38 manieren om te zeggen dat je hem of haar waardeert

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Een gezonde relatie kost tijd, inzet en hard werken. Dat wordt nogal eens vergeten door mensen. Als gevolg hiervan groeien ooit gelukkige stellen uit elkaar en veranderen gezonde relaties in giftige situaties. Het is jammer dat het op deze manier afloopt terwijl dit niet had hoeven gebeuren.

Soms is een kleine handeling of een gemeende opmerking al genoeg. Zet zelf de eerste stap en laat merken dat je je partner waardeert. Met die ene speciale persoon in je leven wil je er alles aan doen om het hem of haar te laten weten.

Iedere dag “ik hou van je” zeggen wordt standaard terwijl je nog altijd graag wilt laten weten hoe uniek de persoon is en dat je hem of haar waardeert. Hoe doe je dat zonder steeds in herhaling te vallen?

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Het is niet zo moeilijk om het op verschillende manieren te zeggen; je moet er alleen maar net aan denken. Om je te helpen hebben we deze uitgebreide lijst samengesteld met manieren om te zeggen dat je hem of haar waardeert. Met deze lijst heb je voor de komende tijd voldoende inspiratie om de persoon iedere dag speciaal en geliefd te laten voelen.

38 Manieren om waardering te tonen

 1. Ik ben gelukkig met jou
 2. Ik kijk vaak stiekem naar foto’s van ons samen
 3. Ik accepteer je zoals je bent
 4. Ik voel me geweldig als ik met je samen ben
 5. Ik krijg kippenvel als je naar me kijkt
 6. Ik wil graag al mijn geheimen met je delen
 7. Je bent het mooiste cadeau dat ik ooit gekregen heb
 8. Ik waardeer alles dat je me geleerd hebt
 9. Ik vergeet nooit hoe je..
 10. Je bent speciaal voor me
 11. Ik wil je hand vasthouden
 12. Je inspireert me
 13. Ik begrijp hoe je je voelt
 14. Ik krijg nog steeds kriebels in mijn buik als ik je zie
 15. Ik wil je graag een knuffel geven
 16. Een dag zonder jou, is een dag niet geleefd
 17. Ik ben blij dat ik je ontmoet heb
 18. Ik voel me thuis bij jou
 19. Ik kan niet wachten om je weer te zien
 20. Ik ben dankbaar dat ik je tegengekomen ben
 21. Ik zou overal kunnen leven, als jij maar bij me bent
 22. Ik vertrouw je volledig
 23. Ik denk aan je
 24. Mijn leven is zoveel mooier sinds ik jou ontmoet heb
 25. Ik waardeer het dat je..
 26. Ik kan mezelf bij jou zijn
 27. Ik kan me een leven zonder jou niet meer voorstellen
 28. Ik wil er alles aan doen om je gelukkig te maken
 29. Je geeft me vertrouwen in mezelf
 30. Ik voel me veilig bij je
 31. Ik zal nooit meer iemand ontmoeten zo speciaal als jou
 32. Ik vind het fijn dat je..
 33. Ik ben zo blij dat ik je mijn vriend/vriendin mag noemen
 34. Je motiveert me om alles uit het leven te halen
 35. Ik waardeer je mening
 36. De tijd vliegt voorbij als ik bij je ben
 37. Jouw liefde is het belangrijkste in mijn leven
 38. Ik hou van je

Zoals je leest kun je veel meer zeggen dan enkel en alleen “ik hou van je” om te laten weten dat je hem of haar waardeert. Hoe laat jij je partner weten dat je van hem of haar houdt en waardeert? Laat het weten in de reacties.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie