121 leuke dingen om te doen met je vriend of vriendin

Michael Schouten
Door Michael Schouten
57 minuten leestijd

Het leven kan soms een serieuze aangelegenheid worden. Rekeningen, werkstress, en verplichtingen: ze kunnen de vreugde uit het dagelijks leven zuigen. Maar als je leuke dingen onderneemt met je partner, creëer je een baken van plezier en ontspanning te midden van de chaos die we ons leven noemen. Maar wat moet je dan doen?

Of je nu een gebrek aan fantasie hebt, geen activiteiten kunt verzinnen of omdat je simpelweg geen originele ideeën hebt; iedereen kan wel een steuntje in de rug gebruiken om tot een leuke activiteit te komen. Daarom hebben wij de ultieme lijst met activiteiten samengesteld die je thuis en buitenshuis kunt doen, maar ook als je geen geld hebt en toch iets wilt doen.

121 leuke dingen om te doen

Misschien denk je dat sommige van deze ideeën te gewoontjes zijn, te gek voor woorden, of gewoon niet jouw ding. Maar er zitten genoeg verrassende opties tussen waar je zelf misschien nooit aan had gedacht. De leuke activiteiten om te ondernemen met je vriend of vriendin zijn handig onderverdeeld in categorieën, zodat je snel kunt bladeren en iets nieuws kunt ontdekken. Onze top tien favoriete dingen om te doen met je vriend of vriendin? Dat zijn deze:

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

  • 8. Probeer een Pinterest-project
  • 20. Speel Twister in je ondergoed
  • 29. Zoek je toekomstige huis
  • 43. Bekijk het uitzicht vanaf het hoogste punt in de buurt
  • 45. Reconstrueer de eerste date
  • 57. Bedenk een nieuwe mocktail om naar je vriend(in) te vernoemen
  • 61. Wissel een dag van rol
  • 62. Bekijk elkaars kinderfoto’s
  • 94. Pak de koffers in en boek een mysteryflight
  • 103. Gooi een bijl

Leuke dingen om thuis te doen

Als je al een tijdje in een relatie zit, ken je vast wel dat moment waarop jullie in een sleur van herhaling terechtkomen. Steeds weer samen op de bank zitten, allebei verdiept in je smartphone? Dat gaat snel vervelen. Niet alleen kan het gebrek aan communicatie de sleur versterken, maar het weerhoudt jullie er ook van om samen nieuwe, versterkende ervaringen op te doen.

Maar maak je geen zorgen, je hoeft niet per se het comfort van je eigen huis te verlaten om iets leuks te ondernemen. Er zijn meer opties dan alleen een avondje ‘Netflix and chill’ (letterlijk). Dit zijn de leukste dingen die je thuis kunt doen met je vriend of vriendin:

1. Ga op een huiselijke speurtocht

Je hoeft je huis niet uit om iets leuks te doen met je partner. Maak een kaart voor elkaar met aanwijzingen en raadsels, waarbij aan het eind een prijs klaarligt voor je partner. Het kan van alles zijn; van een gratis massage na de speurtocht tot een cadeaubon voor een favoriete winkel.

2. Creëer thuis je eigen spa

Haal de kaarsen en geurende oliën erbij, schakel het licht uit en zet wat rustgevende muziek op. Geen smartphone, tablet, laptop, Instagram, TikTok en andere sociale media – het is tijd voor aandacht voor elkaar.

3. Upgrade je cocktailvaardigheden

Thuis cocktails maken is gemakkelijk. En door te leren hoe je het moet doen, kun je behoorlijk wat geld besparen. Met slechts een paar benodigdheden en enkele basisrecepten kan iedereen snel een mixdrankje bij elkaar schudden. Het zal je misschien verbazen dat veel van de bekendste drankjes aan de bar eenvoudig kunnen worden aangepast met ingrediënten die je altijd bij de hand hebt. Waarom maken jullie niet zelf jullie eigen cocktail?

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

4. Kleed elkaar aan

Jij hebt je eigen smaak en je vriend of vriendin ook. Het kan leuk zijn om erachter te komen hoe je vriend of vriendin jou zou verkleden als deze de keuze had. Kleed elkaar een keer aan, op een manier zoals jij dat sexy vindt.

5. Vingerverf elkaar

Vingerverf is gezellig om met kinderen de boel onder te kliederen, maar ook voor je relatie kan het interessant zijn. Ontdek het lichaam van je partner door je creativiteit op hem of haar los te laten met behulp van vingerverf. Gebruik alleen je vingers en niets anders.

6. Ga een middag ‘urbexen’ (urban exploring)

Er is iets extreem avontuurlijks aan het verkennen van verlaten, mysterieuze plekken. Urban exploring, of urbexen, is als het openen van een verborgen geschiedenisboek van jouw stad. Het is een spannende zoektocht naar de sporen van het verleden, vergeten door de tijd. Ga samen met je vriendin op pad om vergeten fabrieken, vervallen kerken of verlaten huizen te ontdekken.

7. Speel een spel met een hoge inzet

Het maakt niet uit welk spel je gaat spelen; als de prijs absurd is doet iedereen nog beter z’n best. Wat als je vriend een week lang je persoonlijke slaaf moet spelen of je vriendin op de bank moet slapen? Of iets simpels: zoals uitgebreid koken of de was doen. Het wordt pas echt leuk als je iets te verliezen hebt.

8. Probeer een Pinterest-project

Wie de creatieve projecten op Pinterest zelf probeert, komt erachter dat het niet eenvoudig is als op de foto’s. De meeste Pinterest-projecten eindigen in een ramp. Bij dit soort projecten gaat het echter niet om het eindresultaat, maar om de weg ernaartoe. Wat is er leuker dan een middag samen iets doen om later om het mislukte resultaat te kunnen lachen?

9. Speel videogames

Heb je een PlayStation, Wii of Xbox in huis? Dan is het verleidelijk om alleen te spelen wanneer je het rijk voor jezelf hebt, bijvoorbeeld als je partner in bed ligt. Samen met je vriend of vriendin spelen is echter een leuke manier om de strijd met elkaar aan te gaan. Een klassieke racegame zoals Mario Kart is genoeg om de felle strijd in gang te zetten.

10. Plan een massage-avond

Plan een avond in wanneer je elkaars spieren van de opgebouwde spanning en druk kunt verlichten. Koop heerlijk geurende massageolie en zoek tips om een geweldige massage te geven. Met een massage-avond in de planning kijkt je vriend(in) dagen uit naar het ultieme moment van relaxen.

11. Speel strippoker

Ook als je niet van gokken houdt is er één vorm van poker die je waarschijnlijk graag wilt spelen; strip poker. Het spreekt voor zich dat je geen geld nodig hebt om dit spel te spelen met je vriend(in). Stuk voor stuk verlies je kledingstukken, terwijl je zelf wel weet waar dit gaat eindigen.

koken stel

12. Bereid samen het diner voor

Creëer samen met je vriend of vriendin een meesterwerk die je smaakpapillen zal prikkelen. Koop van tevoren de ingrediënten voor het gerecht dat je wilt maken en bereid het samen voor. Vul het aan met een flesje wijn en je hebt bijna gegarandeerd een leuke avond in je eigen huis. Tip: als je dit al vaker doet, probeer dan eens een gezellig etentje in bed.

13. Doe een couple-workout

Als je in vorm wilt blijven, maar te lui bent om naar de sportschool te gaan, breng dan de sportschool naar je huis toe. Open een YouTube work-outvideo op je laptop en volg de instructies in het comfort van je eigen huis. Als je het nog leuker wilt maken, dan doe je bodyweight-oefeningen met het lichaam van je partner als tegengewicht.

14. Maak samen een plakboek over jullie relatie

Je herinneringen aan jullie liefdesverhaal zijn kostbaar, en wat is een betere manier om ze te bewaren dan door samen een plakboek te maken? Knip, plak, en versier pagina’s vol met jullie avonturen, foto’s, en liefdesnotities. Terwijl je door de pagina’s bladert, zal de glimlach op jullie gezichten alleen maar groter worden.

15. Los samen een puzzel van 1000+ stukjes op

Een puzzel is als jullie relatie: soms complex, maar altijd de moeite waard. Ga de uitdaging aan en werk samen om die duizend stukjes op de juiste plek te krijgen. Puzzelen is een goede manier om teamwork te oefenen en te ontdekken hoe goed jullie écht kunnen samenwerken.

16. Maak samen met je vriend(in) een schilderij

Klaar om jullie innerlijke Picasso’s los te laten? Leg samen een doek voor je neer, pak een paar kwasten en verf, en laat je creativiteit de vrije loop. Het resultaat kan een meesterwerk zijn, maar het plezier van het samen schilderen is minstens zo waardevol.

17. Feng Shui je woning

Laat de positieve energie stromen. Ga samen aan de slag met het herschikken van meubels, het opruimen van rommel, en het creëren van een harmonieuze sfeer in jullie huis. Wie weet welke positieve veranderingen dit met zich mee zal brengen voor jullie relatie?

18. Maak een gerecht dat je op YouTube hebt gevonden

Word de chef-kok van de avond en probeer een nieuw gerecht uit dat jullie op YouTube hebben ontdekt. Het kan een culinair avontuur zijn waarbij jullie samen de geheimen van de keuken verkennen en uiteindelijk genieten van een heerlijke maaltijd.

19. Schrijf elkaar een brief over je gevoelens

Woorden hebben de kracht om harten te verwarmen. Neem de tijd om elkaar brieven te schrijven waarin je je diepste gevoelens en gedachten deelt. Het is een intieme manier om jullie liefde te uiten en te verdiepen.

20. Speel Twister in je ondergoed

Soms moet je gewoon even gek doen, niet? Het leven is al serieus genoeg. Trek je kleding uit tot je ondergoed en speel een potje Twister. Het zal jullie zeker aan het lachen maken en de alledaagse spanning verminderen. Onthoud: het draait allemaal om balans, letterlijk en figuurlijk.

21. Begin jullie eigen moestuin

Tijd om jullie groene vingers te laten wapperen. Een eigen moestuin beginnen is niet alleen leuk, maar het brengt jullie ook dichter bij de natuur en elkaar. Samen zaaien, verzorgen en oogsten jullie groenten en kruiden.

22. Leer samen een nieuwe taal

Het gezegde luidt: ‘Samen leren is samen groeien’. Kies een exotische taal waar jullie allebei interesse in hebben en maak van het leerproces een leuke uitdaging. Jullie zullen niet alleen de vreugde van het spreken van een nieuwe taal ervaren, maar ook een geheime code hebben om met elkaar te communiceren in het openbaar.

picknick buiten

Leuke dingen om buiten de deur te doen

Elke zondag sta je voor de deur van je partner’s oma, en eens in de zoveel maanden belanden jullie weer in datzelfde restaurant waar jullie allebei graag eten. Hoewel het een comfortabele manier is om te ontspannen na een drukke werkweek, kunnen de herhaling en voorspelbaarheid soms een tikkeltje saai worden. Maar raad eens? Je hoeft geen fortuin te besteden en het hoeft ook niet buitengewoon origineel te zijn om buiten de deur plezier te hebben. Het draait allemaal om het doorbreken van de sleur en iets anders proberen dan normaal.

Misschien ontdek je – tegen alle verwachtingen in – wel een verborgen juweeltje in je eigen buurt. Je komt er alleen achter als je de deur uit stapt en samen op avontuur gaat, op zoek naar nieuwe belevenissen. Dit zijn paar leuke (en soms typische) dingen die je buiten de deur kunt doen:

23. Ga picknicken

Als het weer een beetje meezit, dan kun je op de zonnige dagen talloze plekken in je omgeving vinden om je kleed neer te leggen. Een relaxte picknickdate is zowel smakelijk als vermakelijk. Het is veel leuker dan binnen eten en je zult waarschijnlijk meer dingen vinden om over te praten terwijl je buiten bent.

24. Ga een stukje kanoën

Kanoën lijkt je misschien iets voor in het Amazonegebied of de Ardennen, maar wat veel mensen niet weten is dat je het bijna overal kunt doen. Waarschijnlijk ook in een stad bij jou in de buurt. Als er een nabijgelegen rivier of meer is, huur dan een kano en breng een paar uur op het water door. Hapjes en wijn achteraf zullen de middag bovendien nog wat romantischer maken.

25. Ga schaatsen

Als de strenge winter aanbreekt, trekt iedereen zich terug in het warme huis. De lage temperatuur is voor velen reden om geen enkele stap buiten de deur te zetten. Toch is er zelfs dan nog genoeg leuks te doen, zoals schaatsen. Zoek daarom een lokale ijsbaan op als het ijs hard genoeg is. Als jullie beiden nog niet kunnen schaatsen, dan is dit de perfecte kans om samen iets nieuws te leren.

26. Doe een gezamenlijke fotoshoot

Scrol door de feed van Instagram of Facebook en je komt al snel een fotograaf tegen. Niet alleen zie je geregeld newborn- en cakesmash-foto’s voorbij komen van baby’s, maar ook modelfotografie waarin je vrienden zichzelf op hun best laten zien. Maak een afspraak met een fotograaf en leg de liefde die je voor elkaar voelt vast op beeld.

27. Neem samen een kookles

Zijn jullie nog niet lang samen? Je weet meteen of de relatie kans van slagen heeft als je weet wie er beter is in de keuken. Er zijn veel locaties die kooklessen aanbieden aan het publiek. Meld je aan en ontdek samen met je partner wat je nog niet weet over koken. Wie weet, misschien leer je iets waardevols.

28. Probeer Geocaching

Deze hedendaagse schattenjacht in de echte wereld is het perfecte avontuur. Ga naar geocaching.com om je actieve ontsnapping aan huis te beginnen. Gebruik de app om naar een geocache in de buurt te navigeren. Zodra je de geocache hebt gevonden, teken en dateer je het logboek. Plaats de geocache terug waar je hem hebt gevonden en log je ervaring. Oja, vergeet niet een pen mee te nemen.

29. Zoek je toekomstige huis

Pak de fiets of auto en ga op zoek naar het huis waar jullie beiden van dromen. Verlaat de drukke stad om de villa’s in de omgeving te bekijken. Je zult er versteld van staan wat voor mooie huizen je tegenkomt. Wie weet kom je je toekomstige huis wel tegen waar jullie later gaan wonen.

30. Laat je opsluiten in een escaperoom

Ontsnap aan de sleur van het dagelijks leven door jezelf vrijwillig op te sluiten. In een escaperoom wordt jullie probleemoplossend vermogen en samenwerking tot het uiterste getest terwijl je aanwijzingen ontcijfert om te ontsnappen.

31. Neem je vriend(in) mee naar een wijngaard

Verwen jullie zintuigen met een romantische uitje naar een wijngaard. Proef de rijke smaken van heerlijke wijnen terwijl je door de weelderige wijngaarden wandelt. Samen genieten van de serene schoonheid van het platteland terwijl je de kunst van wijnproeven ontdekt? Yes, please.

boottocht man vrouw

32. Bezoek een nabijgelegen meer

Waarom zou je ver reizen voor een dagje waterpret? Pak gewoon je handdoeken en zonnebrandcrème en ga naar het dichtstbijzijnde meer. Zwem, zonnebaad, speel strandspelletjes en ontsnap aan de stad.

33. Ga op een foodtour naar je favoriete plekken in de stad

Verwen je smaakpapillen tijdens een culinaire ontdekkingsreis door je eigen stad. Bezoek je favoriete eetgelegenheden en proef de beste gerechtjes. Zie het als een smakelijke reis door je eigen buurt, en je ontdekt misschien wel nieuwe verborgen juweeltjes.

34. Ga brunchen

Waarom zou je wachten tot de avond om uit te gaan eten? Sleep jezelf en je geliefde uit bed en ga brunchen op een zondag. Kies voor smakelijke pannenkoeken, vers geperste sapjes en een ontspannen sfeer. Het is de perfecte manier om de saaie zondag te beginnen met een vleugje luxe.

35. Bezoek een brouwerij

Ontdek de geheimen achter je favoriete brouwsels door een brouwerij te bezoeken. Leer het ambacht van het bierbrouwen kennen terwijl je mag proeven van diverse (speciaal)bieren. Proost op nieuwe smaken en herinneringen.

36. Ga zwemmen in een tropisch zwembad

Waan je in een exotisch paradijs zonder het land te verlaten. Zoek een tropisch zwembad in de buurt en duik in het verfrissende water. Sluit je ogen en voel de stress wegsmelten terwijl je jezelf omringt met de sfeer van een tropisch toevluchtsoord. Het is net echt.

37. Probeer een nieuw restaurant

Eentje die je normaal gesproken nooit zou kiezen. Dus stap uit je culinaire comfortzone en probeer een restaurant met een onbekende keuken. Wie weet ontdek je wel een nieuwe favoriete smaak.

38. Neem een frisbee mee en ga naar het park

Laten we teruggaan naar de simpele geneugten van het buitenleven. Pak een frisbee en ga naar het park voor een ontspannen middag. Gooi de frisbee heen en weer terwijl je geniet van elkaars gezelschap ¬– zo simpel kan het zijn.

39. Ga minigolfen of probeer het echte werk

Test jullie behendigheid en competitieve geest op de minigolfbaan. Of als je avontuurlijker bent, ga dan voor een rondje echt golf.

40. Neem samen een acteer- of improvisatiecursus

Laat je innerlijke acteur of actrice los en volg samen een acteer- of improvisatiecursus. Misschien zal jullie creativiteit stimuleren, maar het zal je zeker uit je comfortzone halen en onverwachte grappige momenten creëren.

