Twee woorden die je nooit in een profieltekst of bio mag zetten

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Het samenstellen van het perfecte datingprofiel is voor niemand een makkelijke taak. Dankzij de moordende concurrentie kom je er niet mee weg om slechts één foto bij je profiel te plaatsen en een cliché quote als vervanging van een beschrijvende profieltekst. Het vraagt om de nodige aandacht en tijd, waar eigenlijk helemaal niemand zin in heeft.

Als je het de meeste singles vraagt, dan is het een van de minst leuke aspecten van online daten – een profieltekst schrijven. Sommigen vinden het zelfs zo erg dat ze het voor altijd laten bij ‘Komt later’ of een variant ervan. En dat is jammer, want in potentie zit er veel meer in. Maar dat zijn niet de enige fouten die singles maken in hun datingprofiel. Veel singles maken een nog grotere fout door de woorden te gebruiken die ze beter kunnen vermijden. Welke woorden dat zijn?

Inhoud van deze pagina

‘Geen’

Het eerste woord, dat op meer datingprofielen aanwezig is dan je zou verwachten, is het woord ‘geen’. Nu is het helemaal geen probleem als je het woord gebruikt in een positieve zin, maar dat is het wel als je het gebruikt om groepen mensen uit te sluiten. Waar we op doelen? Het woord ‘geen’ in de context van zinnen als ‘geen dramaqueens’, ‘geen fuckboys’ of ‘geen ONS‘.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Ondanks het feit dat het wellicht helemaal niet je bedoeling is om mensen af te wijzen, doe je dat wel. De negatieve lading van het woord ‘geen’ maakt je bovendien een negatief persoon, ook al is dat waarschijnlijk helemaal niet je bedoeling.

In het geval van een beschrijving van een ras gaat dit nog veel verder. Gebruik je zinnen als ‘geen asians’ of ‘no blacks’? Dan word je niet alleen gezien als een negatief iemand, maar ook als een racist. Want hoewel je een bepaalde voorkeur of smaak hebt, hoor je dat niet op die manier te zeggen.

‘Niet’

Het tweede woord is het woord ‘niet’. Stel je maar eens voor dat een match in de profieltekst een zin heeft staan als ‘Niet op zoek naar een penvriend’. Zou je dat positief of negatief opvatten? Toegegeven, sommige matches willen niets anders dan chatten om vervolgens nooit de stap te zetten om op date te gaan. Maar preventief mensen onder druk zetten om zo snel mogelijk af te spreken, nog voordat je ze hebt gesproken? Dat werkt niet.

Datingprofielen horen positief te zijn. Wanneer je het woord ‘niet’ gebruikt, bereik je al snel het tegenovergestelde. Dus nee, een zin als ‘Als mijn kat/hond jou niet leuk vindt, gaat het niet werken’ klinkt misschien grappig, maar het creëert niet het juiste sentiment. Want, zo zullen alle datingcoaches je vertellen, negatieve woorden als ‘nee’ en ‘niet’ maken je minder aantrekkelijk.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie