Home Datingsites Betrouwbare datingsites: waar moet je op letten?

Betrouwbare datingsites: waar moet je op letten?

3 minuten leestijd
0
dating man vrouw

Als het op online daten aankomt, dan wil je natuurlijk alleen gebruik maken van betrouwbare datingsites. Veiligheid boven alles. Een vertrouwde datingsite doet er alles aan om het zo veilig mogelijk te maken voor de leden. Dit kun je zien aan verschillende aspecten, die je eventueel zelf kunt controleren voor je een account aanmaakt. Waarom moet je nu op letten als je lid wilt worden van een betrouwbare dating website?

Betrouwbare datingsites

Om als een deugdelijke datingsite bestempeld te worden moet de website al heel wat jaren in de datingwereld meedraaien zonder incidenten, een Thuiswinkel waarborg hebben en het Keurmerk Veilig Daten dragen. Deze eigenschappen geven aan dat de datingsite zaken als veiligheid, privacy en betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan. De datingsites die aan alle eisen van een betrouwbare en degelijke datingsite voldoen zijn de volgende.

Profielcheck

Een deugdelijke datingsite hecht veel waarde aan de database van leden. Om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de leden is het belangrijk dat de profielen handmatig gecontroleerd worden. Bij sommige datingsites is er een compleet team met medewerkers die niets anders doen dan profielen keuren. De handmatige profielcheck is vereist zodat de profielen van leden eerst gescreend worden voordat deze live gaan op de website. Dit voorkomt automatisch geregistreerde nepprofielen. Bekende oplichtingstechnieken die gebruik maken van fictieve profielen worden door de handmatige profielcontrole afgeweerd en uitgesloten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Dating systeem

Het gaat erom dat de datingsite gebouwd is op een degelijk systeem waarbij kwaadwillende personen geen toegang kunnen krijgen tot je gegevens. Een essentieel onderdeel van het systeem is de datingwebsite. Om te controleren of de datingsite vertrouwd te gebruiken is kun je controleren of de datingsite alle gegevens verzend met een SSL-encryptie. Dit is te zien aan het groene slotje in de adresbalk van je browser. Nieuwere versies van browsers geven aan dat de website veilig is. Met deze encryptie kunnen gegevens niet door anderen onderschept worden.

Een ander onderdeel van het systeem is hoe de gegevens opgeslagen worden en wat er met je gegevens gebeurt als je eenmaal uitgeschreven bent. Uiteraard gebruik je een bonafide datingsite maar tijdelijk, waardoor het moment van uitschrijven altijd een zekerheid is. De solide datingsites die we op deze website vermelden verwijderen de gegevens van gebruikers als de account verwijderd wordt. Hoewel het niet vereist is zijn een aantal datingsites aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit is wederom een teken dat een dating website werk van de veiligheid maakt.

keurmerk veilig daten

Keurmerk Veilig Daten

In Nederland is er sinds enkele jaren een Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is opgericht door zeven toonaangevende datingsites die veel waarde hechten aan het imago van online daten. Allen werken ze aan een veilige manier van werken waarbij eerlijkheid en integriteit hoog in het vaandel staan. Het keurmerk geeft aan dat de datingsite aan de eisen van het keurmerk voldoet.

De regels voor het keurmerk, waaronder klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid, veiligheid en transparantie van de kosten, zijn opgesteld door de zeven datingsites in samenwerking met de Consumentbond en de Thuiswinkel waarborg. Met behulp van het keurmerk kun je als single eenvoudig herkennen of je goed zit bij je keuze voor een datingsite. Als je vragen of klachten hebt dan zijn deze datingsites ieder goed bereikbaar. Hiernaast voeren deze datingsites een beleid dat gericht is op het voorkomen van oplichting, op welke manier dan ook. Dit zijn de datingsites die het Keurmerk Veilig Daten mogen dragen.

Thuiswinkel Waarborg

Lidmaatschap Thuiswinkel.org

Het Thuiswinkel.org lidmaatschap geeft aan dat de datingsite uitgebreid getoetst is op het gebied van wet- en regelgeving, veiligheid en financiële stabiliteit. Alle datingsites die een Thuiswinkel Waarborg hebben zijn op verschillende punten gecontroleerd door de Thuiswinkel organisatie. Alleen als een datingsite aan de strenge eisen van het Thuiswinkel Waarborg voldoet krijgt het een certificaat. Met dit certificaat mag je ervan uitgaan dat de website betrouwbaar en eerlijk handelt. Ieder jaar worden de certificaten opnieuw gecontroleerd om de kwaliteit te waarborgen.

Privacy

Privacy is een onderwerp dat al vele jaren onder een vergrootglas ligt. Als je een datingsite kiest met openbare profielen die via een zoekfunctie gevonden kunnen worden, dan is het echter niet mogelijk om als “onbekend” te daten. Als je anoniem wilt daten, eventueel zonder foto, dan kun je dit bij de betrouwbare datingsites vooraf op de website controleren. Andere datingsites geven je zelf de controle over wie je foto’s en profiel te zien krijgt. Als je kiest voor één van de partijen met het Keurmerk Veilig Daten dan mag je ervan uitgaan dat je privacy gerespecteerd wordt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opzoeknaarjou verwijderen: hoe zeg je je profiel op?

Alle singles die online op zoek gaan naar hun perfecte match hebben hun eigen verlanglijst…