Home Lesbichat

Lesbichat

lesbichat
Voor lesbische vrouwen kan het soms best lastig zijn om een leuke date of relatie te vinden. Aangezien een minderheid van de vrouwelijke bevolking lesbisch is, is de kans een stuk kleiner dat je zomaar je droompartner tegen het lijf loopt. Als hetero’s er al over klagen dat ze geen partner kunnen vinden, dan is het voor lesbische vrouwen nog een tikkeltje moeilijker.

Gelukkig zijn er daarom steeds meer dating apps en websites op de markt verschenen die zich helemaal richten op lesbische en biseksuele vrouwen. Op deze manier wordt het een stuk gemakkelijker om een intrigerende dame te ontmoeten. Ben je op zoek naar een avontuurtje of een spannende date? Dan is Lesbichat misschien wel iets voor jou. We vertellen je meer over deze datingwebsite.

Terwijl Lesbichat ooit vrij populair was, is de datingsite inmiddels aardig verouderd. Daarom raden wij op dit moment deze datingsite aan voor lesbi en bi-vrouwen:

Bezoek Bilove

Voor wie is het?

Er zijn dus tegenwoordig steeds meer dating apps en – websites die zich specifiek richten op lesbische vrouwen. Een van deze websites is Lesbichat; een chat die exclusief voor lesbische en biseksuele vrouwen is opgericht. Het is een site dat vooral bedoeld is om te chatten met andere leden, iemand te vinden voor een spannend avontuurtje of bijvoorbeeld voor ‘friends with benefits’. Voor een serieuze lesbische relatie ben je hier waarschijnlijk niet aan het juiste adres.

De site zelf oogt een beetje amateuristisch en nodigt niet uit om een serieuze langdurige relatie te vinden. Dit komt vooral doordat er op de homepage gelijk wordt geadverteerd voor items die met seks te maken hebben en dat er seksverhalen worden getoond. Ben je echter op zoek naar een erotische date? Dan kan Lesbichat goed bij jou passen.

lesbichat profielen

Hoe werkt het?

Op Lesbichat kun je op een laagdrempelige en gemakkelijke manier in contact komen met andere lesbiennes. Je kunt gemakkelijk een profiel aanmaken door een foto toe te voegen en wat meer informatie in te vullen. Kies een originele profielnaam om je account eruit te laten springen. Verder kun je invullen wat je voornaam is, uit welke stad of regio je komt, wat je geboortedatum is en wat bijvoorbeeld je sociale status is.

Ook kun je je profiel verder uitbreiden met meerdere foto’s en een korte biografie over jezelf. In dit deel kun je bijvoorbeeld vertellen waar je naar op zoek bent. Wil je iemand om mee te chatten? Een vriendin met benefits? Of een one-night stand? Geef het aan, zodat andere leden ook direct weten waar ze aan toe zijn.

Profielen op lesbichat

De profielen op Lesbichat zijn openbaar te bekijken, ook als je geen lid bent van de site zelf. De foto’s zijn wel onscherp gemaakt, maar andere informatie kun je direct lezen. Hierdoor heb je wel een stuk minder privacy, aangezien je persoonlijke gegevens voor iedereen te zien zijn.

Op de profielen kun je niet alleen persoonlijke informatie zien, maar ook een aantal andere elementen. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal bezoekers zien en hoe ‘populair’ het profiel is bij anderen. Daarnaast is het mogelijk om een privébericht te versturen of op het profiel te stemmen. Met de stemmen kun je laten blijken hoe knap of aantrekkelijk je iemand eruit vindt zien. Naast het versturen van een privébericht is het ook mogelijk om een openbaar bericht achter te laten voor iemand en bijvoorbeeld iemand een compliment te geven.

Op de profielensite van Lesbichat kun je een overzicht vinden van de profielen. Deze staan ingedeeld in verschillende categorieën. Zo is er bijvoorbeeld een categorie nieuw, profielen met de meeste hits, degene met het hoogste cijfer, de profielen die het laatst actief waren en een aantal ‘random’ profielen. Er is verder geen vorm van matching, dus je zult zelf een beetje moeten zoeken naar een geschikte match.

Is het betrouwbaar?

Er zijn een aantal voorwaarden te lezen op de website waaraan je profiel moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld ouder dan 18 zijn, mag je geen aanstootgevende profielen maken of andere kwetsende of beledigende dingen op de site zetten. De regels zijn echter vrij algemeen en spreken voor zich.

Ook zijn er een aantal regels waarin staat dat illegale praktijken naar de politie kunnen worden doorgespeeld, maar dit komt allemaal niet erg professioneel over. Aangezien je de profielen ook zonder in te loggen kunt bekijken, is de privacy en veiligheid van de website niet erg hoog.

Gratis of betaald

Iedereen die lid wordt van Lesbichat start als een gratis lid. Een profiel aanmaken, foto’s toevoegen en zoeken tussen andere gebruikers kan allemaal kosteloos. Je kunt de profielen zelfs bekijken als je zelf geen profiel hebt. Als gratis lid heb je toegang tot de meeste functies van de datingsite, maar het is wel beperkt.

Gold member

Als je gebruik wilt maken van een hoop extra functionaliteiten van de website, dan zul je Gold member moeten worden. Met dit Gold lidmaatschap kun je onbeperkt privéberichten versturen, je profielbezoekers bekijken, meldingen ontvangen, films plaatsen en onzichtbaar zoeken. Verder kun je ook extra foto’s plaatsen en wordt je profiel op de homepage hoger getoond.

Leden die diensten aanbieden, in welke vorm dan ook, kunnen gebruik maken van een (extra) commercieel veld in het profiel. Daarin kun je een website-URL toevoegen, als je bijvoorbeeld een website hebt met meer informatie. De kosten voor dit Gold profiel zijn €1,60 per maand en €15,00 voor 12 maanden. In vergelijking met andere (professionele) datingsites dus een stuk lager.

VIP

Wil je vooral chatten en daarbij gebruik maken van extra’s? Als je inlogt als VIP op Lesbichat krijg je de beschikking over deze voordelen:

  • Je kunt zien wie jou bekijken.
  • Je mag WEL reclame maken (maar niet spammen).
  • Je chatnaam komt bovenaan de lijst te staan.
  • Je krijgt een VIP-vermelding achter je gebruikersnaam.
  • Geen reclames meer in de chat.
  • Je krijgt toegang tot de snellere VIP chat.
  • Je kunt het aantal berichten zien welke andere chatters ontvangen en versturen.
  • Je kunt HTML gebruiken in je CV.
  • Je hebt 1 overzicht van alle ontvangen en verstuurde berichten.
  • Je ziet in 1 overzicht alle webcammers die online zijn.

De kosten voor VIP-toegang zijn €1,60 per chatsessie. Aangezien er geen sprake is van een abonnement, is dit een vrij goedkope manier om van meer functies gebruik te maken. Mocht je er vaker gebruik van maken, dan is een Gold lidmaatschap aan te raden.

Bezoek Lesbichat

Over Lesbichat

Terwijl mobiele dating apps nu de norm zijn geworden, waren de voorgangers al vele jaren actief op het internet. Lesbichat is een van de oudere chatsites die het internet rijk is, met de oprichting in 2011. In al die jaren heeft het zich gevestigd tussen de grote namen, maar is het altijd vrij goed onder de radar gebleven.

Hoewel de makers van de chat voor lesbische en biseksuele vrouwen zichzelf niet open en bloot bekendmaken, is het duidelijk onderdeel van een bedrijf genaamd Webguru. Dit bedrijf beheert niet alleen Lesbichat, maar ook het bekende Chatgirl: beiden chatsites die zo langzamerhand aardig verouderd zijn. Dit alles neemt niet weg dat de chatsites nog altijd vele bezoekers trekken, in het geval Lesbichat dus alleen vrouwen die bi of lesbisch zijn.

Waarom online daten voor lesbische vrouwen?

Online daten voor lesbische vrouwen maakt het makkelijker dan ooit om iemand te ontmoeten. Natuurlijk ben je als lesbienne ook welkom op de algemene dating apps, maar de kans op een leuke match is er natuurlijk een stuk kleiner. Daarom zijn er tegenwoordig een stuk meer dating apps die zich richten op lesbische vrouwen.

Het is een laagdrempelige manier om iemand te ontmoeten, aangezien je gewoon vanuit huis – achter je laptop of telefoon – berichtjes kunt versturen. Vind je het bijvoorbeeld nog wat te vroeg om naar een bar te gaan of voel je je geremd om zomaar een leuke vrouw aan te spreken op straat, dan kan online een stuk gemakkelijker voor je zijn.

Je komt er veel gelijkgestemde singles tegen en daardoor weet je direct waar je aan toe bent. Je kunt er niet alleen terecht om een leuke date te vinden, maar ook gewoon om mensen te ontmoeten die dezelfde verlangens en interesses hebben als jij.

Het grote voordeel? Je ziet direct dat een vrouw dezelfde voorkeur en wensen heeft, aangezien de vrouwen zich ook hebben ingeschreven op deze datingsite. Alleen het feit dat ze zich beschikbaar stellen om liefde (of een date) te vinden, wordt het een stuk eenvoudiger om digitaal op die persoon af te stappen en het gesprek te beginnen.

Veelgestelde vragen

Is Lesbichat voor iedereen?

Nee, dat is het niet. Het is bedoeld voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Is Lesbichat gratis?

Ja, Lesbichat is gratis. Er zijn echter wel beperkingen als gratis lid. Een abonnement is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op Lesbichat?

Nee, Lesbichat heeft geen mogelijkheid om te swipen.

Wat is de minimumleeftijd voor Lesbichat?

Iedereen die meerderjarig is kan zich aanmelden op de datingsite. Voor Nederlandse gebruikers geldt een leeftijd van 18 jaar en ouder.

Heeft Lesbichat een app?

Nee, Lesbichat is exclusief beschikbaar als chatsite. Hoewel de datingsite te bezoeken is vanaf een smartphone of tablet, is er geen app beschikbaar.