Home Dating apps Betalen voor Tinder: waarom, hoe en waarmee?

Betalen voor Tinder: waarom, hoe en waarmee?

2 minuten leestijd
4
tinder gold match

Voor Tinder betalen? Hoewel de meeste gebruikers nooit betalen en niet gebruik maken van de exclusieve functies is er een deel van de gebruikers die dit wel doet. Deze groep gebruikers zorgden er zelfs voor dat Tinder de nummer één app werd in de Apple App Store, gerangschikt op totale inkomsten1. Het datingplatform steeg binnen korte tijd naar de top van de rankings na de introductie van Tinder Gold, een premium lidmaatschap die je in staat stelt om te zien wie jou leuk vindt. Betalen voor Tinder is niet gek, velen doen het doet. Waarom je het zou doen?

Maar Tinder is toch gratis?

Tinder is van origine een gratis app waar je niet voor hoeft te betalen. Iedereen die zich aanmeldt op de dating app kan zonder enige vorm van kosten profielen naar links en rechts swipen. Bij een wederzijdse interesse is er een match en kun je met elkaar chatten, wat ook allemaal gratis is. Tot zover is alles gratis en als je niet meer nodig hebt dan deze basisfuncties dan is er geen reden om te betalen voor Tinder.

Exclusieve functies

Als je wel wat extra munitie kunt gebruiken om raak te kunnen schieten dan heeft Tinder een aantal exclusieve functies beschikbaar gesteld. Je kunt alleen profiteren van deze functies als je een betalend Tinder lid bent met een Tinder Plus of Gold abonnement. Als je betaalt voor Tinder dan krijg je toegang tot deze functies:

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Tinder Plus

Tinder Gold

 • Ongelimiteerd aantal likes
 • Terughalen laatste swipe
 • 5 Super Likes per dag
 • 1 Boost per maand
 • Paspoort om overal ter wereld te zoeken
 • Zien wie jou leuk vindt

De kosten

Tinder Plus en Gold zijn niet gratis, maar in-appabonnementen waarvoor je periodiek moet betalen. Je kunt de abonnementen voor verschillende periodes afsluiten. Hoe langer de periode, hoe lager de maandelijkse kosten voor het abonnement. Dit zijn de prijzen van Tinder Plus en Gold:

Tinder Plus en Gold (ouder dan 30 jaar)

MaandenTinder Plus p/mTinder Gold p/m
1€19.99€32.99
6€12.50€20.67
12€8.33€13.75

Tinder Plus en Gold (jonger dan 30 jaar)

MaandenTinder Plus p/mTinder Gold p/m
1€9.99€32.99
6€5.83€20.67
12€4.58€13.75

Hoe wordt het afgerekend?

tinder blokkadeAls je een maandabonnement hebt gekozen dan worden de kosten maandelijks in rekening gebracht. Bij een pakket van zes maanden worden de kosten voor de zes maanden ineens in rekening gebracht en wordt je abonnement vervolgens automatisch elke zes maanden verlengd. Bij een twaalf maanden pakket wordt dit ineens gefactureerd waarna je abonnement vervolgens automatisch iedere twaalf maanden verlengd wordt.

Bij al deze abonnementen geldt dat deze automatisch verlengd worden als de periode afgelopen is. Bij het maandelijkse abonnement wordt er dus iedere maand een bedrag afgeschreven. Je kunt je abonnement op elk moment stopzetten om te voorkomen dat er nog kosten in rekening worden gebracht.

Eenmalige betalingen

Wil je niet vastzitten aan een abonnement, maar toch gebruikmaken van allerlei extra functies? Bij Tinder is dat niet mogelijk, maar wel bij een andere populaire dating app:

Bekijk het beste alternatief

Hoe en waarmee betalen?

Wie wat meer kansen wil om matches te scoren op Tinder kan één van de in-app abonnementen nemen. De geaccepteerde betalingsmethoden variëren en zijn afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Als je een iPhone hebt dan verloopt het betalen via je Apple ID en bijbehorende betaalmethode, bijvoorbeeld met PayPal of via je telefoonrekening2.

Als je een Android apparaat hebt, zoals een Samsung of LG smartphone, dan verloopt het betalen via Google Play. Je kunt een betaalmethode toevoegen aan je account welke je kunt gebruiken om voor Tinder te betalen. Je kunt bijvoorbeeld betalen via je bankrekening, PayPal of met behulp van de facturering via je provider3.

Een andere optie om voor Tinder te betalen is via de webversie van Tinder, ook wel bekend als Tinder Online. Als je dit gebruikt dan kun je betalen met de geaccepteerde creditcards Visa, Mastercard en American Express.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

4 Reacties

 1. Ekster

  5 mei 2019 at 12:26

  Waarom alleen betalen met een creditkaart ?

  Reageer

 2. Brutus

  22 juli 2019 at 12:36

  Ik moet betalen om m’n matches te zien. Knap waardeloos..

  Reageer

 3. andre

  19 april 2020 at 09:07

  ze werke allemaal nie eens goed probeer het al jaren sta nog steeds op 0 dates echt bagger heb nu werkelijk alles sites al gehad

  Reageer

 4. andre

  26 juli 2020 at 18:51

  Ik heb 109 euro betaald in een keer zodat je 60 berichten kan sturen. Maar hij doet het niet.
  Wat zal het probleem zijn?

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…