41. Ga live theater kijken

Laat je meevoeren door de magie van live theater. Koop kaartjes voor een toneelstuk of musical en beleef een avond vol drama en emotie. Het is alsof je in een andere wereld stapt, weg van de dagelijkse beslommeringen.

42. Neem je vriend(in) mee naar een vlooienmarkt

Ga samen op schattenjacht op een lokale vlooienmarkt. Wie van jullie vindt het duurste item voor een habbekrats? Probeer unieke vondsten te ontdekken, hoor verhalen aan achter oude voorwerpen en neem misschien zelf wel een vintage schat mee naar huis.

43. Bekijk het uitzicht vanaf het hoogste punt in de buurt

Ga de hoogte in voor een adembenemend uitzicht over je stad of de natuur. Of het nu een uitkijktoren, heuveltop, of wolkenkrabber is, het geeft je een nieuw perspectief op de wereld en een moment om samen te genieten van het panoramabeeld.

44. Ga bowlen, poolen of speel een potje snooker

Laat je competitieve kant zien tijdens een avondje bowlen, poolen of snooker. Spellen die plezier garanderen: wie zal de koning of koningin van de biljarttafel zijn?

man vrouw date

45. Reconstrueer de eerste date

Keer terug naar waar het allemaal begon en herbeleef jullie eerste date. Of het nu een romantisch diner was of een spontane wandeling, het zal jullie doen glimlachen terwijl jullie terugdenken aan die bijzondere dag.

46. Bezoek een stand-up comedyshow

Lachen is het beste medicijn, en een avondje stand-up comedy is de perfecte remedie voor een vermoeide geest. Geniet van de grappen en grollen van getalenteerde komieken voor gegarandeerd lachplezier.

47. Ga skinnydippen

Waarom niet eens een beetje ondeugend zijn? Als je de kans hebt om ergens afgelegen te zwemmen, probeer dan eens skinnydippen. Stel jezelf bloot aan het leven en geniet een beetje van je vrijheid.

48. Duik uit een vliegtuig en ga skydiven

Als jullie echte waaghalzen zijn, waarom dan niet letterlijk uit je comfortzone springen? Ga skydiven voor een onvergetelijke adrenalinekick en maak de ultieme ervaring van de vrije val mee.

49. Neem samen een dansles

Stap op de dansvloer en volg samen een dansles. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt of niet, het gaat om het plezier van bewegen op de muziek en de intieme connectie die dansen kan creëren.

50. Ga ballonvaren in een luchtballon

Stijg op in de lucht en ervaar de ultieme romantiek tijdens een ballonvaart. Zweef geruisloos over het landschap terwijl je samen geniet van het adembenemende uitzicht. Het is iets heel bijzonders: de ervaring van zweven onder de wolken.

51. Speel een lasergame

Wat is er niet leuk aan om rond te rennen en samen met je vriend of vriendin andere mensen te ‘schieten’? Speel dan uiteraard wel bij hetzelfde team om te voorkomen dat je het vizier op elkaar moet richten. Oftewel, creëer je army of two.

cocktail man vrouw

Leuke dingen om te doen als je blut bent

Jezelf vermaken terwijl je iets leuks onderneemt met je vriend of vriendin hoeft helemaal geen aanslag op je bankrekening te zijn. We snappen het, soms rinkelt de financiële alarmbel en wil je de rode cijfers vermijden. Het is namelijk geen slim idee om te blijven feesten terwijl je portemonnee huilt. Geld uitgeven is geweldig, maar niet als het eigenlijk niet kan.

Gelukkig hebben we goed nieuws: er zijn nog altijd genoeg fantastische en creatieve ideeën om samen van te genieten zonder dat je een cent hoeft uit te geven. Dit zijn de beste dingen die je kunt doen wanneer je budget beperkt is:

52. Bezoek een gratis museum in de buurt

Je kunt ontzettend veel leren over je eigen stad of dorp door een lokaal museum te bezoeken. Samen heb je een leuk uitje buiten de deur, terwijl je op hetzelfde moment iets nieuws leert. Laat je verrassen en inspireren door de rijke museumschatten die in ons eigen land te vinden zijn. Bovendien kost het niets als je een museum zonder entree bezoekt.

53. Prank een vriend

Is er een vriend die iedereen continu voor gek houdt? Dit is je kans om wraak te nemen. Denk aan een wederzijdse vriend, een goede kennis of collega. Als er iemand is die het zowel verdient en erom kan lachen, is een ouderwetse prank altijd grappig. Bedenk stiekem een plan om hem of haar te pranken. Het kost wat tijd en voorbereiding, maar als het lukt is het een ervaring om nooit te vergeten.

54. Maak een wandeling in het bos

Een rustige wandeling kan aardig therapeutisch zijn na een lange dag werken. De stilte en de rust brengen je op nieuwe gedachten zoals je dat niet ervaart als je thuis op de bank hangt. Loop gewoon rond met je vriend of vriendin terwijl je geniet van de natuur. Als je een rustig plekje kunt vinden, kun je zitten en genieten van de schoonheid van de natuur.

55. Speel Truth or Dare

Herleef het beruchte kinderspel Truth or Dare door om de beurt elkaar de eeuwenoude vraag te stelen. Vertel je de waarheid of voer je een opdracht uit? Speel de Engelse Truth or Dare-variant of het Nederlandse ‘Doen, Durven of de Waarheid’ om elkaar nóg beter te leren kennen.

56. Staar naar de sterren

Ontwijk de straatverlichting, zoek een rustig plekje uit en kijk omhoog naar de sterren. Dit is een van de meest romantische activiteiten die je met je vriend(in) kunt doen. Als je geluk hebt zie je misschien een vallende ster om ieder een wens te kunnen doen.

57. Bedenk een nieuwe mocktail om naar je vriend(in) te vernoemen

Je hebt vast weleens genoten van een verfrissende mocktail in een gezellig café. Waarom niet je eigen speciale drankje creëren en het naar je geliefde vernoemen? Maak een kleurrijke mix van sappen, siropen en garneringen, en bedenk een pakkende naam die hun persoonlijkheid weerspiegelt.

58. Pak een pen en versier het lichaam van je partner met een denkbeeldige tattoo

Laat je creativiteit de vrije loop en verander je partner in een levend kunstwerk, Neem een pen en teken denkbeeldige tatoeages op zijn of haar huid. Vertel het verhaal achter elke ontwerp en waarom je denkt dat het bij hen past.

59. Geef je partner een voetmassage

Weg met stress? Laat je partner even alle stress van de dag vergeten door hem of haar een ontspannende voetmassage te geven. Gebruik wat lotion of olie en neem de tijd om elke teen, de boog van de voet en de enkels te verwennen.

60. Plan een marathon-sessie van je favoriete serie

Wanneer was de laatste keer dat je echt de tijd nam om te relaxen en je favoriete tv-serie te bingen? Nodig je partner uit voor een seriemarathon en duik samen in het verhaal. Zorg voor dekens, snacks en een gezellige sfeer.

61. Wissel een dag van rol

Soms is het leuk en leerzaam om in elkaars schoenen te staan, zelfs als het maar voor een dag is. Tijdens een ‘Wissel van rol’-dag krijg je de kans om elkaars taken en verantwoordelijkheden te ervaren. Jij neemt zijn of haar taken en verantwoordelijkheden over, en vice versa.

62. Bekijk elkaars kinderfoto’s

Ontdek de schattige en ondeugende kanten van elkaars jeugd door oude fotoalbums tevoorschijn te halen. Lach om de kapsels en mode van vroeger, en deel verhalen over jullie kindertijd.

63. Lees een boek aan elkaar voor

Ga terug naar de eenvoudige vormen van entertainment en lees een boek. Maar hier is de twist: lees het niet zelf, maar lees het aan elkaar voor. Kies een boek dat jullie beiden interesseert en wissel om beurten af met voorlezen.

wandeling stad

64. Neem je partner mee voor een late nachtwandeling

Hand in hand wandelen onder de sterren. Romantisch, toch? Geniet van de rustige straten en fluisterende nachtgeluiden. Het is een perfecte gelegenheid om diepere gesprekken te voeren.

65. Ga naar het centrum en bekijk mensen

Ga mensen kijken in het centrum van jullie stad. Zit op een bankje, bestel een ijsje en observeer de mensen die voorbij lopen. Verzin samen grappige verhalen over wie ze zijn en wat ze doen.

66. Bekijk de zonsopgang

Sta vroeg op en deel een magisch moment samen terwijl de zon langzaam boven de horizon opkomt. Neem een deken mee en zoek een rustige plek met uitzicht. De kleuren van de ochtendlucht zorgen voor een romantische start van de dag.

67. Woon een openbare lezing bij

Zoek een interessante openbare lezing of presentatie om bij te wonen. Het kan over kunst, wetenschap, geschiedenis of technologie gaan. Achteraf kunnen jullie samen discussiëren over wat jullie hebben geleerd en nieuwe inzichten delen.

68. Doe samen mee aan een vrijwilligersdag

Verspreid samen wat liefde en positieve energie door deel te nemen aan een vrijwilligersactiviteit. Het kan een strandopruiming, voedseluitdeling of dierenasielbezoek zijn. Jullie zullen niet alleen anderen helpen, maar ook de voldoening voelen van samen iets goeds doen.

69. Luister samen naar een audioboek

Dompel jezelf onder in een boeiend verhaal door samen naar een audioboek te luisteren. Kies een genre dat jullie allebei aanspreekt en laat je meevoeren door de stem van de verteller.

70. Plan een muziekavond in om nieuwe muziek met elkaar te delen

Muziek heeft de kracht om emoties te delen en herinneringen op te roepen. Maak een afspeellijst met nummers die voor jullie belangrijk zijn en deel waarom ze speciaal zijn. Ontdek ook nieuwe muziek en laat elkaar nummers horen die je op dat moment inspireren.

71. Neem samen een video op om later terug te kijken

Grijp je smartphone of camera en maak een leuke video samen. Het kan een vlog zijn van jullie dag, een grappige parodie, of gewoon een persoonlijke boodschap voor de toekomst. Vastleggen op video zorgt voor blijvende herinneringen.

72. Ga samen een persoonlijke vragenlijst af

Duik dieper in elkaars gedachten en gevoelens door een persoonlijke vragenlijst te beantwoorden. Stel vragen over dromen, angsten, favoriete herinneringen en toekomstplannen. Begrijp elkaar nóg beter en wordt nog closer.

strandwandeling man vrouw

Leuke uitstapjes om samen te doen

Waarom zou je je beperken tot een gezellig avondje uit als je een hele dag kunt plannen vol avontuur? Als dit niet iets is wat je vaak doet, dan is het hoog tijd om dat te veranderen. Een geweldig uitstapje kan die broodnodige verandering brengen. Of je nu naar Madame Tussauds gaat om selfies te maken met wassen beelden of jezelf terugvindt in een bootjesfile in Giethoorn, de lol begint pas echt wanneer je het samen doet.

Deze lijst van originele uitstapjes is perfect voor jou als je denkt dat je relatie wel een oppepper kan gebruiken. Of je nu op zoek bent naar een speciale manier om de verjaardag van je partner te vieren of gewoon wat meer pit in jullie samenzijn wilt brengen. Dit zijn de leukste uitjes die de vonk weer laten overspringen:

73. Ga kamperen

Ga samen een paar dagen het huis uit en wees voor een aantal dagen één met de natuur. Laat de elektronica thuis, leg de smartphone weg en geniet van alle geluiden in de natuur terwijl je lekker rondloopt. Voor de luxepaarden onder ons is er ook zoiets als glamping; de glamoureuze manier van kamperen.

74. Bezoek een trampolinepark

De trampoline is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor jonge volwassenen die nog een beetje flexibel zijn. Daar kom je al snel achter als je een trampolinepark bezoekt. Er is altijd een trampolinepark bij je in de buurt en in vele steden verspreid door Nederland. Het is sportief en gezellig om samen de trampolines onveilig te maken. Je kunt zelfs samen met je partner meedoen met een intensieve Fitjump work-out op de trampoline.

75. Bezoek een concert

Je hoeft niet naar een concert van Ed Sheeran of Lady Gaga om het leuk te hebben. Zelfs als het gewoon een lokale band is, kan een concert een leuk avondje uit betekenen. Vooral als je nooit naar een concert gaat is het een ervaring om niet te vergeten.

76. Probeer het Try Out-casinopakket

Ondanks dat je het hart van je geliefde al hebt gewonnen, valt er meer te winnen in het leven. En als we het over winnen hebben, waar kan dit nog beter dan bij Holland Casino? Om het casino te leren kennen heeft het casino van de staat een Try Out-pakket voor beginners. Waag je kansen op de blackjack tafel, zet in op jullie favoriete nummer aan de roulettetafel of ga voor de jackpot op de gokkasten.

77. Ga naar een pretpark

Pretparken zijn niet alleen voor kinderen die op schoolreisje gaan. Als er een park bij jou in de buurt is, ga dan ook op zoek naar de adrenaline. Efteling, Walibi of Slagharen? De keuze is reuze, om het zo maar te zeggen. Met meer dan honderd attractieparken verspreid door het land is er altijd een pretpark in de buurt.

78. Ga naar de dierentuin

Wie heeft gezegd dat de dierentuin alleen voor kleine kinderen is? Dat is het namelijk niet. De dierentuin is een leuk uitstapje om samen met je vriend of vriendin te doen. Bekijk de olifanten en orang-oetans en laat je verrassen door de krachtige uitstraling van de gorilla. Loop een rondje door de dierentuin en sluit het af met wat lekkers te eten en te drinken.

79. Bekijk het Nationaal Militair Museum

De grootste militaire collectie van Nederland bekijken? Dat kan bij het Nationaal Militair Museum in Soest. Met een gigantische collectie van meer dan 300.000 objecten heeft het NMM een indrukwekkende verzameling. En stuk voor stuk zijn het unieke exemplaren met een bijzonder verhaal.

80. Bezoek het Amsterdam Light Festival

Tijdens dit festival in december worden de grachten in Amsterdam versierd door de beste lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Dagelijks kun je de mooiste projecties langs de rivier de Amstel bekijken of langs de schitterende grachten in het centrum van de hoofdstad. Het Amsterdam Light Festival begint eind november tot ruim na het nieuwe jaar.

81. Bezoek het International Film Festival

Dit wereldwijde bekende festival in Rotterdam heeft een uniek karakter door de aandacht voor minder bekende filmmakers en innovatieve films die onafhankelijk gemaakt worden. Als je een liefhebber van films bent, dan kan dit IFFR-festival je een nieuwe blik op films geven.

82. Vier Vlaggetjesdag

Vier op 16 juni de eerste haringvangst met je vriend(in) in Scheveningen. Met een groots feestelijk programma is er genoeg te doen in de stad aan het water terwijl de toegang volledig gratis is. Bekijk de Oud-Hollandse ambachten die tentoongesteld worden en mooie vissersboten rondom de haven van Scheveningen. Met Vlaggetjesdag is Scheveningen een extra leuk uitstapje.

83. Bekijk de zandsculpturen

Zandvoort is ieder jaar de plek waar je de mooiste creaties van de beste ‘carvers’ uit Europa kunt bekijken. Van midden tot eind oktober wordt het Europees Kampioenschap Zandsculpturen gehouden waar kunstenaars uit verschillende landen iconen uit hun eigen cultuur creëren uit zand. Gedurende het jaar worden op verschillende plekken in Nederland zandsculpturen tentoongesteld.

84. Bezoek een nationaal park

Wist je dat ons land 21 nationale parken telt? Hoeveel heb jij er al bezocht? Juist, waarschijnlijk zijn het er nog lang geen 21. Deze parken geven samen een compleet beeld van de Nederlandse natuur; van duinen en bossen tot heide, laagveen en vennen. In de meeste parken kun je samen met een gids natuurwandelingen maken en uiteraard kun je ook zelf op pad gaan.

85. Bezoek het computermuseum

Ga terug naar je jeugd in het Bonami computermuseum in Zwolle. Bekijk Nederlands grootste collectie spelcomputers, arcadekasten en klassieke computers. Niet alleen kun je de oude gamecomputers aanschouwen maar ook zijn velen te bespelen. Ervaar de nostalgie van oude Nintendo-games tot de retro arcadespellen en ga de strijd aan je vriend(in).

86. Ga een dagje varen

Zoek de verkoeling op het water, huur een bootje voor een dag en hang lekker met je voeten overboord. Vanaf het water ziet alles er anders uit en als je tot rust wilt komen, is een dagje varen nooit een verkeerd idee. Al varend trekt het prachtige Nederlandse landschap aan je voorbij: trossen los en gaan.

87. Ga een dagje relaxen met een spa-dag

Niets verslaat de kunst van ontspannen zoals een dagje in de spa dat doet. Laat de stress wegsmelten terwijl warme bubbelbaden je lichaam omhelzen en de massages je spieren in rust laten gaan. Samen genieten en jezelf verwennen.

roadtrip man vrouw

88. Neem je partner mee op een korte roadtrip

Pak de auto in, zet je favoriete afspeellijst aan en ga samen op avontuur. Een korte roadtrip brengt je naar nieuwe plekken, pittoreske stadjes en prachtige uitzichten.

89. Begeef je tussen de bloemen op het Keukenhof

Stel je een zee van kleurrijke bloemen voor, zo ver als het oog reikt. Het Keukenhof is een betoverende plek om te wandelen met je geliefde. Dwaal tussen de tulpen en hyacinten en laat de schoonheid van de natuur jullie liefde nog meer bloeien.

90. Ontdek waar Anne Frank zich verborgen hield in het Anne Frank Huis

Stap terug in de geschiedenis en betreed het onderduikadres van Anne Frank. Terwijl je samen door de kamers sluipt waar ze zich schuilhield, voel je de impact van haar verhaal. Het is een emotioneel bezoek die jullie nog dichter bij elkaar kan brengen.

91. Bezoek een botanische tuin

Wandel hand in hand door een betoverende botanische tuin. Daar ontdek je exotische planten en bloemen van over de hele wereld.

92. Plan een weekendje weg naar het strand

Luieren op het zand, zwemmen in de zee en samen de zonsondergang bekijken – het strand is de perfecte achtergrond voor jullie liefdesverhaal.

93. Ga een dagje shoppen in een andere stad

Verras elkaar met een dagje winkelen in een nieuwe stad. Verken boetiekjes, proef lokale gerechten en vul je tassen met schatten.

94. Pak de koffers in en boek een mysteryflight

Laat het avontuur jullie bestemming bepalen met een mysteryflight. Je weet pas waar je naartoe gaat wanneer je op het vliegveld staat. Dat is pas een spannende reis vol verrassingen en onvergetelijke momenten.

95. Wandel als een toerist door het schilderachtige dorp De Zaanse Schans

Ontsnap aan de drukte van de stad en reis naar het charmante De Zaanse Schans. Daar kunnen jullie samen door historische molens en schilderachtige straatjes dwalen. Het is alsof je in een ansichtkaart stapt en samen een stap terug in de tijd zet.

96. Boek een weekendje weg naar een grote Europese stad

Europa heeft zoveel te bieden, dus waarom niet een weekendje weg naar een bruisende stad plannen? Verlies jezelf in de cultuur, de keuken en de bezienswaardigheden van die stad. Barcelona, Milaan, Praag: er is keuze genoeg.

97. Wijk uit naar een Bed & Breakfast voor de nacht

Verras je partner met een romantische overnachting in een knusse Bed & Breakfast. Geniet van de persoonlijke service, heerlijk eten en de warmte van een huiselijke sfeer.

98. Bewonder vlinders in de Vlinder Valei

Stap binnen in een betoverende wereld vol kleurrijke vlinders in de Vlinder Valei. Laat je betoveren door deze vliegende juweeltjes terwijl je hand in hand loopt.

vrienden selfie

Leuke dingen om met vrienden te doen

Ken je dat gevoel? Een hele week hard werken en dan komt het weekend om de hoek kijken, maar je hebt geen idee wat je moet doen. Het volwassen leven kan soms zo voorspelbaar aanvoelen, alsof elke dag een herhaling is van de vorige. Het is zo gemakkelijk om in een sleur te belanden en je te vervelen. Klinkt bekend, toch?

Maar in plaats van weer een avondje op de bank door te brengen, waarom geef je je leven dan niet een frisse boost door samen met je vrienden leuke activiteiten te ondernemen? Samen herinneringen maken is tenslotte waar het leven om draait, nietwaar? Of je nu zin hebt in avonturen in de buitenlucht, culturele ontdekkingen, of gewoon een gezellige tijd samen, we hebben een scala aan ideeën voor jullie verzameld.

99. Yoga in het park

Iets actiefs doen met je vrienden? Trek jullie sportkleding aan en ga naar het park voor wat frisse lucht en actieve ontspanning. De verschillende partneryoga-posities maken het leuker dan je zou denken. Doe het samen met je vrienden om te ontdekken hoe moeilijk yoga eigenlijk wel niet is.

100. Plan een waterballongevecht

Tijdens de heetste dagen van het jaar zoekt iedereen verkoeling. Terwijl de één in de lokale vijver springt om af te koelen, blijft de ander binnen met de airco op de hoogste stand. Een leukere manier om een hittegolf door te komen is een waterballonnengevecht met je vrienden. Zorg dat de ‘geen smartphone’-regel duidelijk is voor iedereen en bewaar alle telefoons in een afgesloten en waterdichte tas of leg ze binnen neer.

101. Binge YouTube samen

Geef elke persoon in de groep de kans om met zijn of haar favoriete video’s te pronken. Wees gewaarschuwd, je kunt kritiek krijgen op je selecties, maar dat maakt het juist leuk. Laat de leukste filmpjes zien die je de laatste tijd bent tegengekomen en laat de anderen dit ook doen.

102. Download een karaoke-app

Of je nu klinkt als Maan of Waylon; karaoke is altijd een geweldige manier om wat losser bij elkaar te worden. Het betekent een garantie op lachen om elkaars heldhaftige pogingen om de hoge noten te raken. Speel het gratis door een karaoke-app te downloaden in de appstore van je smartphone of koop een karaoke-kit met microfoon.

103. Gooi een bijl

Kenners van de hitserie Vikings zijn er bekend mee: bijlwerpen. Maar hoewel het enorm makkelijk lijkt op het witte doek, geldt dat niet voor het echte leven. Sterker nog: het is helemaal niet zo makkelijk om een bijl te gooien. Huur een baan en ga samen met je vrienden bijlgooien. Kies jij voor een Axe, Hatchet of Tomahawk?

104. Neem een nieuwjaarsduik

Begin het jaar met een frisse start door samen met je vrienden een nieuwjaarsduik te nemen. Scheveningen is al 65 jaar het toneel van deze Nederlandse traditie, maar ook op 200 andere plekken is het mogelijk om een nieuwjaarsduik te doen.

105. Vier carnaval samen

Verkleed, zing, drink en dans met je vrienden tijdens carnaval. Het is een leuke manier om het populaire evenement te vieren, vooral in het zuiden van het land waar het groots wordt gevierd. Neem het niet serieus en ervaar hoe leuk het is.

106. Organiseer een barbecue

In de zomermaanden is het tijd om de barbecue aan te steken. Natuurlijk kun je dit iedere dag samen doen zodra het kwik boven de 20 graden uitkomt, maar met vrienden is het veel leuker. Maak het leuker én lekkerder door je ruim van tevoren voor te bereiden om de saté te marineren en de burnt ends van buikspek de tijd te geven.

107. Host een pokeravond

Poker is een van de weinige casinospellen waarbij je zelf invloed hebt op de uitkomst. Met een stalen blik bereik je meer dan met een lach; poker is leuk om met vrienden te spelen. Speel het voor de fun of om kleingeld. Met een hapje en drankje erbij kan iedereen zich vermaken.

108. Bezoek een festival

Festivals zijn geweldig. Festivals met vrienden beleven is nog beter. Stel je voor: dansend in de open lucht, omringd door vreemden die binnen no-time vrienden worden, terwijl je geniet van de beste liveoptredens. Trommel je vrienden op en laat je meeslepen door de festivalroes.

109. Ga een dagje zeilen op de Waddenzee

De zeewind in je haren, de zon die op het water danst, en het gevoel van vrijheid dat je alleen op een zeilboot kunt vinden. Een dagje zeilen op de Waddenzee is als een avontuurlijke ontsnapping uit het alledaagse.

110. Plan een double-date

Waarom zou je alleen met je partner tijd doorbrengen als je die kostbare momenten kunt delen met vrienden? Een dubbeldate is als een vriendschappelijk avontuur met een extra dosis gezelligheid. Kies een leuke activiteit en maak er een leuke tijd van.

111. Bezoek de Pride in Amsterdam

De Pride in Amsterdam is een viering van liefde, diversiteit en vrijheid die je niet mag missen. Sluit je aan bij de kleurrijke parade, dans op de vrolijke beats, en omarm de boodschap van gelijkheid. Het is een feest waar iedereen welkom is, en een kans om te laten zien dat liefde altijd overwint.

112. Organiseer een themafeestje met vrienden

Wie houdt er niet van een goed feestje? Nodig je vrienden uit en organiseer een themafeest waar iedereen in verkleedkleding verschijnt. Of het nu een retro discofeest is of een griezelige samenkomst, bedenk samen met je partner de perfecte outfit en zie je vrienden transformeren tot enge gedaantes.

113. Organiseer een spelletjesavond met vrienden

Wanneer was de laatste keer dat je een ouderwetse spelletjesavond had? Haal de bordspellen tevoorschijn, stapel de kaarten op, en bereid je voor op een avond vol rivaliteit en gelach.

114. Ga gezamenlijk naar een outletcenter

Shoppen met vrienden in een outletcenter is als schatzoeken voor koopjesjagers. Slenter door de gangpaden, ontdek de beste koopjes en geniet van het gevoel van voldoening wanneer je die geweldige deal scoort. Combineer een dagje weg met je vriend met een upgrade van je garderobe.

115. Doe mee aan een color- of strongmanrun

Ben je klaar voor een sportieve uitdaging? Meedoen aan een color- of strongmanrun is een adrenalinekick. Laat jezelf samen met je vrienden onderdompelen in een zee van kleuren of trotseer de hindernissen van een strongmanparcours.

116. Bezoek een voetbalwedstrijd

Er gaat niets boven de sfeer van een voetbalwedstrijd. De tribunes bruisen van energie, de fans zingen uit volle borst en de spanning is te snijden. Ga samen met je vrienden en juich samen met duizenden anderen voor de overwinning.

117. Ga karten

Voel de adrenaline gieren terwijl je met hoge snelheden door de bochten scheurt tijdens een kartingavontuur. Het is als een echte Formule 1-race, maar dan met vrienden en zonder de gevaren. Daag elkaar uit voor een race vol actie en zie wie de ultieme kartkampioen wordt.

118. Bekijk de foto’s en video’s van vorige vakanties

Herbeleef de magie van vorige vakanties door samen de foto’s en video’s te bekijken. Het is als een reis door de tijd, vol lachende gezichten, prachtige landschappen en gekke avonturen.

119. Ga paintballen

Betreed het slagveld van paintball en laat je innerlijke krijger los. Ben jij de maniak die geen angst kent of de camper achter de boom? Paintball is een spannend spel vol strategie en actie, waar vriendschap wordt getest terwijl je elkaar met verfkogels bekogelt.

120. Wandel de Nijmegen Vierdaagse

Als jullie van wandelen houden en een flinke dosis doorzettingsvermogen hebben, dan is de Nijmegen Vierdaagse een geweldige uitdaging om met vrienden aan te gaan. Samen de kilometers afleggen, genieten van prachtige landschappen en de voldoening van het voltooien van deze legendarische tocht: dat zorgt voor onvergetelijke momenten en een diepere band met je vrienden.

121. Plan een potluck-diner bij iemand thuis

Een potluck-diner is als een culinair avontuur met vrienden. Kies een vriend(in) die bereid is om gastheer of gastvrouw te zijn en nodig je vrienden uit om deel te nemen aan deze smakelijke samenkomst. Iedereen brengt een gerecht mee om te delen, en het resultaat is een tafel vol heerlijke zelfgemaakte lekkernijen.

Heb je ooit eerder zo’n lange en uitgebreide lijst gezien vol met leuke dingen en activiteiten die jij en je partner kunnen ondernemen? Het is alsof je een schatkist vol mogelijkheden hebt ontdekt, en de schat is niets minder dan quality time samen doorbrengen. Maar wacht, we zijn nog niet klaar. Want de wereld van leuke activiteiten is eindeloos en er valt nog zoveel te ontdekken.

Nu je deze lijst hebt doorgenomen, kun je alvast een paar leuke plannen maken. Misschien besluit je om binnenkort een picknick in het park te organiseren, een spontane roadtrip te maken of die ene kookcursus te volgen waar je het al zo lang over hebt gehad. Het draait allemaal om het koesteren van die bijzondere momenten samen.

Zoek je inspiratie voor een geweldige date night? Check dan deze lijst met beste date-ideeën eens. Er zit vast iets tussen waarmee je de romantische vonk kunt aanwakkeren. Dus, waar wacht je nog op? Ga eropuit, probeer nieuwe dingen, en houd die vonk in jullie relatie in stand. Want de wereld ligt aan jullie voeten, vol avonturen om te beleven en herinneringen om te maken.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
10 reacties