Safe Dating Networks: wat is dit voor datingnetwerk?

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Wie al eens rondgestruind heeft om een nieuwe datingsite te vinden heeft waarschijnlijk wel eens iets gelezen over Safe Dating Networks. Dit is een datingnetwerk dat op de achtergrond veel datingsites aandrijft met het eigen systeem. Terwijl je denkt dat je bij de datingsite zelfs actief bent met je profiel ben je in werkelijk aan het daten via de infrastructuur van dit netwerk. Safe Dating Networks biedt het platform waar inmiddels honderden of zelfs duizenden singles per dag actief zijn en elke dag komen daar nieuwe aanmeldingen bij.

Wat is het voordeel?

Het voordeel van de datingsites die opereren via dit netwerk is dat je met meer singles in contact kunt komen dan wanneer iedere datingsite individueel zou opereren. Het datingnetwerk koppelt alle profielen aan elkaar waardoor de leden onderling met elkaar contact kunnen hebben. Als je bijvoorbeeld een profiel op DatingEasy hebt, één van de datingsites dat onderdeel van het netwerk is, dan kun je profielen van singles bekijken die zich hebben aangemeld bij datingsite MetJou, ook onderdeel van Safe Dating Networks. Op deze manier worden de profielen met elkaar gedeeld waardoor alle leden, van welke datingsite dan ook, met de leden van andere datingsites in contact kunnen komen. Deze koppeling van datingsites creëert één grote gemeenschap van singles die op zoek zijn naar dates, liefde en vriendschap.

safedatingnetworks

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Waar moet je op letten?

Alle datingsites die onderdeel zijn van het netwerk delen de profielen met andere datingsites binnen het netwerk. Dit betekent dat je profiel op andere websites te zien is dan waar je je in eerste instantie aangemeld hebt. Je hebt gelezen wat de voordelen hiervan zijn maar als je niet wilt dat je profiel inclusief foto’s op de andere datingsites binnen het netwerk zichtbaar zijn dan kun je dit uitschakelen. Je profiel wordt dan alleen getoond aan de leden van de datingsite waar je je aangemeld hebt. Let op, dit verkleint het aantal mogelijke kandidaten.

Gratis inschrijven

De datingsites van het netwerk werken allen op dezelfde manier. Op iedere datingsite is het inschrijven volledig gratis. Dit biedt je net genoeg opties om eens rond te kijken hoe het werkt en wat het aanbod van singles is. Mocht je een bericht willen versturen of je ontvangen berichten bekijken dan is VIP-toegang benodigd. Dit is een betaald lidmaatschap met een minimale looptijd van een maand.

Welke datingsites?

Op de website van het datingnetwerk is te lezen dat er meer dan 100 datingsites onder de paraplu van het netwerk schuilen. Er zijn algemene datingsites die zich op alle singles richten maar er zijn ook datingsites lid van het netwerk die zich richten op een specifieke doelgroep. Zo is er bijvoorbeeld Maatjemeer-Match voor volslanke single, SmartSingles voor hoogopgeleide mensen die op zoek zijn liefde en G-Dating voor lesbische vrouwen. Zelfs voor de 50-plusser is er een datingsite met de naam Seniorengeluk. Al met al is er voor ieder wat wils bij de datingsites van dit netwerk.

Van wie is het?

Safe Dating Networks wordt beheerd door een bedrijf met de naam Amazing Bits BV. Deze onderneming draait al aardig lang mee in de wereld van online dienstverlening, gezien de oprichting in 2007. Niet alleen het beheer van het netwerk wordt door dit bedrijf gedaan maar ook onderhoudt het netwerk zelf ook een aantal datingsites. Amazing Bits is gevestigd in Nijmegen geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Dit hebben we zelf gecontroleerd bij de Kamer van Koophandel, waar het ingeschreven is onder KVK-nummer 09170750.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie