76 zinnen om te zeggen dat je hem of haar waardeert

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Een gezonde relatie kost tijd, energie en een flinke dosis toewijding. Het lijkt soms wel alsof mensen dat uit het oog verliezen. En wat gebeurt er dan? Nou, voor je het weet, drijven die ooit zo gelukkige stelletjes uit elkaar. Voordat je het weet, veranderen die eens zo blije tortelduifjes in twee kibbelende kemphanen. En die eens zo gezonde relaties? Die kunnen zomaar giftig worden. Zonde, toch? Maar het hoeft niet zo te zijn.

Soms is het gewoon die ene kleine daad, die oprechte opmerking die het verschil maakt. Dus waar wacht je op? Zet zelf die eerste stap en laat je lief weten hoezeer je hem of haar waardeert. Want die ene speciale persoon in je leven verdient alle liefde en aandacht die je maar kunt geven.

76 zinnen om waardering te tonen

Natuurlijk, ‘ik hou van je’ zeggen is belangrijk. Maar laten we eerlijk zijn, dat kan een beetje cliché worden als je het elke dag herhaalt. Dus hoe pak je het aan zonder in die herhaling te vallen? Nou, dat gaan we je vertellen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Om je te helpen hebben we deze uitgebreide lijst samengesteld met zinnen die zeggen dat je hem of haar waardeert. Met deze lijst heb je voor de komende tijd voldoende inspiratie om die ene persoon iedere dag speciaal en geliefd te laten voelen.

 1. Ik ben gelukkig met jou.
 2. Ik kijk vaak stiekem naar foto’s van ons samen.
 3. Ik voel me geweldig als ik met je samen ben.
 4. Ik krijg kippenvel als je naar me kijkt.
 5. Ik wil graag al mijn geheimen met je delen.
 6. Jij bent het puzzelstukje dat perfect in mijn hart past.
 7. Jij bent de zon op mijn somberste dagen.
 8. Je bent het mooiste cadeau dat ik ooit gekregen heb.
 9. Ik waardeer alles dat je me geleerd hebt.
 10. Ik vergeet nooit hoe je…
 11. Je bent speciaal voor me.
 12. Ik waardeer het dat jij altijd naar me luistert en er voor me bent.
 13. Ik wil je hand vasthouden.
 14. Je inspireert me.
 15. Ik begrijp hoe je je voelt.
 16. Jouw liefde is het belangrijkste in mijn leven.
 17. Jij maakt mijn leven beter met alles wat je doet.
 18. Jouw inspanningen maken echt een verschil in mijn wereld.
 19. Ik ben zo dankbaar voor de tijd en energie die jij in mij steekt.
 20. Jouw hulp maakt mijn lasten lichter om te dragen.
 21. Jij bent als een superheld die altijd klaarstaat om te helpen.
 22. Dankzij jouw steun voel ik me onoverwinnelijk.
 23. Jouw glimlach is mijn dagelijkse dosis geluk.
 24. Ik krijg nog steeds kriebels in mijn buik als ik je zie.
 25. Ik wil je graag een knuffel geven.
 26. Ik kan altijd op jou rekenen, wat er ook gebeurt.
 27. Een dag zonder jou, is een dag niet geleefd.
 28. Ik ben blij dat ik je ontmoet heb.
 29. Ik voel me thuis bij jou.
 30. Jij bent mijn geluksbrenger, mijn lucky charm.
 31. Als jij lacht, wordt mijn wereld een beetje mooier.
 32. Jouw steun geeft me de moed om obstakels te overwinnen.
 33. Ik kan niet wachten om je weer te zien.
 34. Ik ben dankbaar dat ik je tegengekomen ben.
 35. Ik zou overal kunnen leven, als jij maar bij me bent.
 36. Ik vertrouw je volledig.
 37. Ik denk aan je.
 38. Met jouw steun voel ik me onoverwinnelijk.
 39. Jij bent de melodie in mijn levenslied.
 40. Mijn leven is zoveel mooier sinds ik jou ontmoet heb.
 41. Ik waardeer het dat je…
 42. Ik kan mezelf bij jou zijn.
 43. Ik kan me een leven zonder jou niet meer voorstellen.
 44. Ik wil er alles aan doen om je gelukkig te maken.
 45. Je geeft me vertrouwen in mezelf.
 46. Ik voel me veilig bij je.
 47. Met jou voelt elke dag als een feestje.
 48. Jij bent de reden waarom ik ’s ochtends vrolijk ben.
 49. Met jou voelt de wereld als een speeltuin vol mogelijkheden.
 50. Jij bent de beste keuze die ik ooit gemaakt heb.
 51. Ik zal nooit meer iemand ontmoeten zo speciaal als jou.
 52. Ik vind het fijn dat je…
 53. Ik ben zo blij dat ik je mijn vriend/vriendin mag noemen.
 54. Je motiveert me om alles uit het leven te halen.
 55. Ik waardeer je mening.
 56. De tijd vliegt voorbij als ik bij je ben.
 57. Met jou voel ik me compleet.
 58. Jij brengt kleur in mijn wereld, zelfs op de grijze dagen.
 59. Onze avonturen samen zijn mijn favoriete herinneringen.
 60. Jij bent mijn rustpunt in de chaos van het leven.
 61. Met jou voel ik me als een betere versie van mezelf.
 62. Ik ben dankbaar voor elke seconde die ik met jou mag doorbrengen.
 63. Jij maakt mijn wereld compleet, stukje bij beetje.
 64. Ik waardeer de manier waarop jij de wereld ziet.
 65. Jij bent mijn rots in de branding, altijd daar om me op te vangen.
 66. Jouw aanwezigheid alleen al brengt een glimlach op mijn gezicht.
 67. Jij maakt mijn wereld levendiger.
 68. Met jou voelt elke dag als een avontuur.
 69. Jij brengt de beste versie van mij naar boven.
 70. Met jou voel ik me als een kind dat in een snoepwinkel staat.
 71. Jij bent mijn inspiratiebron, mijn motivatie.
 72. Jij bent mijn beste vriend(in) en mijn liefde, dat is pas bijzonder.
 73. Ik accepteer je zoals je bent.
 74. Wat wij hebben is als een kunstwerk dat steeds mooier wordt.
 75. Jij bent mijn kompas.
 76. En bovenal, ik waardeer je, meer dan woorden kunnen zeggen.

