Home Dating apps Swipen om te matchen binnenkort niet meer mogelijk op Badoo

Swipen om te matchen binnenkort niet meer mogelijk op Badoo

2 minuten leestijd
0
badoo packshot

Badoo veegt swipen naar links; de veegfunctie wordt binnenkort uit de app verwijderd. Dit is het resultaat van een uitgebreid onderzoek onder haar leden, zo meldt TechCrunch. Badoo is een dating app van formaat met meer dan 388 miljoen gebruikers. In plaats van het swipen wil Badoo de aandacht leggen op live video’s.

Swipen is inmiddels een gangbaar verschijnsel in de wereld van de dating app. Honderden apps voor daten maken gebruik van de swipe-functie om leden te laten matchen. Er is echter een nadeel aan het swipen wat de laatste tijd steeds vaker duidelijk wordt. De leden besteden door het swipen minder aandacht aan de mensen achter de profielen wat ertoe leidt dat er veel matches zijn maar weinig real-life ontmoetingen.

Moe van het swipen

De gewijzigde strategie van Badoo moet dit veranderen door leden elkaar vaker te laten ontmoeten. Badoo heeft aangegeven dat de stap in de nieuwe richting het gevolg is van een enquête onder Britse millennials (18-30 jaar oud) die aangeven moe te zijn van het swipen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het onderzoek van Badoo vond plaats onder 5000 respondenten, van wie 74 procent zei dat ze op zoek waren naar meer “echte datingervaringen” en 68 procent gaf aan dat ze “niet graag swipen”, wat als een oppervlakkige manier van interactie beschouwd wordt. De live video functie wordt echter door 83 procent van de ondervraagden als een meer comfortabele indicator gezien om daadwerkelijk met iemand af te spreken.

“Badoo is all about real dates, not just matches or swiping” Badoo CEO Andrey Andreev.

Aandacht voor Badoo Live

In de plaats van het swipen zegt het bedrijf veel vertrouwen te hebben in de nieuwe live video functie, Badoo Live. Dit zijn live video-uitzendingen om je te helpen jezelf op een persoonlijke en authentieke manier op het platform te presenteren. Gebruikers kunnen elkaar berichten verzenden tijdens een livesessie, vergelijkbaar met Facebook Live. Net als bij deze functie kun je live gaan met een stream waarna andere gebruikers kunnen reageren op de video. De video’s kunnen ook achteraf bekeken worden. Het is dan wel van tevoren nodig dat je met een andere gebruiker gematcht bent. De functie is vorige maand geïntroduceerd en wordt op dit moment volop getest. Deze zomer wordt de functie wereldwijd beschikbaar gesteld.

Reactie op juridische strijd?

Het nieuws is opvallend te noemen aangezien Badoo een meerderheidsbelang in dating app Bumble heeft. Deze dating app is onlangs voor de rechter gedaagd door Tinder vanwege het gebruik van swipen. Badoo zegt dat het uit eigen beweging het swipen uit de app verwijderd als een manier om gebruikers door profielen te laten bladeren. Match Group, de eigenaar van Tinder, diende eerder dit jaar een aanklacht in om eigendom te claimen op de swipe-functie. Of dit ook lukt zal later moeten blijken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…