Home Datingsites Spirituele datingsites: wat zijn de opties?

Spirituele datingsites: wat zijn de opties?

4 minuten leestijd
0
dating man vrouw

Online daten is voor iedereen; ook voor mensen die zich bezig houden met spiritualiteit. Als je op een bepaalde manier denkt dan wil je iemand ontmoeten die er net zo over denkt of er in ieder geval voor open staat. Dat is nog niet zo makkelijk. De kans dat je iemand in de supermarkt tegen het lijf loopt met dezelfde denkwijze is nogal klein. Als je je bedenkt dat veel singles zonder hoge eisen er al moeite mee hebben dan kun je nagaan dat het voor een spiritueel ingesteld persoon nog moeilijker is. De spirituele datingsites kunnen je hierbij helpen. Als Tinder en het keuren van foto’s ook te oppervlakkig voor jou is dan is het goede nieuws dat het ook anders kan. Daten met meer betekenis en diepgaande gesprekken vind je niet snel op de dating apps maar wel ergens anders: de spirituele dating websites.

Datingsites

Als het aankomt op de keuze voor een spirituele datingsite dan heb je meerdere keuzes. Het is belangrijk dat je een datingsite kiest waar je een goed gevoel bij hebt. Verschillende datingsites richten zich specifiek op de spiritueel ingestelde single. Dit zijn Spiridate, Inunity en Finding Your Twin Soul. Dit zijn niet de enige websites waar je terecht kunt. Ook de bekendere datingsites met veel meer leden bieden de mogelijkheid om in contact te komen met gelijkgestemden. Misschien dat je daar wel de single ontmoet die je ziel raakt. De leden zijn niet allemaal spiritueel ingesteld maar je kunt wel gericht zoeken op personen met deze eigenschap. De datingsites die je de mogelijkheid geven om op deze eigenschap te zoeken zijn deze drie datingsites:

Waarom een spirituele dating website?

Waarom je zou kiezen voor een spirituele datingsite is een makkelijke vraag. Je komt ontmoet sneller mensen die op dezelfde manier in het leven staan als jij. Uiteraard is het bijna niet mogelijk om een single te vinden die aan alle eisen voldoet maar het zou fijn zijn als de denkbeelden en interesses niet veel van elkaar afwijken. Als je zelf veel nadenkt over het perspectief en je rol in het leven en de ander houdt zich niet bezig met het hogere doel dan is de match ver te zoeken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als je de reguliere datingsites probeert dan kom je dit soort tegenstrijdigheden al snel tegen. Bij een spirituele datingsite is dit ook mogelijk maar de kans dat je iemand leert kennen met vergelijkbare denkbeelden is veel groter. Zelfs als je anders over spiritualiteit denkt dan de ander is het vaak nog beter dan iemand die lijnrecht tegenover je denkwijze staat. Op de websites voor spirituele singles kom je allerlei mensen tegen zoals yogi’s, natuurlijke genezers, reiki’s en personen die met kristallen werken maar natuurlijk ook gewoon singles die bewust zijn van zichzelf en zich bezighouden met zingeving.

De betekenis

Aangezien er verschillende manieren zijn om spiritueel door het leven te gaan is de beleving voor iedereen anders. Zo denkt de één veel over de zin van het leven terwijl de ander dicht bij zichzelf blijft en mediteert. Het is een manier van in het leven staan. Iedereen heeft een andere opvatting over wat het nu eigenlijk inhoudt en betekent. Dat is ook logisch als je erover nadenkt dat iedereen andere beweegredenen en doelen heeft. Spiritualiteit wordt vaak in verband gebracht met religie en het geloof maar als begrip is het al lang geleden van deze twee losgekoppeld. Als je je bezig houdt met het geloof en online een partner wilt zoeken dan kun je ook eens kijken bij de christelijke datingsites.

Wat spiritualiteit in de liefde voor je betekent is niet hetzelfde als een ander. Toch is het mooi dat je iemand vindt met wie je een klik hebt en samen gevoelens en ervaringen kunt delen. Spiritualiteit kan hierbij een belangrijke rol spelen om dichter bij elkaar te komen. Het kan jammer genoeg ook leiden tot onbegrip bij de singles die je tegenkomt op datingsites. Waarschijnlijk denk je dat er meer is tussen hemel en aarde en als je iemand ontmoet die het daar niet mee eens is dan kan dit tot lastige gesprekken leiden en mogelijk zelfs het einde van een contact.

Je soulmate vinden

Bestaat de “soulmate” echt? Wie zal het zeggen. Bij de spirituele datingsites heb je in ieder geval meer kans om deze persoon te ontmoeten. Hoewel de één erin gelooft en de ander niet is het niet verkeerd om het ontmoeten van je zielsverwant na te streven. Wat is er immers mooier dan met iemand alles te kunnen delen waarbij je een diepe verwantschap ervaart op het gebied van spiritualiteit, liefde en intimiteit?

Waar moet je op letten?

Zoals bij iedere datingsite is het verstandig om voorzichtig te werk te gaan. Stel jezelf niet te snel open voor iedereen die je ontmoet. Hoewel de datingsites er alles aan doen om nepprofielen geen toegang te geven tot de datingsite kun je er nooit vanuit gaan dat iedereen goede bedoelingen heeft. Het is dan ook slim om niet te snel je gegevens te delen of je ziel bloot te leggen aan iemand die je nog maar net kent. De datingsites voor spirituele personen zijn hiernaast niet alleen bedoeld voor het vinden van een partner. Als je een diepgaande gesprek wilt zonder verwachtingen dan kan dit ook. Alles mag, niets moet. Geef duidelijk aan waar je naar op zoek bent en wat je niet wil zodat je geen verkeerde verwachtingen bij anderen creëert. Voor de rest is er niets wat je tegenhoudt om je spirituele horizon te verbreden.

Veiligheid

Een datingsite kiezen is niet eenvoudig. Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze. Zo hebben we een vergelijker samengesteld die je kan helpen bij je keuze. De datingsites die in de vergelijker weergegeven worden voldoen aan strenge eisen. Een deel van de datingsites voert bijvoorbeeld het Keurmerk Veilig daten. Dit betekent dat deze websites onder toezicht staan van een onafhankelijke Stichting en voortdurend onder controle staan. Andere datingsites zijn aangemeld bij het Thuiswinkel waarborg waardoor je ook bij deze datingsites weet dat het aan strenge eisen voldoet. Je gegevens worden bij deze websites verzonden met een beveiligde verbinding zodat niemand dit kan onderscheppen. Dat is wel zo fijn als je ergens je gegevens achterlaat. Hiernaast zijn er ook nog datingsites aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opzoeknaarjou verwijderen: hoe zeg je je profiel op?

Alle singles die online op zoek gaan naar hun perfecte match hebben hun eigen verlanglijst…