Waarom waardering tonen belangrijk is

Laten we eerlijk zijn, relaties kunnen soms best een uitdaging zijn. Er is altijd werk aan de winkel, en soms vergeet je gewoon om even stil te staan en te zeggen: ‘Hey, bedankt voor alles wat je doet’. Maar juist dat kleine gebaar kan een wereld van verschil maken. Het zit namelijk zo: waardering tonen is een van die dingen die een relatie naar een hoger niveau kunnen tillen.

Ten eerste, het laat zien dat je oprecht om je partner geeft. En dan gaat het niet alleen om de grote gebaren en dure cadeaus, maar juist om de kleine dingen. Een simpele ‘dank je wel’ of ‘heerlijk gerecht!’ kan wonderen doen. Het geeft je partner het gevoel dat zijn of haar inspanningen worden opgemerkt en gewaardeerd. En dat is een gevoel dat wij als mensen nodig hebben om te overleven.

Daarnaast versterkt waardering de band tussen jullie twee. Het creëert een gevoel van wederzijdse steun en begrip. Jullie weten dat jullie er allebei voor elkaar zijn, door dik en dun. Het toont ook respect voor elkaar. Je waardeert niet alleen wat je partner doet, maar ook wie hij of zij is als persoon. Je ziet de unieke kwaliteiten en je laat weten dat je die bewondert. Het is als een bevestiging van hun toegevoegde waarde in jouw leven. Dat is de kern van een sterke en gezonde relatie.

Onthoud dit: waardering tonen is niet zomaar een of ander romantisch extraatje. Het is de lijm die jullie relatie bij elkaar houdt. Het is een investering in de liefde en het geluk dat jullie samen delen. Er is eigenlijk geen reden om het niet te doen. Laat je partner vandaag nog weten hoezeer je hem of haar waardeert. Het is het beste cadeau dat je kunt geven, en het kost je he-le-maal niets.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie