Home Dating Voor- en nadelen: wel of niet daten met een werkloze man of vrouw?

Voor- en nadelen: wel of niet daten met een werkloze man of vrouw?

4 minuten leestijd
0
goed slecht

Zou jij willen daten met een werkloze man of vrouw? Velen moeten er niet aan denken. Want vaak wimpelen we iemand zonder baan af als lui, energieloos, niet ambitieus. Maar klopt dat eigenlijk wel? Misschien loop jij door deze vooroordelen wel de ware liefde mis. Maar misschien vermijd je juist wel toekomstige problemen.

Is daten met iemand zonder baan echt zo’n slecht idee? Heb je wel eens nagedacht over de voordelen? En wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen? We zetten alle voordelen en nadelen op een rij zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen of je nu wel of niet moet gaan daten met iemand die geen baan heeft.

Voordeel: Je date heeft alle tijd voor jou

Het grootste voordeel spreekt voor zich: iemand zonder baan heeft alle tijd voor jou – 24 uur per dag, 7 dagen in de week is de aandacht alleen op jou gericht. Je zult je geliefd en gewaardeerd voelen en als je je verveelt, dan hoef je je ooit eenzaam of alleen te voelen. Dat is natuurlijk het grote voordeel van een partner die geen baan heeft. Zodra jij vrij bent, kunnen jullie samen zijn en heerlijk genieten van elkaars aanwezigheid.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Nadeel: Je date heeft minder geld te besteden

Het grote nadeel is natuurlijk dat je date waarschijnlijk minder geld heeft voor romantische uitjes. Dit wordt ruim gecompenseerd in tijd, maar je moet geen grote cadeaus of verrassingsuitjes verwachten. Als jullie samen een keer uit eten willen, of naar de bioscoop, dan moet je ervan uitgaan dat jij degene bent die de rekening moet gaan betalen. Of je moet een echte romanticus tegenkomen, die ook zonder geld voor verrassende dates kan zorgen. Want een romantische wandeling of een picknick in het park is niet alleen weggelegd voor mensen met een baan.

Voordeel: Je hoeft zelf geen eten meer te koken

Een ander voordeel is dat je date alle tijd heeft om de boodschappen te doen voor een heerlijke maaltijd. Heb je iemand getroffen die niet zo creatief is… dan maak jij het briefje voor de boodschappen. Zoek een lekker, maar makkelijk recept uit en gegarandeerd dat er dan een verse maaltijd voor jou klaarstaat als je thuiskomt na een dag hard werken. Lekker aanschuiven en genieten van de maaltijd. Uiteraard samen met je nieuwe geliefde. En na het eten mag jij lekker relaxen op de bank, terwijl je date de afwas doet.

Nadeel: Hij of zij is lui

Het is natuurlijk een groot vooroordeel om te zeggen dat alle mensen die werkloos zijn ook lui zijn en weinig initiatief tonen. Maar feit is wel dat als je de hele dag niets hoeft te doen, dat je ook niet meer vooruit te branden bent. Dat kennen we allemaal, niet? Dus houdt er rekening mee dat jouw date misschien niets anders doet dan hangen op de bank. Misschien een beetje gamen – niet veel meer. En wellicht ook niet actief op zoek is naar een baan.

Er zijn mensen die het vreselijk vinden om de hele dag thuis te zitten. Dat zijn de dates die actief op zoek gaan naar een baan, gewoon omdat ze zichzelf nuttig willen maken en daar ook energie van krijgen. Maar tref je een date die niet vooruit te branden is, dan moet je jezelf wel afvragen of dat de juiste persoon voor jou is.

Voordeel: Je nieuwe lover is geen workaholic

Een ding weet je zeker: je date is geen workaholic. Niets is vervelender dan een date die iedere vijf minuten op zijn of haar telefoon kijkt om snel te checken of er nog e-mails zijn. Of dat je afspraakje wordt afgezegd omdat je date een ‘belangrijke’ vergadering heeft. Jullie kunnen in de weekenden gewoon leuke dingen samen ondernemen. En je hoeft je dan niet druk te maken dat je partner mails of telefoontjes over het werk moet beantwoorden. Als jullie samen op date zijn, is alle aandacht voor jou.

Nadeel: Je toekomstige partner is afhankelijk van jou

Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Maar vaak zie je dat een man of vrouw zonder baan afhankelijk is van een partner. Jij zult de kostwinner zijn en dat betekent dat jij de meeste verantwoordelijkheid draagt voor de vaste lasten. Je werkloze partner is afhankelijk van jou en jouw inkomen. En je zult bereid moeten zijn om dit met hem of haar te delen. Zoek je een onafhankelijke levenspartner, dan is het misschien beter om niet te daten met iemand die geen werk heeft.

Voordeel: Je date heeft genoeg vrije tijd

Wanneer je date veel vrije tijd heeft hoef je geen zorgen meer te maken over een origineel date-idee. Daar heeft één van jullie immers meer dan genoeg tijd voor. Het bedenken van leuke, romantische verrassende en goedkope dates kun je dus gerust aan de ander overlaten. En mocht je date creatief zijn, dan word je misschien wel verrast met zelfgemaakte taartjes, handgeschreven kaartjes en romantische gebaren. Want je date wil uiteraard jouw hart veroveren. En als je maar creatief genoeg bent, heb je daar niet veel geld voor nodig.

Nadeel: Hij of zij is nog niet toe aan een relatie

Je date heeft geen baan, weinig financiële middelen en wellicht veel zorgen. Dus misschien is hij of zij nog niet klaar voor een relatie? Als je je leven niet op orde hebt, is het lastig om alles te geven voor een ander. Misschien merk je daarom ook al snel dat jullie niet op dezelfde golflengte zitten. Maar geef het ook niet te snel op. Misschien heb jij net die ene werkloze te pakken die zijn leven wel op orde heeft en wél klaar is voor een serieuze relatie.

Voordeel: je leert hem of haar echt kennen

Het grote voordeel van weinig geld hebben is dat je dan echt moet laten zien wie jij bent. Je date kan je niet veroveren met dure etentjes, maar hij of zij zal het moeten doen door zichzelf te laten zien. Je kunt niet vallen voor de leuke tripjes of romantische etentjes buiten de deur. Maar je zult vallen voor de puurheid.

Je weet binnen no-time precies wie hij of zij daadwerkelijk is en hoe je date in het leven staat. En daar gaat het toch om in de liefde. Om die ene speciale klik. Daar heb je geen geld voor nodig, soms weet je het al als je in iemands ogen kijkt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vrouwen versieren met appen? 8 fouten die mannen maken

Het is je gelukt. Nadat je al lichtelijk verbaasd was dat het een match was, lukte het je …