We vieren het plezier en de vrijheid dat single zijn met zich meebrengt. Geen dubbele afspraken, alleen je eigen brol opruimen en niemand die je vertelt wat je moet doen. Maar dan, als je thuiskomt van een lange werkdag, komt de harde realiteit binnen: je voelt je eenzaam. Wanneer je de deur van je woning opent en niemand hebt om mee te babbelen, word je herinnerd aan het feit dat je eigenlijk best alleen bent.

De voordelen van alleen zijn lijken ineens niet meer zo belangrijk. Leven op je eigen voorwaarden, een carrière opbouwen en je concentreren op het verbeteren van jezelf. Het klinkt allemaal prachtig. Maar als je je vrienden ziet koppelen en settelen, ben je toch wel curieus naar het hebben van een relatie.

Wat je ziet van anderen doet je beseffen hoe plezant het is om iemand te hebben. Een romantische partner die je graag ziet: op een gegeven moment heeft iedereen dat nodig. En dat is waar Meetic om de hoek komt kijken, de grootste datingsite van België. Als je op zoek bent naar liefde, een duurzame relatie of iets serieus: je kunt het vinden op de datingsite en app van Meetic.

Bekijken op Meetic

Hoe werkt Meetic?

Meetic is het voorbeeld van een klassieke datingsite dat zich heeft aangepast aan de vereisten van de moderne tijd. Dat wil zeggen: het is nog altijd beschikbaar via de website, maar ook is er nu een handige app beschikbaar. Welke variant je ook kiest, je kunt eenvoudig een account aanmaken, je profiel voltooien en op zoek gaan naar je match. Binnen een paar minuten ben je klaar om te beginnen met daten.

Je profiel bestaat uit je persoonlijke eigenschappen en kenmerken, een profieltekst en natuurlijk de foto’s. Het is mogelijk dat je foto en profiel wel eerst gekeurd moeten worden voordat andere singles je kunnen vinden. Dit wordt uiteraard gedaan om de veiligheid van de leden te waarborgen en nepprofielen te voorkomen.

Met behulp van de zoekfunctie kun je zoeken naar singles in de buurt, maar je kunt ook filteren op eigenschappen en interesses. Zit er een leuke single tussen? Dan kun je snel contact opnemen via een bericht of een chatgesprek starten. Dat is hoe Meetic in het kort werkt, maar dit is slechts beknopt samengevat. We leggen ook stap voor stap uit hoe Meetic in detail werkt.

meetic app

Registratie en aanmelden

Om een account aan te maken op Meetic, stelt de virtuele assistent Lara je wat vragen. Ze vraagt naar je voornaam, geboortedatum, stad, geslacht en wat je zoekt. Om verder te gaan met het aanmeldingsproces dien je bovendien akkoord te gaan met de verbintenisverklaring. Dit zijn de Meetic-regels waar iedereen zich aan moet houden:

 1. Wederzijds respect

  “Hier leg je de basis voor iets echts. Zorg dus van meet af aan voor respectvolle communicatie.”

 2. Wees oprecht

  “Een waarheidsgetrouw profiel (foto’s, leeftijd, informatie) maakt je pas echt aantrekkelijk.”

 3. Blijf op je hoede

  “Communiceer via chatberichten, videogesprekken en audiogesprekken alvorens persoonlijke informatie prijs te geven. En vergeet niet om onze tips voor veilige ontmoetingen op te volgen!”

 4. Geen compromissen

  “Meld en blokkeer iedereen die niet voldoet aan de regels van oprechtheid en respect.”

Akkoord met deze regels? Dan mag je doorgaan met het aanvullen van je profiel. Meetic stelt je nog meer vragen over jezelf, relatiestatus, wat voor relatie je zoekt en hoe je ideale partner zou moeten zijn. Tijdens het aanvullen vna je profiel is het vereist om een profielfoto te uploaden. Deze wordt gecontroleerd door medewerkers van Meetic. Je moet ook iets over jezelf vertellen, hoewel je deze stap in het Meetic-aanmeldingsproces kunt overslaan voor later. Gefeliciteerd: als je deze stappen hebt doorlopen, ben je gereed om een partner te ontmoeten op Meetic.

“Hoe meer je over jezelf vertelt, hoe groter de kans om een match te vinden.” – Meetic

Nog voordat je e-mailadres is geverifieerd, kun je Meetic gaan gebruiken. In tegenstelling tot andere datingapp, hoef je voor de registratie dus geen persoonlijkheidstest in te vullen om matches te vinden. In plaats daarvan word je rechtstreeks naar het dashboard geleid.

Om volledig van de voordelen van je Meetic-account te kunnen genieten, moet je wel eerst je e-mailadres verifiëren. De e-mailverificatie die je hebt ontvangen bij het aanmelden is nodig om je realtime op de hoogte te houden van alles wat er gebeurt omtrent je account op Meetic.

Wanneer je dit allemaal hebt gedaan, worden je profiel en foto’s handmatig gekeurd door de medewerkers van Meetic. Voordat iedereen op de datingsite ze kan zien, wordt er dus een check uitgevoerd om te controleren of beiden aan de regels voldoen.

lara meetic

Datingcoach Lara

Daten frustrerend? Kun je wel wat hulp gebruiken? Datingcoach Lara van Meetic neemt je bij de hand om alles net iets makkelijker te maken. Lara bestaat niet echt: ze is een chatbot die je ondersteunt tijdens je verblijf op Meetic. De virtuele coach geeft je persoonlijke selecties, stelt matches voor en geeft tips om je profiel te verbeteren. Heb je een vraag? Stel het aan Lara en ze geeft antwoord. De chatbot werkt op basis van kunstmatige intelligentie en kan je op verschillende vlakken hulp bieden, van de eerste berichten die je kunt versturen en handige adviezen om een gesprek naar een date te leiden.

Zoeken naar singles

Omdat de aanmelding tot een gratis account leidt, zijn de mogelijkheden nog beperkt. Je kunt echter wel zoeken naar andere singles en andere gebruikersprofielen bekijken. Via het Ontdekken gedeelte kun je de gebruikersprofielen zien van singles die aansluiten bij je eisen en wensen. Bekijk ze één voor één via kaarten die worden getoond als je de profielen wilt bekijken. Het is net als Tinder, alleen dan net wat anders. Tik op ‘Ja’ als je degene op het profiel leuk vindt, op ‘Nee’ als je wilt doorgaan naar het volgende profiel. Wil je weten wie jou hebben geliket? Dat is alleen mogelijk om in te zien als je member bent.

Bekijken welke singles ‘online’ zijn

De tweede mogelijkheid om gebruikersprofielen te zoeken is via het Zoeken gedeelte. Dit is een wat meer traditionele methode van zoeken, waarbij je filters kunt instellen om je zoekgebied te verkleinen, leeftijden aan te passen en meer. Er zijn filters voor de belangrijkste criteria, maar ook voor uiterlijk, privéleven, werk, afkomst, waarden en vrije tijd – het is een zeer uitgebreide manier van zoeken. Wil je een bericht schrijven? Ook dat is alleen mogelijk als je member bent.

videodate meetic

Videodate

Is een fysieke ontmoeting iets te snel? Durf je het nog niet aan? Of heb je twijfels of de foto wel een goede weerspiegeling is van het werkelijke uiterlijk van je match? Al deze vragen zijn verleden tijd door de videodate van Meetic: een videogesprekfunctie waarmee je kunt videobellen met je matches. Met videobellen via Meetic kun je op een veilige manier elkaar leren kennen. Door middel van het videogesprek kun je ontdekken of diegene lijkt op de foto’s of dat een klik is. En dat allemaal zonder je comfortzone te verlaten.

 • Tik op het camera-icoon dat in de rechterbovenhoek van je scherm op je smartphone of computer verschijnt.

Dankzij videodates kan je babbelen en elkaar beter leren kennen, zonder daadwerkelijk af te spreken. De functie is beschikbaar als je voordien al met iemand hebt gesproken en minstens vier berichten met diegene hebt uitgewisseld. Een videodate is een authentieke en oprechte manier om je matches te beoordelen.

Events

Hoe je ervan om samen met anderen te zingen? Geniet je van een lekkere wijntje? Of ga je er graag een weekendje op uit? Dan heb je zeker en vast interesse in de events van Meetic: activiteiten en uitjes die ze organiseren om mooie ontmoetingen tussen de gebruikers mogelijk te maken. En niet in een steriel lab waar elke vorm van romantiek ontbreekt, maar in een plezierige en ongedwongen setting.

Bij de Events van Meetic kun je andere leden buiten de site om ontmoeten en een gezellige tijd hebben. Feestjes, borrels, etentjes, proeverijen, tentoonstellingen, workshops en nog heel veel andere activiteiten: er zit voor iedereen wat bij. In drukke tijden zijn er zo’n honderd Events in diverse steden in Europa.

Voor wie is het?

Een date bekomen is vandaag net zo eenvoudig als een pizza bij je thuis laten bezorgen. Maar hoe die pizza smaakt, hangt vooral af van waar je de pizza bestelt. Net zoals bij de pizza maakt het dus uit waar je je dates zoekt, want niet alle dates zijn hetzelfde. Sommige datingapps richten zich op hook-ups, anderen zijn afgestemd op de behoeften van een specifieke groep en weer anderen willen hun matches koppelen op basis van liefde en hoe goed ze bij elkaar passen.

Meetic is een datingapp met een ruime, algemene doelgroep. Wat de gebruikers van het platform in gemeen hebben is dat ze allemaal op zoek zijn naar een relatie – uitzonderingen daargelaten. Het is vooral de slogan van Meetic dat veel zegt over de doelen van het platform: ‘Start Something Real’, in een verwijzing naar het vinden van echte connecties.

“Start Something Real.” – Meetic

Voor wie Meetic niet geschikt is? Voor degenen die geen relatie willen, maar wel willen daten. Het is ook niet bedoeld voor singles die onderdeel zijn van de zogenoemde hook-up cultuur, zoals Meetic zelf zegt. Meetic is niet bedoeld voor one-night stands, losse flirts en seksafspraken.

Nu dat gezegd is, Meetic heeft wel een belangrijke voorwaarde om toegang te krijgen tot het platform. Dat is de minimale leeftijd van 18 jaar, want minderjarigen worden niet toegelaten tot de datingsite. Daarnaast is Meetic een datingapp dat zich richt op Belgische singles die Vlaams of Frans spreken. Dus of je nu in Gent, Antwerpen of Brussel woont, Meetic is er voor jou.

bezoeken likes

Gratis en betaald

Wil je zien wie jou heeft geliket? Toegang krijgen tot de lijst met profielbezoekers? En zelf misschien ook contact opnemen met singles die jij leuk vindt? Het kan jammer genoeg niet met het standaard lidmaatschap van Meetic. Als gratis lid heb je te maken met beperkingen in het gebruik van het platform. Zie het dus meer als een testaccount dan een date-account, omdat meer dan testen en uitproberen niet mogelijk is als gratis lid. Dit kun je met het gratis lidmaatschap:

 • Account aanmaken
 • Profiel invullen
 • Foto’s publiceren
 • Gebruikersprofielen ontdekken
 • Gebruikersprofielen zoeken
 • Gebruikersprofielen bekijken
 • Gebruikers liken

Alleen betalende leden kunnen berichten versturen naar andere gebruikers en onbeperkt chatten. Om dat allemaal te kunnen, dien je member te worden: Essential of Premium.

Essential

Een gratis lidmaatschap kun je op ieder moment omzetten naar een Essential of Premium lidmaatschap. Met het Essential lidmaatschap krijg je toegang tot de datefuncties van Meetic, zoals zien wie jou leuk vindt en berichten uitwisselen. Dit zijn alle features van Essential:

 • Onbeperkt chatten met wie je maar wilt.
 • De lijsten met Likes en Bezoeken bekijken.
 • Bepalen wie er contact met je kan opnemen.

Premium

Het lidmaatschap met de meeste en beste features heet Premium. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot alle van Meetic, zoals ongelimiteerd chatten, een Premium-pictogram bij je profiel en zien wanneer je berichten zijn gelezen. Je kunt echter nog veel meer met dit Premium abonnement. Dit zijn alle features van Premium:

 • Onbeperkt chatten met wie je maar wilt.
 • De lijsten met Likes en Bezoeken bekijken.
 • Bepalen wie er contact met je kan opnemen.
 • Alle profielen toestaan om contact met je op te nemen.
 • Opvallen met het Premium-pictogram.
 • 5 keer per maand gratis je profiel in de spotlight plaatsen.
 • Zien wanneer je berichten zijn gelezen.

In aanvulling op de lidmaatschappen heeft Meetic nog twee extra functies: Boost en Incognito. Met Boost val je meer op tussen de profielen in de app en op de website, terwijl je met Incognito anoniem en stiekem de profielen van anderen kunt bekijken. Tegen een extra vergoeding geven de Boost en Incognito features deze extra mogelijkheden:

Boost
 • Je wordt op de voorgrond geplaatst in de app en op de website.
 • Je krijgt 2x zoveel activiteit op je profiel.
Incognito
 • Bekijk zo veel profielen als je wilt, zonder dat ze weten dat je er bent.
 • Je verschijnt niet in de zoekresultaten van singles.
 • Je kunt de Incognito-modus zo vaak als je wilt aan- en uitzetten.

Meer informatie

Prijzen

De betaalde memberships van Meetic zijn beschikbaar met een looptijd van 1 of 6 maanden. Of je nu voor het Essential of Premium lidmaatschap gaat, het is in beide gevallen een abonnement. Houd er rekening mee dat het een doorlopend abonnement betreft. Het wordt automatisch verlengd na de vervaldatum. Dit zijn alle prijzen die Meetic rekent voor de lidmaatschapsvormen en extra functies.

Essential
 • 1 maand voor 29,99 euro
 • 6 maanden voor 59,94 euro (9,99 euro p/m)
Premium
 • 1 maand voor 39,99 euro
 • 6 maanden voor 89,94 euro (14,99 euro p/m)
Boost
 • 1 Boost voor 1,99 euro
 • 5 Boosts voor 7,95 euro
 • 10 Boosts voor 11,89 euro
Incognito
 • 24 uur voor 1,99 euro
 • 1 maand voor 9,99 euro

meetic desktopapp

App en website

Meetic is een multi-platform datingapp. Het is zowel beschikbaar op gsm’s en tablets als op pc’s en laptops. Met de appversie is Meetic in staat om je te matchen op locatie, terwijl je bij de desktopversie zelf aangeeft wat je woonplaats is. Maar wat mogelijk is in de app, kan ook op de website – het werkt alleen net iets anders. Met een intuitief ontwerp zijn de website en app volledig up-to-date naar de maatstaven van nu.

App StoreGoogle Play

Veiligheid en betrouwbaarheid

Zoals eerder vermeld doet Meetic er veel aan om de veiligheid van alle gebruikers voorop te stellen. Zo worden alle gebruikersprofielen handmatig gekeurd. Het is zelfs zo dat de helft van de medewerkers continu profielen aan het onderzoeken is en het gedrag van de gebruikers op het platform in de gaten houdt. Als er gebruikers zijn die dingen doen die niet door de beugel kunnen, dan worden deze geblokkeerd en verbannen van de datingsite.

Meetic moet – naar eigen zeggen – een leuk en veilig platform zijn waar je serieuze, oprechte singles kunt ontmoeten. Als onderdeel van de grootste datingpartij van Europa neemt Meetic de veiligheid van de members erg serieus. Mocht je je dus ooit onveilig voelen bij een profiel of een bericht dat je krijgt, dan kun je deze persoon altijd blokkeren of rapporteren. Meetic is fel tegen cyberpesten en alle vormen van ongewenst gedrag. Word je herhaaldelijk benaderd door iemand die niet van stoppen weet? Dien een klacht in, rapporteer de gebruiker en blokkeer het profiel.

Omdat Meetic onderdeel is van een betrouwbare en ervaren datingpartij mag je ervan uitgaan dat het platform veilig te gebruiken is. Naast het feit dat dit bedrijf miljoenen per jaar uitgeeft aan de beveiliging, nodigt het ook ethische hackers uit om beveiligingsproblemen op te sporen.

Bekijken op Meetic

Over Meetic

Meetic is van origine een Franse online datingsite dat in november 2001 is opgericht door een zekere Marc Simoncini. Hij had het idee dat het web mensen bij elkaar kon brengen, een idee dat hij tijdens een etentje met zijn vrienden deelde. Het plan was om zijn alleenstaande of gescheiden vrienden iemand te laten vinden via het web. En dat idee was zo gek nog niet, want de Meetic datingsite groeide uit tot een ongekend succesverhaal en de Europese leider in online dating. Meetic nam het Nederlandse Lexa over in 2006. Het platform van Lexa fungeert nu als de Nederlandse versie van Meetic.

Aan de andere kant van de oceaan was het Match Group dat onder de naam van Match.com furore maakte als Amerikaanse datingsite. Het had een vergelijkbaar concept, alleen een andere locatie waarop het zich richtte. Met het plan om zich te focussen op de eigen markten, en niet op het Europese vasteland, nam Meetic in 2009 de activiteiten van Match over in Europa. De twee grootmachten besloten in 2011 om samen te gaan onder één paraplu – Meetic werd in 2011 onderdeel van de Match Group.

Het Meetic van nu onder de Meetic-naam actief in verschillende Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. In Belgie is de datingsite beschikbaar in het Frans en Vlaams.

meetic

Veelgestelde vragen

Is Meetic voor iedereen?

Ja, Meetic is voor iedereen geschikt. Althans, voor iedereen die een liefdesconnectie zoekt. Singles van alle leeftijden zijn welkom. Geslacht, opleidingsniveau, haarkleur, lengte en noem het maar op: iedereen kan zich aanmelden. Meetic is niet geschikt voor singles die willen vreemdgaan, one-night stands zoeken of iets van een friends with benefits relatie willen.

Is Meetic gratis?

Ja, Meetic is gratis om uit te proberen. Als je je inschrijft op Meetic kun je het platform bekijken, controleren of er voldoende singles aanwezig zijn en zien of het wat voor je is. Wat dat betreft is het gratis lidmaatschap echt bedoeld om de datingapp en website te testen – meer is niet echt mogelijk. Als je meer mogelijkheden wilt, kun je member worden.

Kun je swipen op Meetic?

Nee, swipen is niet mogelijk op Meetic. De datingapp neemt zelfs afstand van deze manier van matchen, omdat het zich meer op de serieuze kant van daten richt. Dat wil zeggen: diepere connecties, geen snelle beoordelingen en meer diepgang. Het is echter wel mogelijk om in een quickview profielen te bekijken en te beoordelen.

Is er een minimumleeftijd voor Meetic?

Ja, de minimumleeftijd van Meetic is 18 jaar. Tijdens de registratie vraagt Meetic om je geboortedatum. Op basis van deze datum bepaalt Meetic je leeftijd. Minderjarigen worden niet toegelaten.

Heeft Meetic een app?

Ja, Meetic is ook beschikbaar als app. De datingsite is weliswaar gestart als website, maar het is in al die jaren geevolueerd tot veel meer dan dat. De technologie staat nooit stil en Meetic ook niet. De Meetic-app wordt voortdurende geüpdatet en is beschikbaar in de appstores van Apple en Google Play.