Moslim(a) daten? Dit zijn 5 datingsites voor islamitische singles

Jay
Door Jay
11 minuten leestijd

De islamitische cultuur is nogal veeleisend en dat geldt ook tijdens het daten en zelfs het online daten. Voor veel moslims is een belangrijke vereiste dan ook dat ze een partner vinden die, net als hen, eveneens moslim is.

Dankzij verschillende dating apps is dat gelukkig wel een stuk makkelijker geworden. Niet alleen kan er in sommige apps heel selectief gekozen worden op bijvoorbeeld de islamitische stroming, ook kunnen moslims uit heel de wereld elkaar nu ontmoeten.

5 datingsites voor islamitische singles

Anders dan bij veel andere dating apps zijn de islamitische apps namelijk bijzonder internationaal georiënteerd. Zo wordt het islamitisch daten wel erg onbegrensd en wordt het zowel spannend als ongedwongen om zo’n app eens een kans te geven. Reden weer voor ons om de 5 meest populaire datingsites voor islamitische singles met je door te nemen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

muslima

1. Muslima

Te beginnen met Muslima.com. Hoewel de website doet klinken alsof het gaat om een platform voor het vinden van een islamitische bruid is Muslima toch ook zeker gericht op vrouwen die een islamitische man willen vinden. We hebben het met Muslima over een bijzonder internationale site met leden uit heel de wereld. Wat zij allemaal wel met elkaar gemeen hebben is de toewijding aan het islamitische geloof.

Als je je aanmeldt mag je namelijk laten weten of en hoe belangrijk je het vindt om naar de moskee te gaan en of je wel of niet de Koran leest. Een andere interessante vraag is wat jouw opvatting is over polygamie. Het zijn opmerkelijke vragen die wel meteen laten zien wat jouw kijk op zaken is.

Bekijken op Muslima

Onderdeel van het Cupid netwerk

Dat Muslima zo internationaal is, komt door het feit dat deze dating app en website deel uitmaakt van het internationale Cupid Media netwerk. Op dit netwerk zijn allerlei andere datingsites aangesloten en in totaal zijn er over alle sites zo’n 4.5 miljoen leden actief. Dat zijn er nogal wat.

Ben ook jij op zoek naar een islamitische partner? Dan zul je er dus wel rekening mee moeten houden dat je international-minded moet zijn. In Nederland en België valt het aantal leden namelijk wat tegen. Maar juist dat internationale maakt het wellicht zo interessant.

muzmatch

2. Muzmatch

Het voordeel van apps die gericht zijn op islamitische leden is dat je meteen weet waar je aan toe bent, vooral als je als moslim(a) zelf woonachtig bent in een niet-islamitisch land. Dat is ook de insteek van Muzmatch waar veel moslims actief zijn die in westerse landen wonen. MuzMatch is alweer sinds 2015 actief en is een mobiele app die er qua ontwerp uitstekend uitziet.

Hoewel de app zelf heel erg modern overkomt, neemt dat niet weg dat het doel van de gebruikers heel erg traditioneel is: het vinden van een serieuze partner. Voor avontuurtjes zit je dus niet helemaal goed op deze app. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vader-verificatie? Hierbij geeft de vader toestemming dat zijn zoon of dochter online date.

App StoreGoogle Play

Iets andere criteria

Het is een wat gekke gedachte misschien, maar het toont wel meteen aan dat het daten in de islamitische gemeenschap er soms iets anders aan toe gaat. Daarnaast kun je voorkeuren opgeven zoals de kledingwijze. Wat dat uitmaakt? Nou, voor sommige moslims is het belangrijk dat de vrouw een hoofddoek draagt of zelfs een boerka gebruikt.

Dankzij de instellingen kunnen de leden van Muzmatch zo wel heel gericht op zoek gaan naar een droompartner. Al met al zijn er nu zo’n 2 miljoen leden actief op deze website. Deze komen dus uit Europa en de Verenigde Staten, maar ook uit landen als Pakistan, India en Turkije.

minder

3. Minder

Klinkt als… Inderdaad! Toch is de eerste letter vervangen door een ‘M’ en dat heeft ervoor gezorgd dat deze app ook wel bekend staat als Muslim Tinder, een Tinder-achtige app die speciaal gericht is op moslims. En wat doe je op z’n app? Daar vind je natuurlijk jouw ‘Halal-liefde’. Klinkt misschien wat fout dit soort cliché-termen, maar het is wel op deze manier dat Minder zich in de markt profiteert.

De opkomst van snelle dating apps heeft de makers van deze app geïnspireerd om voornamelijk te voorzien in de behoeften van de westerse moslimgemeenschap. Oftewel: veel gebruikers van de app zijn woonachtig in westerse landen, maar proberen wel een islamitische partner te vinden. Inmiddels zijn er dat zo’n half miljoen die wel dezelfde doelen hebben: het vinden van een huwelijkspartner.

