Parship opzeggen: hoe kun je je Parship profiel verwijderen?

Michael Slender
Door Michael Slender
5 minuten leestijd

Ben je klaar met Parship? Je hebt dé match gevonden waarnaar je op zoek was, of juist helemaal niemand: er komt een moment dat je niet meer lid wilt zijn van Parship. Datingsites zoals Parship zijn tijdelijke hulpmiddelen voor het vinden van liefde. Niemand verwacht dus dat je altijd lid blijft van de datingsite.

De leden komen en gaan bij Parship. Want dat is uiteindelijk het doel: aanmelden, liefde vinden en opzeggen. En als dat moment is aangebroken, dan vraag je je af hoe je Parship kunt opzeggen. Als je er klaar voor bent om vaarwel te zeggen tegen je Parship-profiel, zijn dit de stappen om te doorlopen.

Bezoek de website

De eerste stap in het verwijderen van je Parship-profiel is het bezoeken van de Parship website op https://www.parship.nl. Je profiel uitschrijven is niet mogelijk via de app van Parship. Inloggen is wel mogelijk via de browser van je smartphone, hoewel het zich wat makkelijker wijst als je dit een computer of laptop doet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Gratis- en Premium-lidmaatschap

Zowel het Gratis- als het Premium-lidmaatschap van Parship zijn op te zeggen, alleen werkt dit wel iets anders. Daarom vermelden we voor beide lidmaatschappen de procedure om je account te verwijderen.

Gratis lidmaatschap

Als gratis lid kun je je lidmaatschap op elk moment opzeggen. Wanneer je er klaar voor bent, kun je je profiel permanent en onherroepelijk van Parship verwijderen. Dat doe je op de volgende manier:

  1. Log in en ga naar “Mijn Parship”.
  2. Onder “Gegevens en instellingen” zie je de rubriek “Profielstatus”
  3. Tik op de link om je profiel te verwijderen.
  4. Bevestig de verwijderen van je profiel door je wachtwoord in te vullen.

Premium lidmaatschap

De werkwijze is anders als je hebt betaald voor een Premium lidmaatschap. Om je profiel op te zeggen is een schriftelijke opzegging vereist. Het is niet nodig om daadwerkelijk een handgeschreven brief te verzenden naar Parship, hoewel dat een van de mogelijkheden is.

De snelste en makkelijkste optie is een opzegging in geschreven vorm die je via de contactmogelijkheid op de website verstuurt. Zorg er dan wel voor dat je eerst inlogt op je profiel, voor een snelle verwerking. Het Premium lidmaatschap is via de onderstaande link op te zeggen:

Parship opzeggen

Je ontvangt na je opzegging zo snel mogelijk een bevestiging van de opzegging per e-mail, zodra de opzegging is ontvangen en verwerkt. Let op: deze bevestiging wordt verstuurd naar het e-mailadres dat je in je Parship-profiel hebt aangegeven.

Opzegtermijn Premium-lidmaatschap

Houdt er rekening mee dat je je Premium-lidmaatschap op tijd opzegt, voordat het automatisch wordt vernieuwd. Er geldt een opzegtermijn van vier weken. Als je je Premium-lidmaatschap al een keer hebt verlengd, dan geldt een opzegtermijn van een maand. Meer informatie over de opzegtermijn wordt vermeld in de bevestiging van de bestelling. Mocht je deze e-mail niet meer hebben, neem dan contact op met Parship.

Waarom je je Parship-profiel moet verwijderen

Voor iedereen die geen gebruik meer maakt van een datingsite, is het altijd verstandig om het profiel te verwijderen. Niet alleen de app op de smartphone, maar ook het profiel zelf. Want stel dat je iemand ontmoet en het klikt. Je begint een relatie, maar dan krijg je het voor de voeten gegooid: “waarom ben jij nog actief op Parship?”

Omdat je je profiel niet hebt verwijderd, is het mogelijk dat je nietsvermoedend nog steeds te vinden bent op de datingsite. Om dergelijke situaties te voorkomen is het raadzaam om altijd je oude profielen te verwijderen zodra je de app of website niet meer gebruikt.

Alternatief voor Parship

Parship is een bekende datingsite voor hoogopgeleide singles. Het unieke kenmerk waarmee zij singles matches is het persoonlijkheidsrapport. Daarmee leg je in feite je lot in handen van een algoritme, waarvan je de werking niet weet. Wil je liever zelf het hef in hand nemen? Dat is ook mogelijk.

Een populair alternatief voor Parship is de onderstaande datingsite. Dankzij de gratis mogelijkheden en het forse ledenaantal is deze datingsite al vele jaren een populaire ontmoetingsplek voor singles. En daarmee is het een interessante optie, als je wat anders wilt proberen dan Parship.

Bekijk het beste alternatief

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie