Cupid Media: hét datingsite-netwerk voor alle culturen en internationale relaties

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

Nederland is een land van immigranten: een multiculturele samenleving met een gevarieerde mix van talen, gebruiken, religies en culturen. Als gevolg hiervan zijn er mensen in Nederland die naar internationale datingsites uitwijken om in hun geboorteland iemand te vinden. Andere mensen willen juist wat anders dan een Nederlandse vrouw, en zoeken iemand in een ander land vanwege de uiterlijke kenmerken of de culturele verschillen.

Wat de reden ook is, veel van deze mensen komen uiteindelijk terecht op een van de datingsites van Cupid Media: een netwerk van internationale datingsites met een wereldwijde bekendheid. Maar wie is Cupid Media precies en welke datingsites hebben zij onder hun hoede?

Wat is Cupid Media?

Liefhebbers van Braziliaanse vrouwen en mannen die op zoek zijn naar een Thaise vrouw komt de naam misschien al bekend voor: Cupid Media. De toepasselijke naam van dit bedrijf staat bijna synoniem aan internationaal daten. Want met deze naam is het netwerk al sinds jaar en dag marktleider in de markt van datingsites met een internationaal karakter.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Sinds de lancering in 2000 heeft Cupid Media, niet te verwarren met OKCupid, meer dan 30 miljoen mensen geholpen met de zoektocht naar liefde. En dankzij al deze ervaring weten ze inmiddels waar mensen naar op zoek zijn als ze een internationale liefde zoeken. Hierdoor is een van de beste niche dating-netwerken ter wereld geworden. Met een gigantisch aantal maandelijkse bezoekers van ruim meer dan 11 miljoen is het een komen en gaan van nieuwe singles.

Kom je dus een vermelding tegen met ‘Vertrouwde website ondersteund door Cupid Media’? Dan weet je welk bedrijf erachter zit. Dit zijn de websites in het netwerk:

cupid websites

In totaal heeft Cupid Media maar liefst meer dan 30 gespecialiseerde dating websites die zich stuk voor stuk richten op een aparte datingmarkt, ook wel een niche genoemd. Volgens Cupid Media helpen ze hiermee mensen wereldwijd, zowel single mannen als vrouwen, om de perfecte match te vinden op basis van hun voorkeuren van etniciteit, religie, levensstijl, speciale interesses en meer. En dat lukt aardig, zo blijkt uit het tv-programma ’90 Days to Wed’ van TLC.1

In ’90 Days to Wed’ krijgen Amerikanen die verliefd zijn op een buitenlandse schoonheid 90 dagen de tijd om te beslissen of ze met hun buitenlandse geliefde willen trouwen. Dit is de periode waarin hun speciale K1-visum voor Amerika geldig is. Wie het televisie-programma heeft gevolgd, heeft het misschien al gemerkt: meerdere datingsites van Cupid Media worden genoemd als plek waar de koppels elkaar hebben ontmoet. Zo heeft Ricky uit het programma z’n match gevonden op ColombianCupid, een van de datingsites van Cupid Media.2

Dit bewijst het feit dat het daadwerkelijk mogelijk is om liefde te vinden op een van de websites uit het netwerk, hoewel je succes natuurlijk grotendeels in je eigen handen ligt.

Cupid Media

Functies op de Cupid Media-websites

Zoals je waarschijnlijk begrijpt, kan internationaal daten voor de nodige communicatieproblemen zorgen. Omdat mensen uit zoveel verschillende landen op de datingsites aan elkaar worden gekoppeld, ontstaat er van nature een taalbarrière. Daarom zijn er op de Cupid Media-websites allerlei functies die singles een manier bieden om met elkaar te communiceren en elkaar te leren kennen.

Een verschillende taal spreken lijkt hier zelfs geen probleem te zijn, omdat er vertaalhulpmiddelen worden aangeboden. Er is ook een meertalige interface waarmee mensen gemakkelijk op de site kunnen navigeren. En hiernaast zijn de bekendste websites van het netwerk onder andere ook in het Nederlands beschikbaar. Met een standaard lidmaatschap krijg je toegang tot de basisfuncties, met een Goud-lidmaatschap zijn er geen advertenties en kun je daadwerkelijk chatten, met het Platina-lidmaatschap kun je van alle denkbare features gebruikmaken.

cupid lidmaatschap

Communiceren is ook vrij eenvoudig: er is een berichtensysteem en instant messaging. Mocht je er dus iemand willen spreken, dan kun je direct een bericht versturen. Alle websites zijn voorzien van moderne technologieën die de datingervaring verrijken. Uiteraard is er op elke internationale datingsite van Cupid Media ruimte om je eigen profiel aan te maken, voorkeuren in te stellen voor matches en ook is het mogelijk om je profiel te verifiëren. Niet alleen weten anderen zo dat jij de real deal bent, en andersom weten anderen ook dat jij geen catfish bent.

Al met al zijn de websites van Cupid Media een interessante mogelijkheid om mensen uit een andere cultuur te leren kennen: voor een vriendschap, relatie of huwelijk. Om ze nog eens op een rijtje te zetten, dit zijn de datingsites van Cupid Media:

 1. AfroIntroductions
 2. AsianDating
 3. AussieCupid
 4. BBWCupid
 5. BlackCupid
 6. BrazilCupid
 7. CaribbeanCupid
 8. ChineseLoveLinks
 9. ChinaLoveCupid
 10. ChristianCupid
 11. DominicanCupid
 12. FilipinoCupid
 13. GayCupid
 14. HongKongCupid
 15. IndianCupid
 16. IndonesianCupid
 17. InternationalCupid
 18. InterracialCupid
 19. IranianSinglesConnection
 20. JapanCupid
 21. KenyanCupid
 22. KoreanCupid
 23. LatinAmericanCupid
 24. MalaysianCupid
 25. MexicanCupid
 26. MilitaryCupid
 27. Muslima
 28. PinkCupid
 29. RussianCupid
 30. SingaporeLoveLinks
 31. SingleParentLove
 32. SouthAfricanCupid
 33. ThaiLoveLinks
 34. ThaiCupid
 35. UkraineDate
 36. VietnamCupid

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie