Home Dating apps Swipe dating apps zoals Tinder? Dit zijn de beste “veeg dating apps”

Swipe dating apps zoals Tinder? Dit zijn de beste “veeg dating apps”

3 minuten leestijd
0
swipe match

Wie het in Nederland over online daten heeft zegt Tinder. De dating app is Tinder is het beste voorbeeld van hoe een simpele app het leven van veel mensen voorgoed kan veranderen. Sinds de lancering in 2012 heeft de app eigenhandig een nieuwe tak van sport ontwikkeld; swipen om te daten. Voorheen waren er namelijk nog geen dating apps die het swipen als basis van de dienstverlening gebruikt. Tinder was de pionier die het swipen op de kaart zetten met miljarden matches als gevolg. Waar een bedrijf succes heeft volgen anderen om dit te kopiëren en dat is ook gebeurt in het geval van Tinder.

Swipe dating apps

Als je wilt swipen om te daten dan kun je terecht bij honderden dating apps die je allen laten vegen tot je een ons weegt. Deze swipe dating apps zoals Tinder bieden je dezelfde functies alleen is het net even wat anders. In sommige gevallen lijkt het er zelfs op dat je op Tinder actief bent, alleen dan met een ander logo en afwijkende kleuren. Dit zijn de beste “veeg dating apps” zoals Tinder.

1. Bumble

bumbleWaar Tinder in Nederland nog maar weinig concurrentie van Bumble heeft is dat in de Verenigde Staten wel anders. Bumble pakt steeds meer marktaandeel met vooral één groot verschil; vrouwen hebben er de controle. Vrouwen hebben na een match 24 uur om het eerste bericht te versturen. Mannen kunnen dit niet. De standaard werkwijze van deze dating app is verder vrijwel hetzelfde als dat van Tinder. Het is zelfs net als Tinder alleen dan in een ander jasje.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Bezoek Bumble iOSBezoek Bumble Android

2. Hot Or Not

HotornotHot Or Not is één van de herkenbare namen in de Nederlandse datingsindustrie. De wat oudere singles kennen Hot Or Not nog uit de begintijd van het internet. Waar het toen om een website ging waar je foto’s kon beoordelen is het nu beschikbaar als dating app. Hot Or Not bestaat zo al vele jaren en de werkwijze is makkelijker geworden door de komst van de tablet en smartphone. In plaats van de muis van je computer te gebruiken swipe je nu naar links of rechts op het scherm van je apparaat. Als onderdeel van het grote Badoo staat er een datingpartij achter dat weet wat singles willen.

Bezoek Hot Or Not iOS
Bezoek Hot Or Not Android

3. Jaumo

jaumoJaumo is een wat minder bekende dating app in Nederland en dit heeft voornamelijk te maken met de kleinere gebruikersaantallen in vergelijking met apps zoals Tinder en Badoo. Wie echter in de app stores van Google Play en Apple kijkt zal hoe dan ook geconfronteerd worden met Jaumo. De werkwijze is vrijwel hetzelfde als Tinder; swipen naar rechts als je iemand leuk vindt, naar links om door te gaan met de volgende. Jaumo is gratis in gebruik maar dan is er wel sprake van advertenties in de app.

Bezoek Jaumo iOS
Bezoek Jaumo Android

4. Blendr

blendrOorspronkelijk is Blendr de heteroseksuele variant van Grindr geweest maar deze koppeling wordt nu niet meer gelegd. De dating app helpt je om dates bij je in de buurt te vinden door middel van de GPS locatie van je apparaat. Alle leden bij je in de buurt kun je vervolgens keuren door middel van de bekende swipe. Blendr is onderdeel van Badoo wat betekent dat je gematcht kunt worden met leden van Badoo. Om deze reden raden we het aan om van Badoo gebruik te maken. Deze Badoo app beschikt immers over meer features en mogelijkheden.

5. Scruff

scruffDe doelgroep van deze datingsite spreekt niet voor zich maar als je het nog niet weet; deze dating app is er voor de gay mannen. Wie eens wat anders wil dan Grindr en bovendien wil swipen dan is Scruff één van de gay dating apps waar dit kan. Swipen van profiel naar profiel om met andere mannen in contact te komen. De werkwijze van het swipen is hetzelfde als dat van Tinder, alleen kom je bij Scruff alleen maar mannen tegen. Swipe, wacht tot je een match hebt en flirt met andere mannen.

Bezoek Scruff iOS
Bezoek Scruff Android

6. Jack’d

jack'dDe Jack’d app is niet voor hetero’s bedoeld maar voor gay, biseksuele en nieuwsgierige mannen. Waar je bij Grindr op leden bij je in de buurt kunt zoeken door middel van een profielenlijst kun je bij Jack’d swipen om te daten. Het is eens wat anders als je al jaren op Grindr rondhangt. De leden zijn er vaak niet op zoek naar onschuldige contacten of een vaste romantische relatie maar daarvoor moet je ook niet bij een gay dating app zijn. Veeg om te matchen en voor je het weet ben je in gesprek met een andere man.

Bezoek Jack’d iOS
Bezoek Jack’d Android

Met honderden swipe dating apps die je kunt downloaden in de Apple App Store en de winkel van Google Play is de keuze niet makkelijk. Als je even genoeg van Tinder hebt zijn er gelukkig nog vele andere opties die je kunnen helpen tegen de verveling.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…