Home Chatten 3 alternatieven voor ChatXL (overgegaan in Chatplaza)

3 alternatieven voor ChatXL (overgegaan in Chatplaza)

4 minuten leestijd
0
chatxl

Het hangt er een beetje vanaf natuurlijk wanneer je precies bent geboren, maar veel van onze bezoekers zullen zijn opgegroeid met het chatten. Terwijl dat tegenwoordig allemaal via sociale media als Facebook of Instagram gebeurt, vond dat vroeger plaats in de zogenaamde chatboxes. En het spannende daarvan was dat je vaak geen enkel beeld had van met wie je nu te maken had.

Door een chatbox te kiezen die voldeed aan jouw interesses, demografische gegevens, of persoonlijke kenmerken, kwam je in contact met andere chatters die min of meer aan hetzelfde plaatje voldeden.

Wat sommige mensen toch enigszins zal verbazen is dat dit soort chatboxes nog altijd bestaan en volop worden gebruikt. Een van die chatboxen was ChatXL. Het voordeel daarvan was dat je doodeenvoudig in contact kwam met andere gebruikers zonder dat je je hoefde te registreren. Klinkt wat dat betreft dus hartstikke uitnodigend en laagdrempelig. Toch bestaat ChatXL niet meer en om die reden komen we graag met 3 alternatieven voor je.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wat was ChatXL?

ChatXL richtte zich op de mensen die op zoek waren naar een chatservice zonder al te veel poespas en ingewikkelde regels. Gewoon de website bezoeken, een leuke chatbox kiezen en chatten maar. Dat betekende in dit geval dus ook dat er geen registratie nodig was en dat je als gebruiker meteen kon doorklikken naar de gewenste chatbox. Of het daarmee helemaal vrij spel was? Niet helemaal.

De moderators zouden er namelijk voor zorgen dat de sfeer binnen de chatboxes gemoedelijk bleef en klaar stonden voor eventuele vragen en opmerkingen. Of dat ook meteen betekende dat je als gebruiker helemaal geen idee had met wie je allemaal te maken had? Nou, nee. Je kon namelijk wel gewoon een profiel aanmaken. Zo kon je andere mensen alsnog een idee geven van wie jij bent en wat jij doet.

3 alternatieven voor ChatXL

Je merkt het al, we praten over ChatXL vooral in de verleden tijd en dat komt er met name door dat deze dienst niet meer bestaat. Mocht je de nostalgische gevoelens willen oproepen: een (niet-werkende) kopie van de website is nog te bekijken op het Internet Archive. Wel hebben we een drietal alternatieven voor je die ervoor zorgen dat je gewoon weer vrolijk verder kunt chatten:

badoo

1. Badoo

Hoewel Badoo niet alleen is gericht op het chatten en veelal wordt gebruikt als datingservice, hebben we hier wel meteen één van de meest populaire websites te pakken. Badoo is zelfs wereldwijd actief en als we je vertellen dat de dienst wordt gebruikt door zo’n 430 miljoen mensen, dan kun je je er wel een voorstelling van maken dat deze service zo slecht nog niet is.

Juist door de enorme populariteit van het platform heb je als gebruiker iets meer zekerheid dan bij het gebruiken van andere chatdiensten. We hebben het hier namelijk over een heus sociaal ontdekkingsnetwerk waar mensen ervoor openstaan om nieuwe mensen te leren kennen. Dat betekent dus ook meteen dat je een account moet aanmaken die weer moet worden geverifieerd. En dat biedt nou net iets meer geruststelling dan het chatten met wildvreemden zonder profiel, als je het aan ons vraagt.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Met een gratis account kun je 5 berichten per dag versturen naar andere gebruikers. Wil je er meer versturen dan zul je credits moeten kopen. Deze kunnen er ook voor zorgen dat jouw profiel bijvoorbeeld opvalt.

Bezoek Badoo

chat met vreemden

2. Chatmetvreemden

Nu zal niet iedereen er even happig op zijn om geen idee te hebben met wie je nu aan het chatten hebt, maar er bestaat toch ook een groep die dit juist weer spannend vindt. Chatmetvreemden stond lange tijd bekend als een volledig anonieme chatdienst. Anoniem chatten betekent immers dat je volledig je gang kunt gaan en jezelf kunt zijn. Sinds kort moet je ook op deze website een profiel aanmaken om met anderen te kunnen chatten, alleen stelt deze aanmelding in dit geval niet zoveel voor.

Mocht het op een gegeven moment goed klikken met iemand dan biedt Chatmetvreemden.nl het voordeel dat je de webcam kunt aanzetten. Zo krijg je een veel beter idee van met wie je nu te maken hebt. Op zich heeft het natuurlijk geen uitleg nodig dat je er goed aan doet om niet bij iedereen met wie je chat de camera aan te zetten. Leer mensen dus eerst wat beter kennen. Chatmetvreemden.nl wordt gebruikt door zowel Nederlandse als Vlaamse gebruikers.

Bezoek Chatmetvreemden

chatplaza

3. Chatplaza

Chatplaza is de grootste chatdienst van Nederland en dat blijkt ook wel uit het feit dat zowel ChatXL als PraatAnoniem zijn overgegaan in Chatplaza. Het idee bij Chatplaza is echter hetzelfde als bij andere chatdiensten. Zo kun je nog steeds mensen leren kennen in de verschillende chatboxes en zijn er de moderators die alles voor je in de gaten houden. Heb je een bepaald topic waar jij erg in bent geïnteresseerd? Dan kun je eenvoudig plaatsnemen in de chatbox.

Binnen Chatplaza zelf heb je weer de keuze bijvoorbeeld uit de dienst voor singles en zijn chatboxes die speciaal gericht zijn op flirten. Ook is er een webcam 18+ service die gericht is op de mensen die er een pikant randje aan willen geven. Bovendien kan Chatplaza worden gebruikt op zowel de computer als op een mobiel apparaat. Via de app ben je overal bereikbaar en kun je op elk moment nieuwe mensen leren kennen.

Bezoek Chatplaza

Opmerking

Het chatten met vreemde mensen kan best spannend zijn, dat zullen veel mensen inmiddels weten. Toch willen we je aanraden om niet te openhartig te zijn en jezelf niet bloot te geven (letterlijk en figuurlijk) aan wildvreemde mensen. Voor de rest wensen we je veel chatplezier!

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 tekenen dat je appjes hem irriteren

Helaas komt de romantiek niet met een regelboek. Toch weten we allemaal dat er een aantal …