Wat is Tinder Boost? Hoe het werkt, kosten en uitleg

Michael Schouten
Door Michael Schouten
10 minuten leestijd

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het leven zou zijn als je een aantrekkelijke BN’er was? Dat je zó populair was dat de mannen of vrouwen – afhankelijk van waar jij op valt – voor jou in de rij zouden staan? Dat je ze voor het uitkiezen zou hebben? Nou, dat is precies wat Tinder met de Boost wil bereiken.

In de basis is Tinder gratis. Maar dat geldt niet voor alle functies. De premiumfeatures van Tinder, zoals Boost, kosten geld. Het is een van de manieren waarop de datingapp geld verdient. We vertellen je meer over Tinder Boost: hoe het werkt, wat het kost en of het je geld waard is.

Wat is Tinder Boost?

Tinder Boost is een van de eerste betaalde functies van Tinder. Het werd al in 2016 door Tinder gepresenteerd als een manier om de ‘rij te skippen’. Daar is het dan ook voor bedoeld: het legt je profiel bovenop de stapel bij gebruikers die in je buurt zijn. Dat is vooral handig als je niet veel tijd hebt om te swipen en jezelf meteen wilt onderdompelen in de actie. Tinder Boost geeft je profiel een tijdelijke boost: het zet je profiel 30 minuten lang vast als een van de topprofielen bij jou in de buurt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Vergroot je kansen op een match: je kunt tijdens het boosten tot 10x meer profielweergaven krijgen. – Tinder

Met Tinder Boost wordt je profiel veel meer gezien dan gebruikelijk. Terwijl je profiel normaal gesproken ergens in de stapel van een ander verborgen blijft, komt je profiel dankzij Boost naar voren op de stapel. Omdat dit een exclusieve feature is waarvan niet gewenst is dat iedereen het kan doen, stelt Tinder de Boost-functie alleen tegen betaling beschikbaar.

In ruil voor een eenmalige vergoeding krijg je de beschikking over één of meerdere Boosts. Als je Tinder Plus, Gold of Platinum hebt, krijg je één Boost per maand gratis. Als je er meer wilt, of als je geen Tinder-abonnement hebt, kun je een Boost kopen wanneer je dat wilt.

Hoe werkt het?

Tinder Boost is een functie die beschikbaar is in zowel de Tinder-app als in de webversie. Met een virtuele druk op de knop wordt je Tinder-profiel bovenop de stapel met profielen geplaatst voor een duur van 30 minuten. Gedurende deze periode kun je zelf swipen en merk je dat je meer matches dan normaal krijgt. Je profiel wordt aan meer mensen getoond waardoor het lijkt alsof je plotseling aantrekkelijker bent geworden.

Tijdens het gebruik van de Boost wordt een timer getoond met de resterende tijd. Als de Boost is afgerond, wordt een samenvatting getoond van de resultaten. De Tinder-app toont hoeveel extra weergaves je profiel heeft gekregen dankzij de Boost. In de lijst met matches kun je zien welke matches het resultaat zijn van de Boost – het Boost-logo wordt bij deze matches naast de naam getoond. Dit is hoe je de Boost inschakelt:

 1. Tik op het profiel-icoon
 2. Navigeer naar Instellingen
 3. Tik op Boosts kopen
 4. Koop één of meerdere Boosts
 5. Tik op het paarse bliksemschicht-icoon om te activeren

Als Tinder Boost actief is en iemand in je omgeving de app opent om vervolgens te zoeken naar mensen van jouw geslacht, leeftijd en locatie, dan verschijnt je profiel bovenaan. Of bijna bovenaan, afhankelijk van hoeveel anderen tegelijkertijd een Boost gebruiken.

Een half uur je profiel boosten lijkt misschien wat kort, maar volgens Tinder vergroot dit de kans op een match aanzienlijk. Sterker nog: Tinder zegt dat je profiel tot 10 keer vaker getoond kan worden dan normaal. Wie wil dat nu niet? De personen die je profiel voorbij zien komen weten overigens niet dat je een Boost hebt gebruikt. Oftewel: zij komen er niet achter dat je hebt betaald voor Tinder.

Voordelen van Tinder Boost
 • Je krijgt sneller een match
 • Je scoort meer matches
 • Je bespaart tijd
 • Je ontvangt tijdelijk veel profielactiviteit

Wat kost het?

Tinder Boost is beschikbaar zonder abonnement. Een losse Boost kopen is mogelijk net als een pakket van vijf of tien Boosts. Bij deze pakketten is de prijs voor individuele Boost lager. Hoe meer Boosts je ineens koopt, hoe lager de stukprijs wordt. Dit zijn de Tinder Boost-prijzen die op dit moment gelden:

 • 1 Boost: € 6,76 p/s
 • 5 Boosts: € 30,45 (€ 6,09 p/s)
 • 10 Boosts: € 52,20 (€ 5,22 p/s)

Eén gratis boost per maand

Beschikbaar:
De Tinder Boost is een vast onderdeel van de Tinder-abonnementen. Iedereen die een betaald lidmaatschap heeft krijgt standaard één gratis Boost per maand. Het maakt daarbij niet uit of je Tinder Plus hebt, Tinder Gold of Tinder Platinum. Bij elke abonnementsvorm zit één gratis Boost per maand inbegrepen.

Waarom zou je de Boost gebruiken?

Met een Tinder Boost krijgt je profiel een vipbehandeling. Anderen die op dat moment actief zijn én bij jou in de buurt, krijgen je profiel als eerst te zien. Het voordeel spreekt daarmee voor zich: meer gebruikers die je profiel zien leidt tot meer matches. Als je tijd wilt besparen en meteen over wilt gaan naar het matchen, dan is de Boost het geld waard. Helemaal omdat een Boost niet bijzonder prijzig is.

De basis van de Boost is dat je meer matches krijgt en dat is uiteraard waar het om draait als je Tinder gebruikt. Hoeveel vind jij een match waard? Dat is waarschijnlijk een betere vraag. Als je een paar centen kunt missen voor een extra match, dan is de Boost het overwegen waard. Vooral omdat de Boosts uit eenmalige betalingen bestaan hoef je je niet druk te maken over terugkerende kosten.

Als we verder kijken naar het doel van de Boost is het belangrijk om te beseffen dat geen enkele Boost een onaantrekkelijk profiel geweldig kan maken. Het maakt een waardeloos datingprofiel niet beter. Het geeft het alleen meer zichtbaarheid. Zie de Boosts van Tinder dan ook meer als een extra duwtje in de rug als je profiel al redelijk presteert.

lexa

Alternatief voor Tinder

Ben je niet tevreden met de premiumfuncties van Tinder? Of wil je helemaal niet betalen voor een functie als de Boost? Dan is het goed om te weten dat er geschikte alternatieven zijn. Een van de alternatieven die wij aanraden is Lexa. Bij deze app is boosten niet nodig omdat je iedereen een bericht kunt versturen, nog vóórdat je berichten uitwisselt of matcht.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie