Home Dating apps 5 miljoen abonnees: beleggers swipen naar rechts op Tinder

5 miljoen abonnees: beleggers swipen naar rechts op Tinder

1 minuten leestijd
0
harmonica

Dat Tinder populair is, dat weet iedereen. De dating app is dan ook het paradepaartje van de beursgenoteerde Match Group, de eigenaar van Tinder. En nu de dating app de heilige mijlpaal van 5 miljoen betalende leden heeft bereikt, is Match Group ongekend populair op de beurs. Aandelen van het Tinder-moederbedrijf schoten gisteren met meer dan 24% omhoog.

De forse stijging van de aandelen valt op omdat de markt over het geheel juist aanzienlijk is gedaald. Deze dalende trend wist Match Group te ontwijken dankzij Tinder. Het bedrijf achter verschillende populaire dating apps wist hierdoor de schattingen van analisten te verslaan. En op de beurs betekent dat vaak maar één ding: een plotseling interesse in het aandeel.

Meer gebruikers, meer winst

Niet alleen was de winst per aandeel hoger dan verwacht, ook wist Match Group meer winst te behalen dan vooraf werd geschat. En dit is het directe gevolg van de populariteit van Tinder. Voor het eerst bereikte Tinder het afgelopen kwartaal de mijlpaal van 5 miljoen abonnees: gebruikers die maandelijks betalen voor Tinder Plus of Gold.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

In vergelijking met het kwartaal ervoor staat dit gelijk aan een toename van een half miljoen betalende gebruikers. En als jaar-op-jaar vergelijking met dezelfde periode van 2018 betekent dit zelfs een toename van 1.5 miljoen abonnees. Dit alles kwam dinsdag naar voren tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Hoewel Tinder de belangrijkste app van het bedrijf is, zag het ook een bescheiden groei in gebruikersaantallen van de andere apps. Match Group is ook eigenaar van datingsites zoals OkCupid, PlentyOfFish, Meetic en nog vele anderen. Het totale aantal betalende abonnees over alle datingsites en apps van het bedrijf steeg van 7.7 miljoen naar 9.1 miljoen.

Tegelijk met de presentatie van de kwartaalcijfers kondigde het bedrijf ook aan zich meer te gaan richten op moslims, zo meldt GDI. Daarom heeft het de Egyptische dating app Harmonica overgenomen. Deze app is alleen beschikbaar in het Arabisch en op dit moment live in 30 landen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…