Voelt ze zich niet geliefd in de relatie? 18 manieren om dat te veranderen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
13 minuten leestijd

Alles lijkt perfect te zijn. De relatie is precies zoals jij het voor ogen hebt. Je doet je best om een goede partner voor haar te zijn. En je denkt dat alles op rolletjes verloopt, zoals het hoort. Maar dan laat ze ineens weten dat ze zich niet geliefd voelt in de relatie. Daar kun je best van schrikken.

Dat jij van haar houdt betekent niet meteen dat ze zich ook geliefd voelt. Het is een harde waarheid. Iemand liefhebben en liefde uiten zijn twee compleet verschillende dingen. Liefde is iets dat je moet overbrengen en altijd moet blijven uiten. Hoelang je ook in een relatie zit, je moet de ander altijd laten weten dat je diegene waardeert. Want anders loop je risico dat je partner zich niet geliefd voelt.

Waarom voelt ze zich niet geliefd?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom ze zich niet geliefd voelt. Het kan aan haarzelf liggen, of aan jou. Als het bij haarzelf ligt kan het betekenen dat ze erg onzeker is. Dit kan een eigenschap zijn wat ze al haar hele leven kan hebben, maar het kan ook komen door dingen die in haar verleden zijn gebeurd.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Ze kan zich ook niet geliefd voelen omdat jij dit niet genoeg laat zien. Als je de liefde naar haar niet uit, zal ze zich niet gezien of gewaardeerd voelen. Dat je van haar houdt kan heel duidelijk voor jou zijn, maar haar geliefd laten voelen is iets heel anders. Zij kan jouw gevoel namelijk niet voelen.

18 manieren om dat te veranderen

Allereerst moet je erachter zien te komen waarom ze zich niet geliefd voelt. Vraag dit aan haar en wees ook niet bang om duidelijkheid te vragen. Het helpt je om haar beter te begrijpen. Wat mist ze in de relatie en wat heeft ze nodig? Wat zou jij in je gedrag kunnen veranderen?

Ze kan affectie missen, zoals een kus of een knuffel, maar ze kan ook een belangrijk gedeelte van de communicatie missen. Het beste wat je kunt doen is het haar vragen. Waardoor voelt ze zich niet geliefd? Wat zit haar dwars en wat verwacht ze van jou? Als ze meer affectie van jou verwacht, zijn dit 18 manieren om haar geliefd te laten voelen.

1. Betrek haar in je dagelijks leven

Door haar uit te nodigen bij een familie etentje of een uitstapje met vrienden, laat je haar geliefd voelen. Door haar te betrekken bij jouw dagelijkse dingen, maak je meer deel uit van elkaars leven. Het hoeven geen heel grote of belangrijke dingen te zijn. Het kan ook gaan om iets simpels als boodschappen doen. Door elkaar te blijven uitnodigen, laat je elkaar zien dat je graag tijd met elkaar doorbrengt. Het laat de ander belangrijk laten voelen en daardoor ben je onderdeel van elkaars leven.

2. Doe mee met haar activiteiten

Toon interesse in de dingen die ze in haar dagelijks leven doet. Of het nu gaat om een werkborrel of een etentje met vrienden. Stel voor om met haar mee te gaan. Steun haar in de dingen die ze doet. Door deel te nemen in elkaars persoonlijke leven, versterk je jullie relatie.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Vraag naar haar mening

Je hoeft je vriendin niet te laten bepalen wat jij moet doen. Maar vraag wel naar haar mening over dingen. Daarmee laat je haar weten dat jij haar mening waardeert en die meeneemt in je beslissingen. Dit kan wederom weer gaan om kleine dingen als vragen over welke jeans je moet kopen, maar ook voor welke baan je moet gaan solliciteren.

4. Reageer altijd op appjes of een telefoontje

Ook al heb je nog zo’n drukke dag, als ze jou een appje stuurt, neem even die paar seconden de tijd om te antwoorden. Het is een simpel gebaar, maar daarmee laat je haar geliefd voelen. Als het je echt niet uitkomt, moet ze dit ook kunnen accepteren; je bent nu eenmaal niet altijd beschikbaar.

Stuur haar gedurende de dag ook berichtjes of nog beter: ga kort videobellen. Door haar up-to-date te houden van jouw dag, betrek je haar in je dagelijks leven. Toon daarnaast interesse in haar dag. Zo laat je haar weten dat je aan haar denkt. Stuur ook eens een spontaan berichtje waarin je zegt hoeveel je van haar houdt of dat je haar mist. Dat zal ze erg waarderen.

5. Geef haar een compliment

Geef je vriendin een compliment. Let wat meer op de outfits die ze draagt. Heeft ze een nieuw jurkje aan? Laat haar weten dat je het hebt gezien en geef haar een compliment. Heeft ze een opslag gekregen op haar werk? Laat haar weten dat je trots op haar bent. Door haar complimenten te geven, zal ook haar zelfvertrouwen groeien wat een positieve invloed zal hebben op de relatie.

6. Onthoud de kleine dingen en let op details

Weet je nog wat haar favoriete boek of film is? Of herinner je nog jullie eerste date en wat ze toen tegen je zei? Door haar te laten weten dat je deze dingen nog herinnert, laat je haar zien dat je om haar geeft. Je neemt haar niet voor lief en laat zien dat je aandacht hebt voor de details.

7. Houd elkaars hand vast

Je kunt haar hand vastpakken als jullie samen door de stad lopen of als je samen een film op de bank kijkt. Het is een simpel, maar lief gebaar. Als je dit in het openbaar doet, laat je ook anderen zien dat jullie bij elkaar horen. Het is een vorm van affectie die iedereen romantisch vindt.

8. Luister aandachtig naar haar

Laat haar weten dat je goed luistert naar wat ze heeft te zeggen. Goed naar elkaar luisteren is een van de belangrijkste relatietips voor een gezonde relatie. Ook als jullie een discussie hebben, is het belangrijk om elkaar uit te laten spreken en luisteren naar wat ze te zeggen heeft. Ook als ze gewoon iets kwijt wil van haar drukke stressvolle werkdag, moet jij een luisterend oor kunnen bieden.

9. Uit je gevoelens

Het maakt niet uit of je nog maar een maand samen bent of al jaren. Blijf naar elkaar uiten hoe je je voelt. Zeggen hoeveel van je van iemand houdt of welke eigenschappen je van elkaar apprecieert. Vergeet niet te blijven vertellen welke eigenschappen je zo leuk van elkaar vindt en waarom je verliefd op elkaar bent geworden.

10. Bel haar

Tegenwoordig appen we elkaar meer, dan dat we nog bellen. Het is nu eenmaal wat sneller en gemakkelijker. Maar bel haar eens. Door de tijd en moeite te nemen haar spontaan te bellen laat je haar weten dat je haar waardeert. In plaats van snelle appjes kun je een leuk gesprek voeren. Laat haar weten dat je het fijn vindt om haar stem te horen.

11. Behandel haar met respect

Het maakt niet uit of jullie ruzie hebben, behandel haar altijd met respect. Spreek niet negatief over haar met anderen en verneder haar nooit, want daardoor laat je merken dat je geen respect voor haar hebt. Scheld haar nooit uit, ook al hebben jullie een verhitte discussie. Denk na voordat je een grap maakt, of je haar daarmee niet heel erg mee zal kwetsen.

12. Geef haar een kus

Een kus is een ander fysiek gebaar om liefde te tonen. In een nieuwe relatie kan een kus nog elke keer spannend zijn. In een lange relatie wordt een kus vaak vergeten. Geef haar een kus als je haar ziet, als je weggaat, voordat je gaat slapen of geef het spontaan. Door haar te kussen in het openbaar laat je bovendien zien hoe trots je bent dat zij jouw vriendin is.

13. Geef haar een knuffel

Een knuffel is net als haar hand vasthouden een simpel, lief en warm gebaar. Geef haar een knuffel als je haar ziet of afscheid neemt. Knuffel haar eens spontaan, dit zal ze erg op prijs stellen. Een warme knuffel in jouw armen zal haar een veilig gevoel geven.

relationshipgoals

14. Vergeet belangrijke data niet

Je kunt haar gemakkelijk geliefd laten voelen door belangrijke mijlpalen niet te vergeten. Laat haar op haar verjaardag, op jullie jubileum of Valentijnsdag weten dat je deze dagen net zo belangrijk vindt als haar. Plan een leuke verrassing of koop een mooi cadeautje en laat daarmee weten hoeveel je om haar geeft.

15. Plan een date voor jullie samen

Ook al zijn jullie al voor een lange tijd samen, het blijft altijd belangrijk om samen op date te gaan. Let op dat je de tijd samen niet voor lief gaat nemen. Blijf altijd moeite doen voor de relatie. Plan een uitje naar de dierentuin, maak een reservering bij haar favoriete restaurant, of kook haar lievelingsmaaltijd. Je laat haar zien dat je haar waardeert en moeite blijft steken in de relatie.

16. Doe iets nieuws samen

Ga samen naar een concert van een artiest die jullie nog niet kennen of probeer samen een nieuw recept uit. Pak de trein en ontdek samen een onbekende stad. Door samen nieuwe ervaringen te doen en uit jullie comfortzone te stappen, creëer je een sterke band samen.

17. Geef haar cadeautjes

Je hoeft haar natuurlijk niet te overspoelen met de duurste cadeaus. Maar geef haar een attent cadeautje als verrassing of voor een bepaalde gelegenheid. Ook dit hoeft niet veel te kosten. Je kunt bijvoorbeeld jullie favoriete foto’s inlijsten of schrijf een mooie liefdesbrief voor haar.

18. Vertel haar dat je van haar houdt

Het is belangrijk altijd te blijven delen hoe je je voelt en dat je elkaar waardeert een relatie. De eerste keer dat je elkaar vertelt dat je van elkaar houdt, is een heel belangrijk moment in de relatie. Vervolgens kun je dit op allerlei momenten laten weten. Als je trots op haar bent, als je afscheid van elkaar neemt of als je haar welterusten wenst: laat haar weten dat ze geliefd bij je is.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie