G-dating

4 van 5

G-dating zorgt voor een unieke draai aan het standaard daten door zich te richten op lhbti’s. Met populaire features als FotoZapper laat deze app gelijkgestemde singles op een leuke manier met elkaar connecten. G-dating maakt het mogelijk om met potentiële partners te chatten voordat je ze persoonlijk ontmoet. Dus, als je openstaat voor liefde of iets anders, dan zal G-dating zomaar je digitale cupido kunnen zijn.

PluspuntenVeel gebruikersVeilig platformGeen fictieve profielen
MinpuntenBeperkte functiesKleine gebruikersdatabaseGeen mobiele app

Het vinden van de perfecte match is voor niemand een makkie. Terwijl de apps het doen lijken alsof elke swipe naar rechts een relatiekandidaat zich aan je voorstelt, komt iedereen bedrogen uit wanneer het gesprek nooit op gang komt. Wéér een gemiste kans op liefde. Het is een bekend scenario waar alle datingapp gebruikers mee te maken krijgen. Het is ook het scenario waar hetero’s voortdurend over klagen – niet wetende dat het voor de queer singles nog veel ingewikkelder is.

Queer dating voor vrouwen kent bijvoorbeeld extra hindernissen waar hetero’s niet mee te maken hebben. Koppels die de unicorn zoeken, mannen die je willen overtuigen en de ongemakkelijke momenten waarin je peilt of de ander ook lesbisch is – of in ieder geval biseksueel. Biseksuele en homomannen kennen dezelfde problemen. Omdat deze obstakels een unieke uitdaging vormen zijn er gelukkig een aantal datingsites die de zoektocht naar de ware makkelijker maken voor de LGBTQ-gemeenschap. Eén van die datingsites is G-dating, onderdeel van Safe Dating Networks.

G-Dating, als een verwijzing naar gay dating, is een datingsite exclusief voor mensen die op hetzelfde geslacht vallen. Het is er specifiek voor homo’s en lesbiennes. Vergeet de apps die zijn gemaakt voor hetero’s en sluit je aan bij duizenden andere homo’s, lesbiennes, biseksuelen en queer mensen op G-Dating.

Begin hier met je profiel op G-Dating

Hoe werkt G-Dating?

Bij G-Dating word je deel van de gastvrije en veilige gemeenschap waar je begint met het maken van je eigen profiel. Zoals overal gebruikelijk is, zien anderen dit profiel van jou. Vinden ze jou leuk? Dan kunnen ze een knipoog versturen of de stoute schoenen aantrekken om je direct een persoon bericht te versturen. Andersom kun jij dat ook, waarbij je eigenhandig profielen kunt zoeken die passen bij je wensen.

Aan de hand van de zoekcriteria kun je de single queer vrouw in je omgeving vinden, vrienden maken, op een date gaan of gewoon plezier hebben. Met een steeds groter wordende, authentieke en actieve gemeenschap is G-Dating inmiddels al een bekende naam in de scene van gay datingsites. Dit is in het kort hoe G-Dating werkt, maar we leggen het ook in detail uit.

g-dating-menu

Registeren en aanmelden

De tijd van chatboxen en inloggen zonder registratie is bijna voorbij. Hoewel er nog chatsites zijn waar het aanmaken van een account niet vereist is, komen dezelfde chatsites steeds vaker negatief in het nieuws. De controle van profielen staat op een laag pitje, er vinden criminele activiteiten plaats, gebruikers worden verleid en vervolgens misleid en ook de veiligheid valt niet te garanderen. Niet registreren kent een groot aantal nadelen, vooral voor LGBTQ mensen die veilig willen blijven. Daarom begint het daten op G-Dating bij een volledige registratie.

Terwijl je bij sommige gay datingsites een compleet inkijkje geeft in je persoonlijkheid door een 20-minuten-durende vragenlijst in te vullen, ben je bij G-Dating al binnen een minuut klaar om in te loggen. G-Dating vraagt alleen om enkele basisgegevens om je profiel gereed te maken:

 • Kies een profielnaam
 • Kies een wachtwoord
 • Vul je e-mailadres in
 • Geef toestemming voor e-mails
 • Geef aan of je een man of vrouw bent
 • Geef aan of je voorkeur uitgaat naar een man of vrouw
 • Vul je leeftijd in
 • Geef aan welk postuur je hebt
 • Vul je plaats in
 • Plaats een profielfoto (overslaan mag)
Waar je op moet letten

Daten is riskant voor de LGBTQ-gemeenschap. Het is weliswaar jammer dat het zo is, maar het is gewoonweg niet zo veilig als daten voor hetero’s. Afgezien van de typische struggles waar alle singles mee te maken hebben, zoals potentiële afwijzing een een gebrek aan chemie, hebben LGBTQ’ers vaak extra veiligheids- en privacyoverwegingen om in gedachten te houden. Want als je nog niet uit de spreekwoordelijke kast bent gekomen, dan is je privacy en anonimiteit enorm belangrijk – ook als je je seksuele identiteit nog aan het ontdekken bent. En zelfs als je openlijk gay of lesbisch bent, kun je last ondervinden van personen met haatdragende overtuigingen. Enkele tips van ons:

 1. Verzin een profielnaam niet je niet overal gebruikt.
 2. Gebruik nooit je echte naam.
 3. Creëer een nieuwe e-mailadres voor G-dating alleen.
 4. Gebruik een prepaid telefoonnummer voor datingsites.
 5. Controleer foto’s die je upload op details die naar je locatie verwijzen.
 6. Verzin een nieuw en nooit eerder gebruikt wachtwoord voor G-dating.
 7. Plaats geen contactgegevens op je profielpagina.
 8. Controleer meteen de privacy-instellingen als je bent ingelogd.

“Ingevulde profielen zijn interessanter en ontvangen veel meer bezoekers. Door het invullen van zoveel mogelijk eigenschappen wordt het makkelijker om gevonden te worden door andere deelnemers.” – G-dating

Je profiel

Hoe je jezelf presenteert op G-Dating is niet anders dan op andere datingapps en websites. Je profielpagina is de plek waar je alles over jezelf kunt delen – hoe weinig of hoeveel je ook wilt delen met anderen. Wat je hebt ingevuld tijdens de registratie wordt overgenomen in je profiel, maar daarnaast kun je ook een omschrijving over jezelf plaatsen. Een omschrijving van wie je bent en wat je zoekt maakt je profiel veel persoonlijker en beter gewaardeerd.

Andere onderdelen van je profiel zijn de ‘Over mij’-gegevens die je kunt invullen, wat je zoekt, de basisgegevens en foto’s. Het spreekt voor zichzelf dat de foto’s die plaats enorm van belangrijk zijn, omdat iedereen daar het meest benieuwd naar is. Als de hoofdfoto van je profiel worden alleen recente foto’s toegelaten waarop je herkenbaar in beeld bent. Houdt er rekening mee dat je hoofdfoto door alle deelnemers van G-dating bekeken kan worden.

Bekijken op G-Dating

Het vinden van een match

Het vinden van je perfecte match is nooit een makkelijk opgave. Maar als je het nooit probeert, dan ga je diegene ook nooit vinden. Bij G-Dating krijg je twee opties om zelf je perfecte match te zoeken. Het ene deel is een traditionele zoektocht op basis van je verlanglijstje, het andere deel is de FotoZapper.

Zoeken naar andere leden is mogelijk in het ‘Profielen’-gedeelte waarbij je leden kunt zoeken op dichtbij, nieuw of online, maar ook kun je heel gericht zoeken op specifieke kenmerken. Ben je op zoek naar een kortharige blondine van 20 t/m 25 jaar die niet rookt, geen alcohol drinkt en milieubewust leven heel belangrijk vindt? Het is met de instellingen van de zoekopdrachten mogelijk om in te zoomen op de perfecte kandidaat.

De FotoZapper is een klassieke hot-or-not functie waarbij je snel de hoofdfoto’s van anderen kunt beoordelen. Vind je degene die wordt getoond leuk? Dan tik je op JA. Niet leuk? Dan tik je op NEE. Als anderen VIP-toegang hebben, dan kunnen zij zien dat je hen leuk vindt. Maar als je de ander afwijst, dan is dat niet zichtbaar.

Het gesprek starten

Is er iemand die jou leuk vindt en andersom wil je ook best wel graag contact? Dan kun je diegene een knipoog versturen om dat te laten merken. Maar daarmee geef je alleen maar aan dat je interesse hebt en openstaat voor een gesprek. Zelf een gesprek starten doe je met de berichtenfunctie van G-Dating. Wanneer jij iemand een bericht verstuurt, dan wordt het als een gespreksverzoek getoond in de inbox van de ander. Deze kan dan zelf bepalen of het gesprek wordt geopend of niet.

g-dating nepprofielen

Onze beoordeling van G-dating

G-dating: het is de datingsite die ik deze keer mag proberen. Zodra ik de datingsite open, weet ik meteen: dit is geen doorsnee ervaring. Is het een golf van opwinding of een vleugje magie? Dat gevoel is onmiskenbaar. Met zoveel verschillende gebruikers — een levendige mix van mensen uit verschillende lagen van de bevolking — voel ik me meteen thuis.

Wat meteen opvalt, is het strakke en gebruiksvriendelijke design van G-dating. Mijn vinger glijdt soepel over de interface, van het ene profiel naar het andere. Geen overbodige poespas, precies zoals ik het graag heb. De ontwikkelaars van deze datingsite hebben duidelijk over elk detail nagedacht. De gebruiker staat hier centraal, en dat merk je aan alles.

Of het nu gaat om chatten, het versturen van foto’s of zoeken op locatie, elke belangrijke feature is aanwezig. G-dating draait als een geoliede machine, alles loopt vlekkeloos. Wat ik wel jammer vind is dat er geen mobiele app is die ik kan downloaden in een appstore. Hoewel de datingsite op je mobiel te gebruiken is, zou een app toch wat fijner zijn.

Net als je denkt dat het niet beter kan, komt daar de VIP-optie om de hoek kijken. Hierachter schuilen de crème de la crème van features: berichten versturen en lezen, alle foto’s bekijken en de FotoZapper gebruiken. De premium functies hebben wel een prijskaartje, maar hé, liefde mag wel wat kosten, toch? De kosten zijn in ieder geval niet al te hoog en redelijk concurrerende met andere datingsites en apps.

Na mijn avontuur met G-dating kan ik niet anders dan voldaan terugkijken. De gemeenschap is levendig, het design is strak, en de gebruiksvriendelijkheid en talloze functies maken dit tot een topervaring. Tuurlijk, de betaalfuncties zijn een klein smetje op een verder bijna perfecte site. Maar dat houdt me niet tegen om G-dating een score van 4 uit 5 te geven. Het is als een goede wijn: een beetje bitter hier en daar, maar over het algemeen gewoon verrukkelijk.

Beoordeling vond plaats in september 2023 door Thomas Lammers.

Voor wie is het?

Gay datingsites voor LGBTQ-mensen bieden een manier om vrienden te maken zonder dat je naar steden met een grote queer-community hoeft te verplaatsen. De locatiegebaseerde apps en websites zoals G-Dating zorgen ervoor dat je niet eens je bed hoeft te verlaten. Met een enkele tik op het scherm van mobiele apparaat ben je verbonden met een netwerk van homo, lesbische en biseksuele leden. Verder maakt het niet echt uit waar je naar op zoek bent; een date, relatie of vriendschap. Zelfs als je niet zeker bent over je seksuele oriëntatie, ben je welkom op deze website. Het kan allemaal.

De enige échte voorwaarde als je lid wilt worden is dat je 18 jaar of ouder bent. Als je jonger bent dan moet je helaas nog even wachten. G-Dating is overigens een datingsite met chatoperators die je aan het lijntje houden. De datingsite geeft actief aan dat het nepprofielen weert en zelf niet actief is met fictieve profielen. Kortom, G-Dating is dé datingsite waar je lid wilt worden als je je aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht.

“Dating voor gays en lesbiennes.” – G-dating

Gratis en betaald

Het zal je niet verrassen, maar lid worden is volledig gratis. Dat geldt voor iedere datingsite. Het gaat er echter om of alles gratis is en dat is hier niet het geval. Als gratis lid kun je je profiel aanmaken, foto’s toevoegen, profielen bekijken en standaard berichten versturen. Dit is een beperkte vorm van het lidmaatschap. Met VIP-toegang open je de deuren naar alle functionaliteiten. Dit zijn de verschillen tussen Standaard toegang en VIP-toegang:

Standaard toegangVIP-toegang
Profiel aanmakenJaJa
Profielen bekijkenJaJa
Foto’s plaatsenJaJa
Hoofdfoto’s bekijkenJaJa
Knipogen sturenJaJa
FotoZapper matches bekijkenJaJa
FotoZapper gebruikenNeeJa
Verzonden berichten altijd leesbaarNeeJa
Persoonlijke berichten sturenNeeJa
Extra foto’s bekijkenNeeJa
Laatste bezoekers bekijkenNeeJa
Berichten lezenNeeJa

Meer informatie

VIP-toegang

VIP-toegang is de naam voor het abonnement van G-Dating. Als je onbeperkt de FotoZapper wilt gebruiken, kijken wie jou leuk vinden en berichten wilt versturen, dan is dit premium lidmaatschap nodig. Met VIP-toegang kun je alle functies van de datingsite gebruiken. De aanschaf van het abonnement is mogelijk met een betaling via iDEAL, creditcard, bankoverschrijving en zelfs een contante betaling behoort tot de betaalmethodes. Dit zijn de actuele prijzen van VIP-toegang:

 • 1 maand voor € 24,99 p/m
 • 2 maanden voor € 39,98 p/m (€ 19,99 p/m)
 • 4 maanden voor € 59,96 p/m (€ 14,99 p/m)

Houd er rekening mee dat er sprake is van een abonnement. Afhankelijk van de gekozen betaalmethode zal G-Dating automatisch opnieuw incasseren voor een volgende periode. Het is mogelijk om dit op elk gewenst moment stop te zetten of te wijzigen.

g-dating BW

App en website

G-Dating is een klassieke datingsite zonder app. De website is niet beschikbaar als gay datingapp, maar wel als mobielvriendelijke versie. Je kunt daardoor op elk mobiel apparaat gebruik maken van de datingsite. Zo blijf je altijd op de hoogte, waar je ook bent. Zo ontvang je een e-mail als je een bericht hebt. Wil je het bericht meteen op je smartphone bekijken? Dat kan, alleen dan niet via een app maar via de browser van je smartphone. G-Dating is op alle mobiele apparaten te gebruiken via deze browser.

App StoreGoogle Play

Safe Dating Networks

Zoals gezegd is de datingsite onderdeel van Safe Dating Networks. Dit is een datingnetwerk waar veel datingsites onder vallen waaronder Seniorengeluk en Metjou. Iedere dag melden zich honderden nieuwe singles aan op dit netwerk waardoor het ledenbestand continu wordt opgevuld met nieuwe leden. Aangezien het om netwerk gaat is het mogelijk dat je lesbische vrouwen spreekt die niet lid zijn van G-Dating, maar van één van de andere datingsites op het netwerk. Voor het gebruik maakt dit echter geen verschil.

Let op, als je niet zichtbaar wilt zijn op de partnerwebsites, dan dien je dit aan te geven in de instellingen. De instelling om vindbaar te zijn door leden van de partnerwebsites is standaard aangevinkt. Wil je dit niet? Schakel de functie dan uit in de instellingen.

Veiligheid en privacy

De profielen op de G-Dating-website worden uitgesloten van indexatie door Google. Dat is wel zo fijn als je niet wil dat je naam in Google te vinden is op een datingsite. Vooral als je je seksuele geaardheid nog niet naar buiten hebt gebracht, wil je natuurlijk niet dat iemand erachter komt. Dit wil je zelf vertellen: op je eigen tempo en voorwaarden. Alleen de leden van het netwerk kunnen je profiel bekijken, niemand anders. Voor je privacy is dit een essentieel pluspunt.

Alle gegevens die je invult op de datingsite worden beveiligd opgeslagen en verzonden met een zogenaamde SSL-encryptie. Dit is een beveiligde verbinding zodat niemand je gegeven kan opvangen. Waar wij altijd naar kijken is of een datingsite de profielen handmatig keurt. Dat is bij deze datingsite ook het geval. Door de handmatige keuring wordt in de meeste gevallen voorkomen dat je te maken krijgt met nepprofielen – wat een doorn in het oog is voor alle singles.

Bekijken op G-Dating

Over G-Dating

G-Dating.nl is een website van Amazing Bits BV en onderdeel van Safe Dating Networks. Dit bedrijf is gevestigd in Nijmegen en lid van de Kamer van Koophandel onder nummer 09170750. Dit hebben we geverifieerd bij de KVK zelf.

G-Dating scoort relatief hoog op gebruiksgemak en veiligheid. De registratie is snel en vereist geen lange vragenlijst, omdat alleen de basisgegevens worden gevraagd. Mocht je het profiel later verder willen invullen, dan is dat na inloggen mogelijk. Hoewel veel datingservices een optie voor gay singles bevatten, is G-Dating een van de weinige die specifiek is toegewijd aan de lesbische en homogemeenschap.

g-dating

Beoordeel G-dating

Alle beoordelingen van G-dating

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.