App StoreGoogle Play

Vul jouw ‘smaak’ in

Het aanmaken van een profiel gebeurt, net als op andere islamitisch georiënteerde dating apps, op een nogal bijzondere manier. Zo mag je jouw basisgegevens invullen, maar krijg je ook vragen over hoe religieus je nu bent en wat jouw ‘Smaak’ is. Wat ze met dat laatste bedoelen? Nou, welke stroming van het islamitische geloof je aanhangt.

Mocht je dat liever niet willen invullen, dan kun je kiezen voor de optie “Just Muslim”. Hoe dan ook, het geeft in ieder geval de strekking aan van deze website. Datingapp Minder is voor en door moslims.

buzzarab

4. BuzzArab

Dat ligt iets anders bij BuzzArab. We hebben het hier namelijk over een Arabische datingsite en wie dacht dat alle Arabieren islamitisch zijn, nou, die heeft het mis. De Arabische denominatie staat namelijk voor het volk zelf en niet per definitie voor een religieuze stroming. Ook in de Arabische wereld zijn mensen die een ander geloof aanhangen zoals bijvoorbeeld het christelijke geloof.

BuzzArab heeft dan weliswaar voor het grootste deel islamistische leden, maar geeft wel nadrukkelijk aan zich niet te willen beperken tot alleen mensen die moslim zijn. Daarnaast geeft het ook aan op andere vlakken iets losser te zijn.

App StoreGoogle Play

Iets losser en misschien juist daarom wel extra interessant

Met andere woorden, je hoeft hier niet perse op zoek te gaan naar een langdurige huwelijkspartner; je kunt ook gewoon op zoek gaan naar gezellige dates en leuke vriendschappen en daar valt ook wel wat van te zeggen. Want online daten is over het algemeen natuurlijk hartstikke luchtig en toegankelijk, en dat geldt ook voor deze site.

Meer dan 420.000 leden uit de Arabische wereld, maar ook uit landen Nederland, de Verenigde Staten, en Canada zijn hier actief. En daardoor kun je als gebruiker rekenen op een wel erg interessante doelgroep. Wat ze er bij BuzzArab zelf over te zeggen hebben is het volgende:

“Hoewel we ons richten op het dienen van de Arabische gemeenschap, verwelkomen we openlijk leden van alle religies, alle etniciteiten, alle rassen en alle leeftijden.”

En dat vinden wij op zich meteen een hele prettige gedachte. Wat ook fijn is, is dat er geen premium lidmaatschappen zijn. Daardoor kun je dus gratis gebruik maken van de dienst. Zo kun je berichten sturen naar andere leden en dat is op andere datingsites wel eens anders.

Wel gelden er een aantal voorwaarden. Zo moet je als gebruiker wel foto’s hebben geüpload om berichten te sturen en moet je er rekening mee houden dat je advertenties te zien krijgt. Maar gezien de voordelen die daar tegenover staan, lijkt ons dat voor de meeste mensen niet zo’n probleem.

inshallah

5. ‎Inshallah

“Een match als God het wil”, dat is hoe Inshallah zich profiteert. Het woord Inshallah verwijst dan ook meteen naar “Als God het wil”, een nogal zware term, vooral als je het aan het swipen op een datingsite verbindt. Toch laat dat meteen zien dat het swipen hier gebeurt met hele serieuze doelstellingen: het vinden van een partner die dezelfde islamitische waarden aanhangt. Of zoals ze zelf zeggen bij Inshallah: ‘Het belangrijkste doel is om op de meest vrome manier een levenspartner te vinden’. Toch sluit dat niet helemaal uit dat er hier ook gewoon vrienden gemaakt kunnen worden, al zullen dat vaak internationale vrienden zijn.

App StoreGoogle Play

Moslims uit heel de wereld

Inshallah geeft je namelijk de mogelijkheid om in contact te komen met 4 miljoen moslims van over de hele wereld. Chat, ontmoet en trouw via deze app en sluit je aan bij de 275.000 moslims die dankzij Inshallah al een match met elkaar hebben.

Hoe het daten op Inshallah er nu precies uit ziet? Omdat zoveel van de leden van de site op zoek zijn naar de ware als het gaat om daten en trouwen, moet je er dus wel open voor staan om mensen te ontmoeten met langetermijndoelstellingen. Ben je toch op zoek naar een kortstondige ontmoeting? Dan is deze datingsite waarschijnlijk niet helemaal voor jou bedoeld.

‘Als God het wil’

Op de app zelf kun je chatten, berichten naar elkaar sturen, en kun je gebruik maken van de meest moderne communicatiemogelijkheden. Wat dacht je van flirterige likes achterlaten, maar ook contact met elkaar leggen via spraakberichten en videochat? Wat dat betreft zijn de meeste islamitische dating apps dus helemaal niet zo oubollig als ze lijken en ook Inshallah laat zien gebruik te maken van de meest moderne technieken om moslims aan elkaar te koppelen.

Klinkt dat interessant? Dan heb je op deze app kans om je droompartner te vinden. Alleen is er wel één belangrijke voorwaarde: “Als God het wil”. Dat dan wel weer.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie