Home Dating Help! ‘Ik ben moe van het single zijn’

Help! ‘Ik ben moe van het single zijn’

5 minuten leestijd
0
single help

Beschrijft deze titel je gevoel een beetje? Terwijl sommige singles zichzelf met trots happy single noemen, ben jij zo moe van het single zijn dat je de moed verliest. Een muur die niet terugpraat, een plant die je nooit in de armen neemt om te zeggen ‘dat het wel goed komt’. Als alleenstaande zijn er allerlei behoeften die niet worden bevredigd. En op een gegeven moment ben je dat beu.

Teveel me-time verveelt. Tegen jezelf praten ook. Misschien weet je al hoe fijn het is om je te begeven in een liefdesvolle relatie en verlang je terug naar die warmte om je heen. Of je hebt het nog nooit ervaren en ziet iedereen om je heen gelukkig zijn in hun relaties. “Dat wil ik ook!” Er zijn genoeg redenen om moe te zijn van het leven als vrijgezel.

Wat te doen

Het is heel simpel: je hebt twee keuzes. Of je leert het ‘single zijn’ te accepteren en profiteert van de voordelen, of je doet je best om een andere relatiestatus te verwerven. Maar als je moe bent van het single leven, dan is de kans groot dat alleen de tweede keuze een reële optie is. Dus, wat te doen?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Keuze 2: een relatie vinden

Liefde komt niet zomaar uit lucht vallen. Natuurlijk, er zijn singles die al het geluk van de wereld hebben en zonder te zoeken de speld in de hooiberg vinden, maar dat zijn de uitzonderingen. Vaker wel dan niet, is het een mindset om je beschikbaar te stellen voor een relatie. Want laten we eerlijk zijn: als je geen paardrijlessen neemt, dan kom je de prins(es) op het witte paard ook niet tegen.

Stel eisen aan de relatie, niet aan de partner

Felblauwe ogen, donkerbruin lang haar, romantisch, carrièregericht en zo heb je nog tien essentiële eigenschappen op je partnerchecklist staan. Besef je hoe moeilijk het is om iemand te vinden die aan al deze eigenschappen voldoet? Stel daarom geen eisen aan een potentiële partner, maar aan de potentiële relatie.

Dit maakt het makkelijker om te bepalen of iemand relatiemateriaal is of niet. Zal deze persoon mij gelukkig maken? Zouden we vaak leuke dingen doen? Is dit iemand die mij zal steunen als ik het moeilijk heb? Dat zijn de vragen die je jezelf moet stellen.

hart gebroken divider

Neem geen genoegen met minder

Dat je maar al te graag een relatie wilt, kan een nadeel zijn voor de keuzes die je maakt. Uit gewoonte of om te voorkomen dat je alleen en eenzaam bent, kun je genoegen nemen met ‘minder’. Wat je dan krijgt, is een relatie-omhulsel: mooi van buiten, leeg van binnen. En nee, dat is niet beter dan helemaal geen relatie hebben. Want zulke relaties hebben niet het eeuwige leven en voor je het weet ben je weer terug bij af: single en moe daarvan.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

“The minute you settle for less than you deserve, you get even less than you settled for.” ― Maureen Dowd

Word lid van een dating app

Als je het zat bent om single te zijn, is het tijd om jezelf open te stellen voor andere mensen. Dat wil zeggen, ook de mensen die je niet zomaar in het openbaar zou benaderen. En hoe kan dat beter dan op een van de dating apps. Misschien heb je het al geprobeerd, misschien niet. Maar dating apps openen een wereld van nieuwe en intrigerende mensen die ook iemand willen ontmoeten.

Bovendien is het aanmelden voor een app een snelle en gemakkelijke manier om jezelf toegankelijk te maken voor potentiële partners. Omdat je smartphone toch al vele uren per dag in je hand ligt, kun je hem net zo goed gebruiken om te verbinden met database vol singles. Dit zijn de top drie dating apps van dit moment (naast Tinder):

Vraag om de koppeling

Het is ouderwets, maar effectief. Het is zelfs ooit een van de voornaamste manieren geweest waarop mensen elkaar ontmoetten: gekoppeld worden. Als je proactief wilt zijn in je datingleven, moet je het initiatief nemen en anderen laten weten dat je openstaat voor suggesties. Of het nu een collega op je werk is, een kennis of je fitness-instructeur, vragen of hij of zij iemand kent om aan je te koppelen kan een aantal voordelen hebben voor je liefdesleven.

Ten eerste laat je hiermee aan anderen weten dat je single and ready to mingle bent. Als ze niet direct iemand kennen die bij je zou kunnen passen, dan denken ze de volgende keer wel aan jou als ze iemand tegenkomen. Door open en eerlijk te zijn met anderen over je beschikbaarheid voor een relatie, ontvang je hun hulp bij het vinden van een partner.

Ga erop uit

Het is heerlijk om de weekenden in je pyjama door te brengen, terwijl je ‘La Casa de Papelbinged. Alleen brengt je dat niets verder in je liefdesleven. Het is tijd om letterlijk en figuurlijk uit je comfortzone te gaan, als je het bingewatchen in je eentje zat bent.

Wat je nodig hebt is een opschudding in je dagelijkse routine, zodat je meer en verschillende mensen ontmoet. Ga erop uit: bezoek lokale evenementen, neem lessen of doe mee aan groepssporten. Wanneer je jezelf in het openbaar laat zien en nieuwe mensen leert kennen, vergroot je je kansen om iemand te ontmoeten.

Als je niet inzet, kun je ook niet winnen.

Doe mee aan activiteiten voor singles

Weet je wat de activiteiten voor singles zo bijzonder maakt? Dat er alleen maar singles zijn. Dat wil zeggen, iedereen die je aanspreekt is single. En ook is iedereen die jou aanspreekt single. In elke regio zijn er geregeld singlefeesten, maar ook zijn er datingsites die etentjes en andere activiteiten voor singles organiseren. Het klinkt misschien intimiderend of ongemakkelijk, maar het kan een geweldige manier zijn om mensen te ontmoeten waarvan je al weet dat ze anderen willen ontmoeten.

breuk

Accepteer dat single zijn tijdelijk is

“Geef niet op, het zal eens gebeuren.” “Maak je geen zorgen, je zult ooit iemand vinden.” Eerlijk, ben je de clichés niet spuugzat? Maar ergens hebben al deze lastige bemoeials gelijk. Statistisch gezien blijft bijna niemand voor altijd single, tenzij ze daar bewust voor kiezen. Het kan even duren voordat je iemand tegenkomt waarmee het klikt, maar dat moment zal zich ongetwijfeld voordoen.

Verander je houding

Als je het single zijn moe bent, is het tijd om je geest te ontdoen van alle negatieve en pessimistische gedachten over je relatiestatus. Je blijft niet voor altijd alleen. Er is dus geen reden om angst te hebben dat je niemand zal treffen. Voor eens en altijd: haal het uit je hoofd, want het verkleint je kans om liefde te vinden. Het is een zelfvervullende voorspelling: je krijgt wat je denkt. Als je jezelf blijft vertellen dat je nooit iemand zult ontmoeten, dan gebeurt dat ook niet.

Hoewel het vinden van de juiste persoon tijd en energie kost, is een positieve houding een belangrijk onderdeel van het proces. Single zijn is niet een definitieve benaming voor je relatiestatus, het is een onderdeel van de reis naar een relatie.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…