Home Datingsite lesbisch

Datingsite lesbisch

Terwijl alle hetero’s van Nederland bijna ontelbare opties hebben om uit te kiezen is het voor de lesbiennes een beperkte keuze. Tinder, Happn of Grindr? Voor de lesbische single is er op deze apps geen of weinig ruimte. Tenminste, niet zonder scheve gezichten. Dat hebben de oprichters van de datingsites voor lesbiennes waarschijnlijk ook gedacht. Vrouwen die vrouwen zoeken voor vriendschap, een leuk gesprek, date of vaste relatie; je vindt het op de datingsites voor lesbiennes. Als lesbienne heb je niet de optimale keuzemogelijkheid maar het zijn er steeds meer gelukkig. De lesbische datingsites die de beste naam hebben zijn de volgende:

Expreszo dating was één van de plekken waar je lesbische contacten kunt leggen. Het datinggedeelte is nu jammer genoeg niet meer online waardoor je uit moet wijken naar een andere website. Gelukkig zijn er wat meer opties bijgekomen voor de LBTG gemeenschap. G-Dating, LexaGay en GayParship zijn speciaal voor homo’s en lesbiennes opgericht. Bij deze websites kun je gratis een profiel aanmaken en op zoek gaan naar geschikte singles die bij je passen. Je kunt bij deze websites terecht voor gezelschap, een date, leuke gesprekken of een relatie. Er is voor ieder wat wils. Iedere homo of lesbienne (of bi) en ouder dan 18 jaar kan zich aanmelden. Als je van alle functionaliteiten gebruikt wilt maken dan is een Full of betaald lidmaatschap nodig.

Voor wie is het?

VrouwDe datingsites die zich richten op de gay community zijn niet bedoeld voor hetero’s. Dat spreekt voor zich. Iedereen die op hetzelfde geslacht valt of biseksueel is mag zich aanmelden. Over het algemeen valt iedereen onder de noemer LGBTQ onder de doelgroep van deze datingsites. Het voordeel van online daten is groot. Dat weet inmiddels iedereen die er ervaring mee heeft. Het kost minder tijd, maar als lesbische vrouw voorkom je ook lastige situaties waarbij je niet weet of je te maken hebt met een lesbische vrouw. De LGBT datingsites nemen deze twijfels bij je weg zodat je met meer zelfvertrouwen te werk kunt gaan.

Waarom lesbisch daten?

Naar schatting is 1,4% van de vrouwen van 16 jaar en ouder lesbisch. Daar komt nog een deel bij dat ook mannen en vrouwen valt, ongeveer 16%. In totaal gaat het in Nederland om bijna 1,2 miljoen vrouwen van 16 jaar en ouder die zich aangetrokken voelen tot andere vrouwen. Als je de cijfers bekijkt dan lijkt het enorm veel maar je kunt niet zomaar verwachten dat iedere meid die je in de kroeg spreekt op vrouwen valt. In de meeste gevallen heb je te maken met een hetero. Het is soms moeilijk aan te voelen of ze hetero is of niet, dat heb je waarschijnlijk al vaker meegemaakt. Dit is de reden waarom lesbisch daten zo populair is. Geen blauwtjes meer lopen bij hetero’s, iedereen die je ontmoet is lesbisch of valt ook op vrouwen.

Her dating app

Lesbische dating apps

Net als Tinder razend populair is onder hetero’s en Grindr onder homo’s is voor vrouwen de Her app. Dit is de datingapp voor vrouwen die op zoek zijn naar vrouwen. De app is te downloaden in de Apple app store en Google Play store voor Android. De Her app is beschikbaar voor iedere LGBTQ’er om ongedwongen te chatten, op de hoogte te blijven van evenementen, voor het vermaak en om te daten. De eerder genoemde datingsites, GayParship en LexGay, beschikken ook over een handige app. Hiermee blijf je op ieder moment van de dag op de hoogte van je matches, berichten en likes.

Veilige datingsites voor lesbiennes

Waar je ook op zoek gaat naar een leuke vrouw, let op de belangrijke kenmerken van een veilige datingsite. Ten eerste is het belangrijk dat de datingsite handmatig de profielen controleert. Dit lijkt veel werk maar dat is de enige manier om een nepprofiel te onderscheiden. Alle betrouwbare datingsites doen dit en laten dit weten op de website. De datingsites die aan veel veiligheidseisen voldoen voeren het Thuiswinkel.org waarborg. Net zoals de bekende webshops die dit keurmerk dragen moeten de datingsites aan een lange lijst met eisen voldoen om het waarborg te voeren. Hiernaast kun je controleren of de website aangemeld is bij de Autoriteit Persoonsgegevens en onderdeel uitmaakt van het Keurmerk Veilig Daten.

Femfusion

Een forum met chat waren bij Femfusion de twee manieren om met andere lesbische singles in contact te komen. De website was er als één van de eerste bij als lesbisch platform en dat is te zien aan de website. Deze heeft al een lange tijd geen update gehad en de vormgeving en toegankelijkheid maar ook de gebruiksvriendelijkheid zijn simpelweg verouderd. Volgens de laatste berichten is het er niet druk meer en valt het onder de categorie “vergane glorie”.

Zij aan zij

De Zij aan zij website is gekoppeld aan het magazine dat bij vrijwel iedereen bekend is. Het magazine is voor vrouwen die van vrouwen houden en verschijnt acht keer per jaar. Als ondersteuning van het magazine is er de website met nieuws, tips en handige activiteiteninformatie. Als extra is er een klein datinggedeelte op de website. Jammer genoeg is het er niet druk meer zoals eerder het geval was. Je kunt er ook een contactadvertentie plaatsen voor andere dingen dan een date, zoals vrienden maken.

Biseksuele vrouwen

Een groot deel van de mensen is biseksueel. Er zijn zelfs meer biseksuelen dan homo’s en lesbisch samen. Naast de mensen die ervoor uitkomen bi te zijn heeft een deel van hetero’s ook wel eens biseksuele gevoelens. Onder de vrouwen komt het erop neer dat 16% zich aangetrokken voelt tot mannen en vrouwen. Als biseksuele vrouw kun je bij de datingsites voor lesbische singles terecht maar er is ook nog de datingsite BiLove. Deze datingsite richt zich specifiek op de biseksuele vrouw die op zoek is naar een andere vrouw. Als je op zoek bent naar een vaste relatie met een andere vrouw dan is deze datingsite misschien niet de beste keuze. Het lijkt erop dat het merendeel van de leden op zoek is naar een avontuurtje met een andere vrouw, niet zozeer een vaste relatie hoewel je dat van tevoren natuurlijk niet goed kunt bepalen.

Gelijke behandeling

Vanuit de overheid wordt er veel gedaan voor de rechten van lesbische vrouwen en biseksuelen. Nederland loopt voorop als je gaat om de rechten van deze groepen. Dat blijkt ook uit het feit dat lesbische koppels vanaf 2001 al mogen trouwen. Was dat maar in elk land zo. Toch is het niet zo dat lesbische koppels volledig geaccepteerd zijn. Het kabinet doet er echter alles aan om dit te veranderen. Meer informatie kun je lezen op deze websites: