Als je je identificeert als een LGBTQ+-vrouw en al enige ervaring hebt met dating apps, dan weet je dat het een jungle is – vooral voor vrouwen die op zoek zijn naar vrouwen op lesbische dating apps. Je krijgt te maken met catfishprofielen, uitnodigingen om de unicorn te spelen en als je eindelijk een fatsoenlijke match hebt… loopt het uit op niets.

De realiteit is dat de online datingwereld en veel van de (seks)datingapps en websites gericht zijn op heteroseksuele ervaringen. Hoewel het mogelijk is om je als LGBTQ+-vrouw te mengen op een platform voor hetero’s, zijn dit niet de plekken die ontwikkeld zijn met de lesbische of biseksuele vrouw in het achterhoofd.

Terwijl alle hetero’s van Nederland ontelbare opties hebben om uit te kiezen, hebben lesbiennes, biseksuele en queer vrouwen slechts een beperkte keuze. Gay dating wordt bovendien gedomineerd door apps die zich exclusief op homo, bi en nieuwsgierige mannen richten. Scruff, Happn of Grindr? Voor de lesbische single is er op deze apps geen of weinig ruimte. Tenminste, niet zonder scheve gezichten.

Vrouwen die vrouwen zoeken voor vriendschap, een leuk gesprek, date of vaste relatie; er zijn wel degelijk dating apps en websites die zich exclusief richten op de vrouwelijke kant van daten. Geen mannen: het zijn alleen vrouwen die welkom zijn. Als lesbi, bi of queer vrouw zijn dit de plekken om de perfecte combinatie van chemie en romantiek te vinden. Maar alleen als je weet waar je moet zoeken.

17 datingapps en websites voor vrouwen

Ben je een vrouw die op zoek is naar een date, relatie of vriendschap met een andere vrouw? Gay dating is niet iets om je over te schamen – ook niet als vrouw die hetzelfde geslacht aantrekkelijk vindt. Inmiddels zit half (single) Nederland op een app en het gebruik van een datingsite of app is volledig geaccepteerd. Door iedereen. Het is niet eens meer nodig om te liegen over waar je elkaar hebt ontmoet.

Elk van de dating apps en websites die we je gaan voorstellen is een plek waar je volledig jezelf kunt zijn: de vrouw die op zoek is naar een vrouw. Zonder de oordelen van anderen en met een ruim aanbod van gelijkgestemde singles. We leggen je opties uit aan de hand deze intro’s en samenvattingen van de beste en slechtste datingsites voor lesbische en bi singles.

lexa

1. Lexa Gay

Met een naam die alle singles van Nederland herkennen is deze datingapp een van de belangrijkste platforms voor lesbische en biseksuele vrouwen. Lexa Gay is een van de beste datingapps die zich speciaal richt op lesbi, bi- en bi-nieuwsgierige vrouwen. Maar dat niet alleen: het is alleen ontworpen voor de vrouwen die een compatibele partner willen vinden. Terwijl er al vlak na het millennium werd gestart met de LGB-diensten van Lexa, is het platform met de tijd meegegaan.

Start Something Real.

Het aanmeldingsproces bij Lexa Gay is snel en eenvoudig. Om het nog makkelijker te maken word je geholpen door Lara, de virtuele assistent van het platform. Beantwoord de vragen van Lara en voor je het weet ben je klaar om te daten.

App StoreGoogle Play

GayParship

2. gayParship

Datingapp gayParship ontgrendelde zo’n twintig jaar geleden een geheel nieuwe methode van daten. Op basis van een persoonlijkheidstest opende het een verscheidenheid aan lesbische en biseksuele opties, omdat het je matcht met singles die normaal gesproken misschien niet je eerste keuze zouden zijn. Want het gaat er niet zozeer om hoe je eruit ziet, maar eerder hoe goed je bij een ander past volgens het datingsysteem. De leden van deze datingapp zijn relatiegericht en gefocust op het vinden van echte en blijvende liefde. Zoek je een solide basis in een relatie? Dan is dit het ideale datingplatform om te gebruiken.

Dé datingsite voor gay singles.

Met de beperkte opties voor lesbische en bi-vrouwen vormt gayParship al vele jaren een inclusief en divers platform voor het moderne datingtijdperk. Het gehele platform is ontworpen om je saffische liefde te laten vinden bij een vrouw daadwerkelijk bij je past. Het gayParship platform is bereikbaar op alle apparaten; van computer en laptop tot smartphone en tablet.

App StoreGoogle Play

bilove

3. Bilove

Dat de seksualiteit van veel vrouwen is veranderd is de reden dat Bilove is opgericht. Heb je ook gemerkt dat steeds meer vrouwen toegeven dat ze ook op vrouwen vallen? Volgens onderzoek is er een stijgende trend zichtbaar van vrouwen die niet exclusief op mannen vallen, maar ook op vrouwen. Bilove is het platform voor deze vrouwen: om zichzelf en hun seksualiteit te ontdekken, maar ook om het voor gelijkgestemde biseksuele singles gemakkelijker te maken om online dating te beproeven.

Een date site voor vrouwen, die op zoek zijn naar leuke vrouwen.

Het platform van Bilove is ontstaan om een groter doel te dienen. Enerzijds om het stigma rond biseksueel daten weg te nemen en anderzijds om biseksuele (en lesbische) vrouwen een plek te bieden waar ze vrijuit te daten, zonder zich druk te hoeven maken over de maatschappelijke normen en afwijkende heteroseksuele opvattingen. Bilove is jammer genoeg (nog) niet als app beschikbaar, maar wel te gebruiken op iOS- en Android-apparaten.

App StoreGoogle Play

g-dating

4. G-dating

Je bent lesbisch of biseksueel en komt graag in contact met gelijkgestemden? G-Dating biedt zich aan als de plek waarop je dat kunt vinden: een platform voor gay singles die op zoek zijn naar dates, vriendschappen en relaties. Wat je er precies zoekt is volledig aan jezelf, want de datingsite houdt alle opties open.

Dating voor gays en lesbiennes.

Omdat G-Dating onderdeel is van Safe Dating Networks zie je niet alleen de lesbische singles van het platform zelf, maar ook van de andere aangesloten datingsites. Met een groter bereik krijg je nog meer kansen om je perfecte match te ontmoeten. G-Dating is alleen beschikbaar als datingsite. Het is echter wel te gebruiken via de browser op iOS- en Android-apparaten.

App StoreGoogle Play

her

5. Her

HER was de eerste in zijn soort: een app die zich volledig richtte op queer vrouwen. En zo stond het ook lange tijd bekend, als een app voor queer mensen – vooral met een vrouwelijk tintje. Maar sindsdien is Her omgedoopt tot een app voor alle lesbische, biseksuele en queer vrouwen. De HER-gemeenschap is dus extreem divers, met inbegrip van biseksuele vrouwen en transvrouwen, maar ook niet-binaire en genderfluïde mensen.

Een lesbische, queer en bi dating app.

HER is een datingapp voor het vinden van een date of relatie dat misschien wat meer weg heeft van een sociaal netwerk. Maar het wordt ook gebruikt voor andere dingen, zoals nieuws volgen, het maken van nieuwe vrienden en het plannen van evenementen. In feite is HER een geweldig platform om contact te maken met andere mensen in de LGBTQ+-gemeenschap. Datingapp HER is beschikbaar in de Google Play Store en Apple App Store.

App StoreGoogle Play

tinder

6. Tinder

De app die de datingapps “normaal” maakte is Tinder. Met vele miljoenen leden wereldwijd heeft Tinder het voordeel dat er gewoon zoveel mensen zijn, vooral als je in een afgelegen gebied woont. Terwijl het ontwikkeld is voor man-vrouw matches heeft Tinder een inhaalslag gemaakt om alle genderidentiteiten en seksuele oriëntaties welkom te heten. Tinder verdient enige eer voor het bevorderen van de inclusiviteit, want het heeft – eerlijk gezegd – best veel gedaan om LGBTQ-vriendelijk te worden. Sterker nog: Tinder meldde onlangs zelfs nog dat één op de vijf van de matches LGBTQ+ is.

Match. Chat. Ontmoet. Tinder.

Er is echt voor elk wat wils op Tinder. Een relatie? Het kan. Een zoektocht naar nieuwe vrienden? Het behoort tot de mogelijkheden. En ben je nieuw in een stad en wil je daten met de locals? Op Tinder is het mogelijk, want het is de app met zo ontzettend veel gebruikers dat er voor iedereen een match is. Of je nu hetero bent of lid van de LGBTQIA-gemeenschap, de Tinder-app is voor iedereen te vinden in de Google Play Store en Apple App Store.

App StoreGoogle Play

bumble

7. Bumble

Bumble is een lesbische en bi-vriendelijke site dat ontwikkeld is met de vrouw in gedachten. Vanuit de overtuiging dat het weleens afgelopen moet zijn met de mannencultuur in online dating, heeft de app één belangrijk verkoopargument waarmee het zich onderscheidt van andere (dating)apps: vrouwen kunnen alleen de eerste stap zetten. Hoewel dit duidelijk aangeeft dat Bumble de controle geeft aan vrouwen, werkt het bij vrouw-vrouw dating net iets anders. Want aangezien het dan om mensen van hetzelfde geslacht gaat, kan iedereen het eerste bericht versturen.

Zet de eerste stap.

De datingwereld is iets minder binair en heteronormatief met dank aan apps als Bumble. Zij werken er hard aan om tegemoet te komen aan de wensen van de LGBTQ+-gemeenschap, waaronder lesbische vrouwen, biseksuelen en anderen. Bumble is echter een ruimdenkend platform dat tot doel heeft een veilige plek te creëren voor LGBTQ dating. Download de app in de Google Play of Apple App Store.

App StoreGoogle Play

hey vina

8. Hey! Vina

Voor vrouwen, door vrouwen: Hey! Vina was van origine een app voor vrouwen die veel reisden of waren verhuisd en op zoek waren naar een vriendin. Maar inmiddels heeft deze sociale cirkel zichzelf uitgebreid tot een vriendschapsplatform voor vrouwen en niet-binaire mensen. Je kunt overal ter wereld (of in je leven) gebruik maken van Hey! Vina om vrouwen te ontmoeten terwijl je reist, te veranderen van levensfase of om gewoon je sociale kring uit te breiden.

De Tinder voor (girl)friends.

Van je plek vinden in een nieuwe stad of je koppelen aan een baan, je voorstellen aan de liefde van je leven of hulp bieden als je in een moeilijke tijd zit: we redden het allemaal nog maar net, maar dankzij de hulp van onze vrienden. Hey! Vina stelt je in staat om elkaar te helpen in plaats van met elkaar te concurreren. De app is beschikbaar in de Google Play en Apple App Store.

App StoreGoogle Play

lesly

9. Lesly

Deze queer datingapp helpt vrouwen en niet-binaire mensen liefde of een leuke date te vinden. Dat doet het met een vergelijkbare veegfunctie als datingapp Tinder – naar rechts om te liken en naar links om te passen. Omdat Lesly alle gebruikers screent op authenticiteit, weet je dat de persoon met wie je matcht ook echt een echt persoon is.

Gratis lesbische datingclub voor lesbiennes en biseksuele vrouwen.

Met een gelikte app weet Lesly steeds meer gebruikers te overtuigen. Alleen is het in Nederland nog niet populair. Lesly is te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

App StoreGoogle Play

zoe

10. Zoe

Zoe is in feite net als Tinder – alleen dan voor queer vrouwen. Je veegt naar links om te ‘passen’ of naar rechts om te ‘liken’. Vegen jij en ander naar rechts? Dan heb je een match. Met 3,9 miljoen lesbische, biseksuele en queer vrouwen als lid van het platform kun je matchen met dames over de hele wereld.

’s Werelds best gerangschikte dating app voor queer vrouwen.

Zoe is de best beoordeelde lesbische dating app van 2020. Met features als Profielverificatie, Privémodus, Snaps, Privéfoto’s en meer heeft Zoe alles in huis om een vaste naam te worden in het appoverzicht van lesbische vrouwen. Ook leuk om te weten: Zoe is de evenknie van Surge, een gay datingapp van dezelfde eigenaar. Download de Zoe-app in de appstores van Apple en Google.

App StoreGoogle Play

feeld

11. Feeld

Feeld is ontstaan als een platform voor mensen om trio’s te vinden, toen het nog 3nder heette. Maar dat bleek al snel niet genoeg om tegemoet te komen aan mensen die op zoek zijn naar iets anders dan wat sociaal als “normaal” wordt gevonden. De gebruikers wilden daten zonder de oordelen van anderen, met de nadruk op niet-monogame relaties. Omdat het een open-minded publiek trekt is Feeld – zoals het nu heet – een plek waar ook de LGBTQ-identiteiten hun plek hebben gevonden en volledig geaccepteerd worden.

Wees open, niet blootgesteld.

Bij Feeld geloven ze dat niets onvoorspelbaarder of minder binair is dan het menselijk verlangen. Daarom hebben ze Feeld gemaakt, een plek waar iedereen eerlijk kan zijn tegen zichzelf en anderen. Feeld is alleen beschikbaar als app op Android- en iOS-apparaten.

App StoreGoogle Play

taimi

12. Taimi

Taimi heeft een enorme LGBTQ+-gemeenschap van 10+ miljoen mensen en met dit gigantische aantal leden beweert het ’s werelds grootste LGBTQ+-platform te zijn. Volgens Taimi zelf werd de app recentelijk erkend als ‘een van de beste producten voor niet-binaire, genderfluïde en transgenders’ en ook is het een plek waar lesbische en biseksuele vrouwen welkom zijn, hoewel het vooral populair is onder homomannen.

LGBTQ+-app: daten, chatten en sociaal netwerk.

Taimi is meer dan een datingapp. Het is een sociaal netwerk voor de LGBTQ+-gemeenschap. Voor queer gebruikers die op zoek zijn naar betekenisvolle connecties, of ze nu platonisch of romantisch zijn. Het functioneert als een van de beste apps die je kunt vinden, omdat Taimi een razendsnelle app is waarmee je berichten kunt versturen, verhalen kunt delen en groepen kunt aanmaken. Taimi is beschikbaar als app voor iOS- en Android-toestellen.

App StoreGoogle Play

vrouwvrouw

13. VrouwVrouw

VrouwVrouw is een platform met een toepasselijke naam, want het is er exclusief voor vrouwen die vrouwen zoeken. Voor een lesbische relatie of vriendschap; je kunt zelf aangeven of je een relatie wilt of een goede vriendin. Naar eigen zeggen is VrouwVrouw de ‘grootste datingsite voor alléén lesbiennes en biseksuele vrouwen in Nederland en België’.

Voor de lesbische en biseksuele vrouw.

Nog niet in de kast als bi of lesbi? Houdt er dan rekening mee dat alle profielen van VrouwVrouw openlijk te vinden zijn op het internet. Zonder registratie en inloggen in het mogelijk om de profielen van alle leden te bekijken – dus ook die van jou. VrouwVrouw is niet beschikbaar als app. De datingsite alleen te gebruiken via een internetbrowser.

lesbichat

14. Lesbichat

Als we het over een ‘oudje’ hebben in de datingniche van lesbische vrouwen, dan kom je al snel uit bij Lesbichat: een website voor lesbische en biseksuele vrouwen dat meer gericht is op casual relaties dan op iets langdurigs of serieus. Wie nog bekend is met de klassieke profielensites die ooit het internet overspoelden, zal er geen problemen mee hebben om wegwijs te worden in het aanbod van Lesbichat.

Exclusief voor lesbische en bisexuele vrouwen.

Lesbichat is een ouderwetse en vrij amateuristische profielenwebsite met chatfunctie. Mannen kunnen en mogen zich niet aanmelden, alleen vrouwen zijn welkom. Er is geen app beschikbaar van de chat of profielen, maar aanmelden is wel mogelijk via de website.

lex

15. Lex

Ben je van mening dat de datingwereld te veel de nadruk legt op visueel indrukken? Dan is Lex een app om te overwegen, de datingapp voor ‘queer lovers and friends’. De Engelstalige datingapp voor lesbische en biseksuele vrouwen gaat terug naar de basis van contactadvertenties. Lex is een afkorting voor lexicon, wat aangeeft dat het vooral om woorden en tekst gaat. In het geval van deze datingapp is het duidelijk hoe daten verloopt: eerste berichten versturen, daarna selfies delen.

De digitale hub voor queer mensen om wereldwijd te chatten, daten en vrienden te maken.

Lex liet zich inspireren door de contactadvertenties in On Our Backs, een door vrouwen gerund eroticamagazine uit de jaren ’80 en ’90. De contactadvertenties werden geschreven door lesbiennes en beschreven in details de verlangens en romantische eisen van de vrouwen. Lex is te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

App StoreGoogle Play

scissr

16. Scissr

Scissr is de lesbische versie van Grindr. Althans, zo werd het jaren geleden gepresenteerd. De naam zegt wat dat betreft al genoeg, gezien de verwijzing naar een lesbische sekspositie. Toen het in 2014 werd geïntroduceerd werd het aangekondigd als een datingapp ‘voor lesbiennes, door lesbiennes’.

Exclusief voor lesbische en bisexuele vrouwen.

Het is gratis te gebruiken, maar daarbij moeten we wel zeggen dat Scissr geen populaire app is. Met de website die offline is en de slechte gebruikerservaringen is het geen plek die aanbevolen wordt. Mocht je het wel willen proberen, Scissr is te downloaden in de appstore van Apple.

App Store

fem

17. Fem

TikTok-fan? Dan is dit de datingapp voor jou. Fem richt zich meer op video’s dan de andere platforms voor lesbische en bi-vrouwen. En als je niet bang bent om jezelf met video te presenteren, dan maakt het ook groepschats mogelijk. Maar ook als video helemaal niet je ding is, kun je nog deelnemen. Je kunt gewoon vasthouden aan foto’s.

De beste nieuwe gratis videodatingapp voor lesbiennes en biseksuelen.

Ze zeggen weleens dat een foto duizend woorden waard is? Volgens Fem bevat een video minstens duizend foto’s. En dat is de reden waar Fem zo de nadruk legt op video, omdat het zoveel meer over jou als persoon kan zeggen. Bekijk clips van lesbische en biseksuele singles bij je in de buurt en als je iemand leuk vindt, dan tik je op ‘Vind ik leuk’. Fem is alleen beschikbaar in de Google Play Store.

Google Play

Voor wie is het?

Vrouwen die zichzelf als straight en cisgender bestempelen kunnen prima overweg met de apps voor de massa. Voor LGBTQ-vrouwen is dat een ander verhaal. De lesbische gemeenschap ondervindt veel problemen bij het daten op een mainstream app die door alle geslachten en seksuele geaardheden worden gebruikt.

Frequente klachten die deze vrouwen hebben kennen vaak dezelfde onderwerpen: van man-vrouwkoppels die vissen naar trio’s, vrouwen die mannen blijken te zijn en zelfs mannen die hen proberen te overtuigen dat hun hun natuurlijke verlangens bij een man horen te liggen… en dat zij dat wel kunnen veranderen.

De datingsites die zich richten op de gaycommunity zijn niet bedoeld voor hetero’s. Dat spreekt voor zich. Maar iedereen die op hetzelfde geslacht valt of biseksueel is mag zich wel aanmelden bij deze apps. Over het algemeen valt iedereen die zichzelf als een onderdeel van LGBTQ-gemeenschap ziet onder de doelgroep van deze datingsites.

Waarom lesbisch daten?

Naar schatting is 3% van de vrouwen lesbisch. Althans, dat is het percentage vrouwen dat zich lesbisch noemt. Nog eens 3% van de vrouwen noemt zich bi. Daar komt nog een deel bij dat op zowel mannen als vrouwen valt, maar zichzelf niet omschrijft als bi. In totaal zegt ongeveer 18% van de vrouwen ook seksueel aangetrokken te zijn tot vrouwen.

Met kennis van deze percentages is het niet moeilijk om te berekenen hoeveel vrouwen in Nederland zich aangetrokken voelen tot vrouwen. Op 1 januari 2020 telde Nederland bijna 8,8 miljoen vrouwen. En aangezien 18 op de 100 vrouwen zich (enigszins) aangetrokken voelt tot vrouwen, hebben we het in Nederland alleen al om zo’n 1,7 miljoen vrouwen.

Als je de cijfers bekijkt dan lijkt het enorm veel, maar je kunt niet zomaar verwachten dat iedere meid die je in de kroeg ontmoet op vrouwen valt. Hoe interessant de klik ook lijkt, in de meeste gevallen heb je – jammer genoeg – te maken met een hetero. Het is soms moeilijk aan te voelen of die leuke meid hetero is of niet, dat heb je waarschijnlijk al vaker meegemaakt.

Als je op zoek bent naar die lieve, begripvolle, maar vooral trouwe dame aan je zijde, dan kun je haar in de supermarkt zoeken of hopen dat je haar tegen het lijf loopt tijdens het winkelen.
Maar iedereen weet dat de kans bijzonder klein is dat je haar daar ontmoet. En als je haar dan eindelijk ontmoet en de blikken elkaar kruisen, dan weet je nog steeds niet of ze zich ook aangetrokken voelt tot vrouwen. Zoals je zelf hebt ondervonden, is het best moeilijk om dit te beoordelen.

Het is de reden waarom lesbisch daten zo populair is. Geen blauwtjes meer lopen bij hetero’s, iedereen die je ontmoet is lesbisch of valt in verschillende mate ook op vrouwen.

her profielen

Biseksuele vrouwen en daten

Een groot deel van de mensen is biseksueel. Of seksueel fluïde, zoals ze dat zo prachtig verwoorden. Er zijn zelfs meer biseksuelen dan homo en lesbische mensen samen. Naast de mensen die ervoor uitkomen biseksueel te zijn, heeft een deel van hetero’s ook wel eens biseksuele gevoelens. Onder vrouwen komt het erop neer dat 16% zich aangetrokken voelt tot mannen en vrouwen. Maar er is nog veel onbegrip onder de rest van de mensen, vooral hetero’s.

Biseksuele vrouwen voelen zich aangetrokken tot meerdere geslachten. Waar hetero’s dan meteen aan denken is het feit dat er dan dubbele opties zijn. Want je hebt dan twee vijvers om in te vissen, terwijl hetero’s er maar één hebben. Alleen is dat een beetje te simpel gedacht – het is niet zo gemakkelijk. Bi-singles hebben te maken met obstakels waar hetero’s niet mee te maken hebben. En ook hebben ze te maken met de oordelen van anderen die het niet kunnen of willen begrijpen.

Nog steeds dragen biseksuele vrouwen een label. “Ze gaat door een fase heen”, of “Het is tijdelijk.” Of nog erger: “Ze wil gewoon van twee walletjes eten.” Als biseksuele vrouw ben je bekend met de struggles en unieke problemen van biseksualiteit, met name wanneer je de datingapps hebt geprobeerd. Want dan krijg je ook nog eens te maken met nieuwsgierige mensen die je fetisjeren.

De realiteit is dat daten vreselijk kan zijn. Ongeacht je seksuele voorkeur. Accepteer het: dat moet iedereen. Alleen wanneer je je beseft dat het niet aan jou ligt, maar aan die anderen, dan kun je je aandacht volledig leggen op je eigen doelen. Het gebruik van een dating app die specifiek gericht is op bi-mensen en de LGBTQ+-gemeenschap in het algemeen, kan helpen om je meer thuis te laten voelen in de datingwereld. Het zijn in ieder geval plakken waar de mensen openstaan voor het daten van iemand die biseksueel is.

bilove

#1. Bilove

Als biseksuele vrouw kun je bij datingsites voor lesbische singles terecht, maar er is ook nog de datingsite BiLove. Deze datingsite richt zich specifiek op de biseksuele vrouw die op zoek is naar een andere vrouw. Als je op zoek bent naar een vaste relatie met een andere vrouw of een avontuurtje om je seksualiteit te ontdekken: het is voor elke bi-vrouw het proberen waard.

App StoreGoogle Play

Veilig daten

Waar je ook op zoek gaat naar een leuke vrouw, let op de belangrijke kenmerken van een veilige datingsite. Ten eerste is het belangrijk dat de datingsite handmatig de profielen controleert. Dit lijkt veel werk, maar dat is de enige manier om een nepprofiel te onderscheiden. Alle betrouwbare datingsites doen dit en laten dit duidelijk weten op de website.

De datingsites die aan veel veiligheidseisen voldoen voeren het Thuiswinkel.org waarborg. Net zoals de bekende webshops die dit keurmerk dragen moeten de datingsites aan een lange lijst met eisen voldoen om het waarborg te voeren. Hiernaast kun je controleren of de website onderdeel uitmaakt van het Keurmerk Veilig Daten.

De tijd nemen

Voel je een bepaalde druk om te ontmoeten? Of word je gepusht om keuze te maken? Het is prima om de tijd te nemen, omdat het een veilige manier van daten is. En ook mag je degenen met wie je matcht eraan te herinneren om ook hun tijd te nemen. Sta bijvoorbeeld niet toe dat iemand je onder druk zet om een afspraak in te plannen, (naakt)foto’s van jezelf te versturen, of iets te doen waar je je helemaal niet prettig bij voelt. Het is heel simpel: niemand heeft controle over jou, dus leg de telefoon weg als je gedwongen wordt om iets te doen wat je niet wilt doen.

fotoverificatie

Verificatie

Om veilig te blijven tijdens het daten zijn er honderden manieren om iemand te onderzoeken. Van het onderzoeken van de social media-profielen tot het uitpluizen van tegenstrijdigheden in het datingprofiel: er is geen tekort aan tips en trucs om je veiligheid te garanderen. Zo is het ook de moeite waard om te controleren of de persoon met wie je hebt gematcht geverifieerd is. Sommige apps hebben deze verificatie wat je meer informatie geeft of diegene is wie ze zeggen dat ze zijn.

Catfishing is een groot probleem in de lesbische datingwereld, waarbij veel ‘vrouwen’ foto’s van anderen gebruiken en zich dus voordoen als iemand anders. Soms zijn dat mannen die willen matchen om met LGBTQ+-vrouwen te praten, maar ook vrouwen doen dit. Het is een bekend fenomeen in de lesbische datingscene – nog meer dan onder hetero’s. Als het mogelijk is, voer dan een afbeeldingenzoekopdracht uit om het achterhalen of het een echte foto betreft, of een kopie van het internet.

Gelijke behandeling

Vanuit de overheid wordt er veel gedaan voor de rechten van lesbische en biseksuele vrouwen en Nederland loopt voorop als het gaat om de rechten van deze groepen. Dat blijkt ook uit het feit dat lesbische koppels vanaf 2001 al mogen trouwen. Was dat maar in elk land zo, niet? We kunnen genoeg landen opnoemen die nog vele jaren achterlopen op ons kikkerlandje.

Toch is het niet zo dat lesbische koppels volledig geaccepteerd zijn. In Nederland vindt 92% van de bevolking dat lesbische vrouwen het leven moeten kunnen leiden dat zij zelf willen. Er is dus nog steeds een 8% van de bevolking dat het daar niet mee eens is. Het kabinet doet er echter alles aan om dit te veranderen, zodat lesbische vrouwen net zo vrij kunnen daten als hetero’s en anderen.

Beoordeel Lesbische datingsites

Alle beoordelingen van Lesbische datingsites

3,5
Rated 3,5 out of 5
3,5 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed50%
Gemiddeld50%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Niet indrukwekkend

Rated 3,0 out of 5
8 april 2024

Ik was niet erg onder de indruk van de datingsites. De apps voelden een beetje gedateerd aan in sommige gevallen en ik had moeite om interessante vrouwen te vinden om mee te praten

Wolkje
Gecontroleerd

Goede ervaring

Rated 4,0 out of 5
6 april 2024

Ik heb goede ervaringen gehad. Ze zijn geweldig om nieuwe mensen te ontmoeten en romantische connecties te vinden. De apps zijn vaak gebruiksvriendelijk en hebben een goede selectie van gebruikers

Lisa
Gecontroleerd