3 alternatieven voor PraatAnoniem (overgegaan in Chatplaza)

Jay
Door Jay
7 minuten leestijd

Chatten: ooit begonnen we ermee tijdens onze tienerjaren en ook vandaag de dag blijken er nog veel mensen even nieuwsgierig als tijdens de beginjaren van het chatten. En we kunnen niet anders zeggen: het chatten en alles daaromheen heeft natuurlijk ook wel een spannend randje.

Want anders dan bij andere online datingdiensten heb je bij chatten een minder duidelijk beeld met wie je te maken hebt. Dat onbekend ook zeker wel bemind kan maken, blijkt dan ook wel uit de ongekende populariteit van mobiel chatten. Anno 2019 lijkt chatten weer helemaal terug van weggeweest.

Misschien snap je dan ook wel wat we bedoelen: die eerste blijk van interesse wordt alsmaar versterkt door onbewust steeds intiemere onderwerpen met elkaar te bespreken, waardoor er zelfs een ware vriendschap kan ontstaan of met een beetje geluk zelfs een langdurige romance. De vreemdeling daar op je beeldscherm kan plots heel erg interessant blijken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Een hoop gebruikers van de veelgebruikte chatdienst PraatAnoniem kunnen daar inmiddels wel over meepraten. Toch is er uitgerekend voor die groep gebruikers een klein probleempje: PraatAnoniem is niet meer. En daarom hebben we een drietal alternatieven voor je. Zodat je weer op zoek kunt naar dat onbekende, maar oh zo beminde gevoel.

Wat was PraatAnoniem?

PraatAnoniem was een chatservice die gericht was op het onbekende gedeelte. Uiteraard ging het ook op deze website om het kennismaken met nieuwe mensen. Anders dan bij veel andere online datingdiensten ging het hier echter vooral om het anonieme gedeelte: oftewel het anoniem chatten met vreemden. Veel van de gebruikers op PraatAnoniem waren jongeren en dat is een doelgroep die natuurlijk bekend staat om de nieuwsgierigheid.

Al met al was PraatAnoniem dus niet zomaar één of andere chatdienst en juist daarom kon het op flink wat populariteit rekenen. Mocht je de nostalgische gevoelens willen oproepen: een (niet-werkende) kopie van de website is nog te bekijken op het Internet Archive. Dat PraatAnoniem officieel niet meer bestaat is dan ook jammer voor deze doelgroep, maar dat wil niet zeggen dat er geen alternatieven zijn.

3 alternatieven voor PraatAnoniem

We hebben er namelijk drie voor je uitgezocht en een aantal van deze zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Wat dacht je bijvoorbeeld van?

badoo

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

1. Badoo

Met Badoo hebben we toch één van de meest populaire dating apps van Nederland te pakken. Sterker nog: Badoo behoort wereldwijd zelfs tot de meest gebruikte diensten als het gaat om online dating. De website wordt door zo’n 427 miljoen leden gebruikt in meer dan 190 landen en is beschikbaar in 47 talen. Door dit enorme grote aantal gebruikers is het eigenlijk niet alleen een datingsite, maar ook een compleet sociaal netwerk.

Toch wil dat niet zeggen dat het daarmee een directe alternatief is voor andere sociale media als Facebook: de focus ligt bij Badoo toch echt op het leren kennen van nieuwe mensen. Als lid bij Badoo kun je van verschillende manieren gebruik maken om contact te leggen met anderen. De meeste gebruikers zullen daarbij genoeg hebben aan een gratis account. Daarmee kan je een vijftal berichten per dag versturen naar andere leden die voldoen aan jouw interesses.

Bezoek Badoo

chat met vreemden

2. Chatmetvreemden

De naam zegt het al een beetje: op de website ChatMetVreemden kun je chatten met wie jij maar wilt. Deze website maakt het namelijk hartstikke anoniem. Alhoewel, je kunt als je dat spannend vindt wel weer via de webcam communiceren met de ander. Pas je dan wel op dat je niet bij Jan en alleman de camera aanzet, maar dat je wel eerst een goed gesprek aangaat met de ander?

Het voordeel van chatten met de webcam is dat je dan een beeld krijgt bij de persoon met wie jij aan het praten bent. Wel kun je van tevoren al je voorkeuren instellen zoals bijvoorbeeld het geslacht en de leeftijd van de chatpartner. Daardoor maak je dus kennis met mensen die binnen het gewenste profiel vallen. Erg spannend allemaal!

Bezoek Chatmetvreemden

chatplaza

3. Chatplaza

Met ChatPlaza hebben we de grootste chatsite van ons land te pakken. Dat betekent dat je net als in andere chatrooms gezellig kunt chatten met andere gebruikers. Zo kun je mensen ontmoeten die voldoen aan het door jou ingevoerde profiel en kun je zelfs een eigen chatgroep aanmaken. Verder kun je op Chatplaza ook games spelen. Toch zal het de meeste mensen vooral te doen zijn om het ontmoeten van leuke gesprekspartners.

Over die chatboxen gesproken; er zijn allerlei verschillende groepen beschikbaar die allemaal weer hun eigen kenmerken hebben. Het voordeel daarvan is dat je kunt aanschuiven in chatboxen die een topic of andere kenmerk hebben die passen bij dat waar je naar op zoek bent of waar je simpelweg over wilt praten. Ook niet geheel onbelangrijk: PraatAnoniem is overgegaan in Chatplaza en da’s wellicht nog wel de belangrijkste reden om het uit te proberen.

Bezoek Chatplaza

Afsluitende noot

Alhoewel het chatten met vreemden een hoop spanning kan opleveren doe je er wel goed aan om altijd voorzichtig te zijn. Geef jezelf nooit te bloot als je aan het chatten bent met een volstrekt vreemde. Dat bedoelen we zowel in letterlijke als figuurlijke zin. Geef bijvoorbeeld nooit persoonlijke informatie bloot en wees altijd bedachtzaam als je met een ander chat.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie