Home MuzMatch

MuzMatch

muzmatch
MuzMatch is een dating app die speciaal bedoeld is voor Arabische en moslim singles die op zoek zijn naar een partner; om te daten of te trouwen. Er zijn wereldwijd meer dan een miljoen moslims ingeschreven, dus de kans dat je iemand vindt met wie het klikt is groot. Met dit aantal gebruikers is het een van de toonaangevende dating apps voor deze specifieke doelgroep. En volgens Muzmatch zelf is het ‘halal, gratis en leuk.’

Nederlandse gebruikers geven aan dat er (nog) niet veel Nederlandse leden zijn, je moet er dus wel rekening mee houden dat een date in de buurt vinden misschien wat lastig is met deze app. Daarom raden we een andere dating app aan, waar ook moslims aanwezig zijn, maar veel meer Nederlandse moslims.

Bekijk het beste alternatief

muzmatch app

Hoe werkt het?

Een account aanmaken bij MuzMatch is heel eenvoudig. Je kunt je aanmelden met je Facebook-account. Bepaalde gegevens worden overgenomen van je profiel maar dit kun je later aanpassen als je minder of meer informatie wilt delen. Nadat je bent aangemeld en ingelogd kun je direct beginnen met het invullen van je profiel. Voeg je leukste foto’s toe, of laat deze achterwege om anoniem te blijven. En als je nog anoniemer wilt zijn, dan is het zelfs mogelijk om een schuilnaam te gebruiken.

Alle profielen worden handmatig geverifieerd met behulp van Selfie Verification, SMS-bevestiging en GPS-locatiecontroles. De profielen zijn over het algemeen aardig uitgebreid zodat je goed kunt zien met wie je te maken hebt, voordat je een andere member een bericht stuurt om in contact te komen. Als je je profiel hebt ingevuld, dan kan het vinden van een match beginnen. Je ziet anderen in de buurt op zoek naar hun perfecte partner in Discover. Tik op ✅ als je denkt dat ze geschikt voor je zijn of ❌ om over te slaan. Als iemand jou leuk vindt, en jij deze persoon ook, krijg je allebei een melding van de match en kun je direct chatten.

Voor wie is het?

Zoals de naam van de app al aangeeft, richt MuzMatch zich op de moslim singles. En dat doet het als een van de weinige dating apps. Er zijn tal van dating apps om uit te kiezen, maar wat MuzMatch uniek maakt is de exclusieve focus op moslims. De app is verder niet geschikt als hook-up app om snel een date te scoren, maar wel als je serieus wilt daten en misschien zelfs een huwelijk op het oog hebt. Dat terwijl je je houdt aan je islamitische waarden en overtuigingen.

Tot nu toe komen de meeste leden van MuzMatch uit Europa, de VS, Azië, het Midden-Oosten, Pakistan, India, Bangladesh en Turkije, maar ook uit vele andere delen van de wereld. Ze zeggen wel eens dat liefde geen grenzen kent en met MuzMatch zou je er dus achter kunnen komen of dat echt zo is.
Doordat deze app speciaal is bedoeld voor singles met een islamitische achtergrond, is de kans groter dat je iemand ontmoet die dezelfde levensstijl volgt als jij, gericht op het islamitische geloof. De meeste leden vallen overigens in de leeftijdscategorie tussen 25 en 34 jaar.

App StoreGoogle Play

Is MuzMatch gratis?

MuzMatch kent betaalde features, maar het gewone basisgebruik is gratis. Dat maakt deze dating app voor moslims erg toegankelijk voor de doelgroep. Je kunt snel en gemakkelijk swipen door de profielen om iemand te vinden die voldoet aan jouw criteria zoals leeftijdscategorie en woonplaats. Zo kun je snel mensen vinden die bij jou in de buurt wonen. Dit maakt een persoonlijke ontmoeting een stuk gemakkelijker. Als je echter meer mogelijkheden wilt dan de basisfuncties is er MuzMatch Premium.

MuzMatch Premium

MuzMatch helpt je om op te vallen en sneller je perfecte partner te vinden met een verzameling exclusieve functies. Deze functies worden gebundeld in het MuzMatch Premium-lidmaatschap:

  • Onbeperkt swipen: veeg zoveel als je wilt.
  • Dagelijkse Instant Matches: elke dag ontvang je één gratis Instant Match.
  • Voorkeuren: het voorkeurspercentage wordt bij elk profiel getoond.
  • Onbeperkte wijzigingen: verander je like of pass als je per ongeluk een keuze maakt.
  • Voorkant van de wachtrij: wordt als eerst aan anderen getoond in je omgeving in Discover.
  • Maandelijkse reset swipes: wordt opnieuw gezien door je veeggeschiedenis opnieuw in te stellen.
  • VIP-badge: onderscheid je van de massa met een VIP-badge op je profiel.
  • Geen advertenties: verberg advertenties zodat je niet gestoord wordt.

Over MuzMatch

Als het belangrijk voor je is om een partner te vinden die dezelfde geloofsovertuiging heeft als jij dan is MuzMatch een prima keuze. De mensen die zich hier inschrijven hebben allemaal hetzelfde doel: een levenspartner vinden met wie ze het islamitische geloof kunnen delen. Met in totaal meer dan 1 miljoen leden in 210 landen is het een multinationale dating app dat bovendien heeft geleid tot meer dan 25.000 huwelijken. Want moslims daten niet, ze trouwen, aldus de maker van MuzMatch.