Betalen voor Tinder: waarom, hoe en waarmee?

Michael Schouten
Door Michael Schouten
10 minuten leestijd

Betalen voor Tinder? Hoewel de meeste mensen gewoon de gratis versie gebruiken en de exclusieve snufjes links laten liggen, is er een groepje enthousiaste gebruikers die er wel voor in de buidel tast. Geloof het of niet, deze groep heeft Tinder meerdere keren naar de hoogste plek in de ranglijsten van de Apple App Store geduwd als het gaat om totale opbrengsten. Dit allemaal dankzij Tinder Gold, het premium lidmaatschap waarmee je kunt zien wie jou stiekem leuk vindt. Maar waarom zou je eigenlijk betalen voor Tinder?

Er zijn verschillende voordelen aan een betaald Tinder-abonnement. Allereerst bieden ze een betere gebruikservaring. Het elimineert beperkingen die gratis gebruikers kunnen tegenkomen. Ten tweede geeft het je toegang tot extra functies die je kansen op het vinden van een match kunnen vergroten. Oftewel: het kan een goede investering zijn als je serieus bezig bent met online daten, tijd wilt besparen en het meeste uit de app wil halen.

Maar Tinder is toch gratis?

In de kern is Tinder inderdaad een gratis app. Iedereen kan zich aanmelden, profielen naar links en rechts vegen zonder een cent uit te gevenn als er wederzijdse interesse is, heb je een match en kun je lekker gratis met elkaar babbelen. Dus als je tevreden bent met deze basisfuncties, hoef je echt niets uit te geven aan Tinder.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Maar, stel dat je wat extra ‘ammo’ wilt om raak te kunnen schieten. Dan heeft Tinder een paar exclusieve features achter de hand. Deze functies zijn alleen tegen betaling beschikbaar en bieden je op verschillende manieren meer mogelijkheden. Sommige van deze functies zijn te gebruiken na een eenmalige betalen, anderen zijn exclusief voor betalende leden met een Tinder Plus, Gold of Platinum abonnement. Als je betaalt voor Tinder, dan krijg je toegang tot deze functies:

Featurestinder icontinder plustinder goldtinder platinum
Swipen, matchen, chattentinder icon redtinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Controle over profieltinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Onbeperkte Likestinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Paspoorttinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Rewindtinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Advertenties verbergentinder icon redtinder icon goldtinder icon black
5 gratis Super Likes per weektinder icon goldtinder icon black
1 gratis Boost per maandtinder icon goldtinder icon black
Zien wie jou leuk vindttinder icon goldtinder icon black
Elke dag nieuwe Top Pickstinder icon goldtinder icon black
Vóór matchen bericht versturentinder icon black
Likes krijgen voorrangtinder icon black
Verstuurde likes bekijkentinder icon black

Heb je je ooit afgevraagd wat al die extra’s van Tinder nou eigenlijk betekenen? We nemen ze stuk voor stuk onder de loep en geven je een handige samenvatting. We laten je ook weten of je deze features kunt krijgen met Tinder Plus, Gold, of Platinum.

1. Paspoort

Beschikbaar:
Met Tinder Paspoort kun je jouw locatie in een handomdraai veranderen, zodat je kunt swipen vanuit elk land of elke stad ter wereld. Hoewel deze functie misschien niet superhandig is als je in je eigen buurt op zoek bent naar een match, komt hij van pas als je alvast wat dates wilt regelen voordat je op je vakantiebestemming aankomt. Wie weet ontmoet je wel een lokale gids of een potentiële medereiziger.

2. Rewind

Beschikbaar:
Met Rewind kun je de tijd een beetje terugspoelen. Als je per ongeluk naar links hebt geswipet terwijl je eigenlijk naar rechts wilde swipen, komt deze feature goed van pas. Als gratis lid ben je dan helaas de pineut, maar met een betaald abonnement kun je die fout rechtzetten.

3. Onbeperkt naar rechts wipen

Beschikbaar:
Als gratis gebruiker van Tinder stuit je op een like-limiet. Swipe te veel naar rechts op een dag, en je kunt niet meer swipen. Je moet wachten tot de volgende dag om weer te kunnen swipen. Met een betaald abonnement hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je kunt zo snel swipen als je wilt, zonder limieten.

4. Controle over je profiel

Beschikbaar:
Betalende Tinder-gebruikers krijgen de touwtjes in handen. Je kunt je leeftijd en afstand verbergen voor anderen, en je bepaalt zelf wie jouw profiel te zien krijgt. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat alleen mensen die jij leuk hebt gevonden, jouw profiel kunnen bekijken. Je hebt ook meer controle over wie er in jouw stapel met voorgestelde profielen verschijnt. Wil je alleen de meest recent actieve gebruikers zien, of laat je het aan Tinder over?

5. Geen advertenties

Beschikbaar:
Als gratis gebruiker kom je geregeld advertenties tegen in de app, bijvoorbeeld tussen de profielen door terwijl je aan het swipen bent. Die vervelende advertenties verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra je een betaald lidmaatschap hebt.

6. Super Likes en Boosts

Beschikbaar:
Wil je een gratis Super Like of Boost ontvangen? Dat kan alleen als je Gold of Platinum hebt. Met deze abonnementen krijg je elke week vijf gratis Super Likes en één gratis Boost per maand. Een Super Like laat jou extra opvallen bij iemand die je leuk vindt, met een blauw symbool dat laat zien dat je echt geïnteresseerd bent. Met de Boost-feature wordt jouw profiel tijdelijk bovenaan de lijst geplaatst voor gebruikers in jouw buurt.

7. Dagelijks nieuwe Top Picks

Beschikbaar:
Top Picks is een toffe feature waarmee Tinder jou de beste matches laat zien op basis van het algoritme. Als je een Gold of Platinum-abonnement hebt, krijg je elke dag een nieuwe selectie profielen te zien die perfect bij jou passen. Wie weet zit jouw droomdate er wel tussen.

8. Wie vindt jou leuk?

Beschikbaar:
Wil je kostbare tijd besparen en meteen weten wie jou leuk vindt? Met Tinder Gold en Platinum zie je in één oogopslag alle gebruikers die naar rechts hebben geswipet op jou. Nu is het aan jou om de juiste keuzes te maken en te matchen met degenen die jou ook zien zitten.

9. Voeg een notitie toe aan je Super Like

Beschikbaar:
Is een Super Like voor jou niet genoeg? Als Platinum-abonnee kun je zelfs een bericht toevoegen aan je Super Like, met maximaal 140 tekens. Dit betekent dat je alvast een praatje kunt maken voordat jullie matchen.

10. Voorrang bij Likes

Beschikbaar:
Als Platinum-lid ben je de koning te rijk. Je hoeft niet achteraan in de rij te wachten, want Tinder plaatst jou vooraan. Bij alle profielen die jij liket, sta je bovenaan. Kortom, je krijgt voorrang op iedereen die geen Platinum-lid is.

11. Bekijk je verzonden Likes

Beschikbaar:
Wil je nog eens terugkijken naar alle likes die je hebt uitgedeeld? Met Platinum kun je een overzicht bekijken van al je likes van de afgelopen zeven dagen. Handig om te zien wie jouw interesse heeft gewekt.

De kosten

Laten we het hebben over de prijzen, want niets is echt gratis – zelfs Tinder niet. Tinder Plus, Gold en Platinum zijn de abonnementen waar je misschien wel wat van hebt gehoord. Dit zijn in-app-abonnementen waarvoor je periodiek moet betalen. Je kunt de abonnementen voor verschillende periodes afsluiten, meestal voor één maand, zes maanden of een jaar. Hoe langer de periode, hoe lager de maandelijkse kosten voor het abonnement. Dit zijn de prijzen van Tinder Plus, Gold en Platinum:

Tinder Plus, Gold en Platinum

MaandTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€ 12,97€ 21,63€ 25,96
6€ 6,49€ 9,74€ 12,98
12€ 4,33€ 6,49€ 8,66

Hoe wordt het afgerekend?

Als je een maandabonnement hebt gekozen, dan worden de kosten maandelijks in rekening gebracht. Bij een pakket van zes maanden worden de kosten voor de zes maanden ineens in rekening gebracht en wordt je abonnement vervolgens automatisch elke zes maanden verlengd. Bij een twaalf maanden pakket wordt dit ineens gefactureerd waarna je abonnement vervolgens automatisch iedere twaalf maanden verlengd wordt.

Bij al deze abonnementen geldt dat deze automatisch verlengd worden als de periode afgelopen is. Bij het maandelijkse abonnement wordt er dus iedere maand een bedrag afgeschreven. Je kunt je abonnement op elk moment stopzetten om te voorkomen dat er nog kosten in rekening worden gebracht.

Eenmalige betalingen

Wil je niet vastzitten aan een abonnement, maar toch gebruikmaken van allerlei extra functies? Bij Tinder is dat niet mogelijk, maar wel bij een andere populaire datingapp:

Bekijk het beste alternatief

Hoe en waarmee betalen?

Wie wat meer kansen wil om matches te scoren op Tinder, kan één van de in-app abonnementen nemen. De geaccepteerde betalingsmethoden variëren en zijn afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Als je een iPhone hebt, dan verloopt het betalen via je Apple ID en bijbehorende betaalmethode, bijvoorbeeld met PayPal of via je telefoonrekening.

Als je een Android apparaat hebt, zoals een Samsung of LG smartphone, dan verloopt het betalen via Google Play. Je kunt een betaalmethode toevoegen aan je account welke je kunt gebruiken om voor Tinder te betalen. Je kunt bijvoorbeeld betalen via je bankrekening, PayPal of met behulp van de facturering via je provider.

Een andere optie om voor Tinder te betalen is via de webversie van Tinder, ook wel bekend als Tinder Online. Als je dit gebruikt, kun je betalen met de geaccepteerde creditcards Visa, Mastercard en American Express.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
4 reacties