9 regelrechte afknappers die je datingprofiel waardeloos maken

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
6 minuten leestijd

Datingapps hebben alle kenmerken van een ordinair kansspel. De ene keer swipe je naar rechts en zie je het profiel nooit meer. De andere keer doe je precies hetzelfde en heb je meteen een match. Je weet nooit wanneer je wordt beloond voor je goede swipegedrag. Het lijkt daardoor al snel dat alles wat je doet een kwestie van geluk is. Maar dat is niet helemaal waar. Er zijn een aantal dingen die je wel zelf onder controle hebt. Je datingprofiel is één van die dingen. En daar gaat het vaak al mis.

Na ruim tien jaren te hebben geleefd met datingapps, lijkt het erop dat iedereen het erover eens is dat bepaalde datingprofielen niet langer getolereerd kunnen worden. We hebben het dan over de profielen met regelrechte afknappers, ook wel bekend als ‘icks’, die je datingprofiel waardeloos maken.

Wat de ick is? Dat is in feite niets anders dan een regelrechte afknapper waarop je niet terug kunt komen. Het wordt de laatste tijd veelvuldig besproken op TikTok en beschrijft het gevoel dat je ervaart als de aantrekkingskracht plotseling wordt omgezet in een gevoel van walging.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Denk bijvoorbeeld aan een shirtloos lichaam die gefotografeerd wordt door een badkamerspiegel. Of zulke slechte hygiënische gewoonten dat je bijna begint te kokhalzen als je naar de foto’s kijkt. Als je deze afknapper ontdekt is het gedaan met je interesse en aantrekkingskracht – als die er al waren.

9 datingprofiel afknappers

Het Amerikaanse Bustle heeft onlangs onderzoek gedaan onder hun volgers om erachter te komen wat nu de grootste afknappers zijn in datingprofielen. Als je wilt voorkomen dat anderen per direct en voorgoed afknappen op je datingprofiel, dan doe je deze negen dingen niet.

1. Foto’s van dode dieren

Er is één ding echt dodelijk voor je profiel en dat is iets doods in je profiel plaatsen. Zoals een foto van een dode vis in je armen. De meeste singles kunnen niet tegen foto’s van anderen die dode dieren vasthouden. Overweeg in plaats van een kadaver een levend exemplaar te gebruiken als je zo graag met een dier wilt poseren, zoals een schattige puppy.

2. Selfies zonder shirt/sportschool

Vanuit een evolutionair oogpunt zijn fitte en gezonde mensen gewild. Vroeger waren dit de mensen met goede genen en nog steeds worden tekenen van gezondheid daarom als aantrekkelijk gezien. Het is echter geen goed idee om het te overdrijven. Veel datingapp-gebruikers knappen per direct af als ze alleen maar selfies vanuit de kleedkamer (vooral die zonder shirt) te zien krijgen in een profiel.

3. ‘Eisen’ voor een partner in je bio vermelden

Langer dan 1.95m, blond haar en blauwe ogen. Als je je partnerwensen op deze manier verwoordt en dat lijstje ook nog eens in je datingprofiel zet, dan zet je jezelf voor schut. Vooral als het fysieke ‘vereisten’ zijn lijkt het erop dat de meeste singles het niet kunnen waarderen. En al helemaal niet als iemand een opsomming maakt van eisen waaraan potentiële kandidaten moeten voldoen.

4. Onduidelijke foto’s

Het is geen 1999 meer. Iedereen heeft een smartphone met niet één, maar meerdere cameralenzen erop. Er is dus geen enkel excuus om foto’s te plaatsen die onduidelijk zijn of waarop je onherkenbaar bent. Singles zeggen ook dat ze de ‘ick’ krijgen van zwaar gefilterde Snapchat-foto’s en foto’s die duidelijk van enkele jaren geleden zijn.

5. Selfies in een vieze spiegel of kamer

Alleen maar selfies op je datingprofiel is niet gewenst. Maar het is nog erger als al deze selfies gemaakt worden in een vieze kamer of voor een smerige spiegel. Veel mensen zeggen dat foto’s die gemaakt zijn in een onverzorgde omgeving grote afknappers zijn.

6. Alleen groepsfoto’s en/of geen gezichtsfoto’s

Veel ondervraagden ergeren zich aan het gebruik van alleen groepsfoto’s waarvan niet duidelijk is wie de persoon zelf is. Profielen zonder gezichtsfoto’s worden ook niet gewaardeerd.

7. Negativiteit in hun bio

Het probleem met negativiteit is dat het niemand aantrekt. Het schrikt alleen maar af. Singles zien negatieve woorden in een profiel als een afknapper. Zinnen als ‘Geen drama graag!’ en ‘Swipe niet naar rechts als je toch niets gaat zeggen!’ trekken geen mensen aan. Ze zorgen er alleen maar voor dat je wordt afgestoten.

8. Alcohol op elke foto

Hoewel veel mensen een normale band met alcohol hebben, kan te veel alcohol op de foto’s het verkeerde beeld creëren. Sta je op iedere foto met een alcoholisch drankje in je hand? Voor singles is dat een duidelijke don’t. Zelfs als je alleen maar drinkt tijdens uitgaan: houd er rekening mee dat de bezoeker van je profiel dit niet ziet als je op iedere foto een wijntje nuttigt.

9. ‘Vraag maar’ als bio

Kort maar krachtig. Simpel, maar het doel missend. Niemand veegt naar rechts op iemand die te lui is om een unieke bio te maken. Het is te makkelijk. ‘Ik ben een open boek’ is ook niet genoeg. De meeste singles zijn er zo klaar mee dat ze je profiel snel wegvegen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie