3 spirituele datingapps voor een match op spiritualiteit

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Online daten is voor iedereen. Zelf voor jou, als je je bezighoudt met spiritualiteit. Als je een bepaalde levensfilosofie omarmt, wil je natuurlijk iemand ontmoeten die daarmee resoneert of er op zijn minst voor openstaat. Maar eerlijk is eerlijk, in de lokale supermarkt iemand vinden met dezelfde spirituele vibes? Dat is als zoeken naar een naald in een hooiberg. Zelfs degenen zonder torenhoge verwachtingen vinden het lastig, dus je kunt je voorstellen dat het voor een spiritueel ingesteld persoon nog een tikkeltje moeilijker is.

Maar vrees niet, spirituele datingsites kunnen het lichtbaken in jouw zoektocht zijn. Als je Tinder en het oppervlakkige ‘swipen’ zat bent, dan hebben we goed nieuws voor je: er is een andere weg naar betekenisvolle connecties en diepzinnige gesprekken. Je zult ze niet snel vinden op de gebruikelijke datingapps, maar ze wachten elders op je – op de spirituele datingsites en apps.

Wat is een spirituele datingapp?

Een spirituele datingapp is als een kosmische gids voor jouw zoektocht naar liefde en verbondenheid. Het is niet zomaar een gewone datingapp, maar eerder een digitale ontmoetingsplaats voor mensen die hun spirituele kant willen omarmen in de wereld van romantiek en relaties. Deze apps zijn ontworpen om mensen samen te brengen die een diepgaande interesse delen in spiritualiteit, bewustzijn, en een bredere kijk op het leven.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wanneer je een spirituele datingapp opent, betreed je een gemeenschap van mensen die niet alleen geïnteresseerd zijn in je uiterlijk en oppervlakkige hobby’s. Ze willen een partner vinden die hun spirituele reis begrijpt en deelt. Je zult minder profielen met alleen selfies tegenkomen, maar eerder profielen die resoneren met woorden als meditatie, mindfulness, astrologie, energie, en zingeving. In plaats van te swipen op basis van foto’s, swipe je op basis van zielsverwantschap, om het zo maar te zeggen. Je kunt de profielen van anderen bekijken en ontdekken wat hen drijft, wat hen inspireert en wat hen vervult op spiritueel niveau.

Wat deze apps nog bijzonderder maakt, is dat ze een ruimte bieden voor diepgaande gesprekken en verbinding. In plaats van oppervlakkige openingszinnen, kun je diep in gesprek gaan over onderwerpen als chakra’s, reïncarnatie, dromen, en de betekenis van het leven. Het is een kans om te delen, te groeien en te leren van gelijkgestemde individuen. Als je op zoek bent naar liefde met een spirituele twist, dan zou je een spirituele datingapps moeten proberen.

3 spirituele datingapps

Als het gaat om het kiezen van de juiste spirituele datingsite, heb je opties. Het belangrijkste is dat je een plek kiest waar je je op je gemak voelt. Er zijn specifieke datingsites die zich richten op de spiritueel ingestelde zielen. Maar dat is niet nodig, want sommige mainstream datingapps – die vaak veel meer gebruikers hebben – laten je gericht zoeken naar mensen die spiritueel zijn ingesteld. Dit zijn voorbeelden van deze apps:

Als je liever een datingsite probeert die vooral bedoeld is voor bewuste, ruimdenkende en spirituele mensen, dan zijn er ook voldoende opties. Laten we alle bekende datingsites in deze niche eens bekijken.

netsamen

1. Netsamen

Netsamen is een digitale matchmaker die speciaal is ontworpen voor mensen met een spirituele en bewuste levensstijl. Deze datingsite heeft als doel gelijkgestemde zielen met elkaar in contact te brengen, zodat jij de kans krijgt om diepgaande relaties en betekenisvolle verbindingen te creëren.

Wanneer je Netsamen opent, betreed je een online gemeenschap die draait om spiritualiteit, bewustzijn, en het delen van persoonlijke groei. Het werkt op een eenvoudige manier: je begint met het aanmaken van een profiel waarin je jezelf voorstelt en je spirituele interesses en waarden benadrukt. Dit is jouw kans om te laten zien wie je echt bent en waar je naar op zoek bent in een partner.

Netsamen heeft een platform waarop je kunt zoeken naar andere leden die jouw spirituele reis begrijpen en delen. Je kunt door profielen bladeren en degenen selecteren die resoneren met jouw overtuigingen en interesses. Het draait niet alleen om oppervlakkige aantrekkingskracht, maar vooral om diepgaande verbondenheid.

spiridate

2. Spiridate

Spiridate is als een spirituele oase binnen de wereld van online dating. Het is een speciale datingsite die is ontworpen voor mensen die spiritualiteit hoog in het vaandel dragen en op zoek zijn naar gelijkgestemde zielen om een diepere connectie mee aan te gaan. Het is een datingsite die al lang meedraait en dat is duidelijk te zien aan het ontwerp. Laten we zeggen dat het design en de techniek van de datingsite niet echt modern zijn.

Het werkt op een eenvoudige manier. Je begint met het aanmaken van een profiel waarin je jouw spirituele interesses, overtuigingen en passies deelt. Dit geeft anderen een inkijkje in jouw spirituele wereld en helpt bij het matchen met mensen die op dezelfde golflengte zitten. Je kunt zoeken naar mensen op basis van criteria die voor jou belangrijk zijn, zoals spirituele overtuigingen, interesses en locatie. Als je iemand vindt die je aanspreekt, kun je een gesprek beginnen en diepgaande gesprekken voeren over spiritualiteit, bewustzijn en meer.

Wat Spiridate uniek maakt, is de gemeenschap. Hier kom je mensen tegen die openstaan voor meditatie, astrologie, mindfulness, yoga en talloze andere spirituele paden. Het is een (gedateerde) ontmoetingsplaats voor zielen die willen groeien en delen in een sfeer van begrip en acceptatie.

4match

3. 4Match

4Match is een klassieke datingsite die jouw zoektocht naar liefde en connectie vergemakkelijkt. Het is een eigentijdse datingsite die draait om het vinden van de perfecte match op basis van jouw voorkeuren, interesses en persoonlijkheid. Het werkt op een toegankelijke manier. Je begint door een profiel aan te maken, waarin je jezelf presenteert aan alle andere gebruikers van de site. Je deelt informatie over wie je bent, wat je leuk vindt en waar je naar op zoek bent in een partner. Dit profiel vormt de basis van je zoektocht.

Datingsite 4Match biedt een scala aan zoek- en matchmogelijkheden. Het matchingsysteem op de datingsite werkt met spirituele schakels en aura matching. Je kunt criteria instellen om te zoeken naar mensen die aan jouw wensen voldoen, zoals leeftijd, locatie en interesses. Maar wat deze site echt onderscheidt, is het matchingsysteem om compatibele matches voor jou te vinden.

Waarom een spirituele datingsite?

Waarom? Omdat je op deze manier sneller mensen ontmoet die hetzelfde in het leven staan als jij. Natuurlijk, je vindt misschien niet iemand die al je eisen afvinkt, maar het zou toch geweldig zijn als jullie denkbeelden en interesses niet mijlenver uit elkaar liggen? Stel jezelf voor, je denkt diep na over het universum en je rol daarin, terwijl de ander nauwelijks bezig is met iets dat dieper gaat dan de laatste Netflix-serie. Dat klinkt als een recept voor teleurstelling, nietwaar?

Op reguliere datingsites stuit je al snel op dit soort kloven. Op spirituele datingsites kan het ook gebeuren, maar de kans om iemand te vinden met vergelijkbare denkbeelden is aanzienlijk groter. Zelfs als jullie een iets andere kijk hebben op spiritualiteit, is het vaak nog steeds beter dan daten met iemand die lijnrecht tegenover jou staat. Op deze spirituele platforms vind je een diverse gemeenschap: yogi’s, natuurgenezers, reiki-beoefenaars, kristallenliefhebbers, en natuurlijk gewoon mensen die bewust in het leven staan en nadenken over de zin ervan.

De diepere betekenis

Spiritualiteit kan op zoveel manieren worden beleefd. De één mijmert over de zin van het leven, terwijl de ander gewoon mediteert en in het hier en nu leeft. Het is een persoonlijke levensstijl. Iedereen heeft een unieke kijk op wat spiritualiteit voor hen betekent. Dat is begrijpelijk, gezien iedereen verschillende drijfveren en doelen heeft. Spiritualiteit is vaak verbonden met religie en geloof, maar het heeft zich allang losgemaakt van die kaders.

Wat spiritualiteit in liefde voor jou betekent, verschilt van persoon tot persoon. Toch is het prachtig als je iemand vindt met wie je een diepe connectie kunt delen op het gebied van spiritualiteit, liefde en intimiteit. Of het dan je soulmate is? Tja, dat is een vraag voor de filosofen. Maar op spirituele datingsites heb je in ieder geval een betere kans om die speciale persoon te ontmoeten.

Of je nu wel of niet in tweelingzielen gelooft, het kan geen kwaad om te streven naar een diepgaande connectie. Wat is er immers mooier dan alles te delen met iemand waarmee je een diepe spirituele band deelt, naast liefde en intimiteit?

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie