Parship

4,3 van 5

Parship is dé datingapp voor serieuze liefdeszoekers. Met een uitgebreide persoonlijkheidstest matcht deze app je met gelijkgestemde singles. Je eindigt niet zomaar op een willekeurige date, maar met iemand die werkelijk bij je past. Kortom, Parship maakt de zoektocht naar liefde eenvoudig, leuk en vooral doeltreffend.

PluspuntenEffectieve matching-algoritmesUitgebreid profiel aanmakenHoogwaardige gebruikersdatabase
MinpuntenHoge prijsZelf zoeken niet mogelijkBeperkte mogelijkheden

Het omschrijft zichzelf als de ‘nr. 1 in serieuze relaties’ en bestaat al vanaf 2003. We hebben het over Parship, een datingapp en website voor serieuze singles. Het is nu uitgegroeid tot één van de populairste datingsites van Nederland. De kans is groot dat je wel eens een reclamespotje van Parship op tv hebt gezien of op de radio hebt gehoord, want Parship draait al een tijdje mee in de online datingwereld.

Parship richt zich voornamelijk op hoogopgeleide singles van 30 jaar en ouder, maar als je oprecht bent dan maakt je opleiding of leeftijd niet uit. Op ieder moment van de dag zijn er duizenden singles online bij Parship. Deze singles zijn ook nog eens erg actief met meer dan 100.000 verstuurde berichten per maand.

Bekijken op Parship

Voor wie is het?

De singles van Parship zijn goed verdeeld qua geslacht. Zo is 52 procent man en 48 procent vrouw. Het percentage vrouwen bij Parship ligt hoger dan bij de andere datingsites, mogelijk door het serieuze karakter van de datingsite. Op de website adverteert Parship met het gegeven dat 38 procent van de singles een relatie vindt via de datingsite. Hiernaast is 76 procent van de singles 30 jaar of ouder. Het aanbod van Parship is met name bedoeld voor singles met een hoog opleidingsniveau, bijvoorbeeld een afgeronde HBO of academische opleiding. Maar inmiddels is deze doelgroep uitgebreid tot… iedereen die eerlijk en oprecht is.

De datingsite bestaat al bijna 20 jaar en was eerst gericht op hoger opgeleiden. Echter bleek dat de succesformule ook voor andere doelgroepen gebruikt kon worden. In 2015 besloot Parship dan ook om jongeren en ouderen te helpen bij het vinden van een geliefde. Je leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur en opleidingsniveau maken niet meer uit voor Parship: iedereen is welkom.

parship app

Hoe werkt Parship?

Het is niet moeilijk om te begrijpen hoe de Parship datingsite werkt. Het wijst zich allemaal vanzelf doordat het een “simpele” datingsite is. Na aanmelding word je een vragenlijst voorgeschoteld met 32 vragen die inhaken op alle belangrijke aspecten in een relatie. Dit is een persoonlijkheidstest die Parship gebruikt als de basis voor het op wetenschap gebaseerde persoonlijkheidsprofiel. De uitkomsten van de test bepalen aan welke singles je gekoppeld wordt.

Anders dan bij de “klassieke” datingsites kun je niet door de profielen van andere singles bladeren. Je krijgt alleen de profielen van singles te zien die gekozen zijn door het algoritme. Parship is geen swipe-app. Parship staat voor diepgang, gebaseerd op een wetenschappelijke benadering van matchen. Aan de hand van de volgende 5 stappen legt Parship uit hoe dit principe werkt:

5 stappen naar een serieuze relatie

Bij Parship weten ze – na 18 jaren ervaring – welke aspecten belangrijk zijn voor liefdesrelaties. Door de jaren heen heeft de datingapp een systeem ontwikkeld waarbij de partnervoorstellen worden bepaald door een algoritme, een ingewikkelde formule dat rekening houdt met een groot aantal persoonlijkheidskenmerken. Dat systeem noemen ze het Parship-principe. Het heeft één doel:
het koppelen van singles die bij elkaar passen en samen gelukkig kunnen zijn; niet voor even, maar voor altijd.

1. De persoonlijkheidstest

Parship’s persoonlijkheidstest bestaat uit een vragenlijst die iedereen moet invullen. Aan de hand van de antwoorden die je geeft, kan het systeem inzicht krijgen in wie je bent, wat belangrijk voor je is en welke eigenschappen jou vormen. Volgens Parship doen ze dit op basis van 32 eigenschappen die fundamenteel zijn voor een liefdesrelatie die kans heeft om te slagen. Maar het zijn niet zomaar vragen: ze zijn gesteld op een manier waarop je eerlijke antwoorden geeft, niet de antwoorden die sociaal wenselijk zijn. Alleen zo krijgt Parship een reëel en grondig inkijkje in je persoonlijkheid.

2. Het resultaat van de test

Weet jij wie jij bent? Het klinkt misschien als een zweverige vraag, maar zelfkennis is meestal een cruciaal onderdeel in het vinden van een duurzame relatie. Daarom biedt Parship iedereen in inzicht in zichzelf door de resultaten van de persoonlijkheidstest met je te delen. De kenmerken die in de test naar voren komen, worden als een overzicht in je profiel geplaatst. Als je het nog niet weet, dan geeft dit overzicht je een beeld van hoe je bent in een relatie en waaraan een geschikte partner voor jou zou moeten voldoen.

“Verliefd worden is meer dan toeval.” – Parship

3. De herkenning van patronen

Als mensen maken we sommige fouten vaker dan we zouden willen. Bijvoorbeeld bij de keuze van een partner, die uiteindelijk niet goed voor ons is. Het Parship-principe probeert daar rekening mee te houden door patronen te herkennen. Dat zijn bijvoorbeeld de elementen in je persoonlijkheid die voor negatieve ervaringen in relaties kunnen zorgen. In combinatie met je gewoonten zorgt het systeem ervoor dat deze zogenoemde relatievalkuilen vermeden worden, door de juiste partners voor te stellen.

matching punten

4. De matchingprocedure

Allemaal leuk en aardig die wiskundige formules, maar hoe maken ze dan die matches? Bij Parship wordt je persoonlijkheid vergeleken met die van anderen. Wat voor jou werkt, werkt voor een ander misschien helemaal niet. Aan de hand van verschillende factoren maakt Parship de koppeling tussen de persoonlijkheden van de leden. Soms zijn het juist de tegenpolen die gematcht worden, bijvoorbeeld omdat ze een aanvulling voor elkaar kunnen zijn, andere keren zijn het mensen met gelijkwaardige levens, zodat een relatie moeiteloos kan beginnen.

5. Het voorstellen van partners

Bij de laatste stap gaat Parship daadwerkelijk potentiële partners voorstellen. En bij elk voorstel die je een score die bepaalt is door het matchingssysteem. Hoe hoger de score, hoe beter je bij elkaar past. Maar dat is niet het enige, uiteraard kun je zelf ook eisen stellen aan een partner. Denk aan een leeftijdsbereik, regio of lengte. Rekening houdend met deze eisen stelt Parship leden voor. Zit er iemand tussen die je hart sneller laat kloppen? Dan kun je met behulp van verschillende manieren met deze persoon in contact komen.

Meer informatie

Chatten, foto’s en video’s

Een van de grootste voordelen van Parship is dat je onbeperkt met andere gebruikers kan chatten. De chatfunctie voelt dan ook wel een beetje aan als WhatsApp en is eenvoudig te gebruiken. Daarnaast kun je foto’s toevoegen aan je profiel, welke wel eerst nog worden gekeurd door de site. Je kunt ook uiteraard foto’s van andere leden bekijken. Het is mogelijk om foto’s wazig te maken en pas op een later moment helder te maken. Dat zorgt voor net wat meer veiligheid voor sommige gebruikers.

Videodates

Tegenwoordig kun je bij Parship ook daten dankzij een videoverbinding. Videochatten is natuurlijk helemaal van deze tijd en nu beschikbaar op de datingsite. Zo maakt Parship het mogelijk om niet meteen fysiek af te spreken om te ontdekken of er iets van chemie is, maar dit virtueel te doen met behulp van een videodate. Leg contact en ontmoet elkaar voor het eerst online met een videogesprek. Zo kun je kijken of het klikt met je match en of je elkaar in het echt wilt ontmoeten. Een preview van de Parship-videodate:

Onze beoordeling van Parship

Met een tik op mijn scherm ben ik in staat miljoenen singles binnen handbereik te hebben. Maar hier valt het eerste dilemma al: Parship lijkt meer een exclusief jachtclub, toegankelijk voor een klein groepje nieuwe leden per dag. Geen miljoenen leden dus, maar een selectief groepje singles die altijd op zoek is naar de beste match. Op het eerste gezicht lijkt deze exclusiviteit een hindernis, maar in werkelijkheid sijpelt er een soort authenticiteit door. Nee, Parship is niet zomaar een vissersnet die elke vis wil vangen…

Die authenticiteit blijkt ook uit de stevige kosten die aan het lidmaatschap zijn verbonden. Maar net zoals de beste champagne, gaat kwaliteit gepaard met een steviger prijskaartje. Althans, dat hoop ik maar. Parship is de Bentley van de datingapps, maar je betaalt ook voor de exclusieve ervaring. Dat merk je meteen. Elk profiel is uitvoerig, vol details die alles vertellen over iemands persoonlijkheid. Het is als het genot van een zesgangen menu in een sterrenrestaurant, in plaats van een snelle snack aan de zijlijnen van het datingspel.

En dan dat wonderschone gebruiksgemak. Alles is gestructureerd, met een lay-out zo helder dat eigenlijk iedereen het snapt. Mooi meegenomen bij dit alles is dat de goedgevulde zee van Parship vol zit met serieuze kandidaten. Waar andere datingapps de fun en flits van vluchtige avonturen hebben, brengt Parship de diepte van de oceaan – met potentiële partners zo echt en oprecht als ze komen.

Het opmerkelijkste moment tijdens mijn Parship reis? Dat moet de uitgebreide persoonlijkheidstest zijn geweest – een test van ontdekking en zelfreflectie. Parship gooit het roer volledig om bij de matchmaking, waarbij wordt gekeken naar wie jij echt bent. Dit is geen oppervlakkige zeiltocht, hier ga je de diepte van de zee in. Parship wilt weten welke elementen van persoonlijkheid er in je zitten. Het gaat voorbij aan de gebruikelijke favoriete kleur of dier, hier wordt gekeken naar de kern: jouw persoonlijkheid.

Zeker, Parship heeft de prijs van een luxe jacht. Maar voor alle serieuze singles die de zeeën willen doorkruisen op zoek naar hun ware liefde, zou dit wel eens de beste reis kunnen zijn die je ooit hebt ondernomen. Beoordeeld met een 4,3 van 5, vaart Parship stevig op de golven van de digitale datingscene, met de belofte van hoge kwaliteit singles en het vinden van ware liefde.

Beoordeling vond plaats in augustus 2023 door Thomas Lammers.

Gratis of betaald

Elk lid begint op Parship als een gratis lid. Je krijgt bij Parship een persoonlijk profiel, een berichten-inbox en toegang tot de profielen van andere leden. Met behulp van ijsbrekers en digitale glimlachen kun je laten merken dat je een single leuk vindt. Zonder een vorm van betaling kun je berichten ontvangen en beantwoorden. Dit is echter niet onbeperkt en als gratis lid zijn er meer beperkingen.

Zo kun je de lokale zoekfunctie niet gebruiken, kun je niet het eerste contact leggen en ontvang je het uitgebreide persoonlijkheidsrapport niet. Voor de meeste gebruikers gaat het echter om het berichten versturen, en dat is gedeeltelijk zonder kosten. Mocht je nog twijfelen, dan is dit de ideale manier om kennis te maken met de datingwebsite.

Als je eerst de datingsite wilt testen voordat je een betaling doet dan kun je met een gratis lidmaatschap relatief veel doen. Mocht je daarna gebruik willen maken van alle functionaliteiten dan kun je op elk ogenblik een betaald lidmaatschap nemen.

Bezoek Parship

Premium lidmaatschap

Je kunt gratis een proefaccount aanmaken bij Parship, maar dat is slechts voor een korte periode. Het kan zijn dat je nog wat langer actief wilt blijven op de datingsite of graag de overige functies wilt uittesten. In dat geval kan je een ‘Premium’ account nemen: het betaalde lidmaatschap van Parship dat toegang geeft tot alle functies.

Het Premium lidmaatschap van Parship is een abonnement. De goedkoopste optie is het Parship Premium lidmaatschap van 24 maanden, dat neerkomt op € 33,90 per maand. Een Premium lidmaatschap is ook mogelijk met een looptijd van 12 maanden, voor een bedrag van € 49,90 per maand. Daarnaast is er een abonnement met een looptijd van 6 maanden, dat beschikbaar is voor € 79,90 per maand. Houdt er wel rekening mee dat er extra kosten zijn als je in termijnen betaalt.

  • 24 maanden voor € 813,60 (€ 33,90 p/m)
  • 12 maanden voor € 598,80 (€ 49,90 p/m)
  • 6 maanden voor € 479,40 (€ 79,90 p/m)
Aanvullende diensten

Onderdeel van het premium lidmaatschap is een rapport met de analyse van je partnerschaps-persoonlijkheid. Voor Premium-leden is dit rapport gratis beschikbaar als PDF. Ben je een basislid van Parship, maar wil je dit rapport ook graag ontvangen? Dat is mogelijk voor een eenmalige vergoeding van € 129,-. Je kunt op ieder moment het Premium-abonnement bij Parship opzeggen, neem daarvoor contact op met de klantenservice.

App en website

Parship is een multi device-platform, wat betekent dat de app beschikbaar is op een groot aantal apparaten. Zo schakel je eenvoudig over van de iPhone-app van Parship naar de laptopversie. De datingsite heeft een website waarop je kunt inloggen en chatten, maar ook is het mogelijk om dit vanuit de geavanceerde app te doen. Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS gebruikers. Het handige van de app is dat je Parship altijd bij de hand hebt – en daardoor 24/7 op de hoogte kunt zijn van je berichten en profielinteractie.

App StoreGoogle Play

Over Parship

De datewereld is door de komst van het internet compleet op zijn kop gezet. De meeste geliefden ontmoeten elkaar tegenwoordig via een van de bekende datingapps, waarvan Parship er één van is. Datesite Parship wist zich al snel te onderscheiden en uit te groeien tot een succesvol datingplatform.

Dankzij een unieke formule worden er perfecte matches gecreëerd. In het verleden is al uitgewezen dat dankzij de wetenschappelijke formule veel stelletjes bij elkaar zijn gekomen. Daarnaast beschikt Parship over een professionele klantenservice en een gebruiksvriendelijk platform. Een serieuze relatie kun jij dan ook echt vinden bij Parship. Parship is niet voor niets één van de betrouwbaarste en beste datingsites van ons land.

Hoe succesvol is Parship?

De datingwebsite Parship beschikt over een relatief hoog succespercentage van 38%, zo zegt de datingapp zelf. Bijna 4 op de 10 gebruikers vindt uiteindelijk een partner via de site. Het percentage ligt hoger dan de meeste concurrenten. Dat heeft de datingsite te danken aan de ingewikkelde maar succesvolle formule die ook daadwerkelijk goede matches weet te vinden. Natuurlijk speelt de vastberadenheid van de leden ook een grote rol in het succes van Parship.

Klantenservice

De klantenservice van Parship is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar. Je kunt telefonisch contact zoeken met een medewerker of een mailtje sturen. Het hoofdkantoor van de site is gevestigd in Amsterdam. Normaliter krijg je binnen 24 uur een reactie op je e-mail, maar een beller is altijd sneller. Parship beschikt over het keurmerk Veilig Daten, waardoor je zeker bent van een betrouwbare date-ervaring. De kans is groot dat Parship binnen een relatief korte tijd een livechatfunctie zal lanceren, zodat je ook kan chatten met de klantenservice.

Parship

Beoordeel Parship

Alle beoordelingen van Parship

3,6
Rated 3,6 out of 5
3,6 van 5 sterren (op basis van 16 reviews)
Uitstekend13%
Heel goed50%
Gemiddeld25%
Slecht12%
Verschrikkelijk0%

Serieuze intenties, maar kost wat tijd

Rated 4,0 out of 5
30 mei 2024

Parship is voor serieuze intenties, maar het kost wel wat tijd. De matches zijn niet meteen daar, maar als je geduld hebt, zijn ze het waard

Joost
Gecontroleerd

Te serieus wat mij betreft, ik heb liever wat losser

Rated 3,0 out of 5
27 mei 2024

Parship lijkt te focussen op serieuze relaties. Niet voor oppervlakkige ontmoetingen. Dat hadden ze ook wel eerder mogen zeggen, voordat ik die extreem lange vragenlijst doorliep

Koen
Gecontroleerd

Gedetailleerde profielen

Rated 4,0 out of 5
22 mei 2024

Wat ik waardeer aan Parship is dat de profielen heel gedetailleerd zijn. Hierdoor kun je echt een goed beeld krijgen van iemand voordat je een gesprek begint. Het helpt om te voorkomen dat je tijd verspilt aan mensen die niet bij je passen

Droomdag
Gecontroleerd

Veel serieuze gebruikers

Rated 4,0 out of 5
15 mei 2024

Wat mij opvalt aan Parship is dat er veel serieuze gebruikers actief zijn. Mensen lijken hier echt op zoek te zijn naar een serieuze relatie en niet alleen naar een snelle flirt. Dit maakt het gemakkelijker om iemand te vinden die bij je past op lange termijn

Britt
Gecontroleerd

Hoge prijs

Rated 2,0 out of 5
3 mei 2024

Een nadeel van Parship is dat het abonnement vrij duur is in vergelijking met andere datingapps. Hoewel de app veel serieuze gebruikers heeft, vind ik de prijs soms een beetje hoog, vooral omdat je niet zeker weet of je een match zult vinden

JULIA
Gecontroleerd

Geweldige ervaring!

Rated 4,0 out of 5
30 april 2024

Parship is echt leuk! Heb daar een fantastische tijd! Mensen zijn vriendelijk en open

Mandy91
Gecontroleerd

Tweede kans

Rated 4,0 out of 5
26 april 2024

Veel mensen met een verleden, maar ook met hoop op een nieuwe start

Max V
Gecontroleerd

Te weinig matches

Rated 3,0 out of 5
1 april 2024

Zie titel.

Lvh
Gecontroleerd

Voor hoogopgeleden

Rated 4,0 out of 5
17 maart 2024

Lijkt gericht op hoogopgeleide mensen. Dat ben ik niet. Soms heb ik het idee dat mensen daar alleen maar naar kijken maar er is nog zoveel meer te ontdekken in een mensen dat wat ze voor opleidingen hebben gedaan

Udo
Gecontroleerd

Geen titel

Rated 4,0 out of 5
31 januari 2024

Elke dag nieuwe matches, houdt het spannend

Tom
Gecontroleerd

Diepgaand

Rated 3,0 out of 5
30 januari 2024

Diepgaande gesprekken, maar je moet wat geduld hebben om de juiste match te vinden

Sup
Gecontroleerd

Werkt het wetenschappelijke?

Rated 3,0 out of 5
27 januari 2024

Ik vraag me af of dat wetenschappelijke gaat helpen. De matchen lijken wel van kwaliteit, waar ik naar op zoek ben. Redelijk veel nette mannen die zich aan de etiquette houden, maar soms voelt het een beetje te serieus voor mij.

Elfje
Gecontroleerd

OKE

Rated 5,0 out of 5
21 december 2023

Geweldige klantenservice en gebruiksvriendelijk

Bassie
Gecontroleerd

Mensen zijn serieuzer

Rated 4,0 out of 5
8 oktober 2023

Goed doordachte app met een leuke partnervoorstellen. Je merkt dat mensen hier serieus zijn. Alleen die eindeloze vragenlijsten, pff. Maar ja, je krijgt er wel goede matches voor terug

Jan
Gecontroleerd

Heel goed

Rated 5,0 out of 5
4 oktober 2023

Ik ben echt super enthousiast! Ik heb mijn huidige partner via deze app ontmoet en we zijn dolgelukkig. Niets dan lof voor dit platform, echt een aanrader!

Ayden
Gecontroleerd

Flop

Rated 2,0 out of 5
27 september 2023

Wat een flop. Duur en echt niet wat ik zocht. Matches stellen ook niks voor. Had hoge verwachtingen maar die zijn niet waargemaakt.

Fatima
Gecontroleerd