden de grachten in Amsterdam versierd door de beste lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Dagelijks kun je de mooiste projecties langs de rivier de Amstel bekijken of langs de schitterende grachten in het centrum van de hoofdstad. Het Amsterdam Light Festival begint eind november tot ruim na het nieuwe jaar.

78. Bezoek het International Film Festival

Dit wereldwijde bekende festival in Rotterdam heeft een uniek karakter door de aandacht voor minder bekende filmmakers en innovatieve films die onafhankelijk gemaakt worden. Als je een liefhebber van films bent, dan kan dit IFFR-festival je een nieuwe blik op films geven.

79. Vier Vlaggetjesdag

Vier op 16 juni de eerste haringvangst met je vriend(in) in Scheveningen. Met een groots feestelijk programma is er genoeg te doen in de stad aan het water terwijl de toegang volledig gratis is. Bekijk de Oud-Hollandse ambachten die tentoongesteld worden en mooie vissersboten rondom de haven van Scheveningen. Met Vlaggetjesdag is Scheveningen een extra leuk uitstapje.

80. Bekijk de zandsculpturen

Zandvoort is ieder jaar de plek waar je de mooiste creaties van de beste ‘carvers’ uit Europa kunt bekijken. Van midden tot eind oktober wordt het Europees Kampioenschap Zandsculpturen gehouden waar kunstenaars uit verschillende landen iconen uit hun eigen cultuur creëren uit zand. Gedurende het jaar worden op verschillende plekken in Nederland zandsculpturen tentoongesteld.

81. Bezoek een nationaal park

Wist je dat ons land 21 nationale parken telt? Hoeveel heb jij er al bezocht? Juist, waarschijnlijk zijn het er nog lang geen 21. Deze parken geven samen een compleet beeld van de Nederlandse natuur; van duinen en bossen tot heide, laagveen en vennen. In de meeste parken kun je samen met een gids natuurwandelingen maken en uiteraard kun je ook zelf op pad gaan.

82. Bezoek het computermuseum

Ga terug naar je jeugd in het Bonami computermuseum in Zwolle. Bekijk Nederlands grootste collectie spelcomputers, arcadekasten en klassieke computers. Niet alleen kun je de oude gamecomputers aanschouwen maar ook zijn velen te bespelen. Ervaar de nostalgie van oude Nintendo-games tot de retro arcadespellen en ga de strijd aan je vriend(in).

83. Ga een dagje varen

Zoek de verkoeling op het water, huur een bootje voor een dag en hang lekker met je voeten overboord. Vanaf het water ziet alles er anders uit en als je tot rust wilt komen, is een dagje varen nooit een verkeerd idee. Al varend trekt het prachtige Nederlandse landschap aan je voorbij: trossen los en gaan.

Welke uitstapjes je nog meer kunt doen
 1. Ga een dagje relaxen met een spa-dag
 2. Neem je partner mee op een korte roadtrip
 3. Begeef je tussen de bloemen op het Keukenhof
 4. Ontdek waar Anne Frank zich verborgen hield in het Anne Frank Huis
 5. Bezoek een botanische tuin
 6. Plan een weekend je weg naar het strand
 7. Ga een dagje shoppen in een andere stad
 8. Pak de koffers in en boek een mysteryflight
 9. Wandel als een toerist door het schilderachtige dorp De Zaanse Schans
 10. Boek een weekendje weg naar een grote Europese stad
 11. Wijk uit naar een Bed & Breakfast voor de nacht
 12. Bewonder vlinders in de Vlinder Valei

youtube hart

Leuke dingen om met vrienden te doen

Er is niets erger dan een week lang hard werken om vervolgens op zaterdag niets te doen te hebben. Als volwassene voelt het soms alsof elke dag hetzelfde is, vaak zelfs als een suffe zondag. Zodra je je werk verlaat, kijk je uit naar de bank om er vervolgens op te blijven plakken. Herkenbaar?

Het is niet moeilijk om je te vervelen en steeds weer in hetzelfde ritme te belanden. In plaats van het gebruikelijke bankhangen met je vriend(in) kun je je leven wat verfrissen door uitstapjes en leuke activiteiten te doen met vrienden.

96. Yoga in het park

Iets actiefs doen met je vrienden? Trek jullie sportkleding aan en ga naar het park voor wat frisse lucht en actieve ontspanning. De verschillende partneryoga-posities maken het leuker dan je zou denken. Doe het samen met je vrienden om te ontdekken hoe moeilijk yoga eigenlijk wel niet is.

97. Plan een waterballon gevecht

Tijdens de heetste dagen van het jaar zoekt iedereen verkoeling. Terwijl de één in de lokale vijver springt om af te koelen, blijft de ander binnen met de airco op de hoogste stand. Een leukere manier om een hittegolf door te komen is een waterballonnengevecht met je vrienden. Zorg dat de ‘geen smartphone’-regel duidelijk is voor iedereen en bewaar alle telefoons in een afgesloten en waterdichte tas of leg ze binnen neer.

98. Binge YouTube samen

Geef elke persoon in de groep de kans om met zijn of haar favoriete video’s te pronken. Wees gewaarschuwd, je kunt kritiek krijgen op je selecties, maar dat maakt het juist leuk. Laat de leukste filmpjes zien die je de laatste tijd bent tegengekomen en laat de anderen dit ook doen.

99. Download een karaoke-app

Of je nu klinkt als Maan of Waylon; karaoke is altijd een geweldige manier om wat losser bij elkaar te worden. Het betekent een garantie op lachen om elkaars heldhaftige pogingen om de hoge noten te raken. Speel het gratis door een karaoke-app te downloaden in de appstore van je smartphone of koop een karaoke-kit met microfoon.

100. Gooi een bijl

Kenners van de hitserie Vikings zijn er bekend mee: bijlwerpen. Maar hoewel het enorm makkelijk lijkt op het witte doek, geldt dat niet voor het echte leven. Sterker nog: het is helemaal niet zo makkelijk om een bijl te gooien. Huur een baan en ga samen met je vrienden bijlgooien. Kies jij voor een Axe, Hatchet of Tomahawk?

101. Neem een nieuwjaarsduik

Begin het jaar met een frisse start door samen met je vrienden een nieuwjaarsduik te nemen. Scheveningen is al 65 jaar het toneel van deze Nederlandse traditie, maar ook op 200 andere plekken is het mogelijk om een nieuwjaarsduik te doen.

102. Vier carnaval samen

Verkleed, zing, drink en dans met je vrienden tijdens carnaval. Het is een leuke manier om het populaire evenement te vieren, vooral in het zuiden van het land waar het groots wordt gevierd. Neem het niet serieus en ervaar hoe leuk het is.

103. Organiseer een barbecue

In de zomermaanden is het tijd om de barbecue aan te steken. Natuurlijk kun je dit iedere dag samen doen zodra het kwik boven de 20 graden uitkomt, maar met vrienden is het veel leuker. Maak het leuker én lekkerder door je ruim van tevoren voor te bereiden om de saté te marineren en de burnt ends van buikspek de tijd te geven.

104. Host een pokeravond

Poker is een van de weinige casinospellen waarbij je zelf invloed hebt op de uitkomst. Met een stalen blik bereik je meer dan met een lach; poker is leuk om met vrienden te spelen. Speel het voor de fun of om kleingeld. Met een hapje en drankje erbij kan iedereen zich vermaken.

Wat je nog meer kunt doen met vrienden:
 1. Bezoek een festival
 2. Ga een dagje zeilen op de Waddenzee
 3. Plan een double-date
 4. Bezoek de Pride in Amsterdam
 5. Organiseer een spelletjesavond met vrienden
 6. Ga gezamenlijk naar een outletcenter
 7. Doe mee aan een color- of strongmanrun
 8. Bezoek een voetbalwedstrijd
 9. Ga karten
 10. Bekijk de foto’s en video’s van vorige vakanties
 11. Ga paintballen
 12. Wandel de Nijmegen Vierdaagse

Dit was het; een lange, uitgebreide lijst met leuke dingen en activiteiten die je met elkaar kunt doen. Het is wetenschappelijk bewezen dat het de relatie goed doet wanneer stellen nieuwe en spannende dingen met elkaar doen. Nieuwe ervaringen stimuleren positieve gevoelens over de relatie en laten jou en je vriend(in) dichter tot elkaar komen. Dit is cruciaal om een langdurige relatie te laten bloeien.

In deze lange lijst met activiteiten om met je partner te doen vind je hopelijk iets waar je je partner mee kunt verrassen. Ben je op zoek naar iets wat je kunt doen tijdens een date? Bekijk dan deze lijst met date ideeën.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
10 reacties