Home Meetic

Meetic

Meetic, het bedrijf achter een groot aantal Europese datingsites, is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van online dating. Als je op zoek bent naar liefde, vriendschap of een losse flirt, je kunt het op de datingsite van Meetic vinden. In Nederland is Meetic niet actief onder de eigen naam, maar onder de Lexa naam. Dit is hetzelfde bedrijf met dezelfde leden, maar alleen onder een andere naam. Wie kent Lexa niet? Lexa is bekend van tv-reclames en radiospotjes met de slogan #LoveYourImperfections. Meetic is de Belgische versie en doet zeker niet onder voor het Nederlandse Lexa.

Bezoek Meetic

Hoe werkt het?

Meetic is het voorbeeld van een klassieke datingsite. Je kunt eenvoudig een account aanmaken, je gegevens invullen, eventueel een profieltekst en je plaatst wat leuke foto’s van jezelf. Binnen een paar minuten ben je klaar om te beginnen met daten. Het is mogelijk dat je foto en profiel wel eerst gekeurd moeten worden voordat andere singles je kunnen vinden. Dit wordt uiteraard gedaan om de veiligheid van de leden te waarborgen en nepprofielen te voorkomen. Met behulp van de zoekfunctie kun je zoeken naar singles in de buurt maar je kunt ook filteren op eigenschappen en interesses. Zit er een leuke single tussen? Dan kun je snel contact opnemen via een bericht of een chatgesprek aanvragen.

Meetic app

Als grote speler in de online datingmarkt weet Meetic als geen ander dat een datingsite zonder app tegenwoordig niet meer meetelt. De app van Meetic is verkrijgbaar in de Apple App Store maar ook in de stores van Google Play en Windows Phone.

Wat kun je als gratis Meetic lid?

Zoals je misschien al verwacht is inschrijven gratis. Als gratis lid kun je verder niet veel doen op de datingsites van Meetic. Zo kun je op Meetic geen berichten versturen naar andere leden en ook kun je ontvangen berichten van anderen niet lezen. Je kunt echter de werking van de website goed beoordelen met een gratis lidmaatschap. Als je er gebruik van wilt maken dan is een betaling nodig. Let op de acties van Meetic en Lexa, soms is er een actie waarbij een gratis lid voor drie dagen maximaal gebruik kan maken van alle functies.

Bezoek Meetic

Veiligheid

Zoals eerder vermeld doet Meetic er veel aan om de veiligheid van alle leden voorop te stellen. Zo worden alle profielen handmatig gekeurd. Het is zelfs zo dat de helft van de medewerkers continu profielen aan het onderzoeken is en het gedrag van de leden op de datingsite in de gaten houdt. Als er leden zijn die dingen doen die niet door de beugel kunnen dan worden deze snel geblokkeerd waarna ze niet meer welkom zijn op de datingsite. Als lid van het Keurmerk Veilig Daten , zelfs één van de oprichters van het keurmerk, weet je zeker dat het goed zit met de voorwaarden, klantvriendelijkheid en veiligheid. Hiernaast voert Lexa het Thuiswinkel waarborg en kun je ervan uitgaan dat alles volgens de regels verloopt.

Single events

Meetic maakt het leuk voor singles door speciale events te organiseren. Verspreid over Nederland organiseert het bedrijf gezellige borrels en activiteiten voor de leden. Alle leden van Lexa mogen deelnemen aan de borrels om er samen met veel singles een leuke avond van te maken. Het voordeel van deze evenementen is dat je weet dat iedereen single is en niemand elkaar kent. Op deze ongedwongn wijze kun je snel veel leuke singles ontmoeten.

Over Meetic

Lexa.nl is onderdeel van het Franse Meetic. De Meetic website bestaat sinds 2002 en is uitgegroeid tot een gigantisch dating bedrijf dat al vanaf het begin meedraait in de lijsten van de top datingsites. Meetic is Europees marktleider en heeft een vaste positie in verschillende landen met merken zoals Lexa, Lovescout24, Match.com, Secret.de en Neu